Vartotojo asorrti pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2009-11-23 14:12:34 | Nuoroda

Sveiki ;]  Esu 12-okė, planuoju stoti į VGTU į transporto inžinerinę ekonomiką ir vadybą. manau mokausi pakankamai gerai, lietuvių 9, matkė - 8, vokiečių -9, istorija-9. Stojant reikia  matkės, lietuvių ir užsienio kalbos egzaminų balų ir istorijos metinio, tačiau man iškilo klausimas, jei laikysiu istorijos valstybinį egzaminą, turėsiu daugiau šansų pagal balų skaičiuoklę gauti aukštesnį balą, ar vistiek bus atsižvelgiama tik į metinį pažymį? dėkui už atsakymą ;]

Žinutė parašyta: 2009-11-26 17:48:47 | Nuoroda

Norėčiau į VGTU Transporto inžinerinę ekonomiką ir vadybą arba Nekilnojamo turto vadyba, galvojau ir apie Leidybą, bet labai prieštaringos nuomonės visų, neapsisprendžiu. Kokia jūsų nuomonė, ar perspektyvu, gal kas daugiau žinot, kad susidėliočiau prioritetus ;]

Žinutė parašyta: 2010-06-01 10:39:15 | Nuoroda

Martynas 23

Sveiki, norėčiau ir aš panagrinėti atsakymus:) Papasakosiu ką aš rašiau:

Interpretacija:

Patį kūrinį pavadinau apsakymu, bet galėjo būti ir novelė. Tas pats. Tik kad novelė man kažkaip labiau asociuojasi su 7-9 dešimtmečiu.

Pagrindinė mintis: Apsakymo pradžioje aprašytos dvasinės vyriškio vertybės (meilė, draugystė) galiausiai pasirodė apsimestinės. Jis vertino tik materialines vertybes. (čia rėmiaus grynai Savickio kūrybos bruožais)

Jau buvau nežmoniškai išsigandus, kad nupjoviau grybą, nes visi kiek girdėjau rašė iškeldami merginą kaip nedvasingą, tuščią, kiti išvis įžvelgė Bambuškino tuštybę, o aš teksta skyriau į du segmentus pirmąjame rašydama apie jo tariamą  dvasngumą, o antrąjame atskleidžiau nedoro valdininko kaukę (J. Savickiui būdingos kaukės). Radau bent vieną panašią nuomonę ir šiek tiek nusiraminau ;))

Žinutė parašyta: 2010-06-01 10:40:09 | Nuoroda

Justina, ten apačioj buvo paaiškinimas, tas ledinis barokas buvo skulptūrų pavadinimai, ne metafora ;]]

Žinutė parašyta: 2010-06-02 14:02:26 | Nuoroda
tralain rašė:
MMaya rašė:
tralain rašė:
MMaya rašė:

Sveiki,

cia visi raso apie Savickio "menesiena" ir materialuma kaip pagrindine kurinio ideja.

Gal galit paaiskinti, kur jus kuriny radote, kad vaikinas buvo materialistas ir to perlo ieskojo del savo uzgaidu, o mergina buvo gera ir niekuo nekalta?

na jis materealistas del to kad kai suzinojo suma perlo labai supyko,nes tipo jam nelygis,suma permaza.. kazkas tokio..as tai susivariau ,nes perskaiciau kitokia suma ir rasiau visame darbe kad ta merga labai brangu auskara issirinko...

Nu o as kaip tik i materialuma nelindau. taip, kaina buvo svarbi, jis susinervino, bet kiek kartu skaiciau negaliu sakyti, kad jis "materialistas".

O dabar kai skaitau, ka kiti raso, tai darosi LABAI baisu... kad as VISISKAI kitaip nagrinejau... Jauciu visa menesi (ar iki kada ten taisys) sedesiu ir drebesiu del rezultatu.

zinok as lygiai taip pat kaip tu jauciuosi,nes pati blogiausia darba parasiau butent per egzamina..dabar griausiu save visa gyvenima.na galima ten kazkoky aspekta kitaip suprast,ar dar ka..bet kad viska pradedant nuo veikeju iki vertybiu rasyt atvirsciai.....

