Vartotojo Kebabas911 pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-01 15:23:58 | Nuoroda

Visa ryta stebejau, ka cia snekat ir laukiau rezu, nesireiskiau :D Lietuviu man buvo sunkiausias dalykas, turejau metiniam 6, bet gavau 93!!!! nesveikai, nesitikejau gaut daugiau 50!!!! :D dar ir dabar is dziaugsmo sokineju :D

Žinutė parašyta: 2010-07-02 12:34:49 | Nuoroda
Jordan23 rašė:
NONcom rašė:

Pasakysiu nešališką faktą. Mūsų mokyklos pavaduotoja ir direktorius apakę rezultatais. Mokiniai, kurie tikrai (tikrai, asmeniškai su jais kalbėjau), nesimokė lietuvių, turėjo 6 ir niekad dėl jos nesistengė, gal ~90 ir netoli 100 procentų. Jeigu TAIP įmanoma, darykit arba auditą mokyklose, arba NEC`e. Kažkoks briedas. Negavęs 95 pasijaučiau paskutinis durnelis. Nes tiek gauna žmonės, kurie visiškai atsipūtę. Klasiokas pirmą kartą gyvenime rašė samprotaujamąjį rašinį egzamine ir gavo ~85 proc. Nežinau. Man tai nelogiška. Nusprendžiau, kad tikrai nevertėjo nieko mokytis. Geriau būčiau alų gėręs.

nu man tas pats rimtai...nesidziaukit per daug tie kurie blogai mokes, bet gavo gera bala per lietuviu egza, nes lietuviu egzamino vertinimas yra labai labai labai labai subjektyvus...paziuresim kiek gausti per tokius egzaminus, kaip anglu ir istorija, kur arba zinai arba nezinai, ir gauni tiek kiek nusipelnei, o ne kiek vertintojui tavo meniniai sapaliojimai patiko... 

Na as lietuviu per pamokas daug nesimokiau (nesvajojau apie daugiau 65%), nes maciau, kad ten beviltiskas dalykas - mokomi dalykai, kuriu nebus egzamine, ar visai neprireiks. Turejau nestipru 7 (6.6) bet gavau 93%. Esme tame, kad vertina nesaliski mokytojai. Daznai mokykloje vertina pagal pavardes: turiu viena drauga, kuris ejo pas korepetitoriu, bet vistiek mokosi ketvertais (nesake mokytojai kad eina), NIEKADA nera gaves 8. Spekit kiek per egza gavo? 78%. P.s. pats ejau pas korepetoriu, siek tiek dirbau, bet ten mane moke viska, ka reikia EGZAMINUI ir nieko daugiau. Mokyklos svietimo sistema yra supuvusi, per daug nereikalingos info, kuria kala visi moksliukai.

"Nusprendžiau, kad tikrai nevertėjo nieko mokytis. Geriau būčiau alų gėręs." - taip, nebloga mintis. Mokykloje mokytis yra LABAI lengva. Egzaminai NERA sunkus. Man si fakta irode draugas baiges mokykla pries 4 metus. Jis nesimoke nieko, iki 12 klases (tada biski biski mokes). Jis man sake: jeigu gerai islaikau egzus - nesimokyk, neverta - ir islaike po 95-99%. Nuo 9kl predejau mokytis tik tai, kas mano supratimu yra reikalinga. Viskas.

Jordan23, sakai per kitus egzus galiu prastai gauti? Istorija siais metais irgi didele interpretacija, ziniu tikrai daug nereikejo kaip bebutu gaila. Mokek skaityt teksta, gausi 50%... Pats uz istorija zadejau gauti apie 90% (jei butu normalus egzas, kaip bet kuris praejes) o dabar nezinau. Matematikoj per daug pripjoviau, tai galbut 70% bus..

