Vartotojo Barška pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-07-02 10:44:36 | Nuoroda

Jeigu ieškai lengvo mokslo, tai verta žinot, kad medicina tikrai neįeina į tą sarašą. Tarp kitko visi pavadinimai (ne tik kaulų) išmokstami lotyniškai...  Bet va būtent IŠMOKSTAMI... Jei tikrai jauti, kad patinka, tai viskas išmokstama ;D ir tos, kurios rašė straipsnį (studentės) irgi galėtų mest mokslus ir mokytis ką kitą, bet to nedaro.. Pripranta-mėsinėja, kepa ;DDD

Žinutė parašyta: 2011-02-16 19:13:40 | Nuoroda

Aš stoti tik planuoju:) Bet kalbėjau ir su LSMU ir su VU studentėm ir jau apsisprendžiau. Manau, kad studijos, visi vargai ir krūviai per daug skirtis negali, nes metai ir VU, ir KMU- 6.  O laisvalaikis, tai kaip jau ir minėjo, manau, priklauso nuo paties studento, todėl lieka rinktis pagal miestą :) Aš rinksiuosi VU.

Žinutė parašyta: 2011-02-19 13:18:54 | Nuoroda

Net jeigu ir liktų probleminis mokymas, man tai yra minusas SMU. Gal mano charakteris toks, bet aš nuo vieno ir to paties dalyko pavargstu. Visus darbus darydama- pasėdžiu prie vieno dalyko, pabosta, tada pasiemu mažumėlę kitą... O probleminis mokymas, tai vienu metu mokaisi vieną vienintelį dalyką, sakykim anatomiją,kai visą ją išmoksti atsiskaitai, mokaisi ten kokią fiziką... aišku, būtų galima sakyt, kad sesija būna lengvesnė, nes viską atsiskaitai atskirai semestro bėgyje, bet... Nežinau, man asmeniškai, probleminis mokymas- minusas.

Žinutė parašyta: 2011-02-22 10:57:53 | Nuoroda
Gretab rašė:

sveiki visi, nors esu tik 10 rupi keli klausimai.

1. Ar man prides balu uz siu metu chemijos rajonines olimpiados 2 vieta, jei kartais kitais metais nepasisektu?

2. Kiek balu prideda uz prizines vienas nacionaliuose konkursuose (as rasiau projekta su savo chemijos mokytoja ES JMK - Europos Sajungos jaunuju mokslininku konkursui chemijos sriti)

3. Kokiu lygiu emet fizika?

4. O uz fizikos 3 vieta rajone pridetu balu?

Is anksto dekoju uz ats labai lauksiu

 Kiek žinau, papildomi balai duodami tik respublikinių olimpiadų, konkursų nugalėtojams ir t.t. Bet su tais konkursais yra taip, kad kai kurie duoda papildoma balą, o kiti ne.. Kaip dabar sužinot kurie- neįsivaizduoju. Bet kai jau pildysi viską LAMA BPO tai ten galėsi rinktis, kur dalyvavai ir t.t. Jeigu tame sąraše to konkurso nėra vadinasi balo jis ir neduoda.. Dar balą duoda fotono mokykla.
 Aš fizikos iš viso neėmiau... Stojant fizikos nei egzamino, nei pažymio nereikia. Bet studijuojant žinių, manau, prireiks.

Žinutė parašyta: 2011-02-23 09:24:23 | Nuoroda

Mm! Ačiū! Bet kartu su tiek daug naudingos informacijos atsirado naujas klausimas. Kaip suprantama ta "profesinė patirtis"? Rašoma:
"4. Papildomi kriterijai yra šie:
      ......
      4.4. profesinė patirtis "

Žinutė parašyta: 2011-02-23 09:30:02 | Nuoroda

@Gretab  3 priede parašyta, kad vertinami tik 11~12 klasių olimpiadų pasiekimai.