Aš irgi rašiau kad jis materialistas ir apie tą paną išvis nieko nekapsčiau, pasirinkau amžiną gyvenimo tiesų ieškojimą kaip kryptį ir pagal ją analizavau. Iš pradžių labai nervinausi, nes visi kas analizavo mūsų mokykloje rašė, kad jis labai dvasingas o ta panelė bloga tipo, tačiau paskui pagalvojau, kad juk tai interpretacija, kiekvienas analizuoja taip, kaip atrodo jam. Jei tu pasirinkai tokią kryptį, visą analizę pagal ją rašei, savo teiginius pagrindei citatomis, manau nėra ko pergyventi, nes juk svarbiausia - interpretacijos pagrįstumas, o ne visi kūrybos bruožai. Aš pzv žinojau ironiškus santykius kaip Savickio bruožą, tačiau labaiau gilinausi į vadininko kaukę. Manau viskas bus gerai VISIEMS, nes kiekvienas analizavo pagal savo kryptį, ir kiekvienas grindė tokia citata, kokia o teiginiui tiko. Negali būti subjektyvus vertintojo vertinimas, kadangi remiamasi standartiniu vertinimu. Kiek žmonių tiek nuomonių, tiek visi galėjo skirtingai galėjo suprasti tą kūrinį ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-02 14:02:54 | Nuoroda
tralain rašė:
MMaya rašė:
tralain rašė:
MMaya rašė:

Sveiki,

cia visi raso apie Savickio "menesiena" ir materialuma kaip pagrindine kurinio ideja.

Gal galit paaiskinti, kur jus kuriny radote, kad vaikinas buvo materialistas ir to perlo ieskojo del savo uzgaidu, o mergina buvo gera ir niekuo nekalta?

na jis materealistas del to kad kai suzinojo suma perlo labai supyko,nes tipo jam nelygis,suma permaza.. kazkas tokio..as tai susivariau ,nes perskaiciau kitokia suma ir rasiau visame darbe kad ta merga labai brangu auskara issirinko...

Nu o as kaip tik i materialuma nelindau. taip, kaina buvo svarbi, jis susinervino, bet kiek kartu skaiciau negaliu sakyti, kad jis "materialistas".

O dabar kai skaitau, ka kiti raso, tai darosi LABAI baisu... kad as VISISKAI kitaip nagrinejau... Jauciu visa menesi (ar iki kada ten taisys) sedesiu ir drebesiu del rezultatu.

zinok as lygiai taip pat kaip tu jauciuosi,nes pati blogiausia darba parasiau butent per egzamina..dabar griausiu save visa gyvenima.na galima ten kazkoky aspekta kitaip suprast,ar dar ka..bet kad viska pradedant nuo veikeju iki vertybiu rasyt atvirsciai.....

Aš irgi rašiau kad jis materialistas ir apie tą paną išvis nieko nekapsčiau, pasirinkau amžiną gyvenimo tiesų ieškojimą kaip kryptį ir pagal ją analizavau. Iš pradžių labai nervinausi, nes visi kas analizavo mūsų mokykloje rašė, kad jis labai dvasingas o ta panelė bloga tipo, tačiau paskui pagalvojau, kad juk tai interpretacija, kiekvienas analizuoja taip, kaip atrodo jam. Jei tu pasirinkai tokią kryptį, visą analizę pagal ją rašei, savo teiginius pagrindei citatomis, manau nėra ko pergyventi, nes juk svarbiausia - interpretacijos pagrįstumas, o ne visi kūrybos bruožai. Aš pzv žinojau ironiškus santykius kaip Savickio bruožą, tačiau labaiau gilinausi į vadininko kaukę. Manau viskas bus gerai VISIEMS, nes kiekvienas analizavo pagal savo kryptį, ir kiekvienas grindė tokia citata, kokia o teiginiui tiko. Negali būti subjektyvus vertintojo vertinimas, kadangi remiamasi standartiniu vertinimu. Kiek žmonių tiek nuomonių, tiek visi galėjo skirtingai galėjo suprasti tą kūrinį ;)

Žinutė parašyta: 2010-06-02 14:07:18 | Nuoroda
Justė, rašė:
asorrti rašė:

