Vartotojo editutia pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-05-24 16:37:14 | Nuoroda
Na turiu 2005 MBE tik vienos gramatikos užduoties atsakymus . Part 2 1.saw. 2.was told. 3.encourages. 4.don't understand 5.will stop. 6.has just bought. 7.are having 8.took. 9.did't know. 10.came. 11.have changed. 12.look. 13.to break away. 14.comes. 15.are asked. Tikiuosi , bent truputuką pagelbėjau.
Žinutė parašyta: 2008-12-26 17:19:11 | Nuoroda

Sveikuciai :) Na ir man teko tas dziaugsmas siemet laikyti istorijos egzamina :)) Ruostis pasakysiu atvirai , kad nesiruosiu ... Griauztis irgi nesigriauziu del to :D Kazkaip isijunge jau tas "pohuizmo rezimas " :P Atrodo , kad jau nebeverta net mokytis...

Žinutė parašyta: 2009-02-16 16:53:15 | Nuoroda

Na pvz man tai labai reikai balu skaiciuokles, nes esu neapsisprendusi del vieno egzamino tipo : ar mokyklini laikyti ar valstybini . Balu skaiciuokle tirkai pagelbetu ...

Žinutė parašyta: 2009-02-17 15:06:15 | Nuoroda

Norint gauti su pagyrimu , metiniai 12 kl pazymiai turi buti 9 - 10 , iskaitos irgi ivertintos 9 - 10 , Turi buti bent trys vbe , ivertinti daugiau nei 50 proc, o mokykliniai irgi 9 - 10 :) Bent jau man taip aiskino .

Žinutė parašyta: 2009-02-17 15:07:33 | Nuoroda

Planuoju ir as , tik idomu nesiruosiant imanoma islaikyti ...

Žinutė parašyta: 2009-02-17 20:03:48 | Nuoroda

Na siaip mokytoja sake , kad zemelapiuose ir saltiniuose negalime padaryti klaidu . Klaidos leistinos tik suktuose testiniuose :D

O man , siaip ka zinau , priklauso ar moku ta tema ar ne. Nes nezinant zemelapio kazka sapalioti ne  visada gaunasi ... As asmeniskai irgi sunkiai isivaizduoju , kaip viska atsiminti , bet egzamine visko juk ir nebus...

Žinutė parašyta: 2009-04-07 18:23:05 | Nuoroda

Labai noreciau ir as tos atskanuotos info , manau  ,kad kazkada maciau ta knygute , tai ten labai labai neblogai parasytos temos... Mano pastas

Žinutė parašyta: 2009-04-07 18:26:20 | Nuoroda

As kalbesiu sia tema ! Siaip tikiuosi kazko apie asmens ir valstybes santykius, pilietiskuma, tolerancija, iv pilietines akcijas (darom 09 ir pan.)  , politika , asmens galimybes dalyvauti valstybes valdyme . Dar gali buti pvz ka mums reiskia laisve, nepriklausoma Lietuva ir panasus klausimai :)  Gal kas turite kokios informacijos jau pasirinke ? Siaip nauja tema, info beveik nera internete, tai sunkoka ir ruostis .

Žinutė parašyta: 2009-04-07 18:28:35 | Nuoroda
ninukas rašė:

Gal kas naudojat Dariaus Petreikio pratybas iš serijos "Į egzaminą- be baimės"?:) Gal padeda?

 As turiu sita saltiniu knyga, siaip saltiniai neblogi , kartas nuo karto pasidarau , viena geresniu knygu saltiniams nagrineti . Tenai kai padarai saltini supranti , ka turi zinoti svarbiausio is to laikotarpio . Patinka, kad yra ir atsakymai .

Žinutė parašyta: 2009-04-07 18:46:01 | Nuoroda
jiewaa rašė:

Abejoju, ar mums atsius

 O tau atsiunte? 

Žinutė parašyta: 2009-04-09 23:44:28 | Nuoroda
R.V.U. rašė:
fragilee rašė:

Man is viso nesuprantama ta reforma, visi sako kad ji liewa, bet vis tiek priims vis dar viliuosi, tikiuosi (turiu drambliuko svajone) kad apsvies ir nepriims reformos.

 Aukštojo mokslo reforma yra būtina. Visi, kurie sako, kad ji "lieva" nieko apie ją nežino ir net apie aukštąjį mokslą mažai ką žino. Taip ir tu: sakai, kad is viso nieko nesupranti apie tą reformą, bet nori, kad jos nepriimtų. Kaip tu gali norėt ar nenorėt to, ko visai nesupranti? Apšviest reikėtų ne švietimo ir mokslo ministeriją, o būtent tokius kaip tu. Dabartinėje sistemoje Lietuvoje aukštojo mokslo diplomai yra visiškai praradę vertę... ir dar daug būtų galima šnekėt apie dabartinės padėties defektus.

