MRU Teisė Ir Penitencinė Veikla ir Policijos veikla
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-13 20:43:35 | Nuoroda

Mano šeima yra tokia... Na tėvas dirbo nuo policininko iki pasieniečio ( dirbo ir kalėjime), sesuo - pasienietė. Och kaip jie mane atkalbinėjo, kad tik neičiau kur nors panašiai. Ir aš mąsčiau.

Mąsčiau ar noriu dirbti tą darbą, kuris man patiktų, ar tą, kuris patiktų jiems. 

Ir pasirinkau.... Studijuoju lengvai, nes 100 % jaučiu, kad esu ten, kur ir turėjau būti.

Prieš kažką apsispręsdami prisiminkit, kad tai mūsų gyvenimas ir mes jį turėsime gyventi. O darbas juk sudaro didžiąją gyvenimo dalį :)

Žinutė parašyta: 2010-07-13 20:48:49 | Nuoroda
Argentum rašė:

Mano šeima yra tokia... Na tėvas dirbo nuo policininko iki pasieniečio ( dirbo ir kalėjime), sesuo - pasienietė. Och kaip jie mane atkalbinėjo, kad tik neičiau kur nors panašiai. Ir aš mąsčiau.

Mąsčiau ar noriu dirbti tą darbą, kuris man patiktų, ar tą, kuris patiktų jiems. 

Ir pasirinkau.... Studijuoju lengvai, nes 100 % jaučiu, kad esu ten, kur ir turėjau būti.

Prieš kažką apsispręsdami prisiminkit, kad tai mūsų gyvenimas ir mes jį turėsime gyventi. O darbas juk sudaro didžiąją gyvenimo dalį :)

as tai nezinau.. pvz but kokia advokate nei uz ka nenoreciau,turbut dauguma i teise stoja tikedamiesi tapti teisejais ar advokatais..man tai labai neidomiai skamba. pamenu pries pora metu mru pagrindianiam psl buvo parasyta kad planuojama nauja studiju programa "ikiteisminio tyrimo pareigunas" as tada vos is laimes nemiriau,nes butent is sios puses mane teise traukia. galvojau ir apie taip vadinamo tardytojo darba,nezinau kaip tiksliai tai vadinas. man patiktu kazka veikt dirbant pagal specialybe,bet ne sedet kabinete

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-13 20:55:08 | Nuoroda

aš irgi kai išgirdau apie ikiteisminio tyrimo pareigūnų specialybę plojau katučių, bet iki mano stojimo, šios krypties nepatvirtino. Na kol kas man viskas labai patinka ir apie kabinetus niekas negalvoja. 

Beje, pavasarį buvo konferencija su svečiais iš užsienio, tai atsirado nauja magistrantūros kryptis - kažkas labai panašaus į CSI, tik mokytis teks trijuose skirtinguose universitetuose: MRU ir dviejuose užsienio. Trukmė 1,5 m ir tapusi kriminaliste gali dirbi bet kurioje iš šių trijų šalyje :) va čia tai perspektyvos :D

Žinutė parašyta: 2010-07-13 20:57:56 | Nuoroda

Na, visų pirmų daug kas čia csi prisižiūrėję labai romantizuoja tą baudžiamąją teisę. O ji labai sunki ir tam reikia pašaukimo, o aš nežinau, ar jo turiu. Dar tas, kad visgi lengviau darbą su teise manau susirasti, nei su penitencine teise. O plius aš savo ateitį planuoju sieti su užsieniu, todėl man reik tarptautinės teisės ir reikia orentuotis į ją, o ne į kalėjimus ;} Kalėjimai ir baudžiamoji grynai suformuota pagal LT įstatymus, todėl kažką su užsienų galvoti nepavyks, tektų viską iš naujo mokytis. Tai va. Mane tik tas traukia, kad už mokslą mokėti nereiktų, o už teisę tai jau teks susomokėti, bet gerai argentum sako, reikia galvoti, kur lendi. Jei aš labai abejoju, reiškias neverta :}

• Istorija / VBE 86
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 74
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 74
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-13 21:02:09 | Nuoroda

kiek mačiau, tai mano bakalauras niekuo nesiskirs su teisės bakalauru :) Tik tiek, kad jie negalės dirbti kalėjimuose, o aš galėsiu :D Šiaip, realiai žiūrint, tai lietuvoj neapsimoka mokytis ir teisės, nes su užsieniu bus susiję tik per lyginamąją konstitucinę teisę ar kokią jūrų teisę. jau geriau iškart važiuot į užsienį. daugiau sumokėsit, bet laiko sutaupysit ir iškart baigsit kokybiškas studijas :D

Žinutė parašyta: 2010-07-13 21:05:10 | Nuoroda
Thotu rašė:

Na, visų pirmų daug kas čia csi prisižiūrėję labai romantizuoja tą baudžiamąją teisę. O ji labai sunki ir tam reikia pašaukimo, o aš nežinau, ar jo turiu. Dar tas, kad visgi lengviau darbą su teise manau susirasti, nei su penitencine teise. O plius aš savo ateitį planuoju sieti su užsieniu, todėl man reik tarptautinės teisės ir reikia orentuotis į ją, o ne į kalėjimus ;} Kalėjimai ir baudžiamoji grynai suformuota pagal LT įstatymus, todėl kažką su užsienų galvoti nepavyks, tektų viską iš naujo mokytis. Tai va. Mane tik tas traukia, kad už mokslą mokėti nereiktų, o už teisę tai jau teks susomokėti, bet gerai argentum sako, reikia galvoti, kur lendi. Jei aš labai abejoju, reiškias neverta :}

as ir galvojau apie uzsieny. bet gal uzskaitytu tuos kreditus ir baigus ta teise su penitencine. juk teises pagrindai tai ismokti. na bet jei tu dvejoji tuomet stok tikrai i teise ir ramu bus