Justina, ten apačioj buvo paaiškinimas, tas ledinis barokas buvo skulptūrų pavadinimai, ne metafora ;]]

vadinas susimoviau :D jega :(

na nemanau, kad vienas taškas nulemia tavo susimovimą ;]]

Žinutė parašyta: 2010-06-04 16:36:47 | Nuoroda
živilė rašė:

As parasiau spaudos draudima, nes ant paminklo parasyta, kad "dekoja isgamai korikui Muravjovui''. Tas "dekoja" ironiskai, suprask, nekencia uz tai. Tai automatiskai spaudos draudimas i galva atejo, kadangi Muravjovas ir buvo tas, kuris ivede grazdanka (lietuviski zodziai rusiskom raidem)

ten reikėjo parašyti tiesiog sukilimą ir metus ;]]

Žinutė parašyta: 2010-06-19 13:30:40 | Nuoroda

na kaip sekesi pamatysim liepos 12.. ;D o seip nebuvo lengvas, nes vokieciu kalba apskirai negali buti lengva, bet nebuvo toks sunkus kokio tikejausi ;]]

Žinutė parašyta: 2010-06-19 17:48:16 | Nuoroda

rasinį tai rašiau aš apie aplinkosaugą, tema labai patiko, norėjau jos, kadangi buvo daug ruoštasi kalbėjimo įskaitai, tai rašyti patį turinį sunku nebuvo, tik vėlgi gramatinės klaidos ;]] o kaip dėl laiško? tai visgi būtuoju reikėjo rašyti? nes aš taip ir parašiau ir dabar net susibalamutinau kaip iš tikro viskas turėjo būti? ;] zusamenfasungas padarytas mano visiškai iš lempos, grynai pagal prasmę perskaičiau tekstą ir parašiau ;D

Žinutė parašyta: 2010-06-19 18:27:13 | Nuoroda
dekanize rašė:
asorrti rašė:

rasinį tai rašiau aš apie aplinkosaugą, tema labai patiko, norėjau jos, kadangi buvo daug ruoštasi kalbėjimo įskaitai, tai rašyti patį turinį sunku nebuvo, tik vėlgi gramatinės klaidos ;]] o kaip dėl laiško? tai visgi būtuoju reikėjo rašyti? nes aš taip ir parašiau ir dabar net susibalamutinau kaip iš tikro viskas turėjo būti? ;] zusamenfasungas padarytas mano visiškai iš lempos, grynai pagal prasmę perskaičiau tekstą ir parašiau ;D

As ir rasiau apie apsauga aplinkos.Taip isejo,kad esu rasiusi rsaini lygiai tokia pacia tema,ir net 3 klausimai buvo tokie patys(net zodis zodins su tuo personlicher Beitrag),Idomu,is kur ta rasini as istraukiau...Taiatgaminau pacia pradzia ir viska perrasiau.

Laike reikejo parasyti apie tai,kaio jauteisi suzinojusi,kad vaziuosi i kelione,nu kokios nuotaikos,ar laukei.O kiti 2 punktai buvo apie tai,kaip tau ten sekes,tai yra reikejo rasyti perfekt laiku

na tada viskas kaip ir gerai. O del tų pasipiktinimų tai galiu pasakyti tik tiek, kad patys esate kalti. Visoj Lietuvoj mokiniai panašiai ruošiasi tam egzaminui, visi darė kelių metų atgal klausymo testus ir visi buvo įpratę, jog pirma turi būti richtig oder falsch, tačiau egzamino metu REIKIA SKAITYTI UŽDUOTIS ATIDŽIAi ,o ne kaip jau sakė iš įpratimo ir tuomet nebus jokių skundų ir problemų. Gaila tų kurie prarado lengvus taškus, tačiau parašę skundą nieko nepešite, nes yra daug daugiau tokių kurie pamatė, jog sukeistos vietos ir padarė gerai. bet nemanau kad verta nusiminti, juk ne lemiama užduotis ir tie keli taškai nenulems to egzamino.

