Vartotojo zirklūtes. pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-22 00:05:52 | Nuoroda

nu va,ne veltui nuėjo literatūros pamokos, apsidžiaugtų tavo lituanistė;)

Va tokie dykinėtojai kaip aš tai džiaugtis gal turėtų,kad teorijos tiek nedaug. Bet pažįstu tokių,kurie savaitės iki egzamino užsidarė namie ir mokėsi viską, iškalė, o po egzamino kruvinom ašarom verkia, nes iš jų susidarytų 'datų sąrašų' ir pnš reikėjo poros datų viso labo.

Bet man nė kiek ne smagiau, nes nemoku aš to teksto suvokimo,niekad nesisekė.

Kada rezultatai?

Žinutė parašyta: 2010-06-22 00:11:31 | Nuoroda

Ech, čia gal tik aš pagalvojau-damn, ir taip daug kam nesunkus egzaminas, dar daugiau konkurentų bus,jei jau taip.

Na taip,aš bjauraus būdo.Ką padarysi 

Žinutė parašyta: 2010-06-22 12:45:45 | Nuoroda

Ačiū Dievui. Mažiau košmariškų naktų,šiąnakt visiškai neužmigau iki kokių 6, galvoj tik istorija,istorija,  4 atsikėliau ir ėjau nagrinėt šaltinių darkart

O kaip praneš tą datą,jei anksčiau ?

Žinutė parašyta: 2010-06-22 21:31:54 | Nuoroda

O kodėl gi ne.

Man patinka ta idėja mažų auditorijų, nežinau,gal iš užsienio kalbų grupelių visokių, kur į mokslo metų galą atkrenta visi norintys ir lieka keli entuziastai:D, ir taip smagu,visai kitas bendravimas ir su mokytojais. Baugu pagalvojus apie save pačiam gale,tarp šimtų kitų studentų,o dėstytojas kažką sau aiškina toli toli nuo tavęs...

Kažkaip galvoju, kad filologija visokiems krapštukams (ar tik ne lituanistės žodžiai:)). Nesu tikra,ar tai labai man tiktų... Ka jūs manot?

Žinutė parašyta: 2010-06-22 21:42:23 | Nuoroda

Aš tai gailiuosi nepasprendus daugiau visokių va užduočių,grynai tokių,kaip egzamine. Na nebūdavo mums tokių kontroliniuose, bet ką padarysi:D

Nauja komanda? Visiškai nauja? Keista.

Bet viena aišku-kad trūko laiko.

Žinutė parašyta: 2010-06-22 22:18:06 | Nuoroda

Na bent jau mes turėjom 8 pamokas-3 vienuoliktoj ir 5 dvyliktoj..

Kad nežinau. Įsivaizduok kontrolinyje Muravjovo karikatūrą ir klausimą apie simbolius. Arba paaiškinti tą Nepriklausomybės kovų žemėlapį, arba išvis,gaut kažkokius mistiškus tekstus ir daryt jų suvokimą... Pas mus kažkaip visad žinias tikrindavo, ir dar labai logiką ir dažnai susiedavo istorinius įvykius su dabartimi (kas man atrodo labai naudinga, bet egzaminuos nerasi nieko panašaus:) ). O kaip jūsų mokyklose?

Žinutė parašyta: 2010-06-22 23:52:21 | Nuoroda

Va tau ir paskata visuomet mokytis:D

O man dar ir patiktų, nes -na,nežinau,kiek to bendravimo būna tarp dėstytojų ir studentų per paskaitas- bet man kaip oro reikia pastebėjimo,paskatinimo ir pagyrimo dirbant,o didelėse grupėse su juo sunkiau...

Žinutė parašyta: 2010-06-23 17:57:31 | Nuoroda
Alanas rašė:
zirklūtes. rašė:

Na bent jau mes turėjom 8 pamokas-3 vienuoliktoj ir 5 dvyliktoj..

Kad nežinau. Įsivaizduok kontrolinyje Muravjovo karikatūrą ir klausimą apie simbolius. Arba paaiškinti tą Nepriklausomybės kovų žemėlapį, arba išvis,gaut kažkokius mistiškus tekstus ir daryt jų suvokimą... Pas mus kažkaip visad žinias tikrindavo, ir dar labai logiką ir dažnai susiedavo istorinius įvykius su dabartimi (kas man atrodo labai naudinga, bet egzaminuos nerasi nieko panašaus:) ). O kaip jūsų mokyklose?

KA!? Pas mus tiek 11, tiek 12 buvo 3 istorijos pamokos... Pas mus mokytojas zinias tikrindavo taip: padarydavo 10 klausimu testa ir idedavo kokius 4-5 klausimus is kokio nors saltinio, kurie tikrindavo zinias. 

Nu jo... 