 Su tavimi drįsčiau nesutikti , nes esi nevisiškai teisus. Sutinku , kad šiuo metu Lietuvoje aukštasis mokslas yra bevertis , tačiau nejaugi tu tiki , kad kažkas pasikeis vos per kelis vasaros mėnesius kai bus priimta ši reforma... Man tai absurdiškai atrodo, kad už  studijų gerinimą , kuris pasijaus gal tik po 5 ar net 10 metų , turiu mokėti aš čia ir dabar. Taip, reforma mokslo sistemoje yra reikalinga , bet kodėl mes turime mokėti pinigus , jei to pagerėjimo net nepajausime. Esu girdėjusi , jog kai kurie dėstytojai dėsto visai pasenusius dalykus, o ir patys yra arti senatvės pensijos ... Tokiems žmonėms persiorientuoti naujovėms nelengva , jie ir toliau dalins tuos savo pasenusius konspektus ir lieps juos iškalti ... Galbūt ir bus pakelti dėstytojams atlyginimai , galbūt dėstytojo specialybė ir taps prestiziškesnė , tačiau kol ateis naujoji dėstytojų karta  , praeis daug metų . Todėl mes mokėsime pinigus dėl ateities studentų , kuriems galbūt ir pavyks paragauti geresnio mokslo skonio. Antra, Lietuvoje atsiras dar didesnė socialinė atskirtis . Asmeniškai aš būčiau išgalėjusi sumokėti 500 LT , o dabar mano viltys studijuoti yra palaidotos. Ir ne dėl to , jog esu durnesnė už kitus , tiesiog nepasisėke su mokykla, ir mokymo lygis pas mus labai žemas. Todėl nepavyks išlaikyti egzaminų taip , kad galėčiau gauti studentų krepšelį. Paskolų sistema nėra sureguliuota, patys politikai ginčijasi , dėl jos, nesutaria. Bankai tokiomis sąlygomis nenori suteikti paskolų . Valstybė iš pradžių žadėjusi beprocentines paskolas, dabar jau supranta , kad sunkmečio sąlygomis pinigų tam nėra , ir mano , kad palūkanos vis dėl to bus. Mano manymu , neteisinga vertinti studentus pagal abitūros egzaminus. Juk kaimo mokyklose mokymas tikrai silpnas. Be to bus krepseliai perskirtomi tik po dviejų metų , nors turėtų studijuojant būti atsižvelgiama į tuometinius pasiekimus. Ir isvis, reforma yra skubota, neapmąstyta, turi begalią minusų . Ką jau kalbėti apie stojimo sąlygų pasikeitimus į kai kurias aukštąsias mokyklas. Žmogiškumo atžvilgiu taip elgtis likus mažiau nei trims mėnesiams iki egzaminų yra labai nesąžininga mūsų atžvilgiu . Valstybei patarčiau pirmiausia sukurti mokslą , už kurį būtų verta mokėti tokius pinigus , ir tada liepti mums juos mokėti .

Žinutė parašyta: 2009-04-10 17:46:37 | Nuoroda
Saulėgrąža rašė:
glycerine rašė:

Justina! 2008 m. istorijos VBE pagrindinės ir pakartotinės sesijos atsakymus gali rasti čia:

www.egzaminai.lt/92/
www.egzaminai.lt/105/

O dėl anstesnių metų, jei pavyks gauti ir atsiskanuoti tai atsiųsiu tau e-mail'u

 Labas, ar nepavyko gauti ankstesnių, t.y 2007 m. istorijos egzaminų atsakymų? Man reikėtų valstybinio egzamino atsakymų. Jei nesunku, atsiųsk ačiū

 Galiu tau pabandyti atskanuoti atsakymus jei dar reikia :) mainais noreciau gauti tuos politologijso testukus :) 

Žinutė parašyta: 2009-04-15 09:31:55 | Nuoroda

Žiniasklaida:
1. Ar nacionalinis transliuotojas (LRT) siūlo visuomenei kokybiškas, švieciamasias ir kultūriškas laidas? Argumentuoti.
2. Ar TV ir radijo viktorinos prusina visuomene? Argumentuoti.
3. Lietuvos visuomenei stinga kokybiškos žiniasklaidos. Pagristi arba paneigti šį teigini.
4. "...Netik visuomenes informavimas, bet ir vertybių skleidimas (o prireikus ir kova už jas) yra tikrosios žurnalistikos misijos dalis" (L.Donskis). Ar mūsų žiniasklaida atlieka šią misiją? Argumentuoti.
5. Lietuvos internetine erdve palengva virsta šiukšlynu. Kokiais budais šią problemą galima spręsti?

