Vartotojo another pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:13:51 | Nuoroda

Klaipėdoje konkurso nėra, reikia tik aukštesnių balų iš egzaminų.

Nežinau kaip studijuojantys Vilniuje, tačiau aš studijuoju Klaipėdoj ir esu tuo labai patenkinta. Į KU įstoti labai norėjau, nes Klaipėda - nepakartojamas miestas ir gyvenimui ir darbui. Beje, manau, čia ir dėstytojai labiau geranoriški, problemų nekilo. Žinoma, yra visokių paskaitų ir dėstytojų - vieni įdomesni, kiti nelabai,bet pagrinde ir Ku ir Vu mokomasi iš tų pačių Urbono (pasidomėkit, beje, kas jis toks ;]) knygų, tik kiti dalykai kiek skiriasi.

Be to, gal atsilieps kas iš žurnalistų VU, ar daug pas jus dirbančių studentų (dirbančių žiniasklaidos srityje)? Čia šiaip, dėl įdomumo.

 

Ir dar, kas čia per pasisakymai "pagalvok ar to nori, nes gali užimti kito vietą"?

Žmonės, mokytis reikia ir domėtis viskuo, kas vyksta aplinkui, pasiteisinimai ir verkšlenimai iš serijos "Aš to norėjau, visą gyvenimą svajojau, o tu ne, todėl ten nestok, nes užimsi mano vietą" yra apgailėtini. Vieni svajoja apie žurnalistiką ir mano, jog jei sekėsi rašyti meninius rašinius mokykloj, reiškia jie turi pašaukimą darbui žiniasklaidoje, tačiau įstoję supranta, kad tas dalykas - ne jiems. Kiti stoja apsisprendę paskutinę minutę, nieko nesitiki, nesusidaro iliuzijų, bet kažkodėl lieka patenkinti ir laikui bėgant jiems studijuojama specialybė patinka vis labiau - skirtingai būna.

Todėl neapsigaukit, stokit, jei yra noro - nepatiks, esat jauni, galėsit perstoti į kitą specialybę, galiausiai galėsit nuo antro kurso studijuoti dar vieną dalyką(kas, beje, studijuojant žurnalistiką, labai įmanoma, nes tai nėra sunkus mokslas), o ką jau kalbėti apie galimybę pagal ERASMUS programą važiuoti pastudijuoti žurnalistikos į kitą šalį (nežinau kaip Vilniuje, bet pas mus Klp į kitą šalį iškeliaut nėra labai sunku, tereikia noro ;).

 

Dar vienas skirtumas tarp KU ir VU, Ku sudaromos mažesnės žurnalistų grupės, mano nuomone, tai yra privalumas.

P.s. jokiu būdu neskatinu nepasitikėti VU ir manyti, kad žurnalistika KU geriau - tiesiog pateikiu šiek tiek informacijos iš KU pusės, nes apie VU žinoma ganėtinai daug ;].

 

Sėkmės Jums, abiturientai ;)

Žinutė parašyta: 2009-05-19 20:32:11 | Nuoroda
Splatt rašė:
Zedas_blemba rašė:

Gal galėtumėt kas nors pavardinti specialybes, kurios nereikalauja matematikos tiek stojant tiek mokantis ? Man kilo klausimas... Neturint gero pažymio pvz. lietuvių - į žurnalistiką įstot neįmanoma ? 

 Be šansų.

 Klysti. Į žurnalistiką gali papulti net ir su 30 - 40 proc iš lietuvių, jei gerai pasirodysi per konkursinį. Čia apie VU kalbu.

Jei kalbėti apie KU žurnalistiką, čia taipogi jeigu turi 30 iš lt, nereiškia, kad neįstosi. Daug ką lemia ir kiti egzaminai. Na plius dar ir tai, į kokia vietą pretenduosi - vf ir mokamą.

 

Temos autoriui tai patarimas toks - apsispręsti, ar tikrai nori studijuoti, tai tai nėra vien tėvų, draugų ir mokytojų įtaką. Galbūt geriau būtų susirasti darbą ir dirbti, siekti kažkokios karjeros, tai galima daryti ir mokantis neakivaizdiniu. Lietuvoje pernelyg pervertinamas tas aukštasis mokslas - visi lenda į kolegijas ar universitetus, nepaisant to, ar patys to nori ar ne, va kaimynas įstojo, tai ir man reikia stoti.

 

Aš manau, jau geriau niekur nestoti, jei nėra didelio noro (kai noras užeis - galėsi stoti, juk mokytis niekada ne per vėlu). Jau geriau dirbti, nei stoti į kokią VPU socialinę pedagogiką ar dar kur nors, kur jokių perspektyvų nėra. Tik perniek prasėdėti 4 metai.

O jei renkies tarp universiteto ir kolegijos, nemotyvuotam žmogui geriau eiti į kolegiją - lengviau mokytis, greičiau darbą susirasi, praktikos daugiau. O po universiteto gali būti kad teks sėdėti nieko neturint. Tokia jau ta situacija Lietuvoje.