Vartotojo Innuendo pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-08-18 15:32:55 | Nuoroda

Okey tada, dėstom savą situaciją

Galvoju tik apie socialinių mokslų sritį (žurnalistika, teisė, istorija, politologija), na blogiausiu atveju bandyčiau į kokią filologiją.. Mokykloje kalbos sekasi geriausiai, turiu dešimtukus, su istorija, geografija, biologija irgi problemu nėra. Bet va, matematika.. Pernai metiniam išėjo 6, antram semestre tik 5, o kas juokingiausia, kad dešimtoj klasėj turėjau metiniam 8, iš PUPP'o irgi kažkaip sugebėjau išpešti 8.. Kaip manot ar verta man galvot apie valstybinį egzaminą? Nes mane žmonės įtikinėja, kad geriau iš valstybinio keli procentai, negu iš mokyklinio 10.. Aišku šiais metais pasiruošus ją mokintis atsakingiau, juk šešetų atestate mažiausiai noriu, bet ar verta man su ja plėšytis, samdytis korepetitorius ir kalt valstybiniam? Nes žinau kad norint tikrai gerai pasiruošt turiu normaliai tam atsidėt, tai bijau kad paskui neapleisčiau kitų dalykų, kurie iš principo man būtų svarbesni.. gal kiti sakysit iš vis nusispjaut ant tos matematikos, bet tada negi pasilikt su trim VBE? Be to su matkės egzu turėčiau daugiau galimybių stojant, daugiau pasirinkimų.. Galvoju stot ir į užsienį.. So, any ideas?

Žinutė parašyta: 2009-08-18 17:03:20 | Nuoroda

Dėkui, aš ir galvoju kažkur į tą pusę   O kad panaikinti mokykliniai egzaminai tai man čia naujiena, maniau dar tik svarsto tą projektą.. Na, kaip bebūtų tada apsispręst bus lengviau, tik tiek, kad mane šiek tiek stabdo tai, jog galvoju apie galimybę studijuoti Anglijoje, o ten jiem matematika svarbu visur ir visada. Bet jeigu vis dėl to sugebėčiau normaliai pasigerinti pažymį, gal to ir užtektų..

Žinutė parašyta: 2009-08-18 17:20:28 | Nuoroda

Sveiki, manau daugumai būsimų abiturientų tokia tema turėtų būti labai naudinga, nes yra gausybė pasiūlymų pirkti įvairius vadovėlius/konspektus/atlasus ir t.t., bet mažai komentarų ir nuomonių kam kokia literatūra buvo naudinga, kurią verta turėti ir įsigyti, kurios ne.. Tarkim dabar pati pradėjau domėtis istorijos vadovėliais ir visiškai pasimečiau, nes mes mokykloj apart Krontos "talmudų" daugiau nieko kaip ir nematę, o norėtųsi galbūt platesnės informacijos, iš kitokio kampo pateiktos, bet kaip jų yra n+k, tai norėtųsi atsirinkti vis dėl to tikrai gerus ir naudingus. Taip pat ir dėl lietuvių kalbos, ar verta pirkti tuos visus konspektus ir parodomąsias analizes/interpretacijas? Kiek tai yra naudinga? Tai laukiu jūsų nuomonių ir labai prašau nepvaersti šios temos turgeliu (kam atskira ir specializuota tema ir taip jau yra).

Žinutė parašyta: 2009-08-21 00:15:31 | Nuoroda

patyleki ir Ervy, kokie buvo jūsų istorijos vadovėliai? Nes kaip supratau ne Krontos?

Žinutė parašyta: 2009-08-23 13:52:44 | Nuoroda

Na, dauguma rašot, kad daug knygų parūpino mokytojai iš mokyklos bibliotekos. Deja, mano situacija, kiek kitokia, nes mūsų pagrindiniai vadovėliai 11-12 klasėj ir yra Krontos, kažkokiai papildomai medžiagai mokytoja tik per pamokas duoda pasiskaityti kitus vadovėlius (ir tie patys žemesnių klasių, seno leidimo), pamokos praeina į sąsiuvinius rašantis diktuojamus konspektus (iš tų pačių krontos vadovėlių) ir vėl iš naujo skaitom kažkada skaitytas temas ir darom kažkada darytas užduotis.. Toks grynas kartojimas bet ar to užtenka? Kur žinių gilinimas, taikymas? Man toks mokymo planas mažų mažiausiai nereikalingas laiko švaistymas, gal ir gerai tiem, kurie niekada nesimokė, bet aš galvoju apie egzamino maximumą, kas turbūt reiškia, kad viską turiu daryti ir mokytis pati. Todėl ir klausiu. Baisu pagalvoti, kad vadovėlius teks pirkti pačiai, bet tai ką daryti, jei turimi mokyklos manęs netenkina? Bibliotekose naujų rasti ar juos pasiimti ilgesniam laikui juk be šansų.. Ok, išsiliejau  Tada pabaigai klausimas, gal kas iš jūsų skaitė Šapokos "Lietuvos istoriją"? Leidinys senas, bet man atrodo naudingas visai.. Kokios nuomonės?

