Vartotojo sweetulka pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:31:04 | Nuoroda
gretuse rašė:

nu atmetimo budu reikia ruostis:

a) mokslinis- instrukcijos tikrai nebus arba genetikos vadovelio istraukos. NE

b) buitinis- tikrai nebus Petro ir Jono dialogo prie parduotuves. NE

c) publicistinis- tiketina. Taip

d) meninis- lb maza tikimybe ;)

e) administracinis- Blanko tikrai nebus. NE

tai as ir sakiau kad zanrus o ne stilius :P :)

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:31:35 | Nuoroda
ForgetMe rašė:
sweetulka rašė:

Na yra straipsnis, laiškas , miniatiūra, žinutė, anotacija, anonsas, recenzija, esė straipsnis, interviu, viešosios kalbos, dar gali būt dienoraštis :) (čia suvokimo)

Tu čia žanrus išvardinai Dar pamiršai nekrologą :) 

*
Publicistinis - 1) kalbama visuomenei aktualia tema; 2) aiškus kalbančiojo požiūris (atpažįstame iš pirmojo asmens „aš“); 3) kalbos dalykiškumas derinamas su vaizdingumu (vartojamos meninės priemonės).
*
Buitinis - 1) vartojamas kasdienėje kalboje; 2) kalba – šnekamoji (santrumpos, žargonai, pertarai, frazeologizmai ir pan.).
*
Administracinis - 1) šabloniškumas (lentelės, tam tikra išvaizda, forma, pvz.: prašymo forma ar pan.), standartiškumas; 2) dalykiška kalba ; 3) vartojamos klišės (pvz.: atsižvelgdama į; remdamasis liudininko parodymais; atleisti iš darbo ir pan.)
*
Meninis - 1) meniška kalba (daug meninių priemonių); 2) kūrinio tikslas - suteikti estetinį pojūtį, paveikti jausmus ir pan.
*
Mokslinis - 1) vartojami terminai ir tarptautiniai žodžiai; 2) kalba dalykiška, „sausa“, nėra meninių priemonių.

tai as ir sakiau kad zanrus o ne stilius :P :)

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:38:41 | Nuoroda

taigi viskas ok :) na as manu mes visi saunus ir tikrai realizuosim save bet kokioj situacijoj

Žinutė parašyta: 2009-05-20 14:47:31 | Nuoroda

beweik visi pas mus mokykloj rase biliuna :) as taip pat :) na suvokimas man irgi sunkokas :)

Žinutė parašyta: 2009-05-20 14:50:04 | Nuoroda

o as kaip durna parasiau kalba ;D ir nzn kodel man tjp uzplauek :D o juk ten akivaizdziai atraipsnis :(

Žinutė parašyta: 2009-05-21 11:10:42 | Nuoroda

na bent jau as negirdejua. bet butu labai gerai :))

Žinutė parašyta: 2009-05-21 19:49:22 | Nuoroda

Na aš irgi laikysiu MVE, bet kažkaip nebijau nes jei jau nemoku tai ir neišspręsiu :( vienus metus turėjau prastą mokytoją kuri tkr nemokėjo pati matkės ;D rodydavo viską tik užsirašius iš sąs o jei ko paklausdavai tai kitą dieną išsispręsdavo ir atnešdavo ;D tai va o šiaip ruošiuosi stipriai ... reik bandyt užpildyt spragas nes viskas labai susiję,... na man irgi reikia aukštų balų norint įstot į sociologiją , bet manau bus tikrai prastai :( bet vistiek stengsiuosi

Žinutė parašyta: 2009-05-21 20:06:27 | Nuoroda

sweiki norėčiau studijuoti VU psicologija (bet žn , kad labai sunku įstot :( ) arba sociologija :) gal yra bendraminciu? :) manau visų pirmoj vietoj yra VU ;DDD

Žinutė parašyta: 2009-05-22 11:05:32 | Nuoroda

nu koa irgi gera lgoka ;D

Žinutė parašyta: 2009-05-22 11:44:00 | Nuoroda

tai jau tikrai :) manau jei vidurkis būna 9 dar kažkiek yra šansų įstot :D jei pažymys atitinka žinias :D

Žinutė parašyta: 2009-05-22 17:29:19 | Nuoroda

na pas mane irgi atitinka zinias :) tikekimes mums pavyks ;DDD

Žinutė parašyta: 2009-05-22 17:31:40 | Nuoroda

as parasiau palyginima :D manau ten daug tu meniniu priemoniu uzskaitys daug ten ju buvo :)

Žinutė parašyta: 2009-05-22 17:42:55 | Nuoroda

as irgi taip manau :) nes galima ir taip ir taip traktuot :0

Žinutė parašyta: 2009-05-22 17:57:12 | Nuoroda

na aš sprendžiu visus egzus nuo seniausių laikų ;DDD irgi nelb ką moku, ko nemoku kartojuosi formules pasižiūriu elementarių ir sudėtingesnių uždavinių :)

Žinutė parašyta: 2009-05-22 18:12:43 | Nuoroda

na būna kartais , kad paprašo įrodyt , bet nesudėtingus dalykus reik tik savybių daug žžinot ir išsivartysi :D

Žinutė parašyta: 2009-05-22 18:24:44 | Nuoroda

nieko laiko dar yra :D na bet žinoma jei nk neveikei dvylika metų tai jau gal truputį ir vėlu ;DDD bet kaip sakoma : mokytis niekada ne per vėlu :DDD

Žinutė parašyta: 2009-05-23 07:03:21 | Nuoroda

tikrai nebus :) mums netgi sakė pavaduotojja neskubėt ;D

Žinutė parašyta: 2009-05-23 18:03:36 | Nuoroda

vistiek iki pakartotines sesijos turim suzinot visus rezultatus ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-24 10:31:59 | Nuoroda

o taip tos tikimybes man irgi tamsus miskas :DDD

Žinutė parašyta: 2009-05-24 18:40:40 | Nuoroda
taddy111 rašė:

pritariu visiems del tu tikimybiu... :) nu jau tokia makalyne ten :D tai svarbi tvarka tai nesvarbi... tik pamatysiu kad "dezeje ivis yra tiek ir tiek rutuliku.." iskart praleisiu :DD man taip pat matieka svarbiausias egzas i bioinzinerija, tad vargstu dbr prie senu sasiuviniu.. turiu ta knyga su senais egzais tai pagrindine tendencija, kad uzdaviniu daugeja o laiko ne.. o paklausti norejau del skaiciuotuvu... cia tik gandai ar rimtai nebus galima su dviem eilutem tureti?

na kiek zinau negalima turet su bet kokia irasoma atmintim tik. :)