KĄ?!:D
Pas mus 20 testo klausimų, tokių neprastų, ir apie 30- šaltiniai. O kitas pogrupis išvis, gaudavo 6 lapus šaltinių,sutinki po pamokos, net raudoni ir uždusę:D Ale tu vis tiek,žiū, neprastai pasiruošei;)

O dėl pamokų,tai bent jau pas mus buvo grynai humanitarų klasė kažkokia. Tai ir anglų 6,ir istorijos 5. Tikiu,kad tiem,kurie dar ėmė kokią nors biologiją a lygiu,mažiau pamokų galėjo skirti tai istorijai.

Žinutė parašyta: 2010-06-23 18:47:37 | Nuoroda
Alanas rašė:

6 anglu pamokos!? Pas mus anglu buo tik 4! 

Ir tiek pas jus per kontra budavo? Nu... Pas jus sakyciau normaliai. Kiek istorijos metinian turi? 

O, ziurint, isties pasiruosiu tikrai neprastai... ~75-80 tasku tureciau gaut tj cia jau virs 90 proc. 

Nu bet rimtai musu istkes pamokos kazkokios lievai per lengvos. 

Turiu devynis. Nepritemptas,bet silpnas toks. Bet ne dėl to,kad sunku, o kad mokytis tingėjau:/ Tikrai tingėjau,pripažįstu.
Tu papildomai gal ėjai ar šiaip didelė meilė istorijai?:D
Ir sakai, 75 jau virš 90..? Ei,jau kaip paguodei mane! po to,kai nuėjau šiandien į mokyklą ir pašnekėjau su mokytojais,tokių dalykų išgirdau,kad nemiela visai pasidarė:/
Na bet kadangi teksto suvokimas labai šališkas dalykas,tai sunku prognozuos,kiek jį įvertins:D

Bet keista,taip nevienodai. Vieniem 6 pamokos,kitiem 4,b lygiui išvis...2? Ir vienas egzaminas.

Žinutė parašyta: 2010-06-23 20:29:18 | Nuoroda

Taaaip, naujesnioji istorija tikrai įdomesnė. Gerai,kad nereikėjo visokių nelemtų persų,babiloniečių ir kitokių,Ahurų Mazdų,Ašurbanipalų,ir o siaube, kinų dinastijos tai baisiau nei LDK valdovai:D ir labiausiai nekenčiau metų, viskas 'maždaug' ir 'apie'.

Girdėjau labiau apie lietuvių.  O apie istoriją-kad nesutampa vertinimai pirmų ir antrų vykdytojų,bet smarkiai nesutampa. Čia puse ausies, nesuprantu,jie taiso nematydami viens kito? Ar ten kokį eksperimentą darė:D

Žinutė parašyta: 2010-06-24 21:11:28 | Nuoroda

Nežinau kaip, bet matematikoj paskutiniais metais dėl politologijos pasitempiau, nuo 7 iki 9, net buvo noras egzą laikyt:D Šiaip matematika 0,1KB,nelabai daug.

O sutinku, sunku apsispręst,ką rinktis. Bet aš nuo neatmenamos vaikystės žavėjausi politologais (na,mano galva buvo pramušta mokslininkės,kurios atradimai pakeis pasaulį, karjerai:D, bet atrodė,kad tai labai protingi dėdės, kuriuos kviečiasi žurnalistai į savo laidas ir jie viską žino:DD), po to patapau labai jau humanitarė ir susišvietė pačiai ten stot:)

Tiesa, buvo neseniai labai daug abejonių. 11kl atvažiavo mokyklon toks buvęs mokinys, baigęs VU tarpautinių santykių magistrą, išplėstom akim nuėjau į tą susitikimą, iš pradžių kaip į Dievą kokį spoksojau:D bet jis labai mane nuvylė...na,toks jaunasis politikas,nežinau,kaip apibūdint. Ir kai po to dar vienam renginy sutikau jį ir jis pradėjo savo kalbą tuo pačiu a le bajeriu (nejuokingu),pagalvojau: na jau ne, jei jau tokie iš ten išeina. O dar toks pažįstamas labai gailis,kad politologiją,o ne žurnalistiką rinkos... Be va, dabar užpildžiau prašymą, visose vietose kokia nors politologija-vu,vdu,vf,vnf...ir nežinau,ką dar reikės rašyt:D Bus matyt,ar rezultatai man ten leis pakliūt.  Visi aplink laikos strategijos: tikėkis blogiausi,tada pasiseks. Bet aš sakau: taip smarkiai norint, kaip kad aš noriu, juk negali nepasisekt ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-26 18:46:57 | Nuoroda

