Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:11:04
| Nuoroda
absoliutlyorganic rašė:
ir 4klausime man šitas žiauriausias.. kodėl ten sumažintos ląstelės? jau pradėjau galvoti, gal ten kokių bičių tas nenormalus dauginimasis.. ir kaip suprast I ir II procesus? Kam išskyrė juos? pirmam rašiau I mejozė, antram I ir II (visa) mejozė, nes daugiau nesugalvojau, ką parašyt ir ko čia nori.. III apvaisinimas. B lygio antro išvis nesuvokiau, parašiau diploidinis genų rinkinys, po to sėdint ir žiūrint daėjo, kad kažko čia su fenotipų splavom gal nori, išbraukiau atsakymų lape ir parašiau Aa. bet turbūt neužskaitys taisyto.. trečias klausimukas vėl kosmosas, rašiau, kad turi haploidinius rinkinius, spermatozoidai žiuželius, kiaušialąstės atsargines maisto medžiagas, bet čia iš nevilties tokie ats, nes vėl nežn, kuria kryptim mąstyt turiu ketvirtam tinkamą temp ir tinkamą pH įrašiau, nu logiškai tiktų, bet gal kitko norėjo,
vat. nieko gero. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:13:45
| Nuoroda
Vytaaas rašė:
krosingoveryje dalyvauja tik neseserines chromatides. todel viena chromosomu pora turi 4 variantus. kadangi tris ju poros tai ir gaunas 4*3=12 tai ta antroji chromatidė, su kuria daro krosingoverį, jau nebesiskaito? čia klausia, kiek dalyvauja.. pagal taisyklę atmetant seserines, man vis tiek 24 gaunas.. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:15:51
| Nuoroda
Polikondensacija rašė:
Sveiki kaip nuotaikos?kaip jums egzas pasirodė? man tai jis toks polengvis,bet žiūrėsim kaio ten bus Kaip jūs atsakėt III dalies 4 klasusimo 1? Jūs rašėt apie mejozę ar apie spermatogenezę ir ovogenezę? aš apie mejozę, o kaip atskirt, kur spermatozoidas, kur kiaušialąstė susidarė? nesuprantu, vienodi tie rutuliukai man, tik vieni sumažinti;D |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:17:38
| Nuoroda
ir dar dėl 4to - kodėl I apimtas tik vienas dalijimasis, o II jau du? dėl to man vis tiek atrodo, kad čia norėjo išskirt pirmą ir visą mejozę.. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:21:35
| Nuoroda
bamboocha rašė:
norejau paklausti kaip jus atsakete i 8 klausimo B2, kur klausia kodel reikejo augalu lapus su ant ju esanciais viksrais apgaubti tinkliniu maiseliu? kad prieitų reikiamas O2 kiekis ir (čia jau nusvaigau), kad vikšrai nepabėgtų ir nemistų kitu augalu:D kaip vikšrų 6 atsakėt? sakiau, uždus vikšras, o šviesos kiekis jam tiesiogiai įtakos neturės (tikrai? nes nežinau, gal ir reikia jam šviesos), bet augalas nevykdys fotosintezės, nunyks, vikšrui neliks maitinimosi šaltinio. bet pirmiau gal vikšras uždus ir nebereikėjo apie fotosintezę rašyt? vėl kosmosas man:/ |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:24:18
| Nuoroda
Vytaaas rašė:
penktas tai b. o ketvirto pirmas tai man atrodo taip. 1- spermatocitu susidarymas 2- oogeneze 3 apvaisinimas. su tuo pirmu tik klausimas nes ten ne visas pazymetas tai ne spermatogeneze, o kaip pavadint nezinojau tai taip pavadinau va va, ne visas pažymėtas, tai gal tiks ir I mejozė... |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:29:04
| Nuoroda
absoliutlyorganic rašė:
Gabrielle* rašė:
absoliutlyorganic rašė:
ir 4klausime man šitas žiauriausias.. kodėl ten sumažintos ląstelės? jau pradėjau galvoti, gal ten kokių bičių tas nenormalus dauginimasis.. ir kaip suprast I ir II procesus? Kam išskyrė juos? pirmam rašiau I mejozė, antram I ir II (visa) mejozė, nes daugiau nesugalvojau, ką parašyt ir ko čia nori.. III apvaisinimas. B lygio antro išvis nesuvokiau, parašiau diploidinis genų rinkinys, po to sėdint ir žiūrint daėjo, kad kažko čia su fenotipų splavom gal nori, išbraukiau atsakymų lape ir parašiau Aa. bet turbūt neužskaitys taisyto.. trečias klausimukas vėl kosmosas, rašiau, kad turi haploidinius rinkinius, spermatozoidai žiuželius, kiaušialąstės atsargines maisto medžiagas, bet čia iš nevilties tokie ats, nes vėl nežn, kuria kryptim mąstyt turiu ketvirtam tinkamą temp ir tinkamą pH įrašiau, nu logiškai tiktų, bet gal kitko norėjo,
vat. nieko gero. hahaha aš lygiai tą patį tik vietoj pH parašiau vėjas nes "abiotinės" aj....nesąmonė o vietoj Aa norėjau parašyt XY bet tai kodėl? tai ir pasiliko Aa DD jo, sako "ląstelės fenotipas pažymėtas spalvomis". tai pirminiai rutuliai gi vienodos spalvos, tai ką, du XX arba du XY gamina gametas ir susilieja? čia taip gali būt ar ne? nebesuprantu. jei negali, tai Aa tinka, visi kiti genai. nu juk negali būti vienodi. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:30:18
| Nuoroda
aminorugstis rašė:
o ką ten su žuvim kur buvo? 3 ir 4 kaip atsakėt?aš rašiau kombinacinis kintamumas ir išskiriančioji atranka.. genetinis kintamumas ir išskiriančioji atranka.. to genetinio jaučiu neužskaitys:/ |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:32:06
| Nuoroda
[email protected] rašė:
o, kuris cia suo tuo D vitaminu buvo? ka paraset? :) kiaušiniuose, taip spėjau ir atspėjau:) |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:36:50
| Nuoroda
Deivizs rašė:
II dalis. 1. Dengiamasis 2. A,C,D 3. Kiaulė 4. 100 kJ. 5. Denatūracija 6. Amino grupė 7. egzocitozės 8. ATP 9. krosingoveris 10. Nevisišku dominavimu aš ir lygiai taip pat, bet parašiau dengiamasis epitelis, nu nenumažins gal, ar čia jau sviestas sviestuotas:D |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:38:59
| Nuoroda
Giedre A. rašė:
Gabrielle* rašė:
aminorugstis rašė:
o ką ten su žuvim kur buvo? 3 ir 4 kaip atsakėt?aš rašiau kombinacinis kintamumas ir išskiriančioji atranka.. genetinis kintamumas ir išskiriančioji atranka.. to genetinio jaučiu neužskaitys:/ aš parašiau išsiskiriančioji,o 3-gamtinė atranka.. va va, gamtinė atranka irgi tinka, manau. kaip ir kintamumas. vėl neaišku, ko jie nori.. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:40:57
| Nuoroda
Deivizs rašė:
III dalies. 1.5. Nepagalvojau kad viduląsteliniai procesai fotosintezė, ląstelinis kvėpavimas.. Ir siejau su ne organelių membranom, o su palzemine visos ląst. membrana.. Išskyriau mitybą lastelės ior šalinimą.. 0taškų? :O aš taip pat.. gal ne 0, o 2, nes čia 4 iš viso, tai gal norėjo dar ir to, ką parašėm.. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:41:59
| Nuoroda
Giedre A. rašė:
Gabrielle* rašė:
Deivizs rašė:
II dalis. 1. Dengiamasis 2. A,C,D 3. Kiaulė 4. 100 kJ. 5. Denatūracija 6. Amino grupė 7. egzocitozės 8. ATP 9. krosingoveris 10. Nevisišku dominavimu aš ir lygiai taip pat, bet parašiau dengiamasis epitelis, nu nenumažins gal, ar čia jau sviestas sviestuotas:D epitelinis audinys augaluose?kažin.. susimoviau, jau ir "dengiamasis" nebeišgelbės, prirašiau dar tą epitelį šalia blemba:/ |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:45:56
| Nuoroda
[email protected] rašė:
o kaip ten su ta erozija jus man papasakokit 1. K 2. atskirai pasverti kiekv dėžutės nupūstus žemės kiekius, kur daugiausia, erozija intensyviausia ir t.t. 3. vienodą žemės drėkinimą - drėgmę, vienoda dirvožemio sudėtis visose dėž, vienodo stiprumo, ilgumo vėjo srovė 4. nearta, neapsodinta dėžutė 5. dirvą arti tik horizontaliai kalvos šlaitui nepalikti dirvos neapsodintos augalais (??tinka?) |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:46:35
| Nuoroda
aminorugstis rašė:
o kaip atsakėt 7 klausimo 3 kaip keisis populiacijų rūšinė įvairovė.aš tai rašiau, kad padidės nes pakis aplinkos sąlygos ir atsiras naujų požymių,ar gerai? rašiau, kad mažės, nes mažinamos natūralios bendrijos.. |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:48:12
| Nuoroda
Deivizs rašė:
III dalis. 2 klausimas, 1. Dieną. Naktį 2. CO2, O2 3. deguonį, gliukozę 4. Gauna deguonies, gali vykti ląst. kvėpavimas ir augalas apsirūpina ATP reikalinga medž apykaitos procesams. (aišku ir fotosintezėj ATP susidaro, bet vistik manau taip tinka?) aš taip pat, bet 4 rašiau, kad gauna CO2, reikalingo fotosintezei..su ATP ta pati mintis buvo, kad ir fotosintezėj susidaro, tai atsakyme akcentavau, kad susidaro DAUG ATP |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:53:17
| Nuoroda
Vytaaas rašė:
tam klausime klause tiktai ar padides ar sumazes. o kodel neklause žinau, bet ranka nekilo palikt vieną žodį.. nemažins tikriausiai už tą kodėl;D |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:56:10
| Nuoroda
Deivizs rašė:
6. 1. daugialąsčiai organizmai 2. pelekai, akių padėtis, kūno forma. ir siejau daugmaž su tuo kad vienoms geriau būt vandens paviršiuje, o kitur dugne. 3. nors ir žinojau ka dpaveldimas kintamumas, bet parašiau mikroevoliucija 4. Išskiriančioji atranka 5. Nes turėjo tarpinį fenotipą kuris nebuvo gerai prisitaikęs. kazkas tokio, tipo vyko gamtinė atranka, paveldimas kintamumas ir išliko labiau prisitaikę organizmai t.y. K ir N žuvys. aš tą patį, bet labai nelakoniškai rašiau stilistiškai negražius sakinius, gal nebaus:D
o kažin tinka frazė genetinis kintamumas? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
13:58:22
| Nuoroda
absoliutlyorganic rašė:
keičia esmę, nes nuo šių metų skalpuoja už formulės ir sutrumpinimus kaip medz. konc. CO2 O2 reik rašyti ANGLIES DIOKSIDAS DEGUONIS MEDŽIAGŲ KONCENTRACIJA ir tt nebent pačioje užduoty yra lygtis tai atseit nuliai, jei antro klausimo antram molekulines formules parašiau? |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-16
14:00:04
| Nuoroda
aminorugstis rašė:
Polikondensacija rašė:
aminorugstis rašė:
o kaip atsakėt 7 klausimo 3 kaip keisis populiacijų rūšinė įvairovė.aš tai rašiau, kad padidės nes pakis aplinkos sąlygos ir atsiras naujų požymių,ar gerai? hmm....ar rašiau,kad sumažės,nes [rasidės eutrofikacija,miškų nykimas. bet tai juk rūšys išlieka, jos prisitaiko, panašiai kaip buvo su tais drugiais, buvo baltų populiacija, padidėjus oro užterštumui atsirado juodų..ar čia ne tas pats?
"į egzaminą be baimės" 216psl paskutinis sakinys. ūkinė veikla skurdina bioįvairovę:) |