Vartotojo ILtuteee pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-05-14 14:40:29 | Nuoroda

Sveiki . turiu istorijos pagal 2010 metu programa parengtus konspektus . 98psl apimties, nieko nereikalingo. jeigu ka sudomino kreipkites.

Žinutė parašyta: 2010-06-01 14:44:49 | Nuoroda
blackberry rašė:
Dobilas rašė:
Kristepistee rašė:

Sveiki, gal galit parašyt, ką rašėt tema apie lietuvių liūdnumą.labai bijau,kad nebūčiau nugrybavus 

Rašiau, kad lietuviai iškentėjo tremtis, karus, priespaudas todėl yra liūdni. Parašiau, kad vis tai atsispindi literatūrojebei, kine. Rašiau kad kūrinyje "Dievų miškas" atsispindi tremties baisumai, kūrinyje "Mažvydas" lietuvos švietėjo pasiaukojimas lietuvai. parašiau kad prastas pragyvenimas, ir tarp kitko tokį įrašiau, kad  teigiama jog lietuviai gyvena šiauriau todėl yra lūdnesni. Tai pat parašiau, kad negalime teigti jog visada lūdni, juk turime ir gražių akimirkų kaip tūkstantmetis, žalgirio mūšio pergalė (dabar minim 600 metines ). Yra gražių papročių kaip joninės kur lietuviai džiaugesi, o ne liūdi. 

Šeip manau kad aš čia pivų prirašiau ir nepataikiau į temą

Man tai neatrodo pievos, lyg ir pagrindei mintis, kodėl lietuviai liūdni ir kaip tas liūdnumas atsiskleidžia.

O aš  rašiau, kad lietuviai  ne liūdi, o džiaugiasi, nes turi didingą istoriją, kuria gali didžiuotis (rėmiaus Pilėnais ir knygnešiais), todėl, kad džiaugtis įkvepia ypatinga Lietuvos gamta (Putino "Alt. Šeš." Aušrakalnio simbolika ir Vaičiulaičio eilėraščiu 'Žiogas"), ir todėl, kad lietuvius džiugina šiandienos lietuvių menininkų pasiekimai (Ibelhauptaitė ir Nekrošius). Šiaip manau tuėtų būti neblogai, tik, kad vietoj 400 žodžių parašiau gal 600, net neskaičiavau iki galo. Kaip manot, nemažins taškų?

O suvokimas tai  mane nužudė. Džiaugsiuos jei bent pusę klausimų teisingai atsakiau. Gal atsimenat kokį pavadinimo pasikeitimą paskutinėje pastraipoje parašėt? (nepamenu tikslaus klausimo, ir kaip pasikeitė reikšmė? (man rodos, čia paskutiniai 2 klausimai buvo)

Rasiau taip pat antra rasinio tema, ir manau kad vissikai nepataikiau ;( ... remiausi knygnesiais , , dievu misku... su lyginau dabarties lietuvius ir praeities , kad zmonesms seniau sirdis kauste liudesys del lietuviskos spaudos draudimo, dbr zmones uzuot kovoje pasirinku lengviausia kelia isvaziuoti i uzsienio salis,.. kad nera vertinamos taip knygos kaip seniau... kad tautos myletojams istiesu skaudetu sirdy jeigu jie matytu dabartine lietuvos situacija...