Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
16:51:31
| Nuoroda
Sveiki, norėčiau ir aš panagrinėti atsakymus:) Papasakosiu ką aš rašiau: Interpretacija: Patį kūrinį pavadinau apsakymu, bet galėjo būti ir novelė. Tas pats. Tik kad novelė man kažkaip labiau asociuojasi su 7-9 dešimtmečiu. Pagrindinė mintis: Apsakymo pradžioje aprašytos dvasinės vyriškio vertybės (meilė, draugystė) galiausiai pasirodė apsimestinės. Jis vertino tik materialines vertybes. (čia rėmiaus grynai Savickio kūrybos bruožais) Suvokimas: Pamenu pirmą klausymą: ~Koks autoriui šventimo tikslas yra nepriimtinas: 1) Stebėti; 2) Pasirodyti; O ten kur perfrazavo pavadinimą rašiau, jog numanomas sakinio veiksnys pakeičiamas iš "jie" į "mes" ("vadintų" ir "būtumę vadinami"). Šitaip autorius bando pabrėžti mūsų pačių atsakomybę dėl savo ateities. Dar kažkur buvo: "Apie kokią aktualiją kalbama", tai parašiau Vilniaus - Europos kultūros sostinės - šventę. O susijusi problema: ~"kaip reikia švęsti" Paskutinis klausimas man pasirodė įdomiausias: ~"Kaip reikia būti": ~"neskubant, pajaučiant ir patiriant" Nežinau dėl šio atsakymo.. Gal kažkas su kantrybe turėjo būti... |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:07:14
| Nuoroda
Taigi ne menines kalbos priemonės teprašė. |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:10:55
| Nuoroda
Vat šito nesupratau: "5 pastraipos pabaigoje užsimenama apie kelis lietuvių kultūros istorijos faktus. Nurodykite du." Parašiau: 1) tautinis atgimimas 2) nelegaliai platinama lietuviška spauda Yra čia teisybės? |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:18:07
| Nuoroda
Pampariskinas rašė:
Mielosios, Kalbinė raiška – tai meninių priemonių, stiliaus figūrų visuma tekste. Turtinga kalbinė raiška tekstą daro įtaigesnį, gyvesnį ir vaizdingesnį.Pagal zodyna. Tada paaiškink kur čia matai inversiją ar metonimiją? 1) KAD TIKRUOJU VARDU VADINTŲ 2) Reikia būti, kad būtumėm vadinami tikruoju savo vardu dar tūkstantmečius Manau, jog kalbinė raiška nesibaigia meninėm priemonėm. Aš, manau, jog čia turėjo omeny, jog keičiasi numanomas veiksnys. Nes taip ir yra. Ir tada kitas klausimas visai logiškai išsirutuliuoja. |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:24:51
| Nuoroda
Žodžiu, tikėjaus kad bus painiava tame egze, taip, ir buvo.. Nemekstu lietuvių kalbos dalyko, čia viskas per daug ne konkretu. Neįsivaisduoju kiek gausiu... Baisu! |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:28:06
| Nuoroda
rutaaa rašė:
o kai reikejo 2.2 klausime parasyti dvi metaforas nusakančias kazkokius išgyvenimus tai parasiau 1),,širdis sušyla" 2),,nežinai, kuo savo širdį kūrenti" kas nors parase taip pat?:D Būtent taip;D tik citatų priekyje dėjau "..." nes iš sakinio vidurio ištraukta. |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
17:30:27
| Nuoroda
banderole rašė:
"šiandienos aktualijas autorius apibendrina iki esmines buties klausimu. Nurodykitevisame tekste aptariama aktualija ir siejama butiskaja problema" Kaip atsaket? Aš kol sumasčiau, bet manau jog teisingai turėtų būti: "Vilnius - Europos kultūros sostinė" ir "Kaip reikia švęsti" |