Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2010-07-06
14:08:37
| Nuoroda
sanemis rašė:
Mano manymu, lietuvių kalbos egzaminas yra "ydingas". Iš tiesų, jis gali šiek tiek ir bukinti žmogų, gaila, kad nėra gramatinės dalies, žinoma, oponentai sakys, kad ją pritaikai teksto rašymo dalyje, tačiau gali labai lengvai vieną žodį, kurio rašybos nežinai, pakeisti į sinonimą, nėra blogai gal toks gudravimas, žmogus vis dėlto mąsto, tačiau vistiek liks spragos. Taip pat ir su skyryba, galima rašyti trumpesnius sakinius arba tiesiog su žinomais jungtukais. Manau ir literatūros teorijos reiktų, bent jau minimaliai, kad žmogus gaudytusi amžiuose, žinotų kurinių rūšis, nes ypatingai tie, kurie rašo samprotaujamą rašinį, ko gero į tai neatkreipia dėmesio ir lieka taip pat spragos. Teksto rašymas taip pat yra svarbus, tai žmogaus kūryba, tačiau per mažai vien to. Visiškai su tavimi sutinku. Aš esu tos nuomonės, kad lietuvių kalbos egzamino struktūra keistina. Manau, užduotį turėtų sudaryti gramatika, skyryba, stilistika, kalbos klaidos, literatūros teorijos taikymas. Na, ir teksto suvokimo užduotis. Gramatikos normų, skyrybos taisyklių nepakeisi, savų neprigalvosi, ten arba žinai, arba ne. Kiekvienais metais lietuvių kalbos egzaminas tampa ginčų objektu, nes rašinio ar interpretacijos vertinimas pernelyg subjektyvus dalykas. Na, bet čia tik papostringavimai. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-13
13:14:16
| Nuoroda
Jūs kalbate apie stojamuosius egzaminus ar BE? |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-23
16:15:28
| Nuoroda
KMU medicina. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-24
21:26:23
| Nuoroda
Gerą dieną, būsimi kolegos. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-25
11:48:11
| Nuoroda
Veronica rašė:
Zmones, gal kas gali pasakyti kokiu dolumentu reikia su savim vezti? ir tas pats klausimas apie bendrabuti? o dar, jei as noriu dalyvauti 2 etape man daugiau nieko nereikia rasyti, tiesiog palikti kaip yra, ar ne? KMU nepraso jokio patvirtinimo kaip VU MF? aciu Pasirašant studijų sutartį man reikėjo registracijos mokesčio kvito, asmens dokumento kopijos, atestato ir jo priedo (šiuos du priėmimo komisija atsišvietė pati), dviejų dokumentinių nuotraukų. Jei gavai papildomų balų už dalyvavimą konkurse ar olimpiadoje, dėl viso pikto neškis ir tai liudijantį diplomą, nors manęs jo neprašė. Dėl bendrabučio reikia pažymos apie šeimos sudėtį ir deklaruotą gyvenamąją vietą, pažymos apie 3 mėn. tėvų darbo užmokestį, 2 dokumentinių nuotraukų. Prašymą vietoj parašysi. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-25
11:58:43
| Nuoroda
Kai pamačiau, kokie šiemet praeinami balai, tai net pašiurpau. Kad patektum į kineziterapiją VF, reikėjo turėti 19,3 KB, kai tuo tarpu farmacijoje - 19,22. Aš visuomet maniau, kad kineziterapiją, ergoterapiją, visuomenės sveikatą ir pan. stojantieji rašo kaip atsarginį variantą, pasirodo, klydau. sanemis, kitąmet nebebandysi? O dėl VNF vietų, tai natūralu, kad nemažai į jas priima, juk visiems dabar pinigų trūksta, universitetams - irgi. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-25
12:40:46
| Nuoroda
Iš Lazdijų r. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-25
23:31:36
| Nuoroda
bobobo rašė:
Vyytas,nepatinka man tas facebookas! Ne tik bendrakursė, bet ir bendramintė. |
||
Žinutė parašyta:
2010-07-25
23:36:06
| Nuoroda
O dėl stovyklos, tai nuvažiuosit rytoj ir patys galėsite susipažinti su skrajutės informacija. Tų popierėlių ten ant kiekvienos palangės, stalo, spintelės. |