Vartotojo rudy3 pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-11 22:37:21 | Nuoroda

Bembinas

Vyruti, tai pagal tave istorijos žinios turi būti tikrinamos tokiomis smulkmenomis? Egzaminai tai burtai, o šių metų burtus galima vadinti tragiškais. Čia daugelis kalė tą istoriją, datas, žemėlapius. O ka mes gavom, kaip viena iš datų (kas tada atsirado) Tai pagal tave mes turim mokytis Lietuvos oro uosto atsiradymo datą, kiek ten lėktuvų buvo - trys, keturi? Šitie egzaminai tai pasitočiojimas. Aš iš testo surinkau 12 balų, ne 20 ir man yra dėl ko pykti. Toliau duoda trijų rašytojų nuomonę ir tikrina, kaip mes perfrazuosim jų nuomonę. Tai kokia čia istorija? Teksto suvokimas. Blogiausia, kad sėdi prie knygų, o vėliau pamatai tai apie ką net girdėjęs esi. Tau lengva kalbėti kai tą tau istorija yra antraeilis dalykas. NEC puikiai įvykdė antikrizinį planą, sumažino stojančiųjų skaičių. Bravo

Žinutė parašyta: 2009-06-11 22:59:25 | Nuoroda

Bet gi tai graudu, kokios elektrinės, uostai? O tokios datos kaip punu karai, kryziaus zygiai, reformacijos ivykiai, krikscionybe ir cia tik labai nedidele dali as pavartojau. Tai siu datu nereikia zinoti? Tu datu yra begale. Konkreciai, jau kazkas rase kas atspes tas laimes, o nereiksmingos smulkmenos nuspres, kas geriau ismano istorija bei aisku turi didesnius gebejimus teksto suvokimo srityje. Tiek politologijos manau ne viename egzamine nebuvo, manau ne kiekvienas musu seimo naris galetu aiskiai paaiskinti kai kuriuos atsakymus.

O del to kreipimosi ir skundo as uz. Bet nieko apie tai neismanau ir manau, kad tai nepades. 

Žinutė parašyta: 2009-06-12 00:29:24 | Nuoroda

Nu ka as galiu pasakyti. Aisku gerai parasiusieji cia nelbai skundziasi, tie kam istorija nesvarbi taip pat. Bet gal jau laikas butu bent truputi pakovoti uz save. Kazkada mano istorijos mokytoja pasake jog lietuviai vis laukia kazkokio isganytojo ir revoliucijos pas mus veliausiai kyla ir okupantus patys ileidziam. Jau cia 100 kartu buvo apsneketa kas ne tai, visgi peticija turime kazkokia suorgonizuot. Man tai asmeniskai nelabai rupi kas atsitiks sekanciai kartai, bet del saves abidna. Krize = isvalymas, kodel mes turime kentet? Sis komentaras ne tiek zliumbimas apie neteisybe, bet pasipiktinimas. 

Žinutė parašyta: 2009-06-12 01:07:06 | Nuoroda

Manau peticijoje reiketu paprasyti atkreipti demesi i ju klaidas bei kazkaip uzglaistyti jas. Kaip jau minejote anulioti arba dali nevertinti. As tai buciau ne pries perrasyti istorijos egzamina, bet suprantu, kad taip nebus.  

Žinutė parašyta: 2009-06-12 21:44:21 | Nuoroda

Galėjo peticijoje ne tik paprašyti ateityje nedaryti tokių klaidų, bet ir nevertinti nekorektiškų klausimų. Aš aišku, kad ir paskelbtų jog poryt istoriją perlaikom, būčiau dėkingas. Iš peticijos reikia gauti naudos ir sau, o ne tik kitiems. Aš asmeniškai niekada nebuvau dešimtukininkas, nes tinginis. Visgi iš bandomojo gavau 54 balus (čia pasiruošęs vos 3 temas), dar turint omeny jog buvo tema apie frankus, apie kuriuos neprisiminiau nieko bei reformacija kuria buvau pamiršęs. Po tokio egzamino maniau jog 70 procentų yra tikrai pasiekiamas rezultatas, visgi ne trys temas mokiausi, o iš pagrindų prisiminiau istoriją, bet deja... 

Žinutė parašyta: 2009-06-14 13:37:32 | Nuoroda

To zazunas

:D Toks egzaminas atrinkinėja geresnius? Nemanau, kiek jau čia 10 -ninkų skundėsi, kad turėjo spėti atsakymus. Tai daugiausia taškų surinks ne tik tie kurie mokėsi, bet ir tiems kuriems sekėsi. Siaura tema manau visiškai neparodo mūsų žinias. Apie teatrus, Grikevičius ir metrikas manau mokėsi gal 10 žmonių. Svarbiausios temos nepaliestos, sutinku jie turi teisę duoti antrines temas. Davė nelemtą suvokimą, kuris irgi nepatvirtina mūsų žinių. Duodami trijų autorių nuomonė ir kokios žinios čia tikrinamos? Rasti atsakymą ir perfrazuoti. 

Žinutė parašyta: 2009-06-14 14:36:09 | Nuoroda

Tai kaip to atmetimo būdų padaryti, jei nieko apie tai nežinai. Faktų yra daugybė, yra daugybė asmenybių ir visų jų bei jų politiką atsimint reikėtų kasdieną mokytis bei kartotis istoriją, o be jos buvo ir kitos pamokos. 

Žinutė parašyta: 2009-06-14 17:03:12 | Nuoroda

Yra esminiai faktai, turbūt kiekvienas sutiks kad ir esminių faktų yra daugybė. Manau kiekvienas testą daro atmetimo būdu, bet jei nežinai kada ir kaip tai buvo tai nieko tu ir neatmesi. Karai, sutartys, laikotarpiai ir t. t. O pagal jūsų nuomone dar reikia žinoti geležinkelius, gamyklas, oro uostus. Neesu aš dešimtukininkas, kaip daugelis iš jūsų ir 100 aš nenorėjau, man pilnai užtektų 70. Aš mokiausi savaitę, bet tai ką išmokau praktiškai niekur nepanaudojau. Tik klaidingai parašiau, jog Konstantinopolį sugriovė per Kryžiaus žygį. Tik nereikia čia taukšt, kad savaitę pasimokinęs tu 70 nesurinksi, nes bandomajį išlaikiau 54 balams, nemokėdamas nei senovės, nei viduramžių, bei pasimokines trys temas.

Žinutė parašyta: 2009-06-14 19:56:50 | Nuoroda

Aišku tie kurie atspėjo testo rezultatus arba atmetimo būdu gerai parašė tai nenori jokių pakeitimų. Taip pat pasisekė tiems kurie puikiai moka suvokimą. Bet kaip turėtų būti abydna tiems kurie gaus 40 - 50 ar mažiau. Net gėda bus prieš pažįstamus, gimynes, draugus ir kam bus įdomų koks tas egzaminas buvo, išlieka tik rezultatas. Taigi kai kurie galėtų pažiūrėti ir iš kitos pusės ir jums dar gali nepasisekti.  

Žinutė parašyta: 2009-06-14 20:07:22 | Nuoroda

Ir aš noriu perlaikymo, bet to nebus, nes NEC nekreips dėmesio į mūsų priekaištus. O protingieji istorikai niekada nesutiktų jo perrašyti. Proto galiūnai, nepamirškite ne visi kaip jus esame istorijos garbintojai, bet ar dėl to neturėtumėmė gauti kokį geresnį pažymį? 

Žinutė parašyta: 2009-06-14 20:14:43 | Nuoroda
zazunas rašė:
rudy3 rašė:

Ir aš noriu perlaikymo, bet to nebus, nes NEC nekreips dėmesio į mūsų priekaištus. O protingieji istorikai niekada nesutiktų jo perrašyti. Proto galiūnai, nepamirškite ne visi kaip jus esame istorijos garbintojai, bet ar dėl to neturėtumėmė gauti kokį geresnį pažymį? 

tai pala pala, tu ismaldos prasai? :D tai juk kiek uzsidirbai, tiek ir gausi :D mazdaug isviaziduojate kaip mokykloje, gauni 3 ir eini aiskintis pas mokytoja, gal kur yra rasybos klaida kokia, kad pasikelt iki 4 :D pamirskite tai :D juk jeigu visiems buvo sunkus, reiskia su mazesniu tasku skaiciumi gausite didesni %, todel neliudekite. Jeigu panaikins klausimus neteisingus, tai vistiek vienodai gausite, nes kris bendras tasku skaicius

Apie kokią išmaldą tu čia nusišneki? Tavęs aš nieko neprašiau. Tu pats esi kalikas ir nereikia lialia kad tu tik ATR mokeisi. Jau priekaištai manau šiam egzaminui visi išsakyti, gaila tik, kad tokie kaip tu gavę puikų pažymį išlenda ir nesupranta, o kogi čia jie skundžiasi. Jei aš sugebėjau, tai kas jiems ten buvo sunkaus.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 11:26:30 | Nuoroda

To Mr. Lazy

Nėra čia ko aiškintis, o kad tu sąvanaudis ir pats turėtum žinot tikriausiai. Nereikia jau taip kabinėtis prie tų kurie teikia informaciją. Ne visi jug nuo pradžių stebi šio forumo skiltį. Dbr dėl tavo kabinėjimosi prasidėjo tikra floodo banga.  

