Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2009-06-14
15:25:10
| Nuoroda
Gal studijuojantys vienoje is šių studijų programų gali pasidalinti įspūdžiais? Gal yra besiruošiančių stoti? Pasidalinkit turima informacija ir žiniomis. Jei kas žadat pulti, kad profesijos be perspektyvos, ačiū, nesivarginkit. |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-14
15:54:12
| Nuoroda
Domėjausi šiek tiek, bet galų gale nusprendžiau nebestoti ten nors kas ten žino, kas sušvies pildant dokumentą. Mano manymu, ten mokomasi meno istorijos. Studijos turėtų būti ypač įdomios be to mane domino tolimesnės galimybės studijuoti teatrologiją. |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-14
17:08:37
| Nuoroda
Sveiki busimieji studentai, esu vdu menotyros studente. Katik baigiau pirma kursa Kai rinkausi kur stoti, mane taip pat kankino tas apts klausimas vdu menotyra ar vda dailetyra. Galiausiai tame lape net neberasiau dailetyros, todel kad nusprendziau, kad per siaura specialybe. Aisku, jeigu domites ne visais menais tik daile, stokit i dailetyra. Bet jeigu salia nepamaisytu zinios apie teatra, fotografija, kina ir t.t - tik menotyra Teisingai cia mastet, kad menotyra - tai teorija apie menus, o ne praktinis ju pazinimas. Menotyrininkai, liaudiskai tariant - menu zinovai, o ne artistai ar dailininkai. Tiesa, menotyros studentai tikra aukso kasykla ir tikru menininku cia galima atkasti. Taigi, menotyrininkas + menininkas - geras derinys. Studijos tikrai nenuobodzios. Is dauguma paskaitu iseini sokiruotas nuo pamatytu performansu. Beje, menotyrininkai plati specialybe ne tik menu prasme, bet ir visu humanitariniu, pvz : filosofijos, psichologijos, sociologijos, religijotyros ir t.t. Taip taip gerai mane supratot. Froido psichoanalize menotyriniinkai puikiai ismano. Nenoriu issiplesti, bet privalu dar pasakyti, kad menotyrininkas turi tureti gera rasymo stiliu ( uz prasta mazinamas pazymys) - mat tai meno kritiko duona. O kas liecia praktine puse... Anksciau budavo vdu akademinis teatras, tad ten vaidindavo vien menotyrininkai, deja jo nebera. Jei esi dailininkas, nieks tau piesti ar tapyti netrugdys, o tokiu kaip tu daug surasi tarp bendrakursiu. Ir pabaigai... Studijuoti nesunku |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-14
19:49:47
| Nuoroda
Tai baigęs menotyrą gali dirbti meno kritiku? Kokios dar perspektyvos? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-14
19:57:50
| Nuoroda
Saulėgrąža rašė:
Domėjausi šiek tiek, bet galų gale nusprendžiau nebestoti ten nors kas ten žino, kas sušvies pildant dokumentą. Mano manymu, ten mokomasi meno istorijos. Studijos turėtų būti ypač įdomios be to mane domino tolimesnės galimybės studijuoti teatrologiją. Del idomiu styudiju ir as susidomejau. Neįsivaizduoju saves ekonomikoj, politikoj ar pan. Visad prie menu trauke (piešiu šiek tiek, grojau, šokau 9 metus, megėjiškai fotografuoju), tad galvoju į ta pusę sukt. Tik žiūriu, kad abiejose vietose tas pats manotyros bakalauras suteikiamas, tad suabejojau, kuri geriau rinktis reiketu. O dėl tolesnių studijų perspektyvų, tai yra daugybe, kiek mačiau. |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-14
19:59:18
| Nuoroda
Saulėgrąža rašė:
Domėjausi šiek tiek, bet galų gale nusprendžiau nebestoti ten nors kas ten žino, kas sušvies pildant dokumentą. Mano manymu, ten mokomasi meno istorijos. Studijos turėtų būti ypač įdomios be to mane domino tolimesnės galimybės studijuoti teatrologiją. Del idomiu styudiju ir as susidomejau. Neįsivaizduoju saves ekonomikoj, politikoj ar pan. Visad prie menu trauke (piešiu šiek tiek, grojau, šokau 9 metus, megėjiškai fotografuoju), tad galvoju į ta pusę sukt. Tik žiūriu, kad abiejose vietose tas pats manotyros bakalauras suteikiamas, tad suabejojau, kuri geriau rinktis reiketu. O dėl tolesnių studijų perspektyvų, tai yra daugybe, kiek mačiau. |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-14
20:04:40
| Nuoroda
menozinove rašė:
Sveiki busimieji studentai, esu vdu menotyros studente. Katik baigiau pirma kursa Kai rinkausi kur stoti, mane taip pat kankino tas apts klausimas vdu menotyra ar vda dailetyra. Galiausiai tame lape net neberasiau dailetyros, todel kad nusprendziau, kad per siaura specialybe. Aisku, jeigu domites ne visais menais tik daile, stokit i dailetyra. Bet jeigu salia nepamaisytu zinios apie teatra, fotografija, kina ir t.t - tik menotyra Teisingai cia mastet, kad menotyra - tai teorija apie menus, o ne praktinis ju pazinimas. Menotyrininkai, liaudiskai tariant - menu zinovai, o ne artistai ar dailininkai. Tiesa, menotyros studentai tikra aukso kasykla ir tikru menininku cia galima atkasti. Taigi, menotyrininkas + menininkas - geras derinys. Studijos tikrai nenuobodzios. Is dauguma paskaitu iseini sokiruotas nuo pamatytu performansu. Beje, menotyrininkai plati specialybe ne tik menu prasme, bet ir visu humanitariniu, pvz : filosofijos, psichologijos, sociologijos, religijotyros ir t.t. Taip taip gerai mane supratot. Froido psichoanalize menotyriniinkai puikiai ismano. Nenoriu issiplesti, bet privalu dar pasakyti, kad menotyrininkas turi tureti gera rasymo stiliu ( uz prasta mazinamas pazymys) - mat tai meno kritiko duona. O kas liecia praktine puse... Anksciau budavo vdu akademinis teatras, tad ten vaidindavo vien menotyrininkai, deja jo nebera. Jei esi dailininkas, nieks tau piesti ar tapyti netrugdys, o tokiu kaip tu daug surasi tarp bendrakursiu. Ir pabaigai... Studijuoti nesunku O... Ačiū labai. Gan išsamus aprašymas ir labai sudomino. Tiesa, aš pati mieliau ir rinkčiausi menotyra, del to, kad ji platenė. Mane domina ir kinas, teatras, fotografija... Tik kad pastaroji Kaune. Nors kita vertus jau baigiu susitaikyti su mintimi, kad likimas būtent ten mane ir kreipia. (Visos norimos specialybes - ten. ) Ačiū dar karta. |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-14
20:08:38
| Nuoroda
Saulėgrąža rašė:
Tai baigęs menotyrą gali dirbti meno kritiku? Kokios dar perspektyvos? Galima tęsti studijas labai įvairiom kryptim. |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-15
19:29:13
| Nuoroda
pavyzdziui kokiom? |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-06-15
23:14:45
| Nuoroda
Papraščiausia būtų pasidomėti ir paskaityti apie sią studijų kryptį. Kadangi pati turiu lankstinuką, ten tiek prirašyta, kad ilgai truktu perspauzdint. Trumpai tariant (gerai nepamenu čia po menotyros ar dailetyros): kutūros vadyba, žurnalistika, askiras kokios meno sakos pasirinkimas kaip teatrologija ar vadyba kurios nors srities. Viskas daug maž siejasi, nes menotyra viską po truputį apima... Čia kiek aš žinau. (Šiaip čia sukūriau temą, kad man patartų, o ne aš kitiems. ;D ) |
|
Žinutė parašyta:
2009-06-25
20:21:13
| Nuoroda
O kas del dailetyros? Gal yra studijuojanciu? |