APELIACIJOS
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-07-03 15:53:33 | Nuoroda

tavo 80 balų vidurkis iš visų egzaminų, o mano oferyje parašyta vidurkis 8+, kaip apsiskaičiuoti, 12 kl baigiau vien 10?

Rašyk į admission office, pasiklausk ar į offerį įeina egzaminai. Jeigu įeina, tuomet iš egzaminų prašo kaip ir manęs-vidurkio. Tiesa, jeigu offerį prie 8 parašyta grade, sveikinu-jau įstojai ir nieko skaičiuotis nereikia, tik atskanuoti ir nusiųsti BA+ notarišką vertimo patvirtinimą.

O jeigu nebūčiau surinkusi 80, būčiau pradėjusi derybas su universitetu...jeigu ir tai nebūtų pavykę, turiu dar ir atsarginį variantą. Neabejoju kad ir kiti, išlaikę mažiau negu tikėjosi turi tokį. O kad ir neturi, dar yra šiek tiek laiko apsižvalgyti

• Istorija / VBE 100
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 83
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 97
Žinutė parašyta: 2011-07-03 16:25:10 | Nuoroda

Surinkau 46tasku ir 46proc. rasysiu apeliacija :)

• Istorija / VBE 88
  • Užsienio kalba (rusų) / VBE 89
Žinutė parašyta: 2011-07-03 16:42:32 | Nuoroda
Rytsa rašė:
bla bla bla pyrst

Tu rimtai kalbi ar čia kokia provokacija? Aš suprantu, kad galima ir normalu nusivilti, pasipiktinti, bet čia jau panašu į išlepintos mergaitės verkšlenimus. Kaip tu žadi universitete studijuoti, kur bus dėstytojų-kirvių, neobjektyviai vertinančių ir t.t.? O kai įsidarbinsi ir tą patį darbą dirbanti šefo dukterėčia gaus dvigubai didesnį atlyginimą? Pasiruošk truputį gyvenimui, ne viskas yra taip, kaip vadovėliuose.

• Istorija / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 86
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Žinutė parašyta: 2011-07-03 17:01:12 | Nuoroda
čiungačianga rašė:
Rytsa rašė:
bla bla bla pyrst

Tu rimtai kalbi ar čia kokia provokacija? Aš suprantu, kad galima ir normalu nusivilti, pasipiktinti, bet čia jau panašu į išlepintos mergaitės verkšlenimus. Kaip tu žadi universitete studijuoti, kur bus dėstytojų-kirvių, neobjektyviai vertinančių ir t.t.? O kai įsidarbinsi ir tą patį darbą dirbanti šefo dukterėčia gaus dvigubai didesnį atlyginimą? Pasiruošk truputį gyvenimui, ne viskas yra taip, kaip vadovėliuose.

bla bla pirst - smagu, bet Rytsa taip nerašė :)

nežinau, kažkaip mane stebina vis dar čia žmonės. Karščiuojasi, piktinasi. Žinoma, nežinant realios situacijos, sunku kažką patarinėt ar pan. Jo, aš ruošiuosi gyvenimui ir noriu pradėt nuo savo galimybių patikrinimo. Esu žiauriai nusivylus - čia blogai?Taip, iš 100 gauti83% yra neblogas rezultatas, žinoma. Bet realiai pasiskaičiavus, manau, pasirodžiau geriau ir noriu šią versiją patikrint ir paklaust žmonių ar verta tą daryt - čia blogai? ne, aš neinu žudytis, ne, aš nežliubmiu apsikabinus pagalvę dieną ir naktį. ir taip, aš žaviuosi daug nesiekiančiais ir su nesėkmėmis lengvai susitaikančiais žmonėm.
Jums neatrodo, kad svarbu yra pasitenkint esama padėtim - 20%,10% ar apskritai išlaikymu - puiku, jei to pakanka.  Bet šiuo atveju, man tiek, kiek gavau, neužtenka ir norėčiau kažką keisti, o ne „džiaugtis tuo, ką turiu“ :)  žmonės apeliuoja gavę 99%, tam, kad gautų maksimumą. Anot jūsų, tokius reiktų nulinčiuot už tai, kad pagrįstai siekia geriausio? :)

Žinutė parašyta: 2011-07-03 17:07:49 | Nuoroda
manozuikis rašė:

Rašysi apeliaciją,  nes nori gauti mažiau? Man atrodo, kad aš ir gavau 46 balus ir tik 39%...

Žinutė parašyta: 2011-07-03 17:22:35 | Nuoroda
Rytsa rašė:
Nebenoriu niekur stot ir išvis ką veikt. Juolab, kalbėtis su pažįstamais ar mokytojais. Gėda į akis kam pažiūrėt.

Nusivilti yra normalu. Siekti aukščiausio yra sveikintina. Bet reaguoti taip, kaip išryškintame sakinyje yra nesveika. Jei viena nesekmė tau sukelia tiek streso, kad dėl mažesnio, nei tikėtasi balo (kuris, bet kokiu atveju, yra geras, pagal visus standartus) tau gėda(!), tai nūū sry, bet tikrai kažkas su tavim netaip. Žmogus, turintis realaus gyvenimo patirties tikrai taip nereaguotų. Panašu, kad augi šiltnamio sąlygom ir tai yra pirmas didesnis stresas tavo gyvenime. O ką aš noriu pasakyti, kad nusiteik jog negandų bus daugiau ir daug reikšmingesnių. Pasauly daug neteisybės, bet reik judėt pirmyn. Ir ne trinti lamoj prašymo, o kaip tik bandyt stot, ieškot alternatyvių kelių patekti ten kur nori. Žmonės, kurie tikrai daug siekia, turi stiprias ambicijas taip lengvai nepasiduoda ir kažkokio ten egzo rezultatas jų nesugniuždo.

Ir tu nesukėlei man pasipiktinimo, o tik nuostabą su neigiamu emocijos prieskoniu :)

O apeliaciją būtinai rašyk, rimtai. Gailėsies jei neparašysi. Sėkmės.

• Istorija / VBE 99
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 81
  • Matematika / VBE 86
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 100
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-07-03 17:23:45 | Nuoroda
Rytsa rašė:
čiungačianga rašė:
Rytsa rašė:
bla bla bla pyrst

bla bla pirst - smagu, bet Rytsa taip nerašė :)

nežinau, kažkaip mane stebina vis dar čia žmonės. Karščiuojasi, piktinasi. Žinoma, nežinant realios situacijos, sunku kažką patarinėt ar pan. Jo, aš ruošiuosi gyvenimui ir noriu pradėt nuo savo galimybių patikrinimo. Esu žiauriai nusivylus - čia blogai?Taip, iš 100 gauti83% yra neblogas rezultatas, žinoma. Bet realiai pasiskaičiavus, manau, pasirodžiau geriau ir noriu šią versiją patikrint ir paklaust žmonių ar verta tą daryt - čia blogai? ne, aš neinu žudytis, ne, aš nežliubmiu apsikabinus pagalvę dieną ir naktį. ir taip, aš žaviuosi daug nesiekiančiais ir su nesėkmėmis lengvai susitaikančiais žmonėm.
Jums neatrodo, kad svarbu yra pasitenkint esama padėtim - 20%,10% ar apskritai išlaikymu - puiku, jei to pakanka.  Bet šiuo atveju, man tiek, kiek gavau, neužtenka ir norėčiau kažką keisti, o ne „džiaugtis tuo, ką turiu“ :)  žmonės apeliuoja gavę 99%, tam, kad gautų maksimumą. Anot jūsų, tokius reiktų nulinčiuot už tai, kad pagrįstai siekia geriausio? :)

Apeliuok tokiu atveju, jeigu specialybėje, į kurią stoji, pagrindinis egzaminas yra lietuvių kalbos... T.y. jeigu tai lems ar įstosi ten kur nori. Kitais atvejais rizikuoti tikrai neverta, nes vis dėlto su tiek procentų išgyventi galima. Vienužo siūlyčiau nerašyti apeliacijos, jeigu tau tų procentų reikia vien dėl ambicijos, o ne dėl stojamojo balo.

Na aš pavyzdžiui apeliaciją parašiau su 77%, nes tiesiog su tiek neįstosiu...Todėl mano atveju jie gali tą rezultatą mažint kiek nori, nes tai man jau nieko nelemia

Žinutė parašyta: 2011-07-03 17:35:11 | Nuoroda

Buciau dekingas jei atarsytumet. Po apeliacijos , darbas istaisomas iki liepos 22. Tai jei po apeliacijos paaiskes , kad neislaikiau? Mokykliniam nebera laiko . Tai ,gausis , kad nebaigiau mokyklinio kurso? Tai ar verta rizikuoti siuo atveju ? Labai noreciau patarimu. Kadangi , jei gausiu is fizikos gerus taskus ir lietuviu bus bent 20+ , tai turesiu daug pasirinkimu. Siuo atveju su lietuviu 7 procentais, as galiu istoti irgi ,taciau ant paskutiniu pasirinkimu (nekalbu apie vgtu , tik apie vu / ktu).

Ar verta rizikuoti ? Aciu.

• Fizika / VBE 82
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 7
  • Matematika / VBE 90
Žinutė parašyta: 2011-07-03 18:30:47 | Nuoroda
čiungačianga rašė:
Rytsa rašė:
Nebenoriu niekur stot ir išvis ką veikt. Juolab, kalbėtis su pažįstamais ar mokytojais. Gėda į akis kam pažiūrėt.

Panašu, kad augi šiltnamio sąlygom ir tai yra pirmas didesnis stresas tavo gyvenime.

Ech, atvirkščiai. Atrodo, kad tai yra dar vienas didelis fail'as, kurio, blem, gal net nenusipelniau. Kadangi su ankstesnėm nesėkmėm ir neteisybėm susitaikiau ir išmokau džiaugtis laimėjimais, dabar noris paknist giliau, nes noriu išsiaiškint, ar tikrai susimoviau.

Pasikartosiu, kad gaut tiek, kiek aš, nėra blogai. Tai yra gerai. Per mažai yra tik konkrečiu mano atveju.

Ačiū dėl taiklaus komento apie ambicijų pakėlimą. Rimtai reikia pasvarstyt, atsimerkt plačiau.

Ir šiaip, ačiū už nuomones, padės priimt sprendimą :)

Žinutė parašyta: 2011-07-03 18:38:34 | Nuoroda
spros rašė:

Buciau dekingas jei atarsytumet. Po apeliacijos , darbas istaisomas iki liepos 22. Tai jei po apeliacijos paaiskes , kad neislaikiau? Mokykliniam nebera laiko . Tai ,gausis , kad nebaigiau mokyklinio kurso? Tai ar verta rizikuoti siuo atveju ? Labai noreciau patarimu. Kadangi , jei gausiu is fizikos gerus taskus ir lietuviu bus bent 20+ , tai turesiu daug pasirinkimu. Siuo atveju su lietuviu 7 procentais, as galiu istoti irgi ,taciau ant paskutiniu pasirinkimu (nekalbu apie vgtu , tik apie vu / ktu).

Nesėkmingu apeliacijos rezultato atveju, mokyklinį kursą vis tiek būsi baigęs, jei turi išlaikytus bent du egzaminus - tiek reikia, kad tau būtų įteiktas atestatas. šiaip, kaip čia jau kažkas rašė, dažniausiai balas būna kilsteliamas ar numažinamas keliais taškais ar procentais(t.y. vos vos). Todėl, jei dabar išlaikei, neturėtum po apeliacijos neišlaikyt :)

Žinutė parašyta: 2011-07-03 19:22:07 | Nuoroda
Rytsa rašė:
spros rašė:

Nesėkmingu apeliacijos rezultato atveju, mokyklinį kursą vis tiek būsi baigęs, jei turi išlaikytus bent du egzaminus - tiek reikia, kad tau būtų įteiktas atestatas. šiaip, kaip čia jau kažkas rašė, dažniausiai balas būna kilsteliamas ar numažinamas keliais taškais ar procentais(t.y. vos vos). Todėl, jei dabar išlaikei, neturėtum po apeliacijos neišlaikyt :)

laikiau 4 egzus, 1 iš jų pateiktas apeliacijai. Ar įteks man atestatą kartu su kitias, jei dar nebus apeliacijų rezultatų, o paskui gal priedą, kaip čia ištikrųjų?

• Istorija / VBE 81
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 37
  • Matematika / VBE 86
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 81
Žinutė parašyta: 2011-07-03 22:10:18 | Nuoroda
manozuikis rašė:

Rimtai tiek? aš tiek pat taškų, bet 49 procentus... kaip taip gali būt?

Žinutė parašyta: 2011-07-04 18:29:36 | Nuoroda

Sveiki :)

kaip matau, vyksta didelės diskusijos dėl apeliacijų :)

aš prieš metus rašiau dėl lietuvių ir istorijos, lietuvių pakėlė 10 balų, istorijos nekeitė nieko :)

lietuvių vbe rezultatą visoje Lietuvoje sumažino tik dviems žmonėms (vienas iš jų mano klasiokas), taip kad jei jaučiat, kad kažkas negerai, tai tikrai rašykit, kaip mano po to lietuvių mokytoja sakė, kad jei dar kartą darbą kas nors pažiūrėtų, tai gal ir dar 10 pakeltų :)

labai gerai žinau, pro kokius š dabar malatės, teisybės nėra, viskas nuo vertintojų priklauso, o čia ir prasideda nesąmonės :)

• Istorija / VBE 84
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 80
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 92
Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-07-04 19:38:22 | Nuoroda
Agnė. rašė:

Sveiki :)

kaip matau, vyksta didelės diskusijos dėl apeliacijų :)

aš prieš metus rašiau dėl lietuvių ir istorijos, lietuvių pakėlė 10 balų, istorijos nekeitė nieko :)

lietuvių vbe rezultatą visoje Lietuvoje sumažino tik dviems žmonėms (vienas iš jų mano klasiokas), taip kad jei jaučiat, kad kažkas negerai, tai tikrai rašykit, kaip mano po to lietuvių mokytoja sakė, kad jei dar kartą darbą kas nors pažiūrėtų, tai gal ir dar 10 pakeltų :)

labai gerai žinau, pro kokius š dabar malatės, teisybės nėra, viskas nuo vertintojų priklauso, o čia ir prasideda nesąmonės :)

Ačiū už komentarą, įkvėpė nors šiek tiek optimizmo šiomis niūriomis dienomis... :D Aš šiandien taip pat parašiau apeliaciją. Su mokytoja (jinai ir pati yra vertintoja) dar kartą viską griežtai labai peržiūrėjom, ir tai gaunas apie 10 taškų skirtumas mano naudai. Tie 10 taškų - tai jau gerokai balų... Aišku, visų nepridės gal, bet vistiek, esu įsitikinęs, kad turiu gauti daugiau nei tie 58... O kai išgirdau, kad net iki 10 pakelia, tai ohoho :D

Vartotojas neegzistuoja
Žinutė parašyta: 2011-07-04 22:56:53 | Nuoroda

O nec rezultatu puslapi turi but kokia nors zyma prie rezultato ,kad pateikta apeliacija ar pan? 

Žinutė parašyta: 2011-07-04 23:58:53 | Nuoroda
Edgaras4 rašė:

O nec rezultatu puslapi turi but kokia nors zyma prie rezultato ,kad pateikta apeliacija ar pan? 

NEC rezultatų puslapyje nėra, yra KELTO sistemoje įkelta, įkelia mokykla, ten mato atsakingi švietimo skyriaus darbuotojai bei mokykla, man pavaduotojas rodė kaip tai padaryta 

• Istorija / VBE 81
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 37
  • Matematika / VBE 86
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 81
Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:43:14 | Nuoroda

matėt pirmų apeliacijų išvadas?:D

• Chemija / VBE 9
  • Istorija / VBE 60
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 77
  • Matematika / VBE 42
Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:45:17 | Nuoroda
malvea rašė:

aha, tik vienas rezultatas pakeistas įdomu, į gerą pusę ar ne..

• Istorija / VBE 90
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 40
Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:47:13 | Nuoroda
malvea rašė:

Ne, o kaip? Numušė gal? Mes su klasioku šiandien abu nešėm lietuvių apeliacijjas, buvom gavę tiek pat balų, tai įdomu kaip bus su jomis. Nes rimtai, gi turim į tą mediciną įstot....

• Biologija / VBE 100
  • Chemija / VBE 72
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 85
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 90
Žinutė parašyta: 2011-07-05 14:48:18 | Nuoroda
DeviantMe rašė:
malvea rašė:

Ne, o kaip? Numušė gal? Mes su klasioku šiandien abu nešėm lietuvių apeliacijjas, buvom gavę tiek pat balų, tai įdomu kaip bus su jomis. Nes rimtai, gi turim į tą mediciną įstot....

Šiandien Nacionaliniame egzaminų centre susirinkęs Apeliacinis komitetas aptarė apeliacijų dėl užsienio kalbų (anglų, prancūzų, rusų ir vokiečių) valstybinių brandos egzaminų rezultatus. Iš viso buvo pateikta 156 anglų kalbos, 2 rusų kalbos ir 1 vokiečių kalbos apeliacinis prašymas. Komiteto sprendimu158 įvertinimai nepakeisti, 1 pakeistas

• Istorija / VBE 90
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 100
  • Užsienio kalba (anglų) / VBE 40
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą