Vartotojo menozinove pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-14 17:08:37 | Nuoroda

Sveiki busimieji studentai,

esu vdu menotyros studente. Katik baigiau pirma kursa Kai rinkausi kur stoti, mane taip pat kankino tas apts klausimas vdu menotyra ar vda dailetyra. Galiausiai tame lape net neberasiau dailetyros, todel kad nusprendziau, kad per siaura specialybe. Aisku, jeigu domites ne visais menais tik daile, stokit i dailetyra. Bet jeigu salia nepamaisytu zinios apie teatra, fotografija, kina ir t.t - tik menotyra Teisingai cia mastet, kad menotyra - tai teorija apie menus, o ne praktinis ju pazinimas. Menotyrininkai, liaudiskai tariant - menu zinovai, o ne artistai ar dailininkai. Tiesa, menotyros studentai tikra aukso kasykla ir tikru menininku cia galima atkasti. Taigi, menotyrininkas + menininkas - geras derinys. Studijos tikrai nenuobodzios. Is dauguma paskaitu iseini sokiruotas nuo pamatytu performansu. Beje, menotyrininkai plati specialybe ne tik menu prasme, bet ir visu humanitariniu, pvz : filosofijos, psichologijos, sociologijos, religijotyros ir t.t. Taip taip gerai mane supratot. Froido psichoanalize menotyriniinkai puikiai ismano. Nenoriu issiplesti, bet privalu dar pasakyti, kad menotyrininkas turi tureti gera rasymo stiliu ( uz prasta mazinamas pazymys) - mat tai meno kritiko duona. O kas liecia praktine puse... Anksciau budavo vdu akademinis teatras, tad ten vaidindavo vien menotyrininkai, deja jo nebera. Jei esi dailininkas, nieks tau piesti ar tapyti netrugdys, o tokiu kaip tu daug surasi tarp bendrakursiu. Ir pabaigai... Studijuoti nesunku

Žinutė parašyta: 2009-06-14 17:18:01 | Nuoroda

Esu vdu menotyros studente. Nevaikstau kerzavais batais ir t.t  ir isvis i menininkus nesu panasi. Dazniausiai rengiuosi klasikiniu stiliumi, nes to reikalauja kita mano veikla.Tiesa neseniai nusipirkau placias kelnias ir idomiu papuosalu, bet tik todel , kad savaime pasikeicia poziuris ir retsykiaiis norisi atrodyti laisvesniam. Bet jei nenori rengtis kazkaip isskirtinai, tai ir nesirenk. Mano kursiokai rengiasi kaip menininkai tik todel, kad ir yra is tiesu menininkai, kurie studijuoja menotyra. O likusieji rengiasi kaip paprasti zmones arba kaip kokia ju nuotaika.

Beje, klaidinga sakyti, kad menotyra - meno istorija. Istorija tik viena is jos daliu. Dar yra teorija ir kritika. Kritika nuo istorijos labai daug kuo skiriasi

Žinutė parašyta: 2009-06-14 17:22:41 | Nuoroda

Tiesa, del balu. Jei tavo valstybibniai apie 50 proc. gali buti, kad istosi i valstybes finansuojama. Mano pacios balai buvo auksti, bet buvau tik trylikta, nes labai daug istojo su 100 (mat pasirodo, siais laikais i menotyra stoja ne del vaizdo , o todel , kad lb nori) Jei zemi, bet vis delto valstybinai, istosi i pusiau arba nefinansuojama. Kad istotu su mokykliniais tokiu bajeriu negirdejau...

Žinutė parašyta: 2009-06-14 17:25:20 | Nuoroda

Ir dar... Jei istosi i pusiau ar  i nefinansuojama, nenusimink. Mokintis nesunku,jei netingyniauji. Meno istorijos paskaitoms reikia gryno kalimo, kaip visai bendrai istorijai; teorijos - bendro suvokimo uztenka; kritikos - bendro suvokimo ir gero rasymo stiliaus.