Pora klausimų dėl profesijos
Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-09-02 19:16:31 | Nuoroda

Sveiki, turbūt būsiu ne pirmas ir ne paskutinis kuris panašaus tipo klausimus užduoda,bet taip jau išėjo.. Na turiu tokią problemą dėl apsisprendimo kur stot,todėl norėčiau išgirst nuomonių iš žmonių,kurie jau yra baigę tos srities studijas. Taigi. Turiu tokią problemą pasirenkant profesiją,kuri apytikriai galėtų būti kuo labiau perspektyvi,esu linkęs į fizinius mokslus.Labiausiai trauktų inžinerinės specialybės (automatika,elektronika,telekomunikacijų fizika,mechanika,fizika/taikomoji fizika) iš biologinių medicina,bioinžinerija,biochemija bei chemija. Turiu tokį platų pasirinkimą dėl to kad mokaus visus šiuos dalykus A lygiu ir jie visi yra vienodai įdomūs tačiau susidūriau su problema-negaliu aptikt patikimų šaltinių kurios specialybės gali būti realizuotos baigus kažkokios pakraipos studijas (praktika,perspektyvos,galimybė apskritai rasti darbą). Ir prašau nepradėkit aiškinti kad nėra neperspektyvių specialybių-tai tikrai ne Lietuvai galiojantis posakis :)

Žinutė parašyta: 2011-09-03 00:07:32 | Nuoroda

Sveikas. Labai jau sudėtingas klausimas. Manau, Lietuvoje reikia rinktis čia jau gana plačiai naudojamas sritis. Ty labai siauros sritys (mūsų šalies atžvilgiu) gana sunkiai skinasi kelią Lietuvoje (žinoma, yra retų iššimčių, kur mes net pirmaujame Europoje ar net pasaulyje). Iš tavo išvardintų specialybių visos yra gana palankios. Daugiau priklauso nuo tavės. Jei labiau patinka elektroninė pusė, tai rinkis IT arba elektroniką, jei automobiliai - mechaniką. Galbūt pirmuoju atveju darbą rastum lengviau. Daugiau labai sudėtinga ką nors pasakyti, nes tau reikėtu žmogaus opatarimo, kuris dirbo visuose šiuose darbuose. Jei domina statistika, gali bandyti jos ieškoti Eurostate arba stat.gov.lt, gal ką nors rasi naudingo.

• Informacinės technologijos / VBE 67
  • Lietuvių kalba (gimtoji) / VBE 89
  • Matematika / VBE 92
Žinutė parašyta: 2011-09-03 01:33:42 | Nuoroda

manau, kad is tavo isvardintu perspektyviausia, bet ir daugiausia pasiaukojimo reikalaujanti specialybe yra medicina. Gyvenime nesu sutikus nieko, kas tikrai labai skustusi, jog pabaiges sias studijas neranda darbo metus ar daugiau.. Bet as pati asmeniskai jos nesirinkau, nes siai specialybei manau daugiau reikia atsidavimo, tiesiog gyventi tuo, jei nori buti tikrai super specialystas.. O is tavo pasisakymo galima suprasti, kad tos ugneles siai specialybei labai dideles neturi.. Ir siaip dar turi laiko ir manau tikrai pats apsispresi, kas tau geriausia.. O jei iki pat egzaminu metysies, tai geriausias budas ramiai atrasti nisa, kurioje tu butum geriausias, tai metus nestudijuoti ir pabegti nuo rutinos, nuolat aplink esanciu zmoniu.. ar isvykti savanoriauti i uzsieni ar siaip pauzdarbiauti.. Bet geriausia palikti kazkoki laika sali, kad pamatytum, kaip kiti gyvena ir manau tikrai apsisprestum, kuo noretum buti. :) P.s. cia tik mano asmenine nuomone. :)

Žinutė parašyta: 2011-09-03 17:48:43 | Nuoroda

Dėkui labai už pasisakymus,iš tikrųjų kolkas gana sudėtinga dar tiksliai nuspręsti kur yra geriausia,nes būtent nesu dar to tikro gyvenimo ragavęs,todėl sudėtinga nusakyt kas geriau :) Iš tikrųjų tai galėčiau dirbt praktiškai bet ką kas susiję su gamtos mokslais kaip ir minėjau,motyvacija man ne problema,nes nevirškinu tik socialinių mokslų :) Tik va labai man knieti sužinot iš žmonių,kurie tai studijuoja / yra studijavę kaip ir kas yra todėl va ir teko užduot čia tokį sudėtingą klausimą į kurį vienas žmogus,matyt, nelabai ir galėtų atsakyti :)

Jei norite diskutuoti forume, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti Mano temos | Trinti temą | Redaguoti temą