Vartotojo Bastet pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-06-25 00:17:29 | Nuoroda

Šiemet riba yra 32 balai, praeitais metais buvo 35.

Žinutė parašyta: 2010-06-27 00:52:30 | Nuoroda
jacikaas rašė:

Kas tiksliai žinot, gal galit paaiškinti. Jei aš dabar įstoju į aukštają mokykla, į vf vietą ir tarkim esu 2 kurso studentas. Antrojo kurso viduryje neišlaikau egzų ir mane meta lauk. Metinė tų studijų kaina 8000 Lt.

Ir kai mane išmeta, ar aš turiu sumokėti visą tą sumą (už praeitus mokslo metus, ir dar tą pusmetį - išviso išeina 12000 Lt) už kurią prasimokiau?

Mane irgi domina šis klausimas. Tiksliai nežinau, bet anksčiau buvo įstatymas, reikalaujantis sumokėti tuos, kaip tu parašei, pvz 12000 lt, bet mūsų seimo nariai yra labai aktyvūs ir nemėgsta pastovumo (šiuo atveju jis išeina į nauda, nors ką gali žinoti kas bus rytoj), tad nusprendė šį įstatymą panaikinti. Nesu visiškai dėl to tikra, bet kiek parodė mano draugės pavizdys, yra taip: ji studijavo VGTU tiksliai nepamenu ką, jai labai nepatiko ir po paskutiniųjų sesijos egzaminų nusprendė palikti universitetą, ji studijavo metus vf vietoje. Jai leido mesti studijas ir nei žodelio nepasakė apie tai, kad ji turėtų susimokėti už studijas.

Negarantuoju, kad viskas yra tiksliai taip , kaip parašiau, bet ką žinojau, tuo pasidalinau :)

Žinutė parašyta: 2010-06-27 16:35:16 | Nuoroda
amare rašė:

Studiju krepselius grazinti privalo is aukstuju mokyklu pasalinti arba studijas savu noru nutrauke asmenys (isskyrus, kai nutraukiamos studijos per pirmuju metu pirma pusmeti). Valstybei turi buti grazinama 50 proc. einamuju studiju metu studiju programos metines kainos, ne didesnes uz svietimo ir mokslo ministro patvirtinta normine studiju kaina, bet ne daugiau nei: 30BSI(9000Lt) - asmenims, studijavusiems pagal pirmosios pakopos studiju programas; 50BSI(6500Lt) - asmenims, studijavusiems pagal antrosios pakopos studiju programas arba laipsnio nesuteikiancias edukologijos studiju programas, skirtas mokytojo kvalifikacijai igyti; 70BSI(9100Lt) - asmenims, studijavusiems treciojoje studiju pakopoje arba pagal laipsnio nesuteikiancias atitinkamos krypties rezidenturos studiju programas.

STUDENTAI, PABAIGE SEMESTRA BE AKADEMINIU SKOLU IR NE VELIAU KAIP LIKUS 5 DARBO DIENOMS IKI NAUJO SEMESTRO PRADZIOS RASTU PRANESE AUKSTAJAI MOKYKLAI APIE STUDIJU NUTRAUKIMA, NUO KREPSELIO GRAZINIMO YRA ATLEIDZIAMI.

Ačiū, labai išsamu ir informatyvu.

Žinutė parašyta: 2010-07-12 17:29:09 | Nuoroda

Gal kas plačiau papasakotų apie tą teisę ir muitinės veiklą ar valdymą?  Kas yra naudingiau: paprasta teisė ar dar keli žodeliai prie jos. Nors diplome vis vien bus parašyta tik teisė kiek žinau, tai tiesiog dėl bendrų žinių rinktis tuos kelis žodelius prie teisės?

Žinutė parašyta: 2010-07-23 17:08:59 | Nuoroda
Morengas rašė:

Lamabpo = one.lt

xDDD

Žinutė parašyta: 2010-07-24 11:26:00 | Nuoroda

Skambinau i Mykolo Romerio universitetą.

Norėjau stot į teisę ir muitinės veiklą. Klausiu koks yra šiemet mažiausias KB VF vietai,man sako,kad 19,01. Praeitais metais paskutiniojo KB buvo 17,84. Mano KB yra 18,78,tikėjaus laisvai įstot. Šaunu,svajonės turi savybę mirti.

Klausiau kada bus aišku dėl VNF vietų, pasakė, kad tik pirmadienį.

Mirkime belaukdami.

Žinutė parašyta: 2010-07-24 11:30:08 | Nuoroda
Vurku :) rašė:
Bastet rašė:

Skambinau i Mykolo Romerio universitetą.

Norėjau stot į teisę ir muitinės veiklą. Klausiu koks yra šiemet mažiausias KB VF vietai,man sako,kad 19,01. Praeitais metais paskutiniojo KB buvo 17,84. Mano KB yra 18,78,tikėjaus laisvai įstot. Šaunu,svajonės turi savybę mirti.

Klausiau kada bus aišku dėl VNF vietų, pasakė, kad tik pirmadienį.

Mirkime belaukdami.

gali numeriuka duoti MRU?

852714704- tai priėmimo skyrius.

Žinutė parašyta: 2010-07-24 22:52:35 | Nuoroda

Kai skambinau i MRU, sakė, kad šiemet paskutiniojo KB VF vietai buvo 19,01, O pernai 17,84 buvo. Et...jei metais anksčiau eičiau į mokyklą, būčiau laisvai įstojus į VF vietą, šiemet teks mokėt...

Žinutė parašyta: 2010-07-26 00:57:39 | Nuoroda

Kas įstojo i VF vietą, gal pasidalinsit savo KB, įdomu labai, koks paskutinis buvo.

Žinutė parašyta: 2010-07-26 23:12:49 | Nuoroda

Man išvis lama rodo, kad į mano studijų kryptį priimti tik 6 žmonės, trys iš jų pasirašė sutartį. O aš įstojau į mokamą vietą, 9 numeriu pagal diagramą..

Jūs man pasakykit, ar galima taip atlaidžiai dirbti? Jei pasakyta, kad diagramus bus, tai nors jos tvarkingos būtų, o daba nesąmonės, diagramos kinta, rodo nesąmones.  Čia šioks toks nukrypimas gavosi, bet jau nebegaliu, nervuoja. Pasirašiau tą peticiją, nors ji nekaip parengta, bet nors šioks toks judėjimas...

Žinutė parašyta: 2010-07-26 23:26:21 | Nuoroda
Erijjja rašė:

Ar vezant dokumentus reikia notaro patvirtinimo?

Nebūtinai, ten vietoj dar  kopijas ir patvirtina rektoriaus įgaliotas asmuo.

Žinutė parašyta: 2010-07-27 12:51:55 | Nuoroda
Edmasss rašė:

Sveıkı ! Sveıkınu ıstojus :) taigis as busiu jusu kuratorius bei fakulteto atstovas :) tad iskilus rimtiems neaiskumams rasykit man asmeniskai : [email protected]. Taip pat nepamirskite uzsukti i www.mrusa.lt bei susieskoti facebooke mru bei mrusa grupes :) 

Na tada papasakok mums ką mes muitininkai veiksim, kuo mes ypatingi ir kokie sunkumai mūsų laukia :))

Žinutė parašyta: 2010-07-28 00:06:21 | Nuoroda

Kaip manot,gal mum kokiam facebooke atskirą grupę sukurt, ką manot? Aš tam facebooke retai lankausi, tai man vargas yra sukurt grupę, gal kas netingi ir sukurs? Manau būtų ir patogiau susipažint ir bendraut :)

Žinutė parašyta: 2010-08-26 00:36:17 | Nuoroda

C'mon, žmonės, reiškitės facebook'o grupėj, nors ten nedaug judėjimo, bet manau galėtų būt daugiau - nuo mūsų priklauso.

Ten vyksta diskusija apie meet'ą. Pareiškit ir savo nuomonę :)

Žinutė parašyta: 2010-08-29 17:34:10 | Nuoroda

FB grupė vadinasi "teise ir muitines veikla".

O meet'as įvyks rugpjūčio 30 dieną, 19.30 Katedros aikštėje (prie Gedimino pamniklo). Susipažinkime :)

Žinutė parašyta: 2011-07-26 14:37:25 | Nuoroda

Šaunuoliai, gerą pasirinkimą padarėt :)