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-13 21:12:30 | Nuoroda

ai dėl tos romantikos :D kai susipažinom su dėstytojais, tai jie iškart klausė ar stojome čia ne dėl to, kad kalėjimo bėglių prisižiūrėjom :D

Žinutė parašyta: 2010-07-13 21:44:45 | Nuoroda
Argentum rašė:

ai dėl tos romantikos :D kai susipažinom su dėstytojais, tai jie iškart klausė ar stojome čia ne dėl to, kad kalėjimo bėglių prisižiūrėjom :D

turbut del to;D

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-13 22:53:48 | Nuoroda

Oj nea, visi labai motyvuoti :) dažniausiai girdėtas motyvas - "manau, kad tai yra daugiau nei gryna teisė". po to ėjo visi tokie kaip - noriu būti kriminaliste, ikiteisminio tyrimo pareigūnu, manyčiau, kad darbas kalėjime turėtų būti įdomus ir pan :) o galiausiai, mažiausiai nuskambėjęs buvo - "stojau į teisę, bet papuoliau čia" :D

Žinutė parašyta: 2010-07-14 19:34:02 | Nuoroda

Ooo, kiek Jūsų čia daug! :) Na va, pildydama prašymą ir suabejojau ar tikrai noriu gryną teisę studijuoti... :))) Man viskas įdomu, toks žmogus esu... O kas liečia "CMEK" tai abejoju ar praeičiau, ypač kai tokie konkursai... :) Teko net matyti, kad šiemet visi veržiasi labiau į tą Teisę ir policijos veiklą, nei į penitencinę... Na žinot apsukot protą! :D

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-14 20:45:49 | Nuoroda

Į policiją kiekvienais metais labai daug veržiasi. kai pati ėjau cmek, tai nugirdau, kad iš šimto tik apie dvidešimt praleido :D Taigi ten tokie ir susirenka :D nesvarbu, kad mokyklos atestate 4 % - 10 % iš egzaminų, svarbiausia, kad sveiki kaip jaučiai :D

Žinutė parašyta: 2010-07-14 21:06:31 | Nuoroda

Va va šitą ir aš girdėjau, kad gali būti paskutinis nevykėlis tik turėk sveikatą kaip jaučio. :))) O tarp nevykėlių nelabai ir norisi sedėti. O šiaip mokytis įdomu? Na ir laisvo laiko šiek tiek bent yra? :)

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-14 21:37:49 | Nuoroda

oj laiko visada yra, jei tik mokaisi tam skirtu metu, o ne varnas gaudai :) Šiaip tikrai spėsi ir pasimokyti ir pašelioti. jokių problemų ir kliūčių tam nėra.

O dėl įdomumo. na, asmeniškai man tai labai labai įdomu. Ypač tos paskaitos, kai rodo filmukus apie kalėjimus, riaušes ir pan. :D

Žinutė parašyta: 2010-07-14 22:49:45 | Nuoroda

o i penitencine veikla smeko tikiuosi nereik eit?

• Istorija / VBE 37
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 33
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 30
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-14 23:49:36 | Nuoroda

ne smek, o cmek - centrinė medicinos ekspertizės komisija :)

ne, jos pereiti nereikia :) be to jau per vėlu eiti į cmek :)

Žinutė parašyta: 2010-07-14 23:58:20 | Nuoroda

Labas vakaras, as turiu idomu klausima, ar su mano ivertinimais tokiais kaip istorija 96, lietuviu 38, anglu 54, o matematika 72 imanoma istoti i valstybes finansuojama vieta? Pagal praeitu metu balu skaiciuokle maziausias valstybes finansuojamas balas buvo 17.3, o mano yra 17.68.  Kazkaip abejoju ar istociau, tad gaila pirmu numeriu rasyti. Kokie buvo jusu balai, kai stojote?

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-15 00:09:21 | Nuoroda

įstojau su 17,78 :) nemanau, kad pataikysi į mokamą vietą su tokiu balu. kai stojau buvo didelis konkursas, šiemet bus kažkas panašaus. taigi manau, kad būsi vf vietoje :)

Žinutė parašyta: 2010-07-15 00:12:17 | Nuoroda

Nu nepabandziusi nesuzinosiu :) tikiuosi istosiu, o ten visi su gerais ivertinimais stoja? beje, Tu pirmus metus studijuoji? Kas patinka, o kas nepatinka universitete?

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2010-07-15 00:18:58 | Nuoroda

umm na priima tai su gerais, o stoja tie, kas netingi :D 

taip, pirmi metai. jei kalbėti apie patį universitetą, tai labai patinka biblioteka, valgykla ( pigu ir labai skanu ) ir auditorijos naujajame pastate. šiaip visos auditorijos naujos arba apynaujės. visur interaktyvi lenta, kompiuteriai ir pan. aprūpina visomis reikiamomis priemonėmis, tik kai kada vadovėlį tenka užsisakyti ir savaitėlę jo palaukti :)

Žinutė parašyta: 2010-07-15 00:20:27 | Nuoroda

nu mano balai nemanau, kad yra geri, uztat abejoju ar priims.. universitetas skamba visai viliojanciai.. :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą