Vartotojo raivis pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-14 16:11:22 | Nuoroda

Na galeciau papasakot apie VU EKO. Istojau cia su aukstais balais, o kokiu butent reik gali pasiskaiciuot pagal praeitu metu pereinamaji bala, kad jis nukris abejoju kad kils irgi nemanau. Greiciausiai liks labai panasus. Zodziu pries stodamas irgi girdejau daug blogu atsiliepimu todel nieko gero nesitikejau, bet istojes labai nustebau is kur ir kas tokias nesamones susigalvoja kad kokybe bloga (bent jau lietuvoje nemanau kad ka geriau rasi) ar dar kas nors. Man pvz viskas lb patinka: destytojai geri kai kurie dirba be destytojo darbo su tuo dalyku susijusiose imonese todel zino apie ka kalba. Mokytis tikrai nesunku, labai maloni aplinka, zmones labai faini (na aisku visokiu yra bet pagrinde viskas ok). Na aisku turi ir savo trukumu bet kas ju neturi. O del ISM kiek zinau ji jau mazai vertina darbdaviai nes ten stoja turtingu teveliu vaikeliai (aisku ne visi yra ir protingu) ir todel diploma gauna, tie kurie jo gal ir neverti.  O apie MRU nieko pasakyt negaliu (vienas mano draugas kuris ten mokos yra nepatenkintas, bet nzn del ko).

Žinutė parašyta: 2009-05-20 18:27:28 | Nuoroda

Pritariu paskutiniam pasisakymui nors mokausi Vilniuj

P.S. stovykla tikrai sauni..:)

Žinutė parašyta: 2009-05-23 11:17:38 | Nuoroda

Na nzn atrodo viskas gerai :D

Žinutė parašyta: 2009-06-05 14:35:22 | Nuoroda
rasiukasz rašė:

Aš girdėjau gandų,kad ekonomika VU labai atsilikusi..Neparuošia gerai specialistų. Ar šie gandai gali būt tiesa?;o

Ir dar klausimas.Gal kas nusimano,kokie universitetai geriausi stojant į ekonomiką?:>

Pats studijuoju vu ekonomika vilniuj ir kaip jau sakiau kitoje temoje tie gandai apie vu eko bloga kokybe yra visiski issigalvojimai. Ir kaip kazkas sake kad ism del reformos taps konkurencingesnis tai abejoju, nes reforma labiau bus naudinga tokiam univerui kaip vu o ypac ekonomikos fakultetui nes cia stoja su auksciausiais balais lietuvoje.. Taigi jei gerai mokaisi ir nori stot i ekonomika tikrai patariu rinktis VU, abejoju ar lietuvoje ka nors geresnio rasi..

Žinutė parašyta: 2009-06-09 16:25:14 | Nuoroda

Istikruju dauguma stodami i ekonomika nlb supranta ka jiems gali duoti universitetas. Ekonomika nera nei medicina nei kokia nors inzinerija, kur tave tikrai gali ismokyt kaip tapti sios srities geru specialistu. Ekonomistas tai galima pasakyt plataus profilio specialistas versle. Universitetas istikruju gali duoti tik pacius pagrindus studentui ir lavint jo mastyma, o ne duoti kazkokiu praktiniu ziniu, kurios po metu jau bus pasenusios, nes ekonomika labai sparciai vystosi. Ir kas vakar buvo efektyvu siandien jau bus beprasmiska.. Tik tas kuris pats kazko sieks ir mastys savo galva gales kazko pasiekt versle.. O universitetas duos tik tai kuo galima bus ateityje remtis..

Žinutė parašyta: 2009-06-16 21:54:05 | Nuoroda

rozhinuke aisku gali tik negausi tu tasku kurios gautum uz istorijos pazymi. Siaip galima stot net nelaikius kai kuriu reikalingu egzaminu uz juos tiesiog negausit tasku aisku be tu tasku vargu ar istosit. Bet pazymis tikrai ne problema jis palyginus su egzaminais turi maza svertini kooficienta . O del finansuojamos vietos tai kiek zinau jei vienam universitete norimoj specialybeje jos negavot tai kitam irgi negausit. Cia ir yra reformos esme kad krepseli gauna geriausi studentai ir nesvarbu i kuri univera stotu. Tik specialybe svarbi nes jai kazkaip yra nustatytas nemokamu vietu skaicius (kiek valstybej reikia tam tikru specialistu ar pns), bet jis taikomas visos salies mastu .