Žinutė parašyta: 2011-06-07 15:36:46 | Nuoroda
Zigmukas rašė:
Mirtishiukas rašė:
Zigmukas rašė:

 kiek tiksliai gaunas ten toj sekoj a b c d 0 1 2 3 5 8..?

 -3

 as irgi -3, o dabar ir gerai sioj sekoj gaunas

-3 2 -1 1 0 1 1 2 3 5 8

 Va ir aš taip parašiau, bet dariau endendū :DD Nes dar buvo ir 3(be minuso) tarp atsakymų, o man rodos, kad irgi tinka:)

3; -2; 1; -1; 0; 1 .......

Žinutė parašyta: 2011-06-07 20:24:40 | Nuoroda

Užduotyse aiškiai pasakyta:

Tarkime, kad šios bendrovės klientas kiekvieną 2010 m. mėnesį telefonu
kalbėjo x minučių.

KIEKVIENĄ MĖNESĮ X MINUČIŲ.

tai devyni menesiai 9x minučių. Minutė 20ct- tai sumokės 9x * 0,2.

Žinutė parašyta: 2011-06-07 20:44:19 | Nuoroda

Pasirinkau patį sudėtingiausia būdą, kokį tik buvo įmanoma sugalvot A taško kordinačių radimui :DD KAS MAN BUVO? Ir, aišku, sufail'inau kažkur.... Kaip manote, mielieji, ar ramia širdim braukt visus devynis taškus ar tikėtis, kad jei plotą ir liestinės lygtį ,iš esmės, ieškojau teisingai, tik su neteisinga kordinate galiu gaut kokį taškelį?

Žinutė parašyta: 2011-06-09 23:31:55 | Nuoroda

Mano nuomone, esmė tame, kad veikiant kryptingajai atrankai, įsivyrauja kraštutinis fenotipas ir jis nustelbia prieš tai buvusį, todėl tas IŠNYKSTA. O išskiriančiosios rušys atsiranda dvi ar daugiau ir toliau kartu gyvena.. Manau, šiuo atveju, skirtingi kikiliai gyveno vienu metu.

Žinutė parašyta: 2011-06-11 12:06:01 | Nuoroda

Gal man kas nors galėtų išduoti paslaptį?:D Žiūrėkit, ar galima šiais metais rezultatus žinute gauti? Jeigu galima, tai taip įsivaizduoju, kad kai pasiimsiu savo kandidato kodą iš mokyklos, turiu siųsti žinutę... Tik kam? Kokiu numeriu? Ką rašyti?:D  O jeigu negalima, kokiu dar būdu (nuotoliniu :D) būtų galima gauti savo rezultatus?:)

Žinutė parašyta: 2011-06-11 13:47:46 | Nuoroda
NachNachas rašė:
Baršk rašė:

Gal man kas nors galėtų išduoti paslaptį?:D Žiūrėkit, ar galima šiais metais rezultatus žinute gauti? Jeigu galima, tai taip įsivaizduoju, kad kai pasiimsiu savo kandidato kodą iš mokyklos, turiu siųsti žinutę... Tik kam? Kokiu numeriu? Ką rašyti?:D  O jeigu negalima, kokiu dar būdu (nuotoliniu :D) būtų galima gauti savo rezultatus?:)

 gali kam nors kitam pasakyt sako kandinato numeri ir asmens koda, o tas zmogus atsius tau ta sms(o gal net paskambins :D) , kai bus rezultatai :D

 Mmmm... Labai įdomus pasiūlymas, būtinai apsvarstysiu:D Bet aš skaičiau žmonių džiaugsmus vokiečių forume ir jie rašė panašiai taip-  "kai gavau žinute, negalėjau patikėt" arba "skaičiau žinute ir drebėjo rankos":D Tai kas jiems tas žinutes rašė?:D Aš pati turiu problemą, kad išvažiuoju po egzaminų.. Todėl norėčiau gaut, kokią rimtą žinutę su rezultatais.. Žinau, kad bent 2009 ir 2006, buvo galima taip :))

Žinutė parašyta: 2011-06-11 16:01:54 | Nuoroda

Vyrai ir moterys:D Nors visiems labai norisi, kad rezultatai ateitų kuo greičiau, net priėmę nuosprendžius čia (dėl atrankos, dėl 7to...) nežinosit ar jie tikrai teisingi.. Ir nors man pačiai labai knieti sužinoti, kaip pasisekė ir labai norisi, kad atranka būtų išskiriančioji, o 7tas B :D Reiktų tai pamiršti ir džiaugtis, kad egzaminas visgi praėjo. :) Tai BUVO jūsų paskutinis biologijos mokyklinių žinių patikrinimas, o jei ne, tai iki sekančio liko metai!:D Sekmės ir ramybės jums ir geros nuotaikos vertintojams! :)

Žinutė parašyta: 2011-06-15 10:10:16 | Nuoroda
Pride rašė:
M0nika rašė:

 O ar tamsos fazė nėra fotosintezės dalis? :-D Kodėl jūs koncentruojatės ties šviesos faze? Aš visą procesą suprantu. Tačiau, kodėl atsakymas C netinka taip ir neaišku.

 Mergaite, tu AISKIAI nesupranti, kas yra fotosinteze :) Supranti, yra dvi fazes - sviesos ir tamsos. Sviesos fazei reikia sviesos ir jos metu pagaminama energija, kuria panaudoja tamsos fazeje. Nera sviesos, nevyksta sviesos faze ir kartu nevyksta tamsos faze. O ar nakti yra sviesa, mano genialioji mergaite? Dar karta kartoju - jeigu kalba eitu apie  C4 arba CAM augalus, galetum zymeti C, nes sie augalai CO2 fiksuoja nakti ir taip taupo vandeni.

 Aš labai taiki, taigi stengsiuosi nesiginčyti, bet spėsiu, kad prieš naktį ,greičiausiai, buvo diena! :D Ta prasme, taip dažniausiai būna. Ir dieną augalai vykdo šviesos fazę, o kai sukaupia užtenkamai produktų(kas dažniausiai įvyksta dienai baigiantis(toks jau tas gamtos biolaikrodis)) prasideda tamsos fazė. :) Esmė tik ta, kad čia, iš tiesų, buvo netik šiaip programinis, bet dar ir bendrojo kurso klausimas... Todėl reikėjo žymėti A. Nesvarbu, kaip realiame gyvenime būtų.. (aš, be abėjo, susimoviau:D)

Žinutė parašyta: 2011-07-21 11:22:04 | Nuoroda

Bus. Jei tik įstosiu ir bendrabutį gausiu, bus. :DD

Žinutė parašyta: 2011-10-22 19:15:57 | Nuoroda
gyxsta rašė:

O gal kas galite papasakoti apie medicinos studijas VU?:)