Na dėl rezultatų skelbimo tai kažkaip nec'as nusprendė,kad labai jau pažeidžiamas asmens privatumas su tais iškabinimais:D Teks skambintis pavaduotojam (jau? ar jau?įsivaizduoju,kaip juos užknis, šimtai skambučių) kitą sav,ir klaust,gal jau yra pirmieji rezultatai...O lėkčiau tada mokyklon kaip niekad:D ir  pas pavaduotoją sąrašas bus su asmens kodais, o gal su pavardėm ir aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:/
Gal kas girdėjo,kada tiksliai gali būt ats? Manrods,jau turi būt ištaisę,na, anos sav vidury žinau keli tūkstančiai darbų buvo. Ir pakartotinė. Vajezau, sunku suvokti,kad jau tikrai mano darbas kažkur guli ištaisytas,o aš čia lipu sienom ir valerijonų arbata ir čiupačiupsais vien gyva iš tų nervų:D

O keista,kad šįmet nėra pranešimo sms. Įsivaizduojat,kiek jiem pelno? Nusiunti užklausimą, o atsakymas: rezultatų nėra.litas:D Ir vėl nusiunti, o iš tų nervų jaučiu daug ten prispaudai:D

Žinutė parašyta: 2010-06-30 00:10:08 | Nuoroda

Cha,o su apeliacijom gudriai padarė,atrodo,tik rugsėjį galima gaut savo darbą:D

Žinutė parašyta: 2010-07-01 11:21:36 | Nuoroda

Kažin kada geriau ten eiti, gal jau popiet mažiau žmonių?.. Nenoriu,kad auklėtoja rašytų,tikrai neee....be to,dar šio to man mokykloj reikia.

Kažin,kiek rašo,jei rašinys gaunas toks malonus skaityti ir šiaip nieko, viena kita skyrybos klaida, bet vargiai atitinka egzamino kriterijus?:D
(Va ir sužinosiu:/)

Žinutė parašyta: 2010-07-01 12:38:03 | Nuoroda

Neskaitykit,čia mano mokytoja,kuri visad blogiausiąją pusę mato;) Nors ir teisybė

Žinutė parašyta: 2010-07-01 12:57:20 | Nuoroda
vitae rašė:

Aš sėdžiu tokia rami, šakės :D Miegojau gerai ir ilgai, ryte privalgiau daug košės, pabuvau lauke... Na visiška ramybė ir man taip keista atėjus čia matyti kaip kiti vos ne sienom lipa... Tikiuosi jums labai pasiseks ir suprasit, kad tikrai neverta taip stresuoti dėl niekų.... Juk kaip bus taip bus :)

Oi,kaip gerai,aš galvojau,kad nenormalu šiandien atsikelt 9 ir ramia galva verstis ant šono dar pagulėt. Man jau praėjęs tas lipimas sienom, nors kaip čia nepsichuosi:D Žinau,kad bus nedaug,bet ką padarysi.

Žinutė parašyta: 2010-07-01 15:59:57 | Nuoroda

Nu ką- man sekas turbūt kartais. Kažkodėl šimtą gavau. Turėjo būti mažiau tikriausiai, bet apeliacijos neduosiu:D

Žinutė parašyta: 2010-07-02 18:18:32 | Nuoroda

Sėkmės visiems rašantiems apeliacijas, nors komisija, gi žinot, jie mokės įrodyti,kad bet koks įvertinimas teisingas. Bet sėkmės,jei esat verti,na, vis tiek yra kažkokia teisybė pasauly turi būti, net jei tai ir egzaminai:)

Tik nemanau,kad dėl nesėkmės kalti išlaikiusieji geriau, vertintojai,žinoma sėkmės dalykas, o štai švietimo sistema visiems vienoda. O metinis pažymys tai neturi jokios įtakos,absoliučiai. Žinau atvejų,kai pas kitą mokytoją 10 turėję vos teigiamą gauna,taip kas...

Sėkmės. Ale džiaugiuosi,kad pagaliau baigiu tą mokyklą,kur tiek nesąmonių.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 18:44:30 | Nuoroda

O kada rašyti prašymą,kad duotų kopiją?

Žinutė parašyta: 2010-07-03 15:20:51 | Nuoroda

Rojau, jėga  Sėkmės tau tikrai, myliu tokius žmones. Pati esu humanitarė, bet jie,pripažįstu,nieko gero ypatingai nenuveikia:D Na, bent jau vienas pliusas- jiem geriau su lietuvių, o tai pranašumas, nes egzaminas tai privalomas visiems.

Aš tai išvis manau, kodėl nebūna atskirų egzaminų? Palikit interpretacijas filologams ir samprotavimus filosofams ir pan., o visiem kitiem normaliem žmonėm nafik jų reikia:D

Bet čia utopijos. Kai išgirstu apie šimtąkažkiek autorių, kurie ateity bus egzaminų programoj (nežinau tiksliai,ar dvyliktokams,ar dešimtokams...kažkokias baisias reformas daro), tai tik žegnotis lieka ir dėkot,kad tėvai laiku pagimdė:D