Žinutė parašyta: 2010-06-19 18:46:11 | Nuoroda
dekanize rašė:

Del nulemimo,tai kiekvienas taskas svarbus,nes kylant aukstyn labai didelis kontrastas.Tarkim surenki 40 tasku-gauni 40 proc,o jei 60-tai guni jau 80 proc._cia pagal senesniu metu diagrama)Tai taskas prei tasko ir...

na aš sutinku, bet čia patys kalti tie kas nesuprato. Kaip sako nuo žioplumo nėr vaistų

Žinutė parašyta: 2010-06-20 09:01:32 | Nuoroda

na taip daug, bet juk  sakau kad nereikia kažko kaltinti dėl paties neapsižiūrėjimo ;]]

Žinutė parašyta: 2010-06-21 14:29:55 | Nuoroda

lietuvaite77 rašė:
asorrti rašė:

na taip daug, bet juk  sakau kad nereikia kažko kaltinti dėl paties neapsižiūrėjimo ;]]

nu tu ir blondine.Negi tau neaisku,kad jie cia klaida padare???Cia juk rimta istaiga,niekas specialiai taip nedaro,nebent jie tikrai nesuvokia ka daro.AS tikrai jais pasitikejau,kad jie tokiu nesamoniu nedaro,tiesiog nors ir akys matytu,kad cia apkeista vietom,protas too nesuvoktu,supranti tai?

na as ne blondine, nereikia cia ironijos. is kur tu zinai, kad cia ju klaida? tau ka, pasake? ar pati cia tip nusprendei? gal kaip dauguma ir sako, tiesiog tikrino budruma.

o Del to kas cia rasete apie klausymo broka, tai tikrai ziauru, apsileidimas egzaminu centro visiskas. cia tai va tikrai galite rasyti skundus ir apeliacijas ir kazka pasieksite, ne taip kaip su tuo richtig falsch. 

Žinutė parašyta: 2010-06-21 15:51:41 | Nuoroda

na sutinku juk kad neapgalvotai buvo paruostos uzduotys, nepatikrintos ir panasiai, bet mes nieko vistiek neirodysim, kadangi dauguma pastebejo tai ir suzymejo gerai. neteisybe bet mes bejegiai..

Žinutė parašyta: 2010-06-21 15:59:25 | Nuoroda

tai maziau ziureti reikia ka delfis raso, patys egzaminutojai cia jau susitikrins, juk protokoluose visur bus pazymeta, na bent jau pas mus zymejo, kad nebuvo to langelio,  taip pat ir su brokuotais kompaktiniais diskais, viskas uzprotokoluota, bet kas is to ka ir zinos kazkas kad buvo nesklandumu, vistiek nei perlaikysim nei pakels kazkam balus. Jie kaip zinia gali nebent nuzeminti rezultatus... tokia ta musu lietuva

Žinutė parašyta: 2010-06-25 23:18:33 | Nuoroda

Svarbiausia man, ar daug laiko sedir prie knygu, nes kai kur skaiciau kad per savaite reikia po 20-15h savarankisko darbo. antra, ar ziauru su tuo programavimu ir pacia informatika? nes as informatika mokiaus 10 klasej ir turejau mokytoja, kuri moke naudotis wordu ;D ir as absoliuciai nenutuokiu kas tas programavimas. Tai vat mane vilioja si spec, nes ji (mano galva) perspektyvi,  stojanciu nedaug, ir gana neeiline atrodo, bet atbaido tas programavimas, visokie perskaityti studiju aprasuose analyziu informaciniai tyrimai kazkokie ir tas begalinis darbas savarankiskas. Aciu uz atsakymus ;]

Žinutė parašyta: 2010-07-01 18:23:01 | Nuoroda

koks buv pereinamas?;]

Žinutė parašyta: 2010-07-21 18:45:22 | Nuoroda

Sveiki, dvi panelės ieško kambariokės gyventi 2 kambarių bute, Ieškom buto iki 900 litų, kad už nuomą reiktų mokėti ne daugiau 300 lt. Stojam į VU, viena į Ekonomikos fakultetą, kita į humanitarinį. Strateginės vietos būtų žirmūnai, šiaurės miestelis, šnipiškės, antakalnis... Mes labai fainos, mėgstam pasilinksminti, bet rimtai ir mokomės ;D Jei kas susidomėjot, parašykite į el paštą arba skype asorrti. Laukiam pasiūlymų ;]]

Žinutė parašyta: 2010-07-23 15:52:02 | Nuoroda

VU vadybos informacinės sistemos NL,  vf ;-))))) 1-mu numeriu