Vartotojo frfeghrtyhjty pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-04 00:48:23 | Nuoroda

O aš, nepaisant to, kad jau esu baigęs specialybę, susijusią su kompiuterija - labai abejoju savo išlaikymu. Nepaslaptis, kad ir ne prie teorinių mokslų aš ir mokiausi dažniausiai prastai, pochuistiškai. Antrus metus iš eilės laikau valstybinius brandos egzaminus. Na, belaikydamas egzaminą supratau, kad nepernešu programavimo - man tai per sausas dalykas, tad persioreantavau į elektronikos/kompiuterių sritį. Sprendžiau tik testinius klausimus ir išlaikymas įmanomas nebent 'ant ribos' :) Tiesa, labiausiai mane užmušė egzamine tokie žodžiai kaip: išnaša. :D Įmonėje, kurioje atlikinėjau praktiką - dar negirdėjau taip kalbančių žmonių, nors tu ką. Didžiausia problema aišku many, kad nesimokinau, bet nepagailėčiau ir programos sudarinėtojams pasiūlymų:

1) terminai turėtų būti kuo universalesni ir suprantamesni daugumai kompyderastų, velniop tą pagarbą savo kalbai - tam yra kitos pamokos, pvz, gimtoji lietuvių kalba. Esmė yra rezultate, o ne detalėse. Mums svarbu mokėti, pagauti principą, svarbu, kad programa veiktų, o vėliau jau ir į dešimt kalbų galim ją versti - bet svarbiausia - bendrumas tarp visų šios profesijų šakos atstovų. Visame pasaulyje, visame internete yra viena ir vienintelė IT terminų kalba. Meskit akmenį, kas manot, kad reikia kiekvienai šaliai išrast po savo dviračio prototipą...

2) sakykite, ką norite, bet ne vienas mokinys čia rašęs patvirtintų, jog nei velnio nesimokė tiek pascalio (nekąso tų - katrie patys mėgo programavimą, lankė būrelius, ir savarankiškai domėjosi) kiek jo yra egzamine. Tą liudija dar ir tai, kad informatikos egzaminą renkasi gan mažas skaičius mokinių.

3) ar teisinga manyti, kad informacines technologijas apima tik programavimas, 'tekstų rengyklė' ir 'skaičiuoklė' ? Ar gi 'hardware' nepriklauso informacinėms technologijoms? Jei pasakysite ne, tai kodėl studijuodami informatiką, kai kuriose programose aptiktumėte tokius dalykus kaip: tinklai, išoriniai įrenginiai, kompiuterių architektūra?

Aišku, šiuo klausimu ir traukia labiau elektronika, tačiau vėl gi koks informatikas, kuris lauks kito informatiko inžinieriaus, kad galėtų tęsti savo darbą, nes ano geležis sugedusi...

Geniali idėja: galėtų būti dviejų tipų egzaminai: informatika-programuotojams, informatika-kompyderastams (o jei reikia tai ir informatika-tinkuotojams). Gaila tik, kad genialios idėjos beveik neįgyvendinamos :D

Žinutė parašyta: 2011-06-04 14:27:56 | Nuoroda
Monstras rašė:
mqwa216t8q rašė:

Geniali idėja: galėtų būti dviejų tipų egzaminai: informatika-programuotojams, informatika-kompyderastams (o jei reikia tai ir informatika-tinkuotojams). Gaila tik, kad genialios idėjos beveik neįgyvendinamos :D

O aš nesutinku su šia 'genialia' idėja. :)

Programavimas parodo tai, kaip tu logiškai galvoji ir dėl to tai privalo sudaryti didžiausią egzamino dalį.

Ar ne per arogantiška viešai teigti, kad tik programuojantys mąsto logiškai? Programavime reikalinga logika, bet pats programavimas savaime nėra logika. Logika - dalykas atsiradęs pirmiau už programavimą. Logika - dalykas kuris pritaikomas programavime. Mesk akmenį - jei viskas nuskambėjo nelogiškai.

Žinutė parašyta: 2011-06-04 14:30:00 | Nuoroda

Betkokiu atveju, linkiu sėkmės tiek visiems programuojantiems, tiek tokiems kaip aš praslydėliams :)

Žinutė parašyta: 2011-06-30 10:50:21 | Nuoroda

Na, aš taškais surinkau 18, balais - 4. Bet, tiesa pasakius, žinojau ką dariau neeidamas į praktinę dalį, man to ir tereikėjo :)

Žinutė parašyta: 2011-07-19 00:33:35 | Nuoroda
Kuisys rašė:

Nu vyrai !?! ;D bus studijuojančiu Kompiuteriniu tinklu administravima ? :)

Nu, bent vienas dar tai tikrai bus :) Tamsta, irgi, žiūriu, ne iš tų, katrie su matematika draugauja. Įdomu vis tik savo kailiu įsitikinti kaip seksis kolegijoje, kai vidurinėj prie egzamino matematikos nenorėjo prileist. O dėl ko renkiesi būtent šia specialybę? Vakarinį ar dieninį rinktis žadi?