Įstaigos
Lietuvos jaunimo turizmo centras
Institucijos grupė:
Įstaigos tipas:
Įmonės kodas: 190996463
Juridinis statusas: Valstybės biudžetinė įstaiga
Adresas: Filaretų g. 17
Savivaldybė/Miestas: Vilnius
Pašto kodas: LT-01207
Telefonas: 8-5 2154585
Faksas: 8-5 2120149
El. paštas: [email protected]
WWW: www.ljtc.lt/

Papildoma informacija

PAGRINDINĖS LJTC VEIKLOS KRYPTYS

• Turistinė veikla
Rengiame mokomąsias, pažintines stovyklas, varžybas, šventes, konkursus, pažintinius ir mokomuosius žygius pėsčiomis, slidėmis, dviračiais, projektus. Vaikams ir jaunimui sudarome sąlygas dalyvauti tarptautiniuose mokinių ir jaunimo festivaliuose, sąskrydžiuose, varžybose ir kituose turizmo renginiuose ES šalyse.

• Kraštotyrinė veikla ir mokyklinė muziejininkystė
Tradiciškai organizuojame jaunųjų kraštotyrininkų ekspediciją, koordinuojame ir teikiame švietimo pagalbą mokyklų muziejams, rengiame jaunųjų kraštotyrininkų konferencijas, mokyklų muziejų apžiūros konkursus, istorinius, kultūrinius, kraštotyrinius projektus bei konkursus.

• Projektai
Rengiame ir įgyvendiname nacionalinius bei tarptautinius istorinius – kultūrinius, kūrybinius projektus, puoselėjame ir vystome švietimo institucijų ir kitų organizacijų bendradarbiavimą Lietuvoje ir užsienyje. Padedame jaunimui įgyvendinti kūrybines idėjas, ugdyti gebėjimus, puoselėti kultūrines vertybes.

• Neakivaizdinės mokyklos
Centre organizuojamos neakivaizdinės mokyklos:
- gidų: mokiniai susipažįsta su pagrindiniais architektūros stiliais, pagilina Lietuvos istorijos, dailės istorijos žinias, atlieka praktines užduotis, dalyvauja mokomosiose – pažintinėse ekskursijose po Vilniaus senamiestį, išmoksta savarankiškai sudaryti ekskursinį maršrutą ir vesti ekskursiją, įgija pasitikėjimo savo jėgomis, geba įgyvendinti kūrybines idėjas;
- muziejininkų: mokiniai susipažįsta su muziejininkystės pagrindais, paveldosauga, pagilina Lietuvos istorijos ir etninės kultūros žinias; rengiami konsultantai mokyklos muziejui;
- istorikų: mokiniai pagilina istorijos žinias, išmoksta analizuoti istorinius faktus, argumentuotai dėstyti savo nuomonę, savarankiškai apmąstyti ir vertinti istorinę praeitį, sprendžiant problemas remtis istorine žmonijos patirtimi, ugdomas kūrybiškumas, kritinis mąstymas; įgytos žinios bus naudingos studijuojant humanitarinius mokslus;
- archeologų: mokiniai susipažįsta su archeologijos mokslo pagrindais, savo krašto ir gyvenamosios vietovės archeologiniais paminklais, pagilina Lietuvos istorijos žinias, geba analizuoti, suvokti, kritiškai vertinti ir interpretuoti archeologijos mokslo šaltinius, formuluoti hipotezes bei daryti išvadas. Įgytos žinios bus naudingos studijuojant humanitarinius mokslus, formuos mokinių atsakingumą už tautos paveldo išsaugojimą.
- žygio vadovų: mokiniai išmoksta parengti žygio maršruto planą, vadovauti grupei žygio metu, gerai suprasti žygio metodiką, lanksčiai ir kūrybingai reaguoti į kintančią aplinką sportinės ir turistinės veiklos metu, išreikšti savo sumanymus, atskleisti ir įgyvendinti kūrybines idėjas, įgija komandinės veiklos įgūdžių, pasitikėjimo savo jėgomis, gali savo žinias pritaikyti mokyklose organizuojant turizmo renginius.
 

• Vaikų vasaros poilsis
Vasaros atostogų metu organizuojame vaikų vasaros turistines, kraštotyrines, etnokultūrines, ekologines-geologines stovyklas, kuriose dalyvauja mokiniai iš visos Lietuvos.

• Leidyba
Rengiame metodinius - informacinius leidinius, turistinius maršrutus įvairiuose Lietuvos regionuose, pritaikytus vaikų poreikiams.
Centro parengtus leidinukus „Stovyklų vasara“, „Šakotas giminės medis“, „Žaisk, iškylauk, sportuok“, „Muziejus mokykloje“; katalogą „Lietuvos mokyklų muziejai“, „Jaunimo nakvynės namai - patikima nakvynės vieta taupiems keliautojams“, turistinių žygių maršrutus Lietuvoje galite rasti LJTC svetainėje.

Jaunimo nakvynės namai „Filaretai“
Jaunimo nakvynės namai – tai ne tik nebrangi nakvynė – kartu tai ir unikali patirtis, galimybė susitikti įvairių šalių ir kultūrų žmones.
Ką rasite apsistoję JNN “Filaretai”? Tarptautinius standartus atitinkančias nakvynės sąlygas, draugišką aptarnavimą, 24 val. per parą veikiančią registratūrą, savitarnos virtuvę, skalbimo mašiną ir skalbinių džiovyklę, jaukų poilsio kambarį su Sat-TV bei radijo centru, nemokamą interneto ryšį JNN svečiams, belaidį interneto ryšį, parkavimo aikštelę automobiliui ar autobusui, taksi užsakymo paslaugą, nemokamus Vilniaus senamiesčio žemėlapius, daiktų saugojimo kameras, vertingų daiktų saugojimą registratūros seife, nakvynės užsakymą jaunimo nakvynės namuose visame pasaulyje, pusryčius grupėms.

Pasidalink Facebook'e
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju