Vartotojo Elicka pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-03-19 17:05:50 | Nuoroda

esu baigusi mokyklą, norėjau eksternu laikyti valstybinius (matematikos bei informatikos), deja, pavėlavau jiems uzsiregistruoti. Domėjausi, ar yra koks būdas dar suspėti į egzaminus, deja, konkrečios informacijos negavau niekur. NEC sako, jog reikia tartis su bazine mokykla, nes jie teoriškai gali nusiųsti mano duomenis savivaldybei ir kažką pakeisti (tam laiko yra iki 03 31); tačiau mokykla net nesileidžia į kalbas. Tuo tarpu buvusios gimnazijos direktorius sako, jog reikia NEC rašyti prašymą, nurodant svarbią pavėlavimo priežastį, jie privalės jį svarstyti. Tuo tarpu šie sakosi neturintys teisės nieko keisti ir jog reikia taris su bazine mokykla. Jaučiuosi atsidūrusi akligatvyje, Gal kam teko su tuo susidurti, žinote, kur dar galima kreiptis - ministeriją, savivaldybę? Gal kaip nors susitarti su NEC? Man labai svarbu išlaikyti egzaminus šiais metais. Būčiau labai dėkinga jei kas nors galėtų kuo skubiau suteikti informacijos... :)

Žinutė parašyta: 2010-03-19 17:07:40 | Nuoroda

Esu jau baigusi mokyklą, šiais metais pavėlavau užsiregistruoti valstybiniams egzaminams (norėjau eksternu laikyti matematikos bei informatikos egzaminus)bei stoti į tikslinio profilio specialybę UK. Išeina, jog pavėlavusi tokiu atveju sugaištu beveik 2 metus - egzaminus laikyčiau tik 2011 metais, o stojimai i UK aukštąsias vyksta maždaug iki kovo mėnesio, tad tektų stoti tik 2012 m., įdomu, kokios būtų alternatyvos, ar yra aukštųjų mokyklų kurios nereikalauja valstybinių egzaminų rezultatų, o vietoje jų organizuoja stojamuosius egzaminus arba testus į
konkračią specialybę (domina su IT arba ekonomika susijusios specialybės)? Arba gal yra tokių, į kurias stojimas vyksta vėliau ir 2011 gegužę išlaikiusi egzaminus dar spėčiau papulti į stojimo konkursą, ir studijuoti nuo 2011 rudens? Bučiau be galo dėkinga už išsamų atsakymą..

Žinutė parašyta: 2010-04-27 16:55:53 | Nuoroda

Norėčiau eksternu laikyti porą egzaminų pakartotinės sesijos metu; brandos egzaminų tvarkos apraše aiškiai sakoma, jog pakartotinei sesijai galima registruotis iki geg. 15d, tam teisę turi nepatenkinamai valst. lietuvių egzaminą pagrindinės sesijos metu išlaikę, gyvenę užsienyje moksleiviai, taip ir eksternai. Tačiau vienoje bazinių mokyklų, į kurią skambinau, pasakė, jog registracija vyko kovą, o pakartotinės sesijos metu egzaminus gali laikyti tik gyvenę užsienyje! Mano rasta informacija apie perlaikymus tačiau yra naujausia, tie nuostatai turėtų galioti ir šiais metais. Tad kaip yra iš tikro, gal kam teko susidurti? ar įmanoma visgi kažkaip "įsispausti" į tą pakartotinę sesiją?

Žinutė parašyta: 2010-05-03 00:21:05 | Nuoroda

Aš irgi manau kad nieko sudėtingo ten nėra,  bet kiek bandžiau kalbėtis, atrodo kad jiem tiesiog neiveikiama užduotis - paspausti mygtuką tam, kad tave įkeltų į duomenų bazę... O kur tu skambinai kai pasakė kad negalima - į patį NEC ar kitur? Mano nuomone, jei jau kažką (kad ir užsienyje besimokiusius) registruoja iki geg. 15-tos, teoriškai galimybė "įsipaišyti" į pakartotinę sesiją yra - juo duomenų bazės tai vis tiek duomenis prrima iki tada. Reikia gražiuoju tartis, arba blogiausiu atveju, jei neužsirašei laiku dėl svarbios priežasties (savo ar artimo žmogaus ligos) - pasiimti pažymą iš gydytojo. Tai juk svarbi priežastis, tad turėtų prileisti. Na ryt pamėginsiu  pasiskambinti į NEC, pranešiu kaip sekėsi.

Žinutė parašyta: 2010-05-05 18:13:43 | Nuoroda

skambinau i NEC. Jie sako jog yra teorine galimybe, jog prileis prie tos sesijos. Reikia rasyti prasyma svietimo ir mokslo ministerijai, jog leistu laikyti pakartotine sesija, taip pat nurodyti priezastis,del kuriu pavelavai registruotis. Taciau ta prasyma reikia atsiusti arba atnesti (ka ir ketinu daryti rytoj) - i pati NEC. Tada, matyt, jie persius tavo duomenis i svietimo min. svarstymui. Neaisku kuo tai baigsis, ar labai jie ten versis ta prasyma patvirtinti, bet bent jau yra galimybe pabandyti, o tai sis tas :)