Vartotojo Mieliausioji pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-17 19:24:33 | Nuoroda
sanemis rašė:
Deivizs rašė:

Aišku sumažės, vien dėl eutrofikacijos žus visi gyvūnai upės ir augalai dugniniai + rūgšti aplinka nepridės gyvybės

iš kart tikrai nesumažės, nes atsiras mutantų, kurie gal perduos šitą geną palikuonims, o tie senesni gyvūnai ir per dieną neišgais, aišku, po kiek laiko, sumažės, bet įdomu kaip čia klausia.... 

klausime - POPULIACINĖ įvairovė. dėl poros mutacijų naujos rūšys dar neatsiranda;)

Žinutė parašyta: 2010-06-17 19:26:12 | Nuoroda
Greta- rašė:
Smeterling rašė:
robotas rašė:
sanemis rašė:
robotas rašė:
Deivizs rašė:
Polikondensacija rašė:
Deivizs rašė:
Wyšnia rašė:

o koks ats turėjo būti III dalies 4klausimo 2?

Turbūt XY

O pagal ką jūs rašėt XY? juk galėjo būt ir XX :D

P spermatozoidas, o R kiaušialąstė nes ten dešinėj pusėj iš susidariusių 4 gametų, 3 buvo mažesnės, o 1 didesnė

spermatozoidas gali būt ir X, ir Y ;}

Va, va, bent vienas žmogus normaliai argumentavo, taip, juk gali būti ir X ir Y chromosoma. 

Ir net jei genotipą rašyt tokį, kuris nurodytų lytį, vis tiek teisingesnis atsakymas yra XX, atsižvelgiant į spalvas, kurios nurodo fenotipą : )

man mokytoja sake , kad ten turejo buti 2n , Aš rasiau XX arba XY

Gerai, jei toks atsakymas ir yra iš tikrųjų. Kažkaip aš netyčia 2n ir parašiau;D bet čia kažkokia keista klausimo formuluotė.. tada gal turėtų būti koks chromosomų rinkinys. O dabar keistai labai..

iš pradžių parašiau 2n, nubraukiau, parašiau Aa, nes klausime tos fenotipą žyminčios spalvos paminėtos, tai kažko ir norėjo su jom ir genotipu.

Žinutė parašyta: 2010-06-17 19:54:45 | Nuoroda
Polikondensacija rašė:
O aš tai iš viso parašiau kur genotipo prašė PR ,tokios atrodo raidės buvo duotos.Nes galvoju,jei nenurodyta kas yra spermatoziode(X ar Y),tai ką rašyt :D bet čia buvo tik toks loginis spėjimas :D

aš ir galvojau dėl PR, bet ten viena buvo su recesyviniu aleliu, kita su dominantiniu pagal nuspalvinimą :)

Žinutė parašyta: 2010-06-18 00:59:55 | Nuoroda
infyou rašė:
Light Arus rašė:

infyou - kodel taip manai ? As manau kad medix teisus :) Nes mano nuomone XY ar XX taipogi genotipai o ju fenotipai Vyras ir Moteris 

Uzduotyje parasyta: "lasteliu fenotipas pazymetas spalvomis" .Tai pagal tave taip iseina, kad kryzminasi vyras su vyru ir gaunam palikuoni... Beto, lyti lemia ne Y chromosoma,o joje esantis genas.Tad velgi klaida suvedineti lyties genotipa kaip chromosoma.

aš tą patį vis sakau, kad ten fenotipiškai vienodos ląstelės, bet neklausot ir vsio. tai klausykit, šiek tiek baisu, kad dvi XX arba dvi XY jau vaikus sugeba gamint šiaip sau apsivaisindamos, kad netyčia neužsimegztų gyvybė dabar, aš dar nenoriu vaikų ;D

Žinutė parašyta: 2010-06-18 01:01:46 | Nuoroda
Light Arus rašė:

infyou - kodel taip manai ? As manau kad medix teisus :) Nes mano nuomone XY ar XX taipogi genotipai o ju fenotipai Vyras ir Moteris 

užduoty pačios viršutinės ląstelės vienodai nuspalvintos, o pasakyta, kad fenotipai pažymėti spalvomis:) ar čia tik pas mane jie abu pilki? :D

Žinutė parašyta: 2010-06-18 01:04:05 | Nuoroda
malady rašė:
Light Arus rašė:

malady - nesupyk , bet iseina taip kad seiles iskirti irgi galima ismokti?:D 

nu turbut :D bet dar kazkur skaiciau,kad zodis citrina sukelia seiliu isskyrima.ir tai yra salyginis refleksas,kuriuos reguliuoja didieji pusrutuliai.nu net nezinau.

čia B lygio klausimas, skirtas patikrint, kaip atkaltos smegenų dalių funkcijos, o ne mąstyt taip giliai, jei ką ;D

Žinutė parašyta: 2010-06-18 01:08:11 | Nuoroda

1. KMU medicina vf

2. VU medicina vf (žinau, nesąmonė vilnių antroj vietoj rašyt, bet aš tikrai noriu į kauną ;D )

3. KMU medicina vnf

daugiau nežinau. jei prireiks antro turo, žiūrėsiu

Žinutė parašyta: 2010-06-24 15:38:22 | Nuoroda

aš kažko visai nesinervinu.. ;s

Žinutė parašyta: 2010-06-24 15:43:45 | Nuoroda
berenys rašė:

o tai ten negalejo rasyt jog tas kur ne visas pazymetas yra mejozes 1 dalijimasis o antrasis pilnas tai mejoze?

aš ir taip rašiau, mokytoja sakė, tinka. kad ir ta genezė tinka, juk nenubrauks kitokio teisingo mūsų atsakymo ir neduos nulio. nebesinervinkit;)

Žinutė parašyta: 2010-06-25 14:25:35 | Nuoroda

gausiu raudoną, tralialia. o tikrai pirmus iškviečia teikiant? nes pagal klasių raides tai kažkur prie galo būčiau.. jei pavyktų to išvengt..;D

Žinutė parašyta: 2010-06-26 22:52:25 | Nuoroda
x-az2010 rašė:

Sveiki abiturientai,

Gal busimiems abiturientams norėtumėt patarti kaip rengtis BIOLOGIJOS VE? Į ką labiausiai kreipti dėmesį ar aklai kalti visus Sylvia S. Mader paragrafus? :DD

nu aš dvi vasaras  iš eilės maderius skaičiau, reikalinga nereikalinga vis tiek skaičiau, nors nieko nekaliau, bet taip kažkaip savaime tos žinios atsirado:)

Žinutė parašyta: 2010-06-30 21:20:12 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Bū rašė:
swlabr rašė:
Marka rašė:

Sveika,

Tikrai naudinga ir aktuali tema (tikiu, kad i egzaminų skiltį įdėjai dėl lankytojų srauto ;]). Taigi kadangi ieškosiu/ieškau gyvenamosios vietos Vilniuj ir sakei kad paieškos vien kambariokE neapsiriboja ir į galimų bendranuomių sąrašą gali būti įtraukti ir vyriškos lyties atstovai tai nusprendžiau parašyti.

Žinoma, prieš sutikdamas turiu paklausti keletą klausimų bei išreikšti keleta pageidavimų.

• Ar dažnai gamini (čia maistą, jei ką)?
• Jei taip, tai koks kaip virėjos lyigs? (Įvertinti nuo 1 iki 7, pagrindžiant savo nuomone pavydžiais)
• Ar esi nieko prieš namų ruošos darbus (t.y. skalbimą, kambarių tvarkimą, lyginimą etc.)?

Na tikiuosi tavo atsakymai atitiks pirmuosius atrankos kriterijus ir galesim aptart toliau kitas detales ;]

uoj, mums ne pakeliui :DDD kokia idomi sistema - nuo 1 iki 7:)

ne piktai as cia :)

Kodėl gi ne pakeliui? Įvertini balais maisto gaminimą, apibūdini ar esi nevala ar ne ir pasako, ar pateksi į antrą atrankos turą... Jei atitinki kriterijus tai tada aptarsit ir kitas detales ir galbūt ji(s) pasirinks tave!

Kažkaip žmogus įsijautė labai į kambarioko paieškas.

kazi, kas antram ture lauktu :D

ooi, tokie išbandymai neblogi turbūt ;DD

Žinutė parašyta: 2010-06-30 21:21:41 | Nuoroda
ylksis rašė:

o duoti apeliaciją nesiruošiate, jei gausite mažiau, nei tikėjotes?

tai dar mažiau gausim po to ;D

Žinutė parašyta: 2010-06-30 21:22:27 | Nuoroda

o jūs nebijot su nepažįstamais kambariokais nuomuotis?

Žinutė parašyta: 2010-06-30 21:27:38 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Gabrielle* rašė:
ylksis rašė:

gabrielle, tavo foto avatare? :)

ne ta tema;DD mano

Žinutė parašyta: 2010-06-30 21:30:39 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Gabrielle* rašė:

pvz ko reiktu bijot? bet mano atsakymas-taip.

nesutampančių charakterių, vagysčių ir panašiai. aš net su draugėm nenorėčiau gyvent, o jei išvis nepažįstami, tai nežinau nežinau..:)

Žinutė parašyta: 2010-06-30 22:30:49 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Gabrielle* rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Gabrielle* rašė:

pvz ko reiktu bijot? bet mano atsakymas-taip.

nesutampančių charakterių, vagysčių ir panašiai. aš net su draugėm nenorėčiau gyvent, o jei išvis nepažįstami, tai nežinau nežinau..:)

tai jo, bet jei uz sienos gyvens-koks skirtumas :) bendrabuty ne ka geriau, tikrai

todėl ir geriausia vienai gyvent..;)

Žinutė parašyta: 2010-06-30 22:33:47 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Gabrielle* rašė:
~ImaGinatiOOn~ rašė:
Gabrielle* rašė:
ylksis rašė:

gabrielle, tavo foto avatare? :)

ne ta tema;DD mano

o esi dar kuriuose nors forumuose prisiregistravus?

rašyk į PM, man neina tau parašyt

Žinutė parašyta: 2010-06-30 22:51:59 | Nuoroda

na, kadangi esu labai sunkaus, irzlaus charakterio, mokytis galiu tik visiškoj tyloj, viskas trukdo, tai man tik vienai ir gyvent;D

Žinutė parašyta: 2010-06-30 23:05:16 | Nuoroda
~ImaGinatiOOn~ rašė:

na mokytis as turiu visiskoj tyloj, apdirbti wc ir virtuves purvinos nezavi. bet cia kai kam. daugumai ten patinka, nes nuolat esi tarp jaunu zmoniu, ten daug baliu, tusu, kai kurie be to neisgyventu tiesiog. o man norisi ir kazkokio privatumo, bet gyvent viena irgi negaleciau, nes bijau naktim viena miegot :D

va  va, sutinku. išskyrus dėl naktų:D