Vartotojo Abiturientas pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-07-14 16:07:42 | Nuoroda

Sveiki, esu vienas iš tų nelaimėlių, kuris niekaip negali apsispręst kur studijuoti. Todėl norėčiau išgirsti jūsų nuomones apie šias studijų kryptis. Ką rinktumėtės būdami mano vietoje? Tik nerašykit: " rinkis tą, kas labiau patinka" ir pan. Ir išvis apie tai pagalvojau tik todėl, kad pvz pernai į ivairias inžinerijas paskutiniojo balai vf buvo maždaug 10-13,5, na o viešojo administravimo 16,5 (apytiksliai KTU) ir siekė  17,78 MRU. Man visad patiko istorija, bet negalėjau pakęst lietuvių kalbos, todėl nežinau ar viešasis administravimas man. Ir ką manot, ar ši specialybė labiau tinkama moterims :) Ar nebūsiu vos ne vienas berniukas tarp mergaičių:) (tik nerašykit, kad profesijos neskirstomos į vyriškas ir moteriškas). Na, o su matematika - sunkiau, įstot į inžineriją, įstočiau, bet nežinau ar patempsiu. Ir čia, žinoma, nei su žiburiu nerasi istorijos mokslų. Taigi, ką manote?

Žinutė parašyta: 2010-07-14 17:17:05 | Nuoroda

Istorija patiko mokykloje, tačiau baigęs istoriją mokytoju tikrai nebūsiu, o tiesiog istoriko, Lietuvos rinkai, manau, tikrai nereik. Ir šiaip labiau gundo kažkas rimtesnio, kaip teisė ar viešassis administravimas, tie patys politikos mokslai, tačiau blaiviai vertindamas savo balus, įstočiau tik į viešajį administravimą, nes čia balai mažiausi. Todėl ir rinktis galiu tik tarp inžinerijų, kur istoti lengva, bet mokytis sunku ir viešojo administravimo, kur reikalinga istorija. Taigi, kaip su tuo viešuoju administravimu? Ar paklausi specialybė? Ar tinkama rimtam vyrui ?

Žinutė parašyta: 2010-07-14 23:43:37 | Nuoroda
Rūt. rašė:

Pati studijuoju viešąjį administravimą, kasmet vyrukų skaičius didėja, paklausi specialybė ar ne matysim ateity, jei bus klausimų bandysiu atsakyt. :)

 Klausimų turiu daug, na bet iš pradžių pagrindiniai: ar sunku ir ar įdomu? Beje, kuriam universitete studijuoji?

Žinutė parašyta: 2010-07-14 23:48:49 | Nuoroda
Johnny B rašė:

Specialybių kryptys totaliai priešingos. Realiai priklauso nuo egzaminų, skirtingos inžinerijos taip pat prašo skirtingų egzaminų. Viešasis administravimas šiais metais gal ir šiek tiek populiaresnis, bet nebūtina rinktis būtent populiariausius universitetus. Taip pat šiais laikais "lyties tinkamumas specialybei" vis rečiau svarstomas, t.y. galima rasti vis daugiau merginų technologinėse specialybėse ir atvirkčiai, bet yra, taigi vienintelis tarp merginų būrio neatsirasi, bet argi nebūtų gerai?? ;D Žinoma, apie inžinerines specialybes galėčiau pakalbėti daugiau, taip, išties sunkumų įstoti nėra, net į nemokama vietą, mokytis - jau kitas klausimas. Kaip minėjai, nesi matematikas (nors tik retas stojantysis ten tėra..), gali kilti sunkumų, ypač, jei labiau "traukia" prie istorijos. Patarčiau rinktis būtent viešąjį administravimą.

(beje, pvz fiziką laikei? iš viso kokius egzaminus laikei?)

(Pats sugebu dalinti patarimus, bet taip pat pats dar dvejoju, mąstau tarp ekonomikos ir informatikos/kompiuetrines inzinerijos)...

 Fizikos nelaikiau, bet mokiaus B lygiu ir turiu 9 metinį, su kuriuo galėčiau įstoti. Na, bet toks ten buvo ir mokslas B lygiu... Todėl ir bijau, kad įstojęs, nepatempsiu.

Žinutė parašyta: 2010-07-15 21:50:18 | Nuoroda
Cinike rašė:
KarabinaS rašė:

Na kodėl tavo manymų ji tokia bus popiuliari?argumentuok...

 Nezinau, matyt zada keist Lietuvos situacija :D ir tiek to zavumo,,, nematau, kad nors vienas is ju suvoktu, jog tai nera vien grazus pavadinimas, jog ten begalo dauk visokio kalimo ir kitokio sh,,, :) 

 Kaip gavus už Lietuvių brandos egzaminą 96 galima žodį daug, rašyt taip - DAUK

Žinutė parašyta: 2010-07-17 17:13:59 | Nuoroda

Studijų programa Papildomi dokumentai
Teisė ir policijos veikla, policijos veikla
Vidaus reikalų ministerijos siuntimą. Norintys gauti siuntimą, nuo vasario 2 d. iki birželio 21 d. turi kreiptis į gyvenamosios vietos policijos komisariatą. Jis išduoda ir siuntimą pasitikrinti sveikatą Centrinėje medicinos ekspertų komisijoje (Žygimantų g. 8,Vilniuje).

Teisė ir valstybės sienos apsauga, valstybės sienos apsauga
Vidaus reikalų ministerijos siuntimą. Norintys gauti siuntimą, nuo vasario 2 d. iki birželio 21 d. turi kreiptis į Valstybės sienos apsaugos rinktinių tarnybas. Jos išduoda ir siuntimą pasitikrinti sveikatą Centrinėje medicinos ekspertų komisijoje (Žygimantų g. 8,Vilniuje).

Tai ar tikrai pramiegojau ir jei nepasitikrinau sveikatos iki birželio 21 dienos, į stojimų sąrašą jau nėr prasmės įtraukti šių specialybių? Kas stojat čia, kas domėjotės?

Žinutė parašyta: 2010-07-17 19:24:35 | Nuoroda

Kas žino, nemiegam, nedaug jau laiko liko :(

Žinutė parašyta: 2010-07-17 21:32:44 | Nuoroda

Nu ir nesąmonė, būtų padarę nors liepos 21d. tada dar supračiau, o dabar nei egzaminų rezultatų nežinai, nieko ir jau turi būt nusprendęs, kad būtinai ten stosi...

Žinutė parašyta: 2010-07-17 21:40:51 | Nuoroda
empora rašė:

o va mes svesime liepos 18diena. svente susidarys is 3  daliu. 1baznycioj misios,2oficiali dalis kulturos namuose 3 neoficiali dalis sodyboje :) mes irgi gavome laimes pasageles ir po skambaliuka kiekvienam :)

 aha, kažkur girdėta

Žinutė parašyta: 2010-07-18 01:30:10 | Nuoroda
Visaine rašė:

Į MRU tik su dideliais balais?

Vnf 2009:

finansų ekonomika Ištęstinės 7,00

socialinis darbas Ištęstinės 4,00

teisė Ištęstinės 9,00

teisė ir muitinės veikla ištęstinės 8,18

teisė ir valdymas išt. 3,40

verslo informatika išt. 5,80

viešasis administravimas išt. 3,80

Toliau, VPU lietuvių filologija vnf NL 6,00, ištęstinės 8,76

Taip kad stok kur nori. Kiekvienas žmogus turi teisę siekti, ko jis nori, ir ne visada moksliukai būna protingiausi, o gyvenime dažniausiai daug pasiekia ne moksliukai.

 Iš visų MRU dalykų tik 2 parašei teisingai, įdomu savo noru, ar suklydai. Viešasis administravimas 5,80 o ne 3,80. Teisė ir valdymas 7,00 o ne 3,40, na kitų net netaisysiu, esmę supratai.