Vartotojo Pūga pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-06-22 22:55:08 | Nuoroda

Na, dieniniam tikrai nelengva mokytis. Aišku, jeigu nori penketais sesiją išsilaikyt, užtenka kartą knygą paksaityt, turėt galvą ant pečių ir tiek, o dėl daugiau  reikia stipriai stengtis. Vakariniam nežinau kaip, bet nemanau, kad lengva taipogi.

O dėl dėstytojų... Visokių yra. Kaip ir visur.

Žinutė parašyta: 2009-06-22 22:59:59 | Nuoroda

Labai paprastai renkasi-turi pažįstamų, gauni darbą, neturi, eini pas nortą pasiprašai padėjėju nemokamai dirbt, kad tik priimtų tave ir dirbi for free, kad praktikos gautum, o po to sunkiai skiniesi kelią į pripažinimą, arba stebuklo dėka laimi kokį konkursą.

Žinutė parašyta: 2009-06-22 23:22:16 | Nuoroda

O kaip tą protą pamatuoja ? Manau, kad tikrai durni žmonės nestudina teisės. Tiesiog būna konkursų, kur jauvietos užiimtos ir skelbia dėl vaizdo, dėl to ir sakau, kad stebuklo dėka.

Visa esmė yra pažintys, kad ir universitete su tais pačiais dėstytojais ar kursiokais, nes toks kelias tiesiausias.

Pažįstu atkaklių žmonių, kurie tikrai turi neblogą išslavinimą ir teisininko mąstymą, bet nepakliūna ten, kur nori ir dirba padėjėju.

Ne viskas taip lengva, jei nori įsidarbinti teisės srity.

Žinutė parašyta: 2009-06-23 12:56:47 | Nuoroda

Tai aš kalbu ne apie tai, kad padėjėju blogai dirbt-labai gerai nuo ten praėt, bet esmė tokia, kad dauguma tų, kurie nori įsitvritint teisės srity ir neturi pažinčių eina pas notarus dirbt padėjėjais už DYKĄ, prašosi, kad tik PRIIMTŲ tam, kad gautų patirties.  Va, kas šiais laikais gaunasi... PAts pažiūrėk, kiek teisininkų iš Romerio ir Vu išeis, vien jau iš MRU 400 dieninkų, o kiek dar vakarinių ar neakivaizdinių ? Faktas tas, kad parsimušt nelengva. dėl to ir darosi tokie dalykai, apie kuriuos kalbėjau anksčiau.

Žinai, per tas pažintis dažnai ateina labai prasti specialistai, kurie absoliučiai nieko nesupranta. Taigi, netvarka čia. Aišku, gerai, jei esi protingas ir turi pažinčių, bet retai nebūna taip.Geriausias pavyzdys Pakso dukra, kuri man atrodo protu tikrai nepasižymi.

Žinutė parašyta: 2009-06-23 18:39:17 | Nuoroda

Na, aš niekada nevertinu kitų pagal išvaizdą( turbūt pirmą patys turėtumėt susimąstyt, ar taip nevertinat, nes man paminėjus Paksaitę, dauguma pagalvojot, kad taip sakau tik dėl išvaizdos, nors taip tikrai nėra,). Tiesiog yra nemažai tokių, kurie įstoją į teisę, moka už mokslą(nieko nesakau, prieš tuos, kurie moka, nes tame tarpe yra labai motyvutų ir proyingų žmonių), nelanko paskaitų, egzaminus išsilaiko iš 3 karto šiaip ne taip, nes dėstytojai pasigaili jų, baigia univerą šitaip ir nueina pas turtingą tėvelį, kuris jį įkiša į teisę.

Dauguma motyvuotų žmonių neturi pažinčių, pati matau, kiek daug mokosi kai kurie ir kaip nori tapti tikrais tesininkais.  Bet daug yra tokių, kuriem ta teisė yra tik šiaip, nes esą girdėjo, kad tai perspektyvu. Nereikia tokių, tad būsimi studentai, stokit tik tokiu atveju, jeigu tikrai esat apsisprendę būt teisininkais, arba norit plataus išsilavinimo ir galvojat apie kitokią karjerą.

Žinutė parašyta: 2009-07-22 12:47:25 | Nuoroda

Galiu jums pasakyti, kad nėra jokio skirtumo, kiek kilometrų nutolę esate nuo Vilniaus-aš gyvenau 300km, grupiokas >300 km ir bendrabučio negavo. Esmė yra ir ne tai, ar tu įstojai į VF ar į M(kiek pamenu, pas mus gavo bendrabutį ir įstoję į VF ir į M), o tavo socialinė padėtis ir pajamos. Kiek turiu pažįstamų, kurie gyvena bendrabuty, jį gavo tie, kurie yra iš daugiavaikių šeimų, turi susiveikękokią pažymą apie sudėtingą šeimos situaciją, arba turi tikrai mažas pajamas. Kaip bebūtų-bandykit gaut, niekas per galvą neduos, galbūt jums labiau pasiseks. :)