Vartotojo AlexN pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-02 13:03:12 | Nuoroda

Prisidesiu prie apeliuojanciu, nes savo rezultatu buvau mazu maziausiai nepatenkintas, turejau vidurki 9,8 su 9 is lietuviu ir matematikos, taciau gavau 28%, nors tikejau virs 75%. Mano mokykloje visi mokytojai buvo labai nuosirdus ir tikrai siule pateikti apeliacija. Neturiu ka prarast, nes raudono diplomo vistiek nebegaunu.

Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:38:41 | Nuoroda
čiungačianga rašė:

man tai juokas jau ima, iki tiek svaigt, net apie perlaikymus kalbėt todėl, kad kažkas nepatenkintas savo rezultatu. nu pfff;D pasaulio bambos. jeigu taip rūpėtų, nebūtų sunku tuos metus palaukt ir tada perlaikyti. iš kur ta mada kaltin visus tik ne save? tarkim, aš žinau, kad realiai galėjau gauti daugiau nei gavau, bet taip pat žinau, kad to neįrodžiau per egzą. ar taip sunku pripažinti, kad galbūt darbas nebuvo spindintis? visais metais būna nusivylimų dėl egzaminų, visais metai atsiranda "pervertintų" ir "nuvertintų", bet gal nereikia jau į tokią isteriją šokt? egzaminai nėra visas gyvenimas, nusiraminkite.

Is dalies sutinku, is dalies ne. Tikrai teisingai sakai, kad perlaikymas yra nesamone, nes visada bus mazai gavusiu, nes tokia ir yra procentu sistema, butu vertina pazymiu, tada taip, imanoma visiems gauti 10 ir sedeti laimingiem, sioje sistemoj (kuri yra be galo prasta ar net apgailetina) deja, taip neimanoma. Taciau tikrai nesutinku, kad taip ramiai rasytum, jeigu tavo egzamino rezultato skaiciukus apkeistume vietomis, nors visada gaudavai apie 80-100%. Man buvo butent taip, ir net pagalvojau, jog isties sumaiso skaicius spausdindami, taciau smarkiai nusivyliau, nes visada gaudavau tik aukstus arba labai aukstus ivertinimus stiprioje gimnazijoje pas tikrai stipria mokytoja. Egzamine yra sekmes faktorius, tai tiesa, bet ar sekme galetu lemti apie 60-70% skirtuma? Manau ne, taciau kaip jau ir minejau, masiniai perlaikymai yra visu pirma svajuko dramblione, visu antra utopija. Asmeniskai ruosiuosi si egzamina perlaikyti, nes tikrai esu vertas gerokai daugiau, nei gavau, taciau visiskai suprantu, jog siuo atveju turiu ne kitus derint prie saves, o pats derintis prie kitu, toks gyvenimas.

Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:46:04 | Nuoroda
Tecupae rašė:
čiungačianga rašė:

man tai juokas jau ima, iki tiek svaigt, net apie perlaikymus kalbėt todėl, kad kažkas nepatenkintas savo rezultatu. nu pfff;D pasaulio bambos. jeigu taip rūpėtų, nebūtų sunku tuos metus palaukt ir tada perlaikyti. iš kur ta mada kaltin visus tik ne save? tarkim, aš žinau, kad realiai galėjau gauti daugiau nei gavau, bet taip pat žinau, kad to neįrodžiau per egzą. ar taip sunku pripažinti, kad galbūt darbas nebuvo spindintis? visais metais būna nusivylimų dėl egzaminų, visais metai atsiranda "pervertintų" ir "nuvertintų", bet gal nereikia jau į tokią isteriją šokt? egzaminai nėra visas gyvenimas, nusiraminkite.

Visiškai su tavimi sutinku. Kai pagalvoju apie tai, kiek aš prisikankinau manydama, kad parašiau visišką nesąmonę ir negausiu daugiau 40, tai tikrai šiek tiek pikta skaityti tuos komentarus, kurių visų mintis ta pati: mane nuvertino, mano darbas buvo vertas daugiau. Na, tai ir perlaikysit kitais metais arba apeliacijos išgelbės, jeigu tikrai taip yra. Todėl ir žiauriai pikta, kai čia kažkas sako, jog VISI turėtų dabar perlaikyti, come on, daugiau šalto proto. Tai ne pasaulio pabaiga. 

Kuo gi tada piktinies, jeigu leidi suprast, jog jautiesi pervertinta? Nenoriu is taves atimt dziaugsmo del gero balo, tikrai nuosirdziai sveikinu, tikriausiai jo nusipelnei, arba ziniom arba sekme, taciau jei gavai, reiskia verta. Kita vertus tu neisivaizduoji, kaip jauciasi kiti zmones. Tu gavai 60% daugiau nei tikejais, kiti gavo 60% maziau nei tikejosi. Tau tai kelia menka pasipiktinima, kuris tera momentis jausmas, kitiem zmonem zeme po kojom susvyravo, zlugo planai ir svajones, pradingo pasitikejimas savimi ir atsirado kone paniska baime kitiem rezultatam, nes dar vienas toks smugis galetu buti jau labai rimtas ir sis jausmas toli grazu nebe toks trumpalaikis.