Ka as noriu pasakyti esu tiksliukas, ir ne vienas tiksliukas parase gerai lietuviu. Vertintojai nezino KAS jus, jie vertina darba kuris yra pries akis, kad ir kokie kruti buvot mokykloj. Taip, vertinimas subjektyvus, bet jis TOKS BUVO VISUOMET.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 14:31:06 | Nuoroda
chakelina rašė:

Sveiki. Aš taip pat ruošiuosi rašyti apeliaciją. Mano vidurkis nuo 6 klasės nebuvo mažiau nei 9, lietuvių kalba man pabai patinka, visada ją mielai mokiausi. Tačiau iš egzamino gavau 76, nors tikėjausi tikrai apie 90. 76 galbūt neatrodo mažai, tačiau mano mokytojos pataria rašyti apeliaciją, jeigu jaučiu, kad mano darbą turėjo įvertinti geriau. Tad, jeigu jūs manote taip pat, rašykite ir jūs, nes teisybės čia tikrai nėra.

Ir kodel tu tikejais gaut 90%? Pagal ka sprendi kad tiek turejai gauti? Pagal klasiokus, kad esi uz 90% ju geresne? Man tai juokingai atrodo, kad zmogus tikejos gauti 60, ir gavo 50 raso apeliacija. IS kur jus istrauket kiek tikejotes? CIA NE BALAI. Kiti parase kitaip, kiti parase geirau, jus supjovet. Nezinau, verskniu kompanija susirinko. Dar syk pasikartosiu - pazymys toli grazu neatitinka realybes..

Žinutė parašyta: 2010-07-02 15:03:17 | Nuoroda
gebene rašė:
witiulka rašė:
gebene rašė:

Eik į kebabinę.

Tu čia kebabui? :)

taip.

:))) Na man duokit rimta argumenta, kodel tikejotes TIKSLAUS procentu skaiciaus, tada atstosiu. Niekas kazkodel nenori prisiminti nervines itampos egzamino metu. Na netikiu kad visi buvo ramus, nesinervino, gerai miegojo ir panasiai. Tai irgi turi itakos rezultatams. As neisivaizdavau kiek gausiu, nes 23000 lietuviu taip pat rase si egzamina. As ju visu nepazystu, tad negaliu spresti, uz kiek geriau moku lietuviu. O kad esat klases vierchai, tai toli grazu nereiskia kad esat "vierchesnis" uz visus kitus 23000 lietuviu. Taip kad baikit zliumbt ir ziurekit kitus egzaminus. Lengviausia kaltinti kitus, niekas nenori paziureti i save.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 15:05:01 | Nuoroda
čiungačianga rašė:
Melija rašė:

Mielieji, ko tikites iš istorijos? (Jei laikėt) :)

Jei būtų buvęs normals egzas, tai 90+ tiksliai laukčiau, o dbr, kai atsakymai iki šiol neaiškūs, tai tikiuos bent apie 70... O tu?

As lygiai taip pat. Na bet su lietuviu teksto suvokimu sekesi, tai galbut ir istorijoj pasiseks..

Žinutė parašyta: 2010-07-02 15:24:25 | Nuoroda
BnLiFe rašė:

Man ištiesų keista. Čia daugelis virš 50% surinkę bando raminti tuos gavusius blogai, kad nedejuotų. Bet kai pasižiūri kaip netaisyklingai su klaidomis ir žargonais atsakinėja  - iškarto kyla keistas pamąstymas. Jeigu jau taip gerai gavot, negi egzamino dieną rašėt kruopščiai ir taip staiga dvipusį veidą atsukot ties "nekalto avinėlio" puikiai išmanančio lietuvių kalbą, tarmę, gramatiką, autorius ir visą sintaksę? Jei taip norėčiau paspausti ranką... Mano manymų šiemet išties kažkas buvo neįtikimo. Bent mano mokykloje vos keletas (turbūt ant pirštų suskaičiuoti galėčiau) gavo "savo" įvertinimą. Aš nedejuosiu kaip man apmaudu ar kažkas panašaus. Tiesa sakant man nerūpi lietuviška švietimo sistema, kuri nesupranta skaitančių, puoselėjančių, visapusiškai garsinančių lietuvių tautą žmonių, olimpiadose, renginiuose, kurie staiga egzamino kulminacijoje - neišlaiko. Man tiesiog gaila, kad NEC paleidžia pilnus, dar "nesupuvusius", lietuvos pakampiais nešmirinėjančius jaunuolius. Ką jie dabar darys? Verks? Toli gražu ne. Palauks likusiųjų rezultatų, kurie ir pasakys - ate ate Lietuvėle brangi, o gal ne?

P.S NEC čia buvo paminėjęs, kad galbūt kalta ne egzamino vertinimo sistema, o pati švietimo sistema. Tad norėjau paklausti, ar dirbate, kad ji būtų geresnė? Ar tie garsūs jūsų analizuojami testai turi kokią reikšmę? Ar buvo kada nors paviešinta žiniaskklaidoje - Nacionalininis Egzaminų Centras norėdamas pagerinti rezultatų objektyvumą siūlo taisyti švietimo sistemos klaidas...

Visu pirma, internete nesistengiu rasyti taisyklingai, su lietuviskom raidem, teisinga zodziu tvarka ir kableliais. Daznai darau visas mintis, kurios sauna i galva ju neredaguodamas. Nematau tikslo, nes visa sita rasliava bus perskaityta gal 10 zmoniu ir nusimes i praeiti.

Egzamino diena rasiau LABAI kruopsciai. Turejau laiko, perrasiau viska vos ne dailyrasciu, klaidas issitikrinau. Manau ne vienas, kuris norejo gauti gerai taip dare.

"kuri nesupranta skaitančių, puoselėjančių, visapusiškai garsinančių lietuvių tautą žmonių, olimpiadose, renginiuose, kurie staiga egzamino kulminacijoje - neišlaiko" - vertintojai nezino nei kas tu, nei ka laimejai. Jie temato balta popieriaus lapa su melynu tekstu. Taip, svietimo sistema supuvusi. Toks kaip as, tikrai nevertas tiek kiek gavau kitu atzvilgiu, bet as rinkausi ir mokiausi tai kas mano manymu yra reikalinga, o ne viska is eiles.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 15:31:14 | Nuoroda
Dofile rašė:

Tikejaus gauti virs 90, nes: 1. atskleidziau tinkama teksto tema, apzvelgaiu abieju veikeju poziurius, iterpiau konteksto, meniniu priemoniu (jei vertintojas nezino, kad liepiamoji nuosaka ar ironija taip pat yra menine priemone, tai cia jau ne mano kalte, kad negalejau rasyti visu pamegtu "palyginimas, metafora, epitetas") padariau isvada, kuri susisieja ir su A. Škėmos bendra kuryba.

2. Jau turbut nuo 5tos klases nebuvo taip, kad padaryciau daugiau nei 4 gramatikos klaidas, cia iskaitau ir ta atveji, kada parasiau savo prasciausia interpretacija (per karantina, ziuredama tv). Egzamino metu nejauciau jokio streso, buvau gerai issimiegojus ir nusiteikus.

3. Su stiliaus klaidom prblemu buvo anais metais, kai mokiausi pas kita mokytoja, kuri man niekaip nepaaiskino, kas tos stiliaus klaidos. Siais metais supratau, kad rasinys turi buti moksliskas, o linksnius ir gimines visada mokejau derinti. Per egzamina rasiau aiskiais sakiniais, kaip ir visada.

4. Teksta suvokiau, bent 12 klausimu atsakiau teisingai, nes jie aiskus, na o del kitu tai nemanau, kad ten nebebuvo nei vieno teisingo atsakymo.

Kas dar domina?

O ir kur zinai, kad atskleidei viska 100% teisingai? Skema - sunkus autorius, jo nesiryzau interpretuoti. Del klaidu, as irgi ju nedarau, bet kartais pasitaiko...
"bent 12 klausimu atsakiau teisingai, nes jie aiskus" - o jie kitiems nebuvo aiskus? Klausimai, kurie yra paprasti, jie nesuteikia jokio pranasumo, nes i juos atsako visi. Tie kiti klausimai, kuriu nesupratai ir lemia kitu pranasuma.

Imkim matematikos pavizdi. B lygio uzduotis buvo juokingos. Tad jas isprendes gal aplenkei tik koki 10% A lygio moksleiviu. O paskutiniai uzdaviniai isaiskins, kurie gaus didziausius balus.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 15:33:44 | Nuoroda
čiungačianga rašė:
Kebabas911 rašė:
čiungačianga rašė:
Melija rašė:

Mielieji, ko tikites iš istorijos? (Jei laikėt) :)

Jei būtų buvęs normals egzas, tai 90+ tiksliai laukčiau, o dbr, kai atsakymai iki šiol neaiškūs, tai tikiuos bent apie 70... O tu?

As lygiai taip pat. Na bet su lietuviu teksto suvokimu sekesi, tai galbut ir istorijoj pasiseks..

va va, esu tikra, kad būtent teksto suvokimas mane "ištempė" per lietuvių egzą, tai tikiuos, kad ir istorijos egzas nebus epic fail.

As ir manau, kad tureciau gauti neblogai, vis del to viska parasiau i tema, 25 testo klausimai teisingi. Na kad ir kaip bebutu, istorija buvo tikslenis mokslas, nei lietuviu, tai zinios irgi manau prisides prie neblogu balu ;) O siaip tai buvo "Valstybinis istorijos teksto suvokimo egzamas" - 60 tasku is 100 buvo vien is teksto..

Žinutė parašyta: 2010-07-02 16:38:14 | Nuoroda
Dofile rašė:

Taigi pagrindine tema tekste tik viena. Mokytojos, taisiusios darbus vis delto turejo buti su teksto prasme supazindintos ir jos sake, kad teisingus poziurius parasiau. Škėma man megstamas autorius, as ji suprantu. O del suvokimo balu as ir kalbu tik apie tuos aiskius, kuriu uzteko mano turimam balui, bet nemanau, kad tiek jau mazai ir pataikiau. Atrodo, kad esi vienas is tu zmoniu, kurie dabar nori sumenkinti maziau gavusius :D as taip pat galiu pradeti menkinti daugiau gavusius. Pvz, tu man pasakyk argumentus kodel tiek gavai. Visus paneigsiu ir busim labai vertingai laika praleide.

As gavau tiek, nes metus ejau papildomai syki i savaite ir buvau labai  supazindintas su vertinimo sistema. As zinojau visa struktura, kaip turi atrodyti rasiniys: koks pirmas sakinys, koks antras, koks paskutinis izangos sakinys ir panasiai. Kitaip sakant, as parasiau tai, ko jie is manes reikalavo ir nieko daugiau, ir manau dar nepadariau klaidu.

As nemenkinu visu, kurie prastai gavo, galbut man nepasiseks matematikoj. Bet esme tame, kad as pripazinsiu, kad blogai parasiau. O kad verskit del tokio subjektyvaus dalyko kaip lietuviu kalba tai niekas nepasikeis. TAIP BUVO KIEKVIENAIS METAIS. Lygiai tas pats. Matet straipsni lryte parasyta pries 2 metus? Kol nepamaciau datos, situacija atitiko 1:1.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 16:39:05 | Nuoroda
chakelina rašė:

Tiesiog as vertinu pagal tai, kaip parašė daugelis mano pažįstamų, kurie tikrai blogiau mokėsi už mane ir darė itin daug klaidų. Žinoma, nieko nenustebinsiu, jie gavo daugiau. Tad kodėl aš negaliu tikėtis, kad gavau taip pat kaip jie arba daugiau? Tikrai rašysiu apeliaciją, tegu mažina jei nori, reiškia darbas to vertas. Bet manau, įvertins šį kartą atidžiau ir ne "ant durniaus".

Yra patarle: nevaryk dievo i medi. Pagal klasiokus vertinti yra kvaila. Tikrai kvaila.

Žinutė parašyta: 2010-07-02 16:49:40 | Nuoroda
void rašė:
Manys rašė:

Tie, kurie yra  išties gabūs, parodys visą savo išmintį ateityje. Tad nereikia čia nervintis  dėl tokių rezultatų.  O tiems tinginiams,kuriems pasisekė tai siūlyčiau patylėti,nes juokingai atrodote. Skaitau kai kurių pasisakymus, tai elementarios rašybos klaidos akivaizdžiai matosi. Susidaro įspūdis,kad buvot pervertinti. O keliatės kaip kokie didžiausi literatai? Dėkokit sėkmei,kad jūsų darbus prataisė kaimo mokytojėlės. Jums pasisekė tai ir gerai,bet kam reikia dabar prieš visus pūstis? Jūsų vietoj sėdėčiau ir tylėčiau...

"O tiems tinginiams,kuriems pasisekė tai siūlyčiau patylėti,nes juokingai atrodote. Skaitau kai kurių pasisakymus, tai elementarios rašybos klaidos akivaizdžiai matosi"

Žmonės!!!! Vat apie tokius ar ir šneku, pažiūrėkit, gerus įvertinimus už pastangas nužemina, ir pats kelia save į aukštumas. Pacitavau kaip jis kaltina klaidingus pasisakymus gerai išlaikiusių. O pats ką rašai skaityk "prataisė" ir t.t. Tau per aną galą prataisė gerai už tavo tokias rašliavas, tiek ir tegavai. Hehe. No offence

Pritariu. Retas kuris sutiko, kad turejo gauti maziau nei 50 ir tiek gavo.... :D

Žinutė parašyta: 2010-07-06 18:45:21 | Nuoroda

Sveiki,

norejau paklausti, kaip yra del mokamo mokslo. Tarkime istoju i Ekonomika, i mokama. Jeigu gerai mokausi, kaip galiu patekti i nemokama? Po kiek laiko perskaiciuojama viskas ir panasiai? Dekui

Žinutė parašyta: 2010-07-07 14:08:55 | Nuoroda
amare rašė:
Tecupae rašė:

O aš radau užsiėmimą, reload'inu nec puslapį  tai viskas, ką šiuo metu galiu daryti 

Aš tą patį darau jau kokią valandą

Tai gal galit man padaryti paslauga ? ;) Kai NEC'as paskelbs kad yra rezultatai, gal galit parasyti man SMS ? :) Numeri i PM duosiu :)

Žinutė parašyta: 2010-07-07 14:29:35 | Nuoroda

Gal galit man kas parasyt sms i pildyk, kai bus rezai ? :) Telefona duociau per pm. Gal kam nesunku bus ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-07 17:40:57 | Nuoroda

95, px visai. bet matieka nuliudino

Žinutė parašyta: 2010-07-16 15:29:24 | Nuoroda
void rašė:

Kodel pas mane nera atestato priedo su egzaminu rezultatais?

Žinutė parašyta: 2010-07-16 15:33:29 | Nuoroda

Sveiki.

Kazkodel neleidzia kurti temos universitetu skiltyje. Taigi norejau paklausti, kur jusu manymu verciau stoti ? KTU ekonomika ar VU vadyba ir verslo administravimas, o galbut VU teise? Visi VF.

Tarkime miestas neturi reiksmes.

Iskart aciu uz nuomones :)

Žinutė parašyta: 2010-07-24 00:01:24 | Nuoroda

I NR2 prioriteta MRU finansu ekonomika. Laimingas. ;]]

Žinutė parašyta: 2010-07-24 00:02:49 | Nuoroda

AS irgi cia istojau! ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-24 00:06:00 | Nuoroda

MRU finansu ekonomika ;)