Žinutė parašyta: 2009-06-17 17:28:04 | Nuoroda

Na del kauno ir klaipedos aisku nereik aukstu balu. Jei norit suzinot kiek ko reik galit pasiskaiciuot pagal praeitu metu sistema savo numatomus balus ir palygint kiek reikejo. O kad i vilniu stojant tai galima ir su 60 praslyst jei tai ne matematika ir kiti kazkur 100 :D.

Žinutė parašyta: 2009-06-28 16:54:48 | Nuoroda
k@r@mele rašė:

kiek maziausiai reikia surinkt % is istorijos , matematikos, lietuviu norint istoti i ekonomika, vdu, dienines studijas, i vf ?

Siame klausime reiktu rasyt kiek reikia surinkt i ekonomika vf. Nes po reformos nera skirtumo ar vdu ar vu valstybes finansuojamu vietu skaicius bus toks pat ir jas gaus geriausi, nesvarbu i koki univera stos. Jokiam univerui nera nustatyta vf vietu skaiciu. Jei pavyzdziu i vu ekonomika arba mru ar dar kur nors ateis visi su auksciausiais balais tai tik tam univere mokysis visi vf o kitose reikes moketi... O kiek reikia surinkt balu tai sunkus klausimas, su tokia sistema manau virs 90 ir kad matke butu 95+.. Na del to kiek reik balu cia mano pamastymai.. gali but ivairiai.

Žinutė parašyta: 2009-06-28 21:38:34 | Nuoroda
Ivoneishn rašė:

 Ech... dabar paskaičius jūsų komentarus net išsigandau... noriu rinktis tiktai ekonomiką Vilniaus Universitete ir man tinka tiktai valstybės finansuojama vieta. Matematiką išlaikiau 90%, lietuvių 88%, istorija bei anglų bus maždaug 80, o gal ir daugiau... kaip manot - neturiu jokių šansų į nemokamą? :(

 Istoti gal ir istotum bet tikrai ne i vf cia as tau tikrai galiu pasakyt. O del to kad kazkas sake kad 110% univeras negali priimt ar pns tai as del to nesiginciju ir nesakiau kad taip bus. O kad nera nustatytas univerams skaicius cia tikrai reikejo pasidometi nauja reforma. Dar vienas dalykas kad geriausiai islaike eis i vu, ism ir mru ... gal keli i kitus univerus bet ju bus pakankamai ir kad su zemesniais t.y. maziau uz 90 balais tu negausi vf cia jau tikrai. Zodziu reikejo mokytis geriau o ne tiketis kad pasiseks...

Žinutė parašyta: 2009-06-29 21:06:36 | Nuoroda
Ivoneishn rašė:

 Niekas kol kas neatsako į man klausimą... kaip manot su 19.44 balu įmanoma įstoti į vf ekonomiką VU, jei ne, tai ar priimtų į vf finansų ekonomiką MRU? pas mane matematika - 90, LT - 88, Istorija - 89 ir anglų - 94. Prašau kas nors parašykit savo nuomone, nes tikrai jaudinuos... 

 As jau pavargau kartot bet vel gi paasikinsiu. Kaip bus dalinamos vf vietos: ispradziu susidarys sarasas kurie tarkim stoja i ekonomika (nesvarbu i koki univera). Ir tarkim siais metais yra 300 vf vietu tai juos gaus pirmi 300 is to saraso, kuriu balai auksciausi. Tada iseis taip kad tie kurie gaus ta vf gali eit i vu i romeri ar dar kur nors. Ir gali but toks dalykas kad visi nueis ir mru ir i vu (cia tarkim). Bet aisku taip nebus. Taigi kokiam vu bus ir vf ir mokamu vietu o tai reiskia jei tu su savo balais neistosi i vf vu reiskia neistosi niekur i vf. Tikuosi si kart daugiau nekils del to klausimu.

Žinutė parašyta: 2009-06-29 22:15:47 | Nuoroda

Jo esme bus tokia kad valstybe nuspres kiek jai tarkim reikia teisininku, ekonomistu ir kitu specialybiu pagal tai jie ir skirs kiekvienai specialybei vf vietu skaiciu.

Žinutė parašyta: 2009-06-29 23:07:50 | Nuoroda

Na kai klausiau paskaita apie ausktojo mokslo reforma tai taip bent sake na imanoma kad kazkas pasikeite del to labai nesigincysiu.