Žinutė parašyta: 2010-07-05 13:53:46 | Nuoroda
Tecupae rašė:

O kodėl tuomet nebandai apeliacijos duot?

Jau daviau, tik bukim realistai, kiek ji pakels? As gavau 28%, net iki raudono diplomo tikrai neistrauks, jau nekalbant apie uzsienio universtitetu reikalavimus, kurie buvo virs 70%-80%, nors visada turejau is lietuviu 9 arba 10, baigiu isviso tik su 9 is matematikos, taciau dabar negausiu net pagirimo, sutinku, tai nera pats svarbiausias dalykas gyvenime, bet kai dirbi vardan to, noretusi tai ir gauti.

Žinutė parašyta: 2010-07-05 14:56:22 | Nuoroda
Tecupae rašė:
AlexN rašė:
Tecupae rašė:

O kodėl tuomet nebandai apeliacijos duot?

Jau daviau, tik bukim realistai, kiek ji pakels? As gavau 28%, net iki raudono diplomo tikrai neistrauks, jau nekalbant apie uzsienio universtitetu reikalavimus, kurie buvo virs 70%-80%, nors visada turejau is lietuviu 9 arba 10, baigiu isviso tik su 9 is matematikos, taciau dabar negausiu net pagirimo, sutinku, tai nera pats svarbiausias dalykas gyvenime, bet kai dirbi vardan to, noretusi tai ir gauti.

Man tai yra nesuvokiama. Taip gerai rašyti, tiek daug turėti ir tik tiek gauti. Kokio griežtumo turėtų būti vertintojas, kad tik tiek parašyti. Įtariu, suvokimą parašei gerai, rašinyje gramatikos klaidų nepadarei. Gali būti, kad kažkam turinys užkliuvo. Bet vistiek negaliu šitos situacijos suvokt, man nesuprantama

Patikek ir man nesuprantama, del to ir esu transo busenoje iki siol. Nuosirdziai pagalvojau, jog skaicius sumaise vietomis, kai pamaciau rezultata, taciau deja.

O del tu kalbanciu apie mitingus ir perlaikymus, zmones, uz save kovoti reikia, bet jusu siulomi budai yra kovojimas pries kitus, o ne uz save.

Del sistemos, visu pirma, vertinimas procentais yra nei korektiskas nei logiskas, manau egzamina reikia vertinti pazymiu, taip pat manau, kaip jau buvo mineta, jog jis galetu susidaryti is atskiru daliu, kad ir paliekant sitas dvi dalis, taciau jas rasant skirtingomis dienomis.  

Žinutė parašyta: 2010-07-06 11:22:14 | Nuoroda
Jelefant rašė:
giedrusia rašė:

Aisku, nupus mane iskart po pasisakymo... Bet vis tiek rasau. Matot, kiek gavau is egzamino. Na tikejausi daugiau gauti, taciau dabar galvoju, ar verta rasyti apeliacija, ar tik del to nukentesiu. Gal galetumete patarti? Dekui.

Viskas priklauso nuo to, ar tu linkus rizikuoti. LT egzamine kiekvienas taskai gana stipriai itakoja galutini ivertinima.  Be to, ne per velu jau apeliuoti?

Iki 9 dienos priimamos apeliacijos. As su tokiu rezultatu neapeliuociau..

Žinutė parašyta: 2010-07-06 13:21:16 | Nuoroda
mindmai rašė:

O čia ištikrųjų, kad jei rašai apeliaciją, tai nebegali laikyti mokyklinio egzamino ? nes pas mum mokykloje taip išaiškino.. Ir tada nebegauni atestato ..

Jei neislaikei tai ne tik gali, bet ir turi laikyti ji. Jei apeliacija bus sekminga, tai galesi rinktis ar mokyklinio pazymis ar tie procentai is valstybinio.

Žinutė parašyta: 2010-07-08 11:27:29 | Nuoroda
Hushaby rašė:

Sveiki, paskaičiau lamoj, kad paskutinė prašymų pateikimo diena yra 22d. tiems kurie teikė apeliaciją dėl užsienio kalbų, biologijos, fizikos bei pakartotinės sesijos egzų. O tai ką pateikiau apeliaciją dėl istorijos ir jau nebegaliu niekur stot? kaip čia išeina?

Apeliacija pateikiama per 3 darbo dienas nuo rezultato paskelbimo, istaisoma per 5 darbo dienas nuo rezultato paskelbimo. Reiskia iki 19 dienos jau turesi rezultata apeliacijos.