Mokymo programos
Socialinė Pedagogika
Valstybinis kodas: 653X16006
Kodas pagal ISCED: 52114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3,5 m.
Neakivaizdinė: 3,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijuojantys šią specialybę Klaipėdos kolegijoje pedagogikos fakultete gali rinktis tokias specializacijas;
socialinis pedagogas bendrojo lavinimo mokykloje
socialinis pedagogas vaikų globos institucijoje.
Tikslas: Socialinės pedagogikos studijų programos tikslas - parengti specialistą, galintį padėti ugdytiniui geriau adaptuotis visuomenėje, ugdymo įstaigoje, pasinaudoti visomis teikiamomis galimybemis lavintis, augti, sugebėti suburti komandą ir dirbti su ugdytinio aplinka geresniems ugdymo rezultatams pasiekti.

Programos apimtis -140 kreditų. Šešeri semestrai skiriami teoriniam praktiniam mokymui, septintas - praktikai bei pasirengimui diplominiam darbui (projektui).
Socialinio pedagogo studijų programos specialybės ir specializacijų studijų moduliai parinkti remiantis socialinio pedagogo funkcijomis, kurios išvardintos ''Socialinio pedagogo laikinuose kvalifikaciniuose reikalavimuose,, (1999) bei ''Pavyzdinėse Socialinio pedagogo pareiginėse instrukcijose,, (1999).

K3_S_05S2_03.doc

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

DARBO APRAŠYMAS
Socialinis pedagogas dirba vaikų globos namuose, mokyklose, vaikų psichoneurologiniuose pensionatuose, socialinės reabilitacijos, švietimo, mokymo ar kitose socialinėse įstaigose, vaikų ugdymo centruose ir pan. Įvertina klientų poreikius ir padeda spręsti problemas. Įvardina priežastis, trukdančias vaikams, paaugliams normaliai ugdytis ir adaptuotis aplinkoje. Bendradarbiauja su klientu, jo šeima, kitomis institucijomis bei specialistais, ieško būdų, kaip efektyviai išspręsti saviraiškos, mokymosi motyvacijos, užimtumo bei kitas asmenines ar socialines vaikų problemas (tuo tikslu organizuoja individualų, grupinį ir komandinį darbą). Atlieka šviečiamąją, prevencinę veiklą. Atstovauja kliento teisėms bei interesams įvairiose institucijose (nepilnamečių reikalų inspekcijoje, Vaikų teisių apsaugos tarnyboje ir pan.). Siekia, kad vaikams būtų užtikrintas mokymas ir ugdymas, atitinkantis jų poreikius bei galimybes. Organizuoja vaikų darbinį mokymą, jų parengimą profesijos pasirinkimui. Taip pat kultūrinių, švietimo bei kitų reikalingų paslaugų teikimą (gimtadienių šventimą, kino filmų žiūrėjimą, išvykas, konsultavimą, paskaitų klausymą ir pan.).

PROFESINIAI GEBĖJIMAI
Sėkmingą socialinio pedagogo darbą lemia išsamios pedagogikos, psichologijos, teisės, vadybos, pedagogo etikos ir kitos žinios. Labai svarbios tokios asmenybės savybės kaip mokėjimas bendrauti, spręsti konfliktus, organizuotumas, sąžiningumas, gebėjimas suprasti kitą žmogų. Taip pat gera psichinė ir fizinė sveikatos būklė (emocinis stabilumas, dėmesio koncentracija, gera atmintis, fizinis pajėgumas ir kt.). Socialinio pedagogo darbą sunku dirbti žmonėms, kuriems stinga fizinės ir psichinės energijos.

PROFESINĖS PERSPEKTYVOS
Socialinio pedagogo profesija yra nauja ir perspektyvi. Ateityje turėtų didėti kvalifikuotų specialistų poreikis. Ji gimininga socialinio darbuotojo, pedagogikos mokytojo, specialiojo pedagogo profesijoms. Profesijos socialines garantijas nusako LR įstatymai.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju