Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-06-11
17:44:32
| Nuoroda
Sveiki, studentai : ) Kadangi jūs jau turite patirties ne tik studijų, bet ir stojimų klausimais, nusprendžiau pasiklausinėti jūsų, tikiuosi, atsakysite : ).
Taigi, šiemet baigiau mokyklą. Seniau iliuzijose tikėjausi, jog įstosiu į nemokamas studijas ir būsiu laimingas vaikas tęsdamas mokslus vienoje iš VU siūlomų specialybių, tačiau atėjo realybės metas, kai suvoki, kad nemokamas mokslas, matyt, visgi atiteks ne man. Todėl dabar mane neramina vienas klausimas į kurį atsakymų niekaip nerandu. Jei tarkim žemiausias pernai metų lietuvių - ispanų filologijos VF balas buvo 19.32, tai kaip labai skiriasi nefinansuojamų vietų balai? Esu girdėjusi šnekų, kad į mokamą tikrai priims, svarbu mokėsi pinigus. Tačiau neseniai ėmiau girdėti nuomonių, kad nefinansuojamų vietų balai taip pat turėtų būti nežemi ir tikrai nedaug kuo skiriasi nuo finansuojamų... (aktualios man spec. yra lt filologija plius užsienio kalba ir žurnalistika (bet čia jau atskira šneka) ). Esu aklavietėje ir truputį bijau, kad su savo laukiamais rezultatais neįstosiu net į mokamą vietą, nes istorijos egzaminas, kurį laikiau, regis, nelabai nusisekė... Taigi, norėčiau, kad pasidalintumėt patirtimi, tie, kas įstojote į mokamas vietas. Kokie buvo jūsų balai ir kokiose spec.? : ) Nes kol kas neturiu jokio supratimo. Labai dėkui! : )
|
||
Žinutė parašyta:
2010-06-22
02:54:15
| Nuoroda
Mielas Tomi, užsidėk sau pliusiuką jau vien dėl to, jog esi vyriškos giminės atstovas. Subjektyvu, tačiau taip yra. Neišsigalvoju, p. Pečiulio žodžiai. O šiaip.. Stosim, kol įstosim. Tiems, kam tikrai reikia, stoja net po keturis kartus. : ))) |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-30
17:42:07
| Nuoroda
O Dangau... Buvo komisijoje ir Račas? Aš kažkaip bijau to vyruko. O Vaišnys buvo? Gal kas gali pavardinti komisijos narius, kas jau laikė? Šiaip, visai nestresavau iki šiol, bet kai paskaitinėjau jūsų pranešimus - pašiurpau. Politika man tokia nedėkinga tema ir ėmiau taip stresuoti. Aš užsirašius liepos 2d., matyt, padariau klaidą, nes paskutinę dieną 'atsisijoja' stojančiuosius labiausiai. Manau. Beje, labai norėčiau, kad pasakytumėt, ar per rašinio rašymą duoda juodraščių ir dar švaraštį? Taip? : ) O per pokalbį reikia stovėt ant scenos prieš komisiją ar sėdėt prieš juos? Nes iš pranešimų nelabai supratau, kaip jis vyksta. O norisi žinot. ;D |
||
Žinutė parašyta:
2010-06-30
18:25:33
| Nuoroda
Ačiū, Rytovėjau. : ) Kaip tau pasisekė, kad įstojai. Sveikinimas! ;] Na, jei man nepasiseks - kitais metais... : ) |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-26
01:10:21
| Nuoroda
Mane irgi labai domina blackberry užduotas klausimas. Gal kas gali informuot apie tai? : ) |
||
Žinutė parašyta:
2010-08-07
04:21:45
| Nuoroda
funcybabe, šį, beveik analogišką, klausimą pati bandau išsispręsti. Esu įstojus į VU vnf vietą, pasirašiusi sutartį ir sumokėjus pinigus, tačiau šiame paskutiniame etape nusprendžiau rašyti dar ir kitą panašią specialybę taip pat VU tik vf. Kai domėjausi anksčiau, dar prieš antrąjį etapą, LAMAbpo sakė, jog tie, kas jau įstoja, pasirašo sutartis dar gali dalyvauti dėl vf arba vnf vietų (priklauso, į kokią įstojo), jei gauna kitą pasiūlymą, kuris labiau tenkina, tada būsimasis studentas nutraukia sutartį ir eina iš naujo užsiregistruoti ir sumokėti tą pačią univero įmoką (~120) dar kartą ir viskas laimingai ir šauniai baigiasi. Na, dėl šito dar galima būtų pasispardyti, bet. Suatartis, kurią pasirašiau (ar pasirašėme) teigia, jog norint ją nutraukti, reikia įspėti universitetą prieš 10 kalendorinių dienų. Tad, kodėl man niekaip nesusiveda galai? Kaip suspėti nutraukti sutartį neprarandant kito šanso studijuoti? Ir ar pinigai būtų grąžinami? Ir išvis...ar iš tiesų įstojusieji ir pasirašę sutartis dar gali dalyvauti paskutiname etape?? Viskas panašu į ratą. Be pradžios ir be galo. Švietimo sistema apgailėtina ir supuvus, šitaip koktu ir pikta, kad net rankos iki žemės nusvyra...
|