Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2011-12-05
18:43:07
| Nuoroda
mindis01 rašė:
Sveiki aš jau esu dešimtokas. Ir jau greitai reikės rinktis pamokas pagal norimą dalyką. Aš žadu stoti į veterinariją ir man dabar yra iškilę keli klausimai. O ką išmoksi mokykloje nu ta chemija ir biologija, mokykloje gautos žinios ar pravers studijuojant ar visko ko reikės sužinosi besimokydamas. O kaip apskaičiuoti ta KB. Ir dar dėl lotynų kalbos, keik girdėjes kad reikės išmokti visų naminių gyvūnų pavadinimus. Ar tai tiesa? Ir ar mokins tenais lotunų kalbos gramatika ir panašius dalykus? Sveikas, Tempas cia is tikruju didelis, ir jei ateisi nemokedamas pagrindiniu dispiplinu, kuriomis ir paremtas visas veterinarijos mokslas, kazin kaip gerai tau seksis. Geru, ar bent vidutiniu rezultatu tokiu atveju tiketis neverta. Konkursinio balo skaiciuokle yra universiteto pusalypyje, tik kazin ka apsiskaiciuosi, nes dar nelaikei egzu ir nezinai rezultatu. Apie gyvunu pavadinimus - negirdejau ,bet augalu lotyniskus pavadinimus ir anatomijos terminus tikrai reiks zinot lotyniskai. Lotynu kalba bus ir per ja mokins siek tiek gramatikos. |
|
Žinutė parašyta:
2011-12-06
14:57:19
| Nuoroda
Kaip suprantu tu ir mokinies veterinarijoje, man įdomu kokie tavo chemijos trimestrai buvo. Jei parašysi tai galėsiu maždaug lyginti su savo ar apsimoka man stoti. |
|
Žinutė parašyta:
2011-12-06
18:39:39
| Nuoroda
mindis01 rašė:
Kaip suprantu tu ir mokinies veterinarijoje, man įdomu kokie tavo chemijos trimestrai buvo. Jei parašysi tai galėsiu maždaug lyginti su savo ar apsimoka man stoti. Suprask, pagal chemijos trimestrus, ypac 10 klases, vertint ar apsimoka stot kvaila. Viska sprendzia chemijos VBE, o ne mokyklos pazymiai. Praktiškai viska, kas ieina i egzamina butent ir mokysies 11 ir 12kl, tad tavo traukinys dar tikrai nenuvaziavo. Rinkis chemija A lygiu ir mokykis. Beje, jei prasciau sekasi chemija ir del to bijai, nepamiršk, kad 40proc. konkurisnio balo sudaro biologijos egzaminas (chemijos 20proc.), tad jei biologija sekasi geriau, tai ir jos egzaminas konkurini bala gali kompensuot i geresne puse. Sėkmės mokantis |
|
Žinutė parašyta:
2011-12-07
10:17:38
| Nuoroda
Beto, konkursinis balas į vf vietą nėra didelis, šiemet virš 17, man atrodo, buvo Nors dirbti reikės , ir daug |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2011-12-07
18:20:04
| Nuoroda
Paksutiniu laiku rašinėjaus su priėmimo komisija ir man parašė, kad nuo 2013 m. vietoj chemijos galėsiu laikyti matematikos egzamina tai labai gerai, nes matematika išlaikysiu geriau. Bet visktiek tai nereiškia, kad jau nebereikia mokintis chemijos. O dėl anglų. Jūs laikėt anglų egzaminus, nes man ir anglų nereikės laikyti parašė kad užteks koks bus metinsi ir kad jo nei neskaičiuos ar pan. Sakei kad chemijos žinios įgautos mokykloje, pravers įstojius. O pravers ar chemijos uždavinių sprendimai ar chemijos teorija? |
|
Žinutė parašyta:
2011-12-07
18:46:17
| Nuoroda
Ir dar užmiršau paklausti koks tas KB turi būti kad gautum nemokamą mokslą. |
|
Žinutė parašyta:
2011-12-08
11:01:15
| Nuoroda
mindis01 rašė:
Paksutiniu laiku rašinėjaus su priėmimo komisija ir man parašė, kad nuo 2013 m. vietoj chemijos galėsiu laikyti matematikos egzamina tai labai gerai, nes matematika išlaikysiu geriau. Bet visktiek tai nereiškia, kad jau nebereikia mokintis chemijos. O dėl anglų. Jūs laikėt anglų egzaminus, nes man ir anglų nereikės laikyti parašė kad užteks koks bus metinsi ir kad jo nei neskaičiuos ar pan. Sakei kad chemijos žinios įgautos mokykloje, pravers įstojius. O pravers ar chemijos uždavinių sprendimai ar chemijos teorija? Mes irgi nelaikem anglu. I konkursini bala ejo anglu arba bet kokios kitos uzsienio kalbos metinis pazymys. Kalbant apie pati konkursini bala, tai jis kiekvienais metais kinta, priklausomai nuo ivairiu faktoriu (pagrinde stojanciuju skaiciaus). Bet kuriuo atveju, veterinarija nera itin paklausi specialybe, todel konkursinis balas cia nera aukstas. Kaip kolega sake, siais metais pereinamasis buvo apie 17. Taigi istot nesunku (ko nepasakyciau apie mokymasi) Is chemijos pravers galimai daugiau teorija, nes uzdaviniu sprendziama cia mazai. Ir jie ne visai tokie, kokie buvo mokykloje. Taciau bendram supratimui siulau neapleist tu uzdaviniu. Anksciau ar veliau, visada ateina laikas, kai gailiesi, kad kazko neismokai. Apskritai, tiems kam mokykloje chemija sekesi puikiai, cia, universitete, jos kursas gali pasirodyti adaptuotas. Nesakau, kad labai lengva, taciau is chemijos, kuri laikoma pakankamai sunkiu mokslu ir ypac universitete tikejaus kazko sunkesnio |
|
Žinutė parašyta:
2011-12-08
18:48:33
| Nuoroda
Aš taip pat 10-okė ir stosiu į veterinariją. :) Biologija ir chemija mėgstamiausios pamokos, taip, kad tikrai su noru mokausi šiuos mokslus. Beto, turiu ir motyvaciją tai daryti. Tik neapsisprendžiu dėl matematikos, kurį lygį imti. Jeigu nelaikysiu egzamino, kam apsisunkint ir imti A lygį.. bet jeigu vis dėlto vėliau jo reikės stojant į čia? |
|
Žinutė parašyta:
2011-12-10
15:17:55
| Nuoroda
Sveiki norejau paklausti siemet laikiau egzaminus islaikiau lietuviu vbe 44% biologijos vbe 35% chemijos nelaikiau metinis chemijos pazimys A lygiu buvo 5 ir anglu B lygiu 7.Ar buvo sansu istoti i valstybes finansuojama vieta? |
|
Žinutė parašyta:
2011-12-10
15:37:45
| Nuoroda
Dar vienas klausimelis ar imanoma istoti i vf vieta perlaikius tik biologijos egzamina ir surinkus kokus 60-70%,taciau chemijos nelaikant? |
|
Žinutė parašyta:
2011-12-10
17:39:28
| Nuoroda
Sveikas, nebuvo jokiu sansu. Sansu taip pat nebus perlaikius tik biologija. Stojant reikalingi 3 VBE rezultatai. Sansai atsiras tik laikant ir sėkmingai islankant chemijos egzamina Sėkmės mokantis. Dar yra laiko |
|
Žinutė parašyta:
2012-01-01
20:58:03
| Nuoroda
Tai kaip su matematika? apsimoka imt A lygį vietoj anglų ar ne? |
|
Žinutė parašyta:
2012-01-02
11:48:07
| Nuoroda
Sunku pasakyt, nes nezinia kaip tas konkursinis balas keisis. As vis delto matematikos A lygiu neimciau. |
|
Žinutė parašyta:
2012-01-02
21:06:49
| Nuoroda
o tu B mokeisi? ir egzaminus 3 laikei? |
|
Žinutė parašyta:
2012-01-03
10:19:05
| Nuoroda
Taip. Matematika B. Laikiau biologija, chemija, lietuviu. Nenorejau daugiau apsikraut, nes tik tiek tereikejo konkursiniam balui. |
|
Žinutė parašyta:
2012-01-27
21:17:18
| Nuoroda
Ei, tai nėra daugiau moksleivių mąstančių apie veterinariją? |
|
Žinutė parašyta:
2012-02-01
20:43:55
| Nuoroda
Visa laika masciau apie kazka kita,bet kuo toliau tuo labiau mane traukia veterinarija,bet kaaaa daryt,kad ten reikia chemijos egzamino,o buvau nusiteikus vietoj jo laikyt matematika.Tai kaip supratau nera galimybes net i mokama istoti jei nelaikysiu chemijos? o tik Lietuviu,matematika ir biologija.Sooriukas,uz klausimas gal ir bukas kazkam pasirodancius,taciau noreciau sulaukti kitu nuomones. ;}} aciu.! |
|
Žinutė parašyta:
2012-02-02
21:57:12
| Nuoroda
Draugas i LSMU veterinarija istojo be Chemijos egzo, tik su pazymiu, tiesa, i mokama... |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2012-03-24
11:43:38
| Nuoroda
Nagi, Nagi ar yra čia dar žmonių galvojančių apie veterinariją? |
|
Žinutė parašyta:
2012-04-24
20:02:53