Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2009-06-29
18:34:23
| Nuoroda
Na, aš jau metelius praleidau MRU ir kol kas tikrai nesigailiu. Jau kas nori mokytis, tai, ko gero, geresnių sąlygų niekur neras: biblioteka dirba beveik per visą naktį, daug kompiuterių, medžiagos daug, bibliotekininkės pasiruošusios visada padėti ir pan. Taip pat daug visokių būrelių, kas nori gali dalyvauti jų veikloje. O dėstytojai taip pat yra geri, o kai kurie labai geri (bent jau man superiniai papuolė). Kas dar studentui gerai tai, kad maistas labai pigus ir sakyčiau net skanus Nors, aišku, su namų maistu nėra ką ir lyginti. Bet kai nėra kito pasirinkimo... |
||
Žinutė parašyta:
2009-06-30
13:45:31
| Nuoroda
Aš studijuoju teisę ir penitencinę veiklą
O valgykloj, tai maisto pasirinkimas tikrai didelis, bet dažniausiai visi kijevo kotletus ten valgo O be valgyklos dar yra kavinė ir bufetas. Ir, aišku, daug visokių automatų, kur kavos, arbatos, karšto šokolado ir pan. galima nusipirkt |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-09
10:25:11
| Nuoroda
Taip, penitencinė veikla yra susijusi su pataisos įstaigomis, bet dabar yra padaryta nauja tokia kaip ir atšaka - mediacija, t.y. nusikaltėlio ir aukos sutaikymas. Tai jau pirmo kurso antram semestre reikia pasirinkti, ką renkiesi, ar penitencinę veiklą ar mediaciją. Nuo to ką pasirinksi priklausys ir atliekama praktika. Jei pasirinksi mediaciją, tai praktika bus nevyriausybinėse organizacijose, teismuose, o jei pasirinksi penitencinę veiklą, tai praktika, savaime suprantama, bus pataisos įstaigose. O šitą dalyką šiaip studijuoti nėra sunku. Pirmus metus dauguma yra bendrų dalykų: filosofija, logika, teisės teorija, teisės istorija, specialybės kalba ir pan. O nuo antro kurso jau pagrindą sudaro vien teisė.
Ir įstot į MRU tikrai nėra sunku, ypač, jei stojat į mokamą. Nors dabar dėl tos AM reformos, tai nežiniai, kaip ten bus. |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-24
13:41:25
| Nuoroda
Aš jau studijuoju penitencinę veiklą, tai jei kyla kokių klausimų, galėčiau atsakyt |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-24
18:31:54
| Nuoroda
Mokytis nėr sunku. Kalt irgi beveik nieko nereikia, nebent tik kai kuriuos dalykus iš įstatymų Šiaip pirmi metai, ypač pirmas semestras nesunku, nes mokomasi bendrų dalykų yra. O jau antram semestre daugiau teisės, bet ji visai nesunki. ) Ir dėstytojai beveik visi geri Praktika bus tik trečiam kurse, bet pirmą semestrą mus vedė į Lukiškes - šiaip pasidairyt Kas dėl praktikos, tai... jums reikės pasirinkti, ką norit labiau studijuot: mediaciją ar penitencinę teisę. Mediacija - tai yra nusikaltėlio ir aukos sutaikymas su tarpininko pagalba, kurio vaidmenį ir turėtumėt atlikt jūs. Jei pasirinksit šį dalyką, tai praktika bus nevyriausybinėse organizacijose, vėliau - advokatų kontorose, teismuose. O jei pasirinksit penitencinę, tai tada praktika pataisos sistemoje |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-24
19:04:20
| Nuoroda
Aš pasirinkau penitencinę veiklą, nes mediacija man visai ne prie širdies Ir šiaip mediacija Lietuvoje dar yra nauja tokia disciplina. O kas labiau padėtų kriminalistikai, tai sunku pasakyt... Ir mediacija ir penitencinė veikla turi savų pliusų. Bet aš asmeniškai manyčiau, kad penitencinė naudingiau, nes tai vis dėlto susiję su nusikaltimais, o mediacija orientuojasi į asmenų sutaikymą. |
||
Žinutė parašyta:
2009-07-25
12:39:01
| Nuoroda
Na, visokių būna, kuriems vis kas nors neįtinka šiaip buvo tokių, kurie įstojo, sumokėjo už mokslą, bet taip paskaitose ir nepasirodė Buvo ir tokių, kurie įstojo, pasimokė kažkiek laiko ir metė studijas. Bet nežinia, dėl ko taip pasielgė O tie, kurie visus metus buvo, tai nusiskundimų nelabai girdėjau. O grupė, tai pakankamai draugiška. Nors visko buvo Ir pykčių ir visokių kitų panašių dalykų. Vis dėlto sumesti žmonės iš visos Lietuvos į vieną grupę... ) |