Mokymo programos
Pedagoginė pagalba Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653X18001
Kodas pagal ISCED: 52114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programos tikslas - parengti aukštos profesinės kvalifikacijos specialistą, gebantį padėti mokytojui optimizuoti specialiųjų poreikių mokinių ugdymo ir ugdymosi sąlygas švietimo ir globos institucijose.
Pedagoginės pagalbos studijų programos modulių visuma leidžia studentui įgyti neuniversitetinį aukštąjį išsilavinimą ir profesinę mokytojo kvalifikaciją.
Mokytojo kvalifikacija suteikiama įsisavinus visus studijų programoje numatytus modulius ir pasiekus numatytų tikslų bei parengus ir apgynus baigiamąjį darbą.
Studentai gali pasirinkti organizacijų vadybos arba projektų vadybos gretutinę studijų kryptį (šaką) ir tokiu atveju jiems parengus ir apgynus baigiamąjį darbą (projektą) bus suteikiamas dvigubas profesinio bakalauro laipsnis.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Asmuo, įgijęs mokytojo kvalifikaciją, gebės: analizuoti specialiuosius ugdytinių poreikius ir jų korekcijos galimybes; vertinti teikiamos pagalbos veiksmingumą; paruošti darbui kompensacines mokymo priemones ir inventorių; nustatyti asmenybės ugdymo tikslus ir uždavinius; padėti mokiniams įsitraukti į ugdomąją veiklą; kurti saugią ugdytinio aplinką; bendrauti su ugdytiniais; bendradarbiauti su ugdytojais; užtikrinant ugdytinių specialiųjų poreikių tenkinimą; nuolat tobulinti savo profesinę veiklą.
Studijuojantieji organizacijų vadybos gretutinę studijų kryptį (šaką), įgyja įgūdžių, būtinų valdymo ir administravimo sprendimams daryti, atsižvelgiant į esamus ar numatomus išorinės aplinkos poveikius; išugdo platų, kūrybinį ir kritinį mąstymą bei teigiamą nuostatą nuolatiniam asmenybės bei profesiniam tobulėjimui
mokantis visą gyvenimą.
Studijuojantieji projektų vadybos gretutinę studijų kryptį (šaką), įgyja įgūdžių, būtinų analizuoti ir apibendrinti informaciją planuojant projektinę veiklą; geba identifikuoti socialines problemas ir žino projektų rengimo metodiką; geba pasirinkti tinkamiausią problemos sprendimo būdą projektuojant veiklą bei realizuojant projektą.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju