Mokymo programos
Visos mokymo programos
> Būsimiems studentams > Pagrindinis profesinis mokymas
> Paslaugos asmenims
> Viešbučiai, restoranai ir viešasis maitinimas
Barmeno mokymo programa
Valstybinis kodas: | 362081101 |
---|---|
Kodas pagal ISCED: | 33381 |
Lygmuo ir/ar tipas: |
Pagrindinis profesinis mokymas
Paslaugos asmenims
|
Pakopa: | Programos, skirtos suaugusiems įgyti profesinę kvalifikaciją |
Studijų forma/trukmė |
Dieninė: 24 sav.
|
Anotacija arba apibūdinimas
Mokymo programa skirta parengti viešojo maitinimo įmonės specialistus, gebančius aptarnauti baro lankytojus, paruošti šaltuosius ir karštuosius gėrimus, nesudėtingus patiekalus ir užkandžius, patiekti maistą ir gėrimus, užsakyti, priimti ir tvarkyti baro produkcijos ir kitų materialinių vertybių apskaitą.Siekiant šių tikslų būsimieji barmenai teoriniuose užsiėmimuose mokomi lankytojų aptarnavimo maitinimo įmonėse ir baruose organizavimo, maisto ir gėrimų ruošos, sveikos mitybos pagrindų, prekybos psichologijos pagrindų, protokolo, profesinės etikos ir estetikos reikalavimų, higienos normų reikalavimų, užsienio kalbos, dirbti su elektroniniais kasos aparatais ir kitais baro technologiniais įrenginiais, apskaitos pagrindų.
Praktinis mokymas vyksta dviem etapais: pirmasis etapas – mokymo institucijoje, antrasis etapas – maitinimo įmonėje. Praktinio mokymo trukmė – 8 savaitės. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami lankytojų aptarnavimo, darbo organizavimo ir kt. gebėjimai.
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama barmeno kvalifikacija.
Baigus barmeno mokymo programą mokymąsi galima tęsti pagal pagrindinio profesinio mokymo paslaugų asmenims srities, viešbučių, restoranų ir viešojo maitinimo posričio ar, įgijus vidurinį išsilavinimą, aukštojo mokslo vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Barmeno mokymo programa skirta asmenims, sulaukusiems 18 metų.
Kvalifikacijos aprašas
Barmeno kvalifikacija reikalinga norint dirbti barmenu.Asmuo, įgijęs barmeno kvalifikaciją, turi:
gebėti paruošti barą aptarnauti lankytojus, įvairiais stiliais serviruoti stalus, sudaryti pusryčių, pietų, vakarienės, įvairių pokylių valgiaraščius, paruošti ir patiekti nesudėtingus patiekalus, užkandžius ir įvairius gėrimus (koteilius), apipavidalinti kokteilius, užsakyti, priimti prekes ir įvertinti jų kokybę, naudoti kasos baro technologinę įranga ir inventorių, pildyti barmeno materialinės atsiskaitomybės dokumentus, bendrauti užsienio kalba;žinoti darbo saugos ir higienos normų reikalavimus, lankytojų aptarnavimo taisykles, profesinės etikos, etiketo ir protokolo reikalavimus, stalo indų, įrankių, užtiesalų asortimento paskirtį, stalų serviravimo tipus, eiliškumą, taisykles, valgiaraščio, kainoraščio sudarymo principus, alkoholinių ir bealkoholinių gėrimų asortimentą, maisto ir gėrimų laikymo sąlygas, patiekimo taisykles, kokteilių receptūras ir paruošimo ypatumus, materialinės atsiskaitomybės principus, baro įrengimų paskirtį, eksploatavimo taisykles; mokėti, profesionaliai aptarnauti lankytojus, dirbti su baro įranga, organizuoti savo darbą, mandagiai bendrauti su klientais.
Barmeno kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos ar pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal barmeno mokymo programą.
Norintiems siekti barmeno kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgiję barmeno kvalifikaciją asmenys gali dirbti barmeno darbą restoranuose, kavinėse, baruose ir kitose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Komentarai
Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai
Aš jau esu ePasas.lt vartotojas Tapti ePasas.lt vartotoju