Vartotojo Laurita pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2008-07-26 12:07:10 | Nuoroda
Kažkas čia klausė apie stovyklą, tai noriu pranešti, kad tokia tikrai bus. Ji organizuojama kasmet. Pernai buvo dvejomis pamainomis.
Žinutė parašyta: 2008-08-05 23:27:30 | Nuoroda
Labutis Universitete yra studentų, kurie jau yra perėję tą pirmąjį sunkųjį barjerą. Todėl galėsime jums pagelbėti, kai iškils koks klausimėlis dėl kokio dėstytojo, dėstomo dalyko ar šiaip bendro gyvenimo universitete ir bendrabučiuose. Klauskite drąsiai Sveiki atvykę
Žinutė parašyta: 2008-08-06 17:13:29 | Nuoroda
Pirmiausia dėl studijų sunkumo. Patartina niekur nedirbti, jei tai nėra būtina, nes tuomet iš karto būtų sunku. Šiaip dėstytojai reikalauja labai skirtingai, bet reikalauja visi. Įveikti pirmą kursą tikrai yra įmanoma. Tik dar keli pastebėjimai: pradžioje gausi literatūros kūrinių sąrašėlį, rugsėjį tikrai daug darbų nebus, todėl patartina skaityti, nes vėliau nebeįmanoma suspėti ir gauti knygų. Jomis galima bus naudotis Ševčenkos gatvėje, ten ir bus visos paskaitos, ir dar centrinių rūmų bibliotekoje. Kas liečia lankomumą: iš tikrųjų jį labai kontroliuoja, privalai lankyti kiekvieną seminarą, nes nenuėjusi gali labai lengvai tapti kai kurių dėstytojų auka, lankyk ir paskaitas, nes dėstytojai labai įsidėmi žmones, kartais siunčia lapą per auditoriją ir kiekvienas turi pasirašyti. Vėliau sumąsto palikti kurią nors grupę ir patikrinti ar žmonės, surašyti lape, sutampa su sėdinčiais auditorijoje. Lankomumas labai svarbus. Ir pasiteisinima, kad dirbi, dėstytojų nejaudina, jie greitai primena, kad esi dieninių studijų studentas. Dėstytojų yra visokių. Sunkiausias ir labai priekabus yra lietuvių tautosakos dėstytojas. Neatvykimas į bent vieną seminarą - iš esmės akademinė skola... Yra ir labai šaunių dėstytojų. Tad nenusimink. Vėliau galėsiu papasakoti plačiau Tavo dokumentus tikriausiai priėmė Lijana. Ji tiesiog dirba dekanate ir nieko nedėstys, tačiau teks su ja susidurti, kuomet reikės kažkokių dokumentų, taip pat dažnai su ja susidurs grupės seniūnė (as). Tai šitaip. Jei dar kažkas neaišku - klausk, mielai pagelbėsiu
Žinutė parašyta: 2008-08-13 22:57:04 | Nuoroda
Labas Paprastai duomenų patvirtinimas užtrunka nuo dviejų savaičių iki mėnesio. Tai turi patvirtinti aukštoji mokykla (ji vis miega). Tačiau gali rašyti laiškus , prašydama, kad Tavo duomenys būtų patvirtinti (tai yra aukštosios mokyklos atstovas, galintis padėti visais su LSP susijusiais klausimais). O kai visus popierius pristatysi į banką, tomet gausi popierėlį, kuriuo laikinai galėsi naudotis kaip su LSP.
Žinutė parašyta: 2008-08-15 16:08:39 | Nuoroda
Labutis Na, nelabai aš visažinė, bet žinau, kaip sunku, kai nieko nežinai. Taigi 1) Grupės seniūnas išrenkamas rugsėjo pirmąją dieną. Visus įstojusius studentus suskirsto į grupes, kurias išsiveda kuratoriai. Ten jie paaiškina, kas ir kaip. Tuo metu ir paklausia ar yra norinčių būti seniūais. Jei yra daugiau nei vienas, tada renkama susitarimo būdu (gal pagal pažangumą, gal pagal dar kažką...). Turėtum žinoti, kad gerai savo darbą atliekantis grupės seniųnas gauna kalėdinę premiją (100Lt). Bet darbo iš tikrųjų yra daug. 2) Pirmąjį pusmetį stipendijas gauna visi, kurie negauna vienkartinės pašalpos. Stipendija maža, bet kiekvienais metais kinta (pernai buvo 78Lt). Po pirmojo pusmečio stipendija didėja pagal Tavo vidurkį. Tada ją jau gauna ne visi. 3) Yra dviejų tipų: vienas yra prijungtas prie pat fakulteto. Į jį patekti yra sunkiau. Jis yra tvarkingas, tačiau ir kainuoja brangiau. Pati gyvenu kitame - Švitrigailos gatvėje. Jis 7min. kelio nuo fakulteto. Nėra labai tvarkingas, tačiau priklauso nuo kambaryje gyvenusių studentų. Leidžiama patiems tvarkytis. Pasitaiko ir tarakonų, tačiau su efektyviomis priemonėmis galima juos įveikti Na, ir apie fuxu krikštynas kol kas dar nieko negirdėjau, bet kai išgirsiu - brūkštelsiu.
Žinutė parašyta: 2008-08-30 19:09:03 | Nuoroda
Senokai čia lankiausi, žiūriu nesnaudžiat Fiesta, pažįstu Grabauskaitę iš 151
Žinutė parašyta: 2008-08-31 11:22:30 | Nuoroda
Taip, Agnė Ji mano grupiokė Rugsėjo 1 bus paprasta diena: tiesiog universitete turėsit pirmakursiams skirtą pirmąją paskaitą, tuomet jus suskirstys į grupes ir su savo kuratore eisit į kažkokią auditoriją. Ten jums pasakys svarbiausią informaciją (paskaitų tvarkaraštį, išsirinksit seniūną). O bendrabutyje nieko, tiesiog galėsit tvarkytis. Paskaitos prasidės nuo antradienio.
Žinutė parašyta: 2008-09-12 16:59:56 | Nuoroda

Sveika :) Aš gyvenu 195 kambaryje. Būsiu visą savaitgalį, o šiaip būnu nuo 16val. Labai lauksiu.