Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-05-31
22:53:01
| Nuoroda
Tiem kas rašė pirmą rašinio temą: O jus pritarėt ar nepritarė šiai temai? Ir kokia išvada padarėt? |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
23:04:04
| Nuoroda
Alanas rašė:
Turiu keleta klausimeliu del teksto suvokimo. Pateiksiu klausimus, kuriuos atsakiau taciau nezinau ar teisingai ir noreciau pasitikslint su jumis...
"1) 1–2 pastraipose autorius kalba apie du, jo požiūriu, netinkamus dalyvavimo šventėje tikslus. Suformuluokite juos." Viena parasiau kad ten zmones nori pasirodytipries kitus, o antra tiksla parasiau mazdaug, kad zmogus nori tiesiog stebeti svente, o ne siekia atsvesti del tikrosios sventes priezasties. Kaip jus paraset?
"2.1. 3 pastraipoje autorius lygina dvejopus savo išgyvenimus. Trumpai apibūdinkite juos, išryškindami skirtingumą."
I si klausima atsakiau mazdaug taip: autorius jaucia siltus jausmus ziuredamas i vilniu is ten kazkur ( ), nes visa tai yra tikra, taciau jis skeptiskai vertina pernelyg dideli gilinimasi i ta Vilniaus sv nes ji yra dirbtine, netikra.
"6. 5 pastraipos pabaigoje užsimenama apie kelis lietuvių kultūros istorijos faktus. Nurodykite du."
Pirmas - lietuviskos spaudos draudimas, o antra parasiau, kad tas butent Vaizganto parasytas kurinys "Pragiedruliai" kaip istorine literaturos praeitis...
"9. Remdamiesi 8 pastraipa, pateikite 3 argumentus, kuriais autorius pagrindžia Lietuvos vardo tūkstantmečio šventės tikrumą. Atsakymus formuluokite savais žodžiais."
1 - puikios paveldo ir mokslo knygos, isleistos specialiai siai sventei.
2 - zmones savo noru eina i galerijas ir parodas
3 - mes esame jau subrende siai sventei, trokstame tikros kulturos, autentisko meno
"10. Šiandienos aktualijas autorius apibendrina iki esminių būties klausimų. Nurodykite visame tekste aptariamą aktualiją (1) ir su ja siejamą būtiškąją problemą (2)."
1 - lietuvos vardo paminejimo tukstantmetis
2 - Ar tai tikrai yra krikscioniskos (musu, dabartines), o ne pagoniskosios (tuometines) Lietuvos svente?
Tai stai klausimeliai. Kaip jus i juos atsakeme jus?
Į pirmą aš irgi taip atsakiau. Į antrą kitaip kiek. Jog ziūrėdamas į Vilnių jis jaučia sielos pilnatvę, o į Šventę sielos tuštumą, bet jaučiu ne kaip atsakiau. Į trečią taip pat. Į ketvirtą du pirmi punktai sutampa, o 3 parašiau, jog nacionalinės dailės galerijos atidarymas. Į penktą. Pirmą taip pat, bet antrame parašiau, jog būties pilnatvės problema, bet jaučiu ne taip parašiau.
|
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
23:09:09
| Nuoroda
Tik dabar pastebėjau, jog parašyta "aktualijas". Juk cia daugiskaita. Tai vadinasi reikėjo, ne vieną, bet keletą išvardinti? |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
23:14:08
| Nuoroda
Ai nu tai aišku... Gal 60% surinksiu. Oi bus gėda prieš mokytoją, nes 8 tai išvedė. |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
23:16:58
| Nuoroda
O kiek jūs tikitės surinkti? |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
23:20:46
| Nuoroda
Moke18 rašė:
Su viskuo sutinku, išskyrus šituo. Nemanau, kad visame tekste buvo aprašomas Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetis. Buvo kalbama apie šventes apskritai. Tai tokia ir aktualija - nemokėjimas švęsti, švenčių prasmės nesupratimas, jų nelaukimas, nes jų daug, jų nepasiilgstama (priešingai kaip tūkstantmečio šventės - juk tokią turim tik kartą per tūkstantį metų - tai jai ir ruošiamasi kitaip), žodžiu, kaip tik norit. O būtiškoji problema - žmonės neįvertina to, kas jiems nėra svarbu, ko nelaukia, o priešingai - ko laukia, trokšta, tam suteikia ypatingą prasmę. Aišku, čia tik mano nuomonė, o kokia nuomonė teisinga, sužinosime, kai bus paskelbti atsakymai...
Va kazka panasaus parasiau i pastaraja pastraipa kaip rase,,, Jau persigandau pamaciusi pirma teigini,kad viskas apie Lietuvos vardo tukstantmeti buvo Na dabar kai pagalvojau, ištiesu labiau tikėtina, jog atsakymas toks. Kažkaip neįsigilinau į klausimą patį. |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
23:29:00
| Nuoroda
bet dar man kyla klausimas ar aktualija yra tas pats kaip ir problema? Juk atrodo, jog nemokėjimas švesti yra visuomonės problema. O pats tekstas atspindi praeitų metų aktualiją - tūkstantmetį. Bet vėlgi tada jau nesiriša antras punktas. Bet gal tada antrame punkte ir turėtu būti įvardinama ta būties problema, jog švetės yra švenčiamos paviršutiniškai. Manau galutinis variantas. Aktualija - tūkstantmečio šventė Būties problema susijusi su aktualija - Švetės šventimas paviršutiniškai.
Ką manot apie tai? |
||
Žinutė parašyta:
2010-05-31
23:47:43
| Nuoroda
Moke18 rašė:
Bet ten ne vien apie ta tukstantmecio svente, ten aplamai apie musu poziuri i sventes... O kodel aktualija negali buti svenciu sventimas, o problema kaip jos svenciamos ir varganas musu poziuris?:) Varganas požiūris, tai ir yra paviršutiniškas požiūris. Prasmė, juk panaši. O del aktualijos. Turbūt ir tokia gali. Gal net ištikro reikėtų rašyti ne taip konkrečiai kaip aš parašiau, o apibendrintai kaip tu, juk tekstas šneka ne tik apie tūkstantmetį. Esmė buvo ta, jog kažkas parašė, jog aktualija - nemokėjimas švenčių švęsti, bet tai jau manau yra būties problema, bet ne aktualija. Apskritai čia reikėtu išsiaiškinti, kas yra aktualija. Man atrodo, jog tai kažkoks svarbus, aktualus reiškinys, reikalas visuomenėje. Na tai lyg ir šventės. Bet klausimas ar ją įvardinti konkrečiai ar abstrakčiai? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
15:49:42
| Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Kriause rašė:
Moke18 rašė:
Bet ten ne vien apie ta tukstantmecio svente, ten aplamai apie musu poziuri i sventes... O kodel aktualija negali buti svenciu sventimas, o problema kaip jos svenciamos ir varganas musu poziuris?:) Varganas požiūris, tai ir yra paviršutiniškas požiūris. Prasmė, juk panaši. O del aktualijos. Turbūt ir tokia gali. Gal net ištikro reikėtų rašyti ne taip konkrečiai kaip aš parašiau, o apibendrintai kaip tu, juk tekstas šneka ne tik apie tūkstantmetį. Esmė buvo ta, jog kažkas parašė, jog aktualija - nemokėjimas švenčių švęsti, bet tai jau manau yra būties problema, bet ne aktualija. Apskritai čia reikėtu išsiaiškinti, kas yra aktualija. Man atrodo, jog tai kažkoks svarbus, aktualus reiškinys, reikalas visuomenėje. Na tai lyg ir šventės. Bet klausimas ar ją įvardinti konkrečiai ar abstrakčiai? aktualija parasiau lietuviu sventes. problema-kodel lietuviai nesugeba prasmingai svesti svenciu? problema turi prasidet zodziu kodel. bet kazi ar uzskaitys, jei as nubraukiau viena atsakyma ir si klausima taip ant virsaus parasiau??? Problema neturi prasideti klausimu kodel. Probleminis klausimas turi. Bet nemanau ar klaida skaitoma, jei formaluoji atsakyma teiginio ar probleminio klausimo forma. Manau uzskaitys... |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
16:04:40
| Nuoroda
Kristepistee rašė:
Šiandien pašnekėjau su savo lietuvių mokytoja ir ji sakė,kad antroje rašinio temoje būtinai reikėjo minėti okupacijas? Kaip manot, ar vertintojai nusprendžia, kokie argumentai būtinai turi būti rašinyje ar čia jau tavo pasirinkimas, kokį naudoti? Jei tavo darbo vertintojas bus su tokiu poziuriu kaip tavo mokytoja, tai gal tada ir taip. Neklausyk tu tos mokytojos. Juk tu argumentu yra begales, kad ir emigracija, Donelaicio "Metu" veikejai. Viskas bus gerai |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
16:20:59
| Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Kriause rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Kriause rašė:
Moke18 rašė:
Bet ten ne vien apie ta tukstantmecio svente, ten aplamai apie musu poziuri i sventes... O kodel aktualija negali buti svenciu sventimas, o problema kaip jos svenciamos ir varganas musu poziuris?:) Varganas požiūris, tai ir yra paviršutiniškas požiūris. Prasmė, juk panaši. O del aktualijos. Turbūt ir tokia gali. Gal net ištikro reikėtų rašyti ne taip konkrečiai kaip aš parašiau, o apibendrintai kaip tu, juk tekstas šneka ne tik apie tūkstantmetį. Esmė buvo ta, jog kažkas parašė, jog aktualija - nemokėjimas švenčių švęsti, bet tai jau manau yra būties problema, bet ne aktualija. Apskritai čia reikėtu išsiaiškinti, kas yra aktualija. Man atrodo, jog tai kažkoks svarbus, aktualus reiškinys, reikalas visuomenėje. Na tai lyg ir šventės. Bet klausimas ar ją įvardinti konkrečiai ar abstrakčiai? aktualija parasiau lietuviu sventes. problema-kodel lietuviai nesugeba prasmingai svesti svenciu? problema turi prasidet zodziu kodel. bet kazi ar uzskaitys, jei as nubraukiau viena atsakyma ir si klausima taip ant virsaus parasiau??? Problema neturi prasideti klausimu kodel. Probleminis klausimas turi. Bet nemanau ar klaida skaitoma, jei formaluoji atsakyma teiginio ar probleminio klausimo forma. Manau uzskaitys... problema turi prasidet klausimo kodel, neklaidink manes. tas pats ar problema ar probleminis klausimas. nors db susimasciau Paklausk mokytojos. Probleminis klausimas yra formuluojamas klausimo forma, ka ir pasako pats pavadinimas. O problema teiginio forma. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
16:54:46
| Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
zodziu, meldziuos 95-98 O kiek tu turi is Lietuviu? Jei 9 ar 10, tai manau ir 100 gausi. Tik vat su tais vertintojais problema gali buti. Juk samprotavimo taisymas gali buti kiek subjektyvus. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
17:00:39
| Nuoroda
Paulina rašė:
Aš tai meldžiuosi, kadiš bis išlaikyčiau.. Paskaičiau čia jūsų visų mintis, tai nbesuprantu ko iš vis pergyvenat.. Aš tai rašiau pirmą rašinio temą, bet dabar blaiviu protu mastydama, pati nesuprantu, kaip galėjau tiek nesamonių prirašyti..;/ O gal kas žinot, koks pereinamasis balas? gal 30 tasku. Maksimumas berods 103. Nesiparink tu taip. Manau jei jau mokykloje, nrml baigei Lietuviu ir tave prie egzamino prileido tai tikrai islaikysi. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
19:12:00
| Nuoroda
Aš nieko nemoku ir taip tyngiu mokytis. Esmė ta, kai sužinojau, jog man Istorijos nebereikia, nebeliko paskatos egzui mokytis... Gal 70% kaip nors ištempsiu. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
19:12:45
| Nuoroda
tralain rašė:
o lietuvos konstitucijos tai 1922 1928 1938 ir dar viena naujausia? Ir 1791 atrodo. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
19:18:22
| Nuoroda
swlabr rašė:
Kriause rašė:
tralain rašė:
o lietuvos konstitucijos tai 1922 1928 1938 ir dar viena naujausia? Ir 1791 atrodo. 1791 - ATR konstitucija ,nesumaisyk o naujausia 1992 Tai Pirmosios ATR konstitucijos nereikia zinoti? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
19:19:05
| Nuoroda
Man smegenys visai isdziuvo. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
19:27:06
| Nuoroda
swlabr rašė:
Kriause rašė:
Man smegenys visai isdziuvo. as tai dabar taip chillinu ;D testus tik sprendziu, jau perskaiciau viska n kartu Va cia tai protingas zmogus. Mokesi iki Egzamino, o ne taip kaip as, paskutine nakti.O kaip tu mokeisi? Tiesiog viska perskaitei? Kazkaip manau, jog taip ir as darysiu. Nes vistiek kazka isiminsiu. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
19:30:03
| Nuoroda
Man tai reiketu Isvestines ir Intergralu formules pakartoti... |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-01
19:31:56
| Nuoroda
Aivaras rašė:
HappyWyy rašė:
O ką mokaisi matematikai? Tarkim, šiandien mąsčiau kažką pasimokyt, bet nesuprantu ką ;D Aš turiu knygelę su egzaminų pavyzdžiais, truputi pasenusią, bet .. Tik bėda, kad ten durnos užduotis neįkertu aš ten daugiau nei puses. O kas paaiškina nėra. Tai todėl užsigruzinau.. Šiaip davė dar lapus mokytoja, tai ten užduotis suprantamos, tik nėra atsakymų.. Tai tu pasidalink. Idomu net pasidare. Gal visi kartu kaip nors isspresim. |