Mokymo programos
Visos mokymo programos
> Būsimiems studentams > Darbo rinkos profesinis mokymas
> Gamyba ir perdirbimas
> Maisto produktų gamyba
Mėsos Išpjaustytojo Mokymo Programa
Valstybinis kodas: | 262054104 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 23354 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Darbo rinkos profesinis mokymas
Gamyba ir perdirbimas
|
Pakopa: | Programos, skirtos suaugusiems įgyti profesinę kvalifikaciją |
Baigimo sertifikatas: | Kvalifikacijos pažymėjimas |
Studijų forma/trukmė |
Dieninė: 16 sav.
|
Anotacija arba apibūdinimas
Mokymo programa skirta rengti mėsos išpjaustytojus, gebančius sudalinti, išpjaustyti kiaulių, galvijų, avių skerdenas, išgyslinti ir surūšiuoti mėsą, jusliniu būdu nustatyti mėsos kokybę, paruošti kulinarinius mėsos pusgaminius, juos ženklinti, išfasuoti.Siekiant šių tikslų būsimieji mėsos išpjaustytojai mokosi mėsos išpjaustytojo darbo vietos organizavimo, skerdenos sudalinimo, išpjaustymo bei mėsos pusgaminių ruošimo technologijos, geros higienos praktikos, saugaus darbo technologiniais įrengimais, inventoriumi, profesinės etikos ir bendravimo psichologijos pagrindų, materialinių vertybių apskaitos, darbo kompiuteriu kt.
Praktinis mokymas vyksta mokyklos kabinetuose ir mėsos perdirbimo įmonėse ar prekybos centrų mėsos apdirbimo cechuose. Praktinio mokymo trukmė - 9 savaitės. Jo metu suformuojami ir įtvirtinami gyvulių skerdenų sudalinimo, išpjaustymo, išgyslinėjimo ir surūšiavimo, mėsos pusgaminių ruošimo, ženklinimo ir išfasavimo gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama mėsos išpjaustytojo kvalifikacija.
Baigus mėsos išpjaustytojo mokymo programą galima tęsti mokymąsi vidurinėje profesinėje mokykloje pagal maisto produktų gamybos krypties programas.
Mėsos išpjaustytojo mokymo programa skirta asmenims, turintiems pagrindinį išsilavinimą.
Kvalifikacijos aprašas
Mėsos išpjaustytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti mėsos išpjaustytoju.Asmuo, įgijęs mėsos išpjaustytojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti jusliniu būdu nustatyti mėsos kokybę, sudalinti ir išpjaustyti kiaulių, jaučių, avių skerdenas; išgyslinti ir surūšiuoti mėsą, paruošti kulinarinius mėsos pusgaminius: faršus, šviežias. dešras, šašlykus, pusgaminius kepsniams, saugiai dirbti technologiniais mėsos perdirbimo technologiniais įrengimais, inventoriumi, pildyti ir skaityti pagamintą produkciją lydinčius dokumentus, naudotis informacinėmis technologijomis.
- žinoti darbo higienos reikalavimus, saugaus darbo taisykles,
- mokėti dirbti savarankiškai, kruopščiai, atsakingai, partneriškai bendrauti su bendradarbiais.
Mėsos išpjaustytojo kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos mokymo centruose, vykdančiose mokymą pagal mėsos išpjaustytojo mokymo programą.
Siekiantiems mėsos išpjaustytojo kvalifikacijos reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti mėsos išpjaustytojui nėra pripažįstami.
Įgiję mėsos išpjaustytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti mėsos išpjaustytojais maisto pramonės (mėsos perdirbimo) įmonėse ar prekybos centrų mėsos apdirbimo cechuose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas | Miestas/Savivaldybė | Adresas |
---|---|---|
Utenos regioninis profesinio mokymo centras | Utena | Aukštaičių g. 5 |
Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centras | Vilnius | Žirmūnų g. 143 |
Klaipėdos darbo rinkos mokymo centras | Klaipėda | Alyvų g. 10A |
Šiaulių darbo rinkos mokymo centras | Šiauliai | Dvaro g. 144A |
Šiaulių darbo rinkos mokymo centras | Šiauliai | Dvaro g. 144A |
Panevėžio darbo rinkos mokymo centras | Panevėžys | J. Basanavičiaus g. 23A |
Panevėžio darbo rinkos mokymo centras | Panevėžys | J. Basanavičiaus g. 23A |
Kauno maisto pramonės mokykla | Kaunas | Taikos pr. 133 |
Biržų politechnikos mokykla | Biržų r. | Skratiškių g. 6 |
Komentarai
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju