Vartotojas | Pasisakymas |
---|---|
Žinutė parašyta:
2009-08-17
20:10:35
| Nuoroda
Visalaik mokiausi gerai, buvau moksliuke, bet visgi egzaminu bijojau. Rugseji atrode: taigi dar 9 menesiai, negreit tie egzai, ner ko parintis, bet tie 9 menesiai prabego kazkaip nepastebimai greit. Man 11 klase praejo labia greit, o 12 dar greiciau ;DDD geguze, pries paskutini skambuti, jau pradejau po truputi jaust itampa ir bijot maksimaliu isbandymu meto ;DD prisigalvojau visokiu nesmaoniu, pvz, kad atsiversiu istorijos egza, o ten teste visi klausimai, kuriu nezinau, dar sapnavau, kad is kazkokio egzo gausiu 2 % ;DDD dabar atrodo juokinga, bet tada baime buvo nemaza. Laikiau lietuviu, istorija ir anglu. Lietuviu man visad sekesi gerai, nuo vaikystes megau skaityt knygas, taigi per daug nesijaudinau, zinojau, kad tikrai islaikysiu, tik nerimavau del teksto suvokimo, kad nekistu kokio tekstuko is kosmoso. Pries pat egza, aisku, parinausi, juk visgi pirmas egzas, o dar ir ilgiausias. Sau daviau 80-90. Gavau 99 ;DDDD cia tai buvo didziule staigmena, nes toks balas man atrode labia nerealus, net dar karta klausiau sekretores: ar tikrai? Daug kas kalse, aa neabydna, kad ne 100, bet sakiau, kad tikrai ne, 99 man atrodo nerealu, o 100 dar nerealiau ;D kuriniai interpretacijoms buvo nesunkus, po egzo nuejau pas mokyotja pasiklausinet ir kai suzinojai, kad kai kurie mano samprotavimai neteisingi ir nelogiski, truputi susiparinau. Bet visgi 99!! |
|
Vartotojas neegzistuoja |
Žinutė parašyta:
2009-08-17
20:48:03
| Nuoroda
Markiziene rašė:
Tam vaikinukui,kuris planuoja laikyti chemijos ir bio egzaminus,patariu isigyti sias knygutes:biologijai-''ar moki biologija''(J.Martinioniene,L.Lapinskaite,P.Stankeviciene),chemijai-''ar moki chemija'' egzaminui pasiruosk pats(autoriu nepamenu). tos žalios biologijos pirkti jau neverta, nes yra naujesnis ir pilnesnis tų pačių autorių jos leidimas kitokiu pavadinimu: „Į egzaminą - be baimės! Biologija“ Jei kam reikia, rašykit, atsiųsiu jos pdf. |
Žinutė parašyta:
2009-08-17
22:33:36
| Nuoroda
Vieni abiturientai bijo egzaminų, kitiems jie nebaisus. Viskas nuo žmogaus priklauso. Visų pirma ka bedarytum turi pasitiketi savimi, savo jegomis, stipriauses žmogaus ginklas, jo samone ir pasamone. Kai apsiginkluoji pasitikejimu savimi galipradeti vertinti savo žines. dalymas kurie tau geriau sekasi skirk mažiau laiko, kurie blogiau - daugiau laiko. Ir neperlenk lazdos. |
|
Žinutė parašyta:
2009-08-18
00:33:55
| Nuoroda
Aš visada mokiausi labai gerai. 11 klasėj kažkaip atsipūčiau, nes buvo lengva, bet kai pagalvoju dabar - nieko nemoku |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-08-18
08:48:57
| Nuoroda
Tame ir kampas 12 klase skirta tik pasikartot. Jeigo nieko nesimokiai ankstesnėse klasėse tai kažin ar ar per metus pavyks prikimšt tuščia galvą žiniomis. |
|
Žinutė parašyta:
2009-08-18
12:18:35
| Nuoroda
Manau labai norint ir per metus įmanoma prikimšti galvą žiniomis. Aišku, norėti nepakanka, tačiau atkakliai siekiant tikslų, galima šį tą paaukoti dėl gerų rezultatų. |
|
Žinutė parašyta:
2009-08-18
12:53:51
| Nuoroda
Aš svarbiausia patarčiau nepanikuoti tiems, kurie visada gerai mokėtės |
|
Žinutė parašyta:
2009-08-18
16:48:22
| Nuoroda
Bendras patarimas: kalimas - ne mokslų tėvas. Prisimenu, kaip aš sau nepersitempdamas žygiavau per dvyliktą klasę ir tik nuo sesijų pradėjau žvėriškai pergyvent dėl praganyto laiko, kurio nerealizavau mokantis. Todėl jau geriau jūs kasdien mokykitės po truputį, porą valandų, nei likus mėnesiui visą kursą iš karto arba net per tuos tarpus tarp egzaminų naktim nemiegokit - nepatariu. Įdėmiai sekit pamokas, nes ten daug išdėstoma (užjaučiu tuos, kurių pamokos tokios, kaip buvo mano anglų k.). Nepersimokykit, sistemingai mokykitės, nereikės nei korepetitorių, nei bemiegų naktų, o ir stresas per egzaminų sesija bus mažesnis, bet kad bus - garantuoju. Natūralu Laikysiantiems istoriją, anglų k. ir lietuvių k.: * istorija: nepatariu istoriją mokytis iš tokių knygų kaip Nijolės Letukienės ir Jono Gineikos "Istorija. Politologija" - tokio tipo knygos, santraukos ir lentelės tik tokiai situacijai, kai, žinodamas istorinį kontekstą, nori pasitikslinti datą. Jei norite ugdyti istorinį mąstymą ir supratimą - geriau skaitykit mokylinius vadovėlius nuo pat 5 klasės su atlasais priešais save - lavinkit ir vaizdinę atmintį. Aš mėgau ir mėgstu dar ir istorinę - grožinę literatūrą, kritikų patvirtintą, kad nebūtų istorija pakraipyta fantazijos - paskaitykit ir jūs. Be to, perfrazuosiu savo istorijos mokytojo žodžius: geriausias laikas mokytis istoriją - prieš miegą ir vos atsibudus. Prieš miegą skaityti - tikras auksas - atmintis hyper active * anglų k.: nekalti žodžių, nekalti taisyklių, NEKALTI! Ugdykit anglišką klausą klausantis anglų kalbos įrašų, egzamininių listening' ų etc. Geras dalykas yra ir grožinė angliška literatūra lietuviškų mokyklų lygio - taip išmoksit ir gramatikos, ir egzamininiam reading' ui pasipraktikuosit. *lietuvių k.: neužsiverskit grožine literatūra, pasiskaitykit internetinės medžiagos, kaupkit viską per metus, nes tai pagelbės egzaminams. Interpretuokit, interpretuokit, interpretuokit, nes turbūt daugelis šiųmetinių abiturientų sutiks, kad šiemet, rašę interpretacijas, išlošė. Rašinių vertinimas ir subjektyvesnis, ir priekabesnis! Sėkmės! |
Žinutė parašyta:
2009-08-19
19:56:27
| Nuoroda
Dėl anglų patarimo nekalti tai nesutinku visiškai dėl skaitymo tai tikrai padės tik skaitymas Dėl listeningo tai tiems, kam nesiseka patarčiau testą bent bandyti daryti logiškai. Kad ir mūsų egzamine, pirmas ats apibrauktas, tai tau duoda kažkokią info ir žiūri toliau, kas duota, jei matai kad prieštarauja tam kur pvz pirmas duotas atmeti, paskui kokį vieną išgirsti Dėl rašymo. Laišką jei norit būti garantuoti ir neprarasti lengvų taškų, tai tiesiog iškalti reikia tuos pasisveikinimus, opening sakinius, pabaigą, iš jų vos ne pusę reikiamų žodžių surašai, paskui paragrafe padėstai ką nors į temą ir to per akis, nes čia ne lietuvių k, jūsų kūrybingumas ir išmonė čia nereikalingi |
|
Žinutė parašyta:
2009-08-20
21:45:27
| Nuoroda
kaip 12 kl neisprotet?:D paprastai. mokykites. ir seip manau nesuabsoliutinkit cia visu duodamu patarimu, vienam tinka vienaas budas ruostis egzams, kitiems kitas, o besistengdami vadovautis ivairiomis taisyklemis tik dar lbiau kankinsites ir nerasit iseities...aisku pasiskaiaitinet ir rast kas tinka jum, atrast nauju ideju yra lb gerai... bet po to, jusu vietoj, as atsiseciau ir pagalvociau kokie budai geriausi, tinkamiausi BUTENT jums.. tada ir entuaziazmo, ir pasitikejimo savimi daugiau bus... |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-08-20
21:55:47
| Nuoroda
Šiandien perverčiau ankstesnių klasių istorijos užrašus, tai supratau tiek, jog su istorija man visiškas ragas. Atrodo, ir mokiaus sąžiningai, ir skaičiau, pamokas lankydavau, pusmečius iki 8-9 ištempdavau visada, bet dabar pasižiūriu ir viskas kaip nauja atrodo, lyg ne mano pačios rašyta... Ką, vėl iš naujo teks 11 klasės kursą mokytis?.. Prašau, pasakykit, kad ne man vienai toks vargelis |
Žinutė parašyta:
2009-08-20
22:13:50
| Nuoroda
Jei tau nuo to bus geriau, tai tikrai ne tau vienai tą teks daryt. ;D |
|
Žinutė parašyta:
2009-08-20
22:17:10
| Nuoroda
-juju rašė:
Šiandien perverčiau ankstesnių klasių istorijos užrašus, tai supratau tiek, jog su istorija man visiškas ragas. Atrodo, ir mokiaus sąžiningai, ir skaičiau, pamokas lankydavau, pusmečius iki 8-9 ištempdavau visada, bet dabar pasižiūriu ir viskas kaip nauja atrodo, lyg ne mano pačios rašyta... Ką, vėl iš naujo teks 11 klasės kursą mokytis?.. Prašau, pasakykit, kad ne man vienai toks vargelis ne vienai ne vienai... man irgi taip buvo. daug kam. taip buna kai ispradziu normali neismoksti.. bandyk po gabaleli medziagos mokytis, gerai tik mokytis, tvirtai... tada neding taio greit info. aisku atrodo akd atima daugiau laiko, bet zinok veliau pamatysi kad atsiperka tas... beto geriau moket puse medziagos gerai per egza, nei visa kaip pro migla, nes tad nieko nepadarysi gerai, viskas kai pper migla atrodys. o likus nedaug laiko iki egzo tada zinai ka moki o ko ne, o jei viska mazdaug tik moki, tada slegiai ir atrodo kad tiek mokeis, nemoki ir nebeismoksi... |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-08-20
22:28:08
| Nuoroda
Tai tu džiaukis, kad tau du metai, o ne dvi dienos iki egzo Viskas yra gerai, nes nuo 11 kl mokysies viską nuo pradžių, todėl tiesiog atsakingai mokykis ir ne tik, ai, kažką prisimenu, bet gerai išmoksti kiekvieną temą, taip lyg kiekvieną dieną būtum pasiruošusi atsakinėti 10uikui. Taip pat kai praeini pvz skyrių, jo neištrink iš sąmonės, pvz kai praeisit jau viduramžius, atsiversk dar senovę, neskaityk visko iš eilės, bet praversk, prsimink, kaip mokesi, atgaminsi iškart kažką ir taip pastoviai, kad ta informacija būtų nuolat galvoje |
|
Žinutė parašyta:
2009-08-20
22:46:02
| Nuoroda
patyleki rašė:
Tai tu džiaukis, kad tau du metai, o ne dvi dienos iki egzo Viskas yra gerai, nes nuo 11 kl mokysies viską nuo pradžių, todėl tiesiog atsakingai mokykis ir ne tik, ai, kažką prisimenu, bet gerai išmoksti kiekvieną temą, taip lyg kiekvieną dieną būtum pasiruošusi atsakinėti 10uikui. Taip pat kai praeini pvz skyrių, jo neištrink iš sąmonės, pvz kai praeisit jau viduramžius, atsiversk dar senovę, neskaityk visko iš eilės, bet praversk, prsimink, kaip mokesi, atgaminsi iškart kažką ir taip pastoviai, kad ta informacija būtų nuolat galvoje Man vieneri metai liko iki egzamino, gal truputį ne taip supratai... Ačiū labai ir tau, ir kitiems, kas čia parašėt, tikriausiai jūsų tiesa - reikės tvirtai mokytis, o ne per sukąstus dantis...
|
Žinutė parašyta:
2009-08-20
23:01:25
| Nuoroda
-juju rašė:
patyleki rašė:
Tai tu džiaukis, kad tau du metai, o ne dvi dienos iki egzo Viskas yra gerai, nes nuo 11 kl mokysies viską nuo pradžių, todėl tiesiog atsakingai mokykis ir ne tik, ai, kažką prisimenu, bet gerai išmoksti kiekvieną temą, taip lyg kiekvieną dieną būtum pasiruošusi atsakinėti 10uikui. Taip pat kai praeini pvz skyrių, jo neištrink iš sąmonės, pvz kai praeisit jau viduramžius, atsiversk dar senovę, neskaityk visko iš eilės, bet praversk, prsimink, kaip mokesi, atgaminsi iškart kažką ir taip pastoviai, kad ta informacija būtų nuolat galvoje Man vieneri metai liko iki egzamino, gal truputį ne taip supratai... Ačiū labai ir tau, ir kitiems, kas čia parašėt, tikriausiai jūsų tiesa - reikės tvirtai mokytis, o ne per sukąstus dantis...
Tikrai ne taip supratau |
|
Žinutė parašyta:
2009-08-27
16:07:07
| Nuoroda
deivizs: pas mane lygiai tos pacios problemos ir tie patys busimi egzaminai. |
|
Žinutė parašyta:
2009-08-27
19:34:31
| Nuoroda
moncex1991 rašė:
deivizs: pas mane lygiai tos pacios problemos ir tie patys busimi egzaminai. Parasyk man i skype deividas_x mokslo metus galetume pabendraut ir pasimokint kartu |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-08-27
21:15:29
| Nuoroda
as irgi laikysiu tokius pacius egzus, tik dar neapsisprendziau ar anglu laikyti ar ne |
|
|
|
Žinutė parašyta:
2009-08-28
16:23:07
| Nuoroda
Daug cia musu bendraminciu |
|
|