  Studijuoju mediciną VU. Apie dalykus- rinkausi istoriją, chemiją, biologiją, matematiką ir lietuvių Alygiu. Istoriją- sportiniam interesui:DD B praktiškai nieko ir neturėjau.. Laiko buvo sočiai visiems mokslams. Bet, jei grįžt reiktų atgal, imčiau istoriją ir fiziką B. Tikrai imčiau fiziką... Nes.. Sakot, nesinori apsikraut arba reikia susikoncentruot ties svarbesniais dalykais. O patikėkit, kaip laiko fizikai gaila universitete, kai to laiko iš vis nedaug. Ir apsikraut fizika vietoj anatomijos tikrai nesinorės:D Teoriškai- taip, čia yra paskaitos, kuriose galima išgirsti daugmaž tą, iš ko ir laikysit egzą, bet.. 1) neturint pagrindų, dažnai nesuprasit ką girdit 2) net ir turint pagrindus ne visada lengva suprasti dėstytoją, kalbantį 200 žmonių auditorijai, kuris vis dėlto jau galvoja, kad esat pakankamai išprusę fizikos srityje(tikrai bus papraščiau su mokytojais) 3) VU medikams 1kursiams fizikos paskaitos nuo 8.oo ryto. Todėl ateiti į jas- žvėriškai sudėtingas išbandymas... O jei jau ir pasiryžtama tokiam išbandymui, sėdėti ir girdėti, ką tau kalba, kai tavo akyse vis dar bėgioja sapnų personažai irgi nelengva.
Apie studijas, kaip mokslą. Taip, sistema visai kitokia nei LSMU. Geresnė ar blogesnė sunku lyginti.. Kartais pagalvoju, kad daug mieliau turėčiau po vieną egzaminą į mėnesį, o ne visus per sesiją, bet kartais džiaugiuosi, kad neturiu sėdėt prie vieno dalyko, o pavarčius ką nors sudėtingo, atsipūtimui galiu pasiimt kitą- lengvesnį ar, tiesiog, man įdomesnį dalyką. Kaip supratau iš pokalbių apie studijas su kolegomis iš Kauno, iš VU studentų reikalaujama yra daugiau. Tvarka čia šimtametė ir griežta. Todėl LSMU studijuoti turėtų būti paprasčiau.
Apie studijas, kaip reiškinį. Gandai gandai gandai!!.. Matau aplink save labai daug skirtingų žmonių. Skirtingi požiūriai, skirtingos logikos. Yra labai daug tokių, kurie mokykloje buvo patys patys geriausi.. Bet mokėsi visada sudėtingai ir daug. Ir dabar jie mokosi- sudėtingai ir daug. Buvau mokykloje tik viena geriausių, bet baigiau raudonu diplomu, balai buvo geri, įstojau į nemokamą vietą.. Niekada nemokėjau iškeisti laisvalaikio į namų darbus, malonumų į mokslą. Ir nekeičiau(gal mažumėlę- 12 klasėj..). Dabar gyvenu šauniai. Mokytis ką.. patikėkit, tikrai yra daug. Bet viską reikia daryti su protu. Turiu laiko ir klubams, ir laisvalaikiui, ir draugams.. Galbūt nėra laiko grožinėms knygoms arba televizoriuj.. Bet kiekvienas pagal savo skonį ilsisi. Manau tam laiko ieškosiu ateity.. Likusį laiką mokausi, valgau ir miegu. Miegu nedaug, bet tikrai ne dėl to, kad naktimis mokausi.
Reziume. Jei stočiau iš naujo, tikrai stočiau į mediciną- niekur kitur (bet turiu nuvilti, kad yra tokių, kurie sako, kad tikrai iš naujo į mediciną nestotų). Ir... Kad ir kaip bepyktų LSMU'iečiai ir šiaip visi kauniečiai, stočiau į Vilnių. Dabar jau ne dėl prestižo, ne dėl studijų skirtumų... Dėl to, kad dievinu tą VU atmosferą, šimtais metų kvėpuojantį universitetą ir fakultetą, su savo tradicijom, patirtim ir istorija.. Koridorių arkas ir didžiąją auditoriją:D Juk čia seniausias pabaltijo universitetas,o medicinos fakultetas ne prieš šimtą metų įkurtas, o 1781 metais (jei studijuosit čia, gerbiamoji medicinos istorijos dėstytoja, jau po pirmo semestro bus jums įkalusi, tai geriau nei jūsų gimimo datą:D). Ir tuo labiau negaliu atsidžiaugti Vilniumi. Čia randu viską, kas man nuostabiausia- protingus žmonių veidus, romantiškas senamiesčio gatveles, žalumą ir geltonas naktines šviesas!!
Tokia literatūriška ir poetiškai romantiška gaida, baigiu savo pasakojimus. Jums linkiu sekmės mokantis, sekmės apsisprendžiant ir sekmės egzaminuose.. Jei turėsit klausimų, visada pasidalinsiu savo žiniomis!:))