Mokslas:
1. Siuolaikiniai mokslininkai kuria ivairius zmonijos ateities scenraijus.
2. Lietuvą konkurencinga gali padaryti tik mokslo pazangos skatinimas. Pagrysti arba paneigti.
3. Dirbtinis intelektas. Ka apie tai zinau arba manau.
4. Mokslas - ir kurianti ir griaunanti jega. Ka apie tai zinai, ka manai.
5. Mokslo pazanga lemia zmoniu susvetimejima. ka apie tai zinai, manai.

Asmuo ir valstybe:
1. Ar mokiniu parlamento veikla tik vaikų žaidimas? argumentuokite
2. ar lengva kitatauciams zmonnems integruotis lietuvoje. armgumentuokite
3. Ar svarbu jauniems zmones dalyvauti pilietinese akcijose?Argumentuokite
4. Filosofas L.Donskis teige:"laisvas ir nepriklausoms zmogus tikrai nera musu laiku herojus"/ Ka apie tai manote?
5. Lietuvos konstitucijoje teigiama ''Zmogus turi tureti laisvę reikštis". Kaip tavo nuomone tai igyvendinama?

Menas:
1. ar pasauliui idomus lietuvos menininkai?
2. ar gali jaunuoliai menini skoni isugdyti vidurineje mokykloje?
3. dagelio dabartiniu garsiu menininku kurybos ju amzininkai nepripazino
4. menine kuryba vienas geriausiu savirasikos budu
5. menas kuria miesto veida
 

Žinutė parašyta: 2009-04-15 09:34:24 | Nuoroda

Taip , del asmens ir valstybes potemiu tai sios :) Del kitu negarantuoju .

Žinutė parašyta: 2009-04-15 11:48:14 | Nuoroda
chaltooora rašė:
editutia rašė:

Taip , del asmens ir valstybes potemiu tai sios :) Del kitu negarantuoju .

 gal galetum suzinoti ir rytojaus potemes ir cia imesti visi butumem labai dekingi

 As irgi eisiu rytoj kalbeti , is pat ryto  9:20, kalbesiu tema asmuo ir valstybe, tai apie 10 h jau tikrai pasakysiu , jei dar reiks. O siaip gal dar atsius man telefonu , tai jei kas man savaji numeri parasytu , persiusciau, ir galetu paplatinti potemes , tai butu apie 9 h .

Žinutė parašyta: 2009-06-10 12:44:40 | Nuoroda

Jauciausi rasanti lietuviu suvokima. Kas per nesamone ? kam tada mokytis ir ismanyti istorija, jei kazkoks samprotavimas. Reikia kazka daryti .... Kurmi tikrai steponaviciui emeila parasysiu .

Žinutė parašyta: 2009-06-10 12:44:40 | Nuoroda

Jauciausi rasanti lietuviu suvokima. Kas per nesamone ? kam tada mokytis ir ismanyti istorija, jei kazkoks samprotavimas. Reikia kazka daryti .... Kurmi tikrai steponaviciui emeila parasysiu .

Žinutė parašyta: 2009-06-10 13:29:36 | Nuoroda
dorido rašė:

o kaip ten su tuo paskutiniu klausimu? as zinau kad pasirinkau atsakymo, kurio net pilnai nesupratau. paprasciausiai atmetimo budu atkrito nato, es (abu 2004), jto (1991 jei neklystu), tad liko ten tas pirmas A atsakymas.

 Na as irgi dariau atmetimo budu : 2004 Lietuva buvo priimta i ES ir NATO, o i JTO 1991 . Tai liko su Sengenu , nors mes kaip ir nesame dar Sengeno zonos valstybe... O klausimas buvo erdve ar zona? Gal isvis klaidingas klausimas  ? Ir reikejo tuscia palikt...

Žinutė parašyta: 2009-06-10 13:30:17 | Nuoroda
Minevra rašė:

tavicius <--- tai kad ten ne pradinis mokslas,o vidurinis privalomas berods buvo .  Tai teisingas pagal mane ta tas su oro linijom

 As ir sita pazymejau :D Bet spejimo budu .

Žinutė parašyta: 2009-06-10 13:33:28 | Nuoroda
bembinas rašė:

esam sengeno zonoj.cia, kur sutartis, kad panaikins pasieniu, tai juos ir panaikino, tik su ruskiais, baltarusiais paliko. mes dar neesame, euro zonoje:D

 Aha , ir dar ten kai saugo naikintuvai sengeno erdve ,kazkaip istrige man is ziniu , tai del to tas ir variantas bus teisingas. KAip su uk ir jav parasett ?