Vartotojo agnÄ— :] pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-08 13:27:02 | Nuoroda
tillary rašÄ—:
redziukas rašÄ—:
tillary rašÄ—:
redziukas rašÄ—:
Strujus rašÄ—:
Sonix rašÄ—:

panasumo taisykle yra: 2 kampai vienodi ir viena krastine arba 2 krastines vienodos ir vienas kampas,. Tu trikampiu kampai vienodi, o ab bendra buvo

Juk Äia ne panašumo, o lygumo taisyklÄ— :)

Beje, kas nors su tikimybÄ—m gavo 1/9 ir 211/243 ? :)

aš gavau 1/9 ir 1/3 man ten labai susiprastino :D 

jeeees, as irgi tiek pat:D

Kaip gerai  nes jau prieš tai rašÄ™ išgÄ…sdino mane tu tais šimtais :/

bet kazkaip jauciu, kad mes neteisingai antraji gavom, ten viena treciaja:S

net nesitikÄ—jau, kad su tikimybÄ—m bent panašaus kÄ… nors gausiu, bet pasirodo visko gali bÅ«t ;D

pirmam 1/9, o antram 211/243. Kas žino, gal teisingai? :))

o 8 gavau tris, bet girdÄ—jau kiti irgi 4 gavo (think)

Žinutė parašyta: 2010-06-12 13:41:03 | Nuoroda

Sveiki.

Gal kas žino, kokios gali būti pasekmės jei tarkim neatlieki vienos writing'o užduoties?

Ir kaip anglų egzamine yra su braukymais? Kaip istorijoj visai negalima braukyt ar nieko jei ten klaidÄ… išsitaisai?

AÄiÅ« už ats :)

Žinutė parašyta: 2010-06-12 14:11:37 | Nuoroda
KarabinaS rašÄ—:

Geriau,bet kaip rašyti,negu neparašyti,visgi gal sukrapštysi porÄ… taškelių...

man anglų kalba tikrai sunkiai einas, tad galvoju, jei jau visai tema neįkandama bus tai geriau atsakingiau reading'us padarysiu, o ne prarasiu daug laiko besinervuodama, kad neparašau writing'o ;)

o gal žinot kur nete būtų galima pasiskaityt apie skirtingus essay tipus vienoj vietoj?:)

Žinutė parašyta: 2010-06-12 14:33:16 | Nuoroda
Aivaras77 rašÄ—:

O pranes per egza kad jau baiges pvz reading ir prasideda kita dalis ar ten istisai duos ir rasysi viska ?

kiek mums mokytoja aiškino, tai sakÄ— prasideda visiems kartu ir baigiasi tik listening'as, o po jo dÄ—liojies savo laikÄ… ir užduoÄių eigÄ… kaip paÄiam geriau..

Žinutė parašyta: 2010-06-12 14:44:25 | Nuoroda
RinTinTinaS rašÄ—:
Jelefant rašÄ—:

Mus ugde 3 pastraipas rasyt. Bet tinka ir 2, svarbu kad atskleistum kazkiek tema ir struktura teisinga butu. Cia ne lietuviu kalbos rasinys, laisves daug daugiau

Ta prasme, 3 destymo pastraipas? Ar is vis, viso rasinio tik 3pastraipas?

mus taip pat mokÄ— rašyt tris dÄ—stymo pastraipas

Žinutė parašyta: 2010-06-12 14:50:37 | Nuoroda
RinTinTinaS rašÄ—:
agnÄ— :] rašÄ—:
RinTinTinaS rašÄ—:
Jelefant rašÄ—:

Mus ugde 3 pastraipas rasyt. Bet tinka ir 2, svarbu kad atskleistum kazkiek tema ir struktura teisinga butu. Cia ne lietuviu kalbos rasinys, laisves daug daugiau

Ta prasme, 3 destymo pastraipas? Ar is vis, viso rasinio tik 3pastraipas?

mus taip pat mokÄ— rašyt tris dÄ—stymo pastraipas

Bet tu matei kiek ten vietos palikta? :D

ok, supratau, kad bus vargo sutalpint :D nors kažin ar išvis įstengsiu parašyt ten kÄ… nors ;D

Žinutė parašyta: 2010-06-12 14:59:21 | Nuoroda
RinTinTinaS rašÄ—:

Jo.... Man sitas writing irgi daugiausia sunkumu kelia.... :D

bet nieko.. jau žinau, kad tik taškus atims jei neparašai, svarbu kitkÄ… skaitys.. gal bent ten ras kÄ… nors teisingo :D

Žinutė parašyta: 2010-06-12 15:25:48 | Nuoroda
Maklaudas iš Maklaudų giminÄ—s rašÄ—:

Tai kad tų rašinių apimtis berods bÅ«na 120-170 žodžių, nedaugiau 200 :) PripratÄ™ rašyt 400 tai atrodo maža vietos :D

nu aš kiek žinau tai 190-210 kažkas panašaus ;) bet kadangi 15 sakinių užtenka, tai gal ir sutips :)

Žinutė parašyta: 2010-06-12 18:00:55 | Nuoroda
RikArdO rašÄ—:

Dabar kažkaip užsigliuÄinau, kai žodžius skaiÄiuojam, ar reikia įskaiÄiuoti PradžiÄ… Dear Sir / Madam bei PabaigÄ… Yours faithfully / sincerely ? :D

taip, reikia nuo pradžios iki galo visus žodžius įskaiÄiuot :)

Žinutė parašyta: 2010-06-12 18:34:20 | Nuoroda
NONcom rašÄ—:
Ravena1991 rašÄ—:
NONcom rašÄ—:
Ravena1991 rašÄ—:

Sveiki

Man toks klausimas iškilo. Jau dveji metai kaip nÄ—ra anglų VBE perfrazavimo. Bet mÅ«sų mokytojÄ… kažkodÄ—l labai stipriai šiai užduoÄiai mus ruošÄ—... Tai kaip galvojat, šiais metais bus ar ne ši egzamino užduotis?

perfrazavimo, ta prasme, kai pateiktas sakinys, duotas žodis ir reikia parašyti kitokį sakinį naudojant nuo 2 iki 5 žodžių, kai duota sakinio pradžia ir pabaiga? :)

Taip

Na galÄ—tų bÅ«ti ta užduotis, man ji visad patiko :) Mat ten gali išsivartyti ir kitaip, negu pateikta vertinimo instrukcijose. :) Ir vistiek vertintojaii turi užskaityti atsakymÄ… :)

bandomajam buvo įdÄ—ta :) man šita užduotis irgi lengvesnÄ— tarkim už tÄ… kur vienÄ… bet kokį žodį įrašyt reikia ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-01 00:01:57 | Nuoroda

Sveiki, VDU. Kaip perskaiÄiau anglų kalbos testas įstojusiems į šÄ¯ universitetÄ… liepos 24-28 dienomis?

o kaip su informatikos testu? jis sunkus, privalomas ir kada vykdomas?

Žinutė parašyta: 2010-07-01 21:21:00 | Nuoroda
oniponi rašÄ—:

PasiskaiÄius komentarus kad ir po šiuo straipsniu ( www.lrytas.lt/-12144762961213949104-po-baigiamojo-gimtosios-lietuvi%C5%B3-kalbos-egzamino-kilo-viesulas-papildyta.htm ), Ä—miau jaustis kaip nevykÄ—lÄ—, kuri per klaidÄ… tÄ… savo 100 gavo. Suprantu kai kurių pasipiktinimÄ…, bet nereikia iškart kurti konspiracijos teorijų, kad kažkas buvo sumaišyta, idioto vertinta ir panašiai. Klaidų, aišku, pasitaiko, ir aš tikiu, jog jų šÄ¯met taip pat nebuvo išvengta: žmones ir pervertina, ir nuvertina. Taip bus tol, kol abiturientai rašys interpretacijas ir rašinius, o darbus taisys... žmonÄ—s. Rašto darbų neįmanoma objektyviai įvertinti.

Bet kuriuo atveju, reikia nepamiršti, jog stresas ir pritempti kai kurių mokytojų pažymiai taip pat daro savo. Gal visgi ne visi buvo tokie stiprÅ«s, kokie tikÄ—jo esÄ…, o kažkam gal paprasÄiausiai nepasisekÄ—. Gaila, bet taip bÅ«na ir gabiausiems mokiniams: vieni 'iš didelio rašto išeina iš krašto', kiti nepataiko į temÄ…, tretiems tas pats jaudulys pakiša kojÄ… -- ar tikrai reikia dÄ—l to ieškoti kaltų?

O kad prastai besimokantys džiaugiasi stebÄ—tinai aukštais rezultatais, išties šokiruoja, bet kartais tikrai bÅ«na, jog žmogus bÅ«na nederamai nuvertinamas, arba nesutelpa į mokyklos rÄ—mus, todÄ—l ir pažymiai atitinkami. Aišku, keistoka, kai žmogus, komentare privÄ—lÄ™s 20 gramatinių klaidų, giriasi gavÄ™s 89. :O

Faktas tas, kad egzaminai tikrai neparodo realių žmogaus gebėjimų. Tas ir yra didžiausia bėda.

Bet kuriuo atveju, aukštyn nosis, nes gyvenimas ties tuo nesibaigia (ech, bepigu man kalbÄ—t, a?), bet jeigu tikrai jauÄiat, kad kažkas ne taip, ieškokit teisybÄ—s -- turit tokiÄ… teisÄ™.

puikios mintys! NorÄ—jau labai panašiai parašyti, bet radau bendraminÄių :))

P.S. galit straipsnį Dialoge perskaityti kaip vertintoja atsiliepia apie esamÄ… situacijÄ… dÄ—l LT kalbos egzamino taisymo. Susidariau nuomonÄ™, kad tikrai yra spragų, kurias kaip galima labiau reiktų tvarkyti.

Gaila, kurie buvo nuvertinti, apmaudu dÄ—l pervertintų, bet kartu nepamirškit džiaugtis gyvenimu, nes VBE rezultatai ne jo pabaiga ;)

Žinutė parašyta: 2010-07-27 20:02:26 | Nuoroda

Sveiki.

Tapau jÅ«sų studente (kuo labai džiaugiuosi) ir turiu tokį klausimÄ…. Ar valstybÄ—s finansuojamų nuolatinių studijų studentas gali gauti stipendijÄ… ir tuo paÄiu metu dirbti?

AÄiÅ« už atsakymÄ….

Žinutė parašyta: 2010-07-28 11:43:04 | Nuoroda

Sveiki, brangieji grupiokai :)))

laukiat naujos pradžios?

iš kokių Lietuvos vietų atvykstat?