Žinutė parašyta: 2009-06-15 11:41:09 | Nuoroda

Nesinori man pradėt iš pradžių apie tuos nereikšmingus faktus, suvokimą ir kitka. Tik vieną pasakysiu, mano nuomone egzaminą padarė labai sunkiu, čia bent man. Nemažai politologijos tiek šaltiniuose, ne vienos tokios svarbesnės temos (pasauliniai, šaltasis, LDK, ATR). Taip NEC turi tam teisę, bet mano nuomone jų vaidmuo šiais metais kuo daugiau pašalinti stojančiųjų. Jug stipendijos tai rodiklis kuris mažina biudžetą. Dar puikiai prisidėjo ta švietimo reforma, kur pakeitė reikalingus dalykus, kai jau abiturientai buvo pasirinkę egzaminus ir jų kaitolioti jau negalėjo. Gaila, kad užsiroviau ant tokio egzamino, nenusisekė burtai.   

Žinutė parašyta: 2009-06-15 19:31:53 | Nuoroda

Nesutiksiu, būtų kiek kitoks egzaminas, t. y. nusišypsotų sekmė, vietoj savo 40 gaučiau 70. Kiekvienas gi turi savo "stipriasias" temas.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 21:51:16 | Nuoroda

Ruta mldc, o tas sakinis jog tikrina ne žinias tikrai prajuokino. Racionaliai mastantys, ne veikiausiai gerai parašę ir dabar pasirodantys čia ir skelbiantis: o kokie jus durni, visai normalus egzaminas buvo, nes aš gausiu savo 85. Kuo jus čia skundžiates jug aš surinksiu daug. Toks klausimas, jei mūsų nepasitenkinimai yra be pagrindo, tai kdl niekas nesiskundžia dėl lietuvių egzamino? Kdl būtent istorija?

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:01:46 | Nuoroda

Naujovės sakai? O mokymo programoje irgi buvo naujovės? Kažkaip nepastebėjau. Kaip man pasisekė gyvenime - krizė bei mokslo naujovės. Mes pasirodo bandomieji triušiai. (Ironija)

Istorija nėra iškreipiama? Istorija tai dalykas, kurį labiausiai iškreipia. 

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:10:56 | Nuoroda

Man tai šie egzaminai, bent testas tik ir parode kad butina kalti. Is bendro isprusimo visokiausiu Plehaviciu, metriku bei konstituciju neprisiminsi, nes viskas susimaisys. Gerai uzteks jau tu demogogiju, jau seniai neima pyktis del to egzamino, tiesiog sunku kazkaip atsilaikyti nuo jusu provakaciju. Taika, bus dar tu tragisku egzaminu, jums tikiuosi irgi :D

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:20:06 | Nuoroda

Mr. Lazy

Pz nu tu privedi mane prie šios diskusijos. Ką tu blin atmesi jei nežnai nei metrikų datos, nei uosto, nei pašto. Trudna spomnit kak neznaješ. Kokia logika, jei tu to nežinai. O karto perskaityti pvz apie Plehavičių neužteks, gal pas tave "fotogrfine atmintis", tokių Plehavičių yra divizijos, bei tokių įstaigų taip pat. Aš kaip ir tu bandau atmetimo būdu, tačiau kai nekreipi demesio į menkniekius tai jų ir nežinai.

Žinutė parašyta: 2009-06-15 22:29:49 | Nuoroda

Klausimas buvo konkreciai apie Plehaviciu ir jokiu kitu ten nebuvo.  Taigi pats sakei, kad ivestos naujoves, man asmeniskai niekas nepranese apie tai, taigi nelabai galejau paaugti iki tokio tipo egzamino. Prieš tokias naujoves manau būtų neblogai paklausti ar mes to norime? Ar cia tokia logika kad mes BYDLO, o jie ponai. :D Juokinga, man primena istatyma kur padidino mokesti sportininkams. Va sukomplekatvo komanda, o poto ispardavimas ir didingo Zalgirio neber. Gerai uzteks jau svaicioti, su rezultatu susitaikiau, su jusu nuomone ne, bet daugiau ne zodzio.

Žinutė parašyta: 2009-06-26 21:40:53 | Nuoroda

Nesuprantu, kokia čia tragedija sužinoti 3 rezultatus per vieną diena. Va aš specialiai nežiūrėjau rusų rezo, nes noriu to trigubo smūgio. Taip nebus jokių iliuzijų bei jei bus nusivylimas, jis bus minimalus.