Žinutė parašyta: 2009-08-24 23:12:55 | Nuoroda

patyleki, naujų vadovėlių mokykloje gauti be šansų, nes ji reorganizuojama iš vidurinės į pagrindinę, tai niekas nenori investutoti į paskutines dvyliktokų laidas..  Aišku, kažką gausiu ir bibliotekose, bet jau dabar matau maždaug, kad kažkiek vistiek reikės pirktis. Šapokos istoriją visgi bandysiu skaityti, kiek varčiau, visai net įdomu atrodė,

Žinutė parašyta: 2010-06-29 21:58:31 | Nuoroda

Aš ir į pokalbį ėjau be to lapo, nieko tokio jei neturėsit :) Manau jis reikalingas komisijos nariams matyti kitus jūsų stojimų pasirinkimus, nes pavyzdžiui manęs ir kiek girdėjau daugelio kitų, klausinėjo kuriuo numeriu esame parašę žurnalistiką, kodėl teiki prioritetą kitiems kursams ir t.t.

O šeip pats stojamasis man pasirodė... keistas. Nežinau, gal todėl, kad aš be jokios patirties, ir tokiomis temomis nesu nieko rimtai rašiusi, bet ir sėdint prieš komisiją, neapleido toks jausmas, kad jie nori mane įtikint, kad aš būčiau nereikalinga ir nenaudinga žurnalistikoje.. Bet pagalvojau, kad nieko neprarasiu, atsakinėjau sąžiningai, niekam nesistengdama įtikti, jei nežinau tai nežinau, kelis klausimus tai žiauriai prašoviau.. Na, bet nieko, pasirodo išlaikyta:)

Sėkmės visiems kitiems, rytoj laikantiems:)

Žinutė parašyta: 2010-06-29 23:14:28 | Nuoroda

Rezultatus matysi lamabpo.lt puslapyje, stojamųjų egzaminų skiltyje:)

Žinutė parašyta: 2010-07-08 22:12:42 | Nuoroda

Jėzusmarija, aš maniau, kad abiturientams jau tokių klausimų kilti neturėtų.. O čia žmonės blaškosi po forumą ir klausinėja ar gavę 5% jie jau išlaikė egzaminą.. Baisu pagalvot, kas darysis kai bus deadline'as lamabpo prašymams..

Žinutė parašyta: 2010-07-26 19:41:24 | Nuoroda

Imti paskolą studijoms Lietuvoje - grynų gryniausia nesamonė. Ypač tokioms sumoms. Odontologo diplomas, kaip ir joks kitas diplomas negarantuoja tau saugios ir turtingos ateities, tai nepasisekus susitvarkyti savo gyvenimo taip, kaip svajojai, tokio dydžio paskola tikrai gali tapti kilpa ant kaklo. Šiuo atveju siūlyčiau arba bandyti stoti į kolegiją per papildomą priėmimą (su tokiais balais manau yra daug galimybių gauti vf vietą) arba ruoštis kitais metais perlaikyti egzaminus (manau tau koją gerokai pakišo lietuvių kalba).

Užsienis irgi nebloga išeitis, bet grynai į odontologiją ten mažokai šansų įstoti, reiktų paieškoti kitokių medicinos, biomedicinos studijų krypčių.

Žinutė parašyta: 2010-08-19 23:06:16 | Nuoroda

Kurį geriau pasirinkti? Neketinu žaisti jokių žaidimų (nebent labai nuobodžiaujant simsus :D), kompiuteris bus naudojamas tik studijoms ir naršymui internete.

www.1a.lt/kompiuterine_technika/nesiojami_kompiuteriai/lenovo_essential_g550/51052936/

www.1a.lt/kompiuterine_technika/nesiojami_kompiuteriai/acer_aspire_5734z_ru/3867349/

www.1a.lt/kompiuterine_technika/nesiojami_kompiuteriai/acer_emachine_e727/4097289/

Labiau norėčiau Lenovo, bet su geresnėm charakteristikom ir kainos jų geresnės:)