Mokymo programos
Visos mokymo programos
> Būsimiems studentams > Pagrindinis profesinis mokymas
> Paslaugos asmenims
> Viešbučiai, restoranai ir viešasis maitinimas
Virėjo mokymo programa
Valstybinis kodas: | 262081106 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 23381 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
|
Pakopa: | Programos, skirtos suaugusiems įgyti profesinę kvalifikaciją |
Studijų forma/trukmė |
Dieninė: 32 sav.
|
Anotacija arba apibūdinimas
Aprašas rengiamasKvalifikacijos aprašas
Virėjo kvalifikacija reikalinga norint dirbti virėju.Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, turi:
gebėti organizuoti virtuvės darbą, greitai atlikti pirminį maisto produktų paruošimą, pagaminti ir patiekti kokybiškus šaltus ir karštus patiekalus, užkandžius ir gėrimus, desertus, saugiai naudotis technologiniais įrengimais ir inventoriumi, naudotis apskaitos ir informacinėmis technologijomis, įvertinti produktų kokybę, pristatyti patiekalus ir valgiaraštį užsienio kalba, savarankiškai paskaičiuoti produktų kiekį, išeigos normas ir patiekalų kainą;žinoti maisto produktų ir priedų asortimentą, paskirtį, kokybinius reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus, maisto šiluminio paruošimo būdus, patiekalų gaminimo technologijas, darbo saugos ir higienos normų reikalavimus, darbų organizavimo ir apskaitos pagrindus;mokėti dirbti su technologiniais įrengimais ir inventoriumi, atrinkti produktus ir ruošti įvairius patiekalus, organizuoti savo darbą.
Virėjo kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos ar pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal virėjo mokymo programą.
Norintiems siekti virėjo kvalifikacijos reikia turėti pagrindinį išsilavinimą.
Įgiję virėjo kvalifikaciją asmenys gali dirbti virėjo darbą restoranuose, kavinėse, valgyklose, kulinarijos cechuose ir kitose viešojo maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Komentarai
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju