Vartotojo Akvilytė pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2010-12-07 16:21:58 | Nuoroda

Sveiki,
norėčiau sužinoti apie taikomosios matematikos studijas VDU? Kokių balų reikėtų norint įstoti?

Žinutė parašyta: 2010-12-07 17:04:46 | Nuoroda

Labas ;) Na aš taip pat labai domėjausi studijomis užsienyje, t.y. Danijoje. Na ir taip, studijos ten tikrai nemokamos, tiek bakalauro tiek magistro ;) Dėl medicinos nelabai ir turiu ką patarti, nes pati domėjausi studijomis su skaičiais ;) O kalba tai ten žinoma danų, bet labai daug studijų programų yra anglų kalba. ;) tai gi turėtum mokėti anglų ;) Na ir šiaip kaikuriuose universitetuose gali nemokamai lankyti danų kalbos kursus ;) Dėl stojimų tai.. tikriausiai kiekviename universitete yra skirtingai. ;) Turi pasidomėt pvz kastu.lt ;) ar universitetu psl ;)

Žinutė parašyta: 2011-03-14 19:25:17 | Nuoroda

Sveikučiai ;) Na kaip mačiau su taikomąja matematika yra tų temų, bet keleto metų senumo, taigi sukūriau naują ;) Ir čia norėčiau sužinoti plačiau apie šia specialybę, ar jau taip nežmoniškai čia sunkus tas krūvis, kaip daug kas šneka? Kaip dėl grupių sudėties, t.y. ar ten vien vaikinai pvz. ar yra ir merginų panašiai? ;D Na ir tikiuosi atsiras dar daugiau žmonių, kurie ne tik čia studijuoja ir gali suteikti informacijos, bet ir tokių, kurie galvoja šiais metais čia stoti :)

Žinutė parašyta: 2011-03-14 19:39:45 | Nuoroda

Na aš irgi domėjausi studijomis Danijos ir girdėjau tiek blogų tiek gerų atsiliepimų ;> Bet man asmeniškai jos domina :) Nezinau kaip šiame universitete bet Aarhus kiek girdėjau ir kalbėjau su besimokinančiais ten dėstytojai yra labai draugiški o ir paskaitos ne iki vėlumos, todėl gali laisvai susirasti, kokį darbelį :) Be to už dyka vyksta danų kalbos kursai. Na o gal didesnis minusas, kad pradžia labai sunki, susirasti butą ir pan, nes dažnai butai būna be baldų taigi reikia pačiam pirktis, bet kai labai ieškai viskas ten įmanoma ;) Bet vistiek sunkiausia priprasti prie visko :) vietos miltų gali nusipirkti cukraus pudros ar dar ko ;D Bet po poros mėnesių viskas oki ;D O ir šiaip kai gazdina su tom baisiom kainom, tai taip, gana brangu ten, bet imanoma ir daug ka pigiai nusipirkti :> Nes jei turi darba kad ir koki, tai jei nesiduodant po barus kiekviena diena pilnai uztenka pragyvenimui ;) Na tai tiek, negaliu ka labai sakyti apie pačias studijas, nes domėjausi ne šiuo universitetu :)

Žinutė parašyta: 2011-03-14 20:09:05 | Nuoroda

Na jau dėl fizikos tai tikrai nusigandau :? Nes jos nesimokau jau 2m. 9-10kl ten taip bw vieni juokai, bet tikriausiai ish to kurso nekas ten ir bus ;D Bet ar labai bus sunku taikomojoje matematikoje jei nesimokiau jos dabar? :)

Žinutė parašyta: 2011-06-07 13:11:10 | Nuoroda

Na asmeniškai man egzaminas irgi buvo lengvas, bet aišku rezultatai parodys kaip padariau.. Kiek čia skaičiau, visi ats sutapo su daugumos :> O egzaminą visą padariau per 2h paskui pusvalandį dar viską pasitikrinau :) Na pavargt bent man reikejo kur buvo su cos ten, bes paskui kažkas apšvietė protą kaip daryti :D :D :D O čia kaip sakė, tai buvo labai keista, kad paskutinis, kuris vertas 5t buvo toks lengvas ;o na bet reikia tikėtis ir laukt gerų rezultatų :>>>

Žinutė parašyta: 2011-06-20 15:05:35 | Nuoroda
Xneox rašė:
Joncee rašė:

XneoX,
nežinodamas nekalbėk nesąmonių.  Tikrai yra žmonių, kurie įstojo su 19.4 vidurkiu ir ne vienas toks.
Galiu pasakyti pavyzdį iš savo grupės, kad žmogaus, kurio stojamasis buvo virš 19, pirmo semestro vidurkis buvo 6.6, o žmogaus su stojamuoju virš 15, vidurkis buvo 7. Stipendijas gauna žmonės, kurių stojamieji buvo  [17;17.5] intervale .  Už jų stojamuosius, vien tik grupėj, apie 10 yra geresnių. Tad stojamuosius, galima parmiršti. Viskas prasideda iš naujo ir viskas priklauso nuo pastangų bei įdėto darbo.  Apie tokius, kur įstoja su minimaliu vidurkiu, tai net nereikia kalbėti, kadangi jie įstoja tik todėl, kad lieka laisvų vietų, bet greitai išeina. Daug kas tikisi pabaigti universitetą, kaip ir mokyklą, nesimokydami, o tik paklausę paskaitų. Galiu pasakyti, kad čia taip neįmanoma. :) Pirmam kurse būna tikrai nelengva apsiprasti, jeigu tu įstoji kitaip nusiteikęs, tačiau pradedi suprasti, kad mokytis privalai arba tenka išeiti.

Šiaip jau pernai metų minimalus buvo  19.58 ir dar karta galiu pasakyti, nė vienas iš įstojųsių į taikomąja matematiką KTU nepajėgtų įstoti į FDM, o jei ir įstotų būtų tarp prasčiausių. Aišku balai išties nieko nelemia, nes universitete reikia viską pradėti iš naujo, todėl visaip gaunasi. Būna lodoriai pradeda mokintis, o tie kas mokėsi mokykloje dėl aplinkos pasikeitimo ar dar ko nusimoko. Visgi niekaip man neįrodysi, kad žmonės nesugebėję iš matematikos egzo gati bent varganų 70-80 proc gali mokintis aukštąją matematiką. Kaip jau krokodilas minėjo panašu, kad reikalaujam iškalimo, o ne suvokimo. Gal ir kvaila dėl tų skaičiukų ginčytis, bet turėtum pripažinti, jog Į fdm stoja gabesni ir labiau motyvuoti(nesakau, kad tokių visai nėra ir KTU), o dėl ko jie renkasi Vilniaus universitetą vietoj KTU ir bandau išsaiškinti.

Asmeniškai man, tas pasakymas, kad įstoję į KTU nepajėgtų įstoti į FDM yra absurdiškas.. iš kur jau taip žinai? Mano nuomone, kad ir kaip čia sakai, kad KTU ten lieviau nei FDM, taip tikrai visiškai nėra, kadangi nemažai studijuojančių sako, nors ten ir įstoja su tuo žemu balu, bet beveik puse įstojusiųjų iškrenta studijų metu.. taip gal ir atrenkami patys geriausi šioje srityje, aišku lieka ir žemais balais.. o, kad ir dėl tų egzaminų rezultatų, kaip sakei, kurie negauna 70-80 proc tiem jau nevieta aukštojoje matematikoje.. Bet yra taip, kad egzaminas laimės dalykas.. Kaip mano matematikos mokytoja, pasakojo, kaip KTU gimnazijos abiturientas šiais metais išėjęs iš egzamino pasakė "Šis