Vartotojo Karolis_S pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-04-13 11:06:13 | Nuoroda

Sveiki visi, ilgai brandinau mintį tapti žurnalistikos studentu, bet iškart po mokyklos pradėjau dirbti ir nusprendžiau mokslus atidėti vėliasniam laukui. Ir štai praėjo jau du metai po mokyklos baigimo, dėl smukusios ekonomikos buvau atleistas ir vėl pradėjau mąstyti apie studijas. Internete informacijos daug neradau, todėl pagalbos ieškosiu čia.

Taigi : Gal kas nors gali daugiau papasakoti apie žurnalistikos studijas? Kiek procentų dabar sudaro stojamieji egzaminai (ar jie nebeskaičiuojami ir užtenka tiesiog išlaikyti)? Kaip per likusį laiką (kaip supratau laiko turiu iki birželio pabaigos) geriausia pasiruošti stojamiesiems? Kažką girdėjau apie specialę paruošiamąją mokyklą, galbūt dar nebūtų vėlu į ją patekti?

Bet kokia pateikta informacija man bus naudinga. Iš anksto dėkui.

Žinutė parašyta: 2010-04-13 11:14:37 | Nuoroda

Sveiki visi, ilgai brandinau mintį tapti žurnalistikos studentu, bet iškart po mokyklos pradėjau dirbti ir nusprendžiau mokslus atidėti vėliasniam laikui. Ir štai praėjo jau du metai po mokyklos baigimo, dėl smukusios ekonomikos buvau atleistas ir vėl pradėjau mąstyti apie studijas. Internete informacijos daug neradau, todėl pagalbos ieškosiu čia.

Taigi : Gal kas nors gali daugiau papasakoti apie žurnalistikos studijas? Kiek procentų dabar sudaro stojamieji egzaminai (ar jie nebeskaičiuojami ir užtenka tiesiog išlaikyti)? Kaip per likusį laiką (kaip supratau laiko turiu iki birželio pabaigos) geriausia pasiruošti stojamiesiems? Kažką girdėjau apie specialią paruošiamąją mokyklą, galbūt dar nebūtų vėlu į ją patekti?

Bet kokia pateikta informacija man bus naudinga. Iš anksto dėkui.
 

Žinutė parašyta: 2010-04-13 11:25:57 | Nuoroda

Tiesa, mokykloj paskutinius porą metų, švelniai tariant, nepersistengiau. Iš lietuvių egzo gavau 74%, istorijos - 41%, o anglų egzamine, nors kalbą dabar moku tikrai puikiai (padėjo ir porą metų dirbant), stipriai susimoviau ir gavau vos 21%, metiniai pažymiai taip pat neblizga. Tai galūt man net neverta ruoštis ir bandyti čia stoti, nes, kad ir kaip pasirodyčiau per stojamuosius, vistiek nepateksiu?

P.S. Mane tenkina ir valstybės nefinansuojama vieta.

Žinutė parašyta: 2010-04-14 09:47:36 | Nuoroda

Ne, darbas mano nebuvo susijęs su žurnalistika. Bet šiuo metu turiu tokį kaip ir darbą, na gal labiau užsiėmimą, rašau straipsnius apie sportą vienam internetiniui puslapiui. Na bet aš ten kaip ir jokių įrodymų neturiu, kad dribu, algos oficialiai negaunu, neturiu jokios sutarties, tai nebūtų problema? Ir, kaip supratau, praktika žurnalistikoje yra kaip papildomi balai?

Dabar klausimas, kuris galbūt ir nėra labai susijęs su šia tema, bet: ką siūlytumėte studijuoti, jei nepavyktų įstoti į žurnalistiką? Ar yra kažkokių panašių studijų?