Mokymo programos
Visos mokymo programos
> Būsimiems studentams > Darbo rinkos profesinis mokymas
> Gamyba ir perdirbimas
> Maisto produktų gamyba
Duonos Gaminių Kepėjo Mokymo Programa
Valstybinis kodas: | 262054101 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 23354 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Darbo rinkos profesinis mokymas
Gamyba ir perdirbimas
|
Pakopa: | Programos, skirtos suaugusiems įgyti profesinę kvalifikaciją |
Baigimo sertifikatas: | Kvalifikacijos pažymėjimas |
Studijų forma/trukmė |
Dieninė: 20 sav.
|
Anotacija arba apibūdinimas
Jau senovėje duonos gaminių kepėjo profesija buvo labai gerbiama ir vertinama. Duona - seniausias žmonijos valgis, pradėtas vartoti augalinio maisto rinkimo laikais.Šios mokymo programos paskirtis parengti duonos gaminių kepėją, sugebantį kepti kvietinę, ruginę duoną, kvietinės tešlos miltinius konditerijos gaminius, teisingai naudotis įrengimais ir receptūromis, mokantį apskaičiuoti gaminio savikainą.
Numatyta šios programos mokymosi trukmė - 13 savaičių. Duonos gaminių kepėjo profesijos mokytis pagal šią programą gali asmenys, turintys pagrindinį bendrąjį išsilavinimą ir sulaukę 18 metų.
Mokymo programa numato teorinį ir praktinį būsimo duonos gaminių kepėjo mokymą. Teoriniuose užsiėmimuose besimokantieji supažindinami su duonos, pyrago gaminių asortimentu, gaminių standartais, kokybės reikalavimais, jos nustatymo būdais, darbų saugos, darbo higienos reikalavimais, žaliavų ir produkcijos laikymo terminais, mokomi paruošti žaliavas, įrengimus darbui, paskaičiuoti duonos gaminių kepinių receptūras, paruošti įvairios tešlos pusgaminius ir kepti duoną, bandeles, pyragą kepimo krosnyse.
Praktinis mokymas susideda iš dviejų etapų. Pirmame etape, kurio vykdymas numatomas mokymo įstaigoje, ugdomi pirmieji duonos ir jos gaminių kepėjui būdingi profesiniai mokėjimai: žaliavos ir technologinių įrengimų paruošimas gamybai, tešlų paruošimas, duonos - pyrago gaminių formavimas, kepimas. Antras praktinio mokymo etapas skiriamas duonos gaminių kepėjo įgūdžių lavinimui, tobulinimui ir įtvirtinimui kepant duonos - pyrago gaminius duonos kepimo įmonėse ar prekybos centrų kepyklose.
Mokymas baigiamas kvalifikaciniu egzaminu, kurio metu patikrinamos ir įvertinamos teorinės mokinių žinios ir praktiniai sugebėjimai.
Sėkmingai išlaikę kvalifikacinį egzaminą asmenys įgyja duonos gaminių kepėjo kvalifikaciją ir jiems išduodamas nustatytos formos valstybės pripažintas kvalifikacijos pažymėjimas (serija 2100).
Įgiję kvalifikaciją duonos gaminių kepėjai gali įsidarbinti kepyklose, maitinimo įstaigose, firmose, kepančiose duonos, pyrago gaminius, o taip pat gali pradėti savo verslą duos gaminių kepimo srityje.
Mokymo programą parengė Kauno Dainavos darbo rinkos mokymo centro specialistai.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas | Miestas/Savivaldybė | Adresas |
---|---|---|
Panevėžio profesinio rengimo centras | Panevėžys | Staniūnų g. 68 |
Marijampolės profesinio rengimo centras | Marijampolė | Kauno g. 117 |
Utenos regioninis profesinio mokymo centras | Utena | Aukštaičių g. 5 |
Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centras | Vilnius | Žirmūnų g. 143 |
Klaipėdos darbo rinkos mokymo centras | Klaipėda | Alyvų g. 10A |
Šiaulių darbo rinkos mokymo centras | Šiauliai | Dvaro g. 144A |
Šiaulių darbo rinkos mokymo centras | Šiauliai | Dvaro g. 144A |
Panevėžio darbo rinkos mokymo centras | Panevėžys | J. Basanavičiaus g. 23A |
Panevėžio darbo rinkos mokymo centras | Panevėžys | J. Basanavičiaus g. 23A |
Kauno maisto pramonės mokykla | Kaunas | Taikos pr. 133 |
Tauragės profesinio rengimo centras | Tauragės r. | Aerodromo g. 7 |
Kauno Dainavos darbo rinkos mokymo centras | Kaunas | V. Krėvės pr. 120 |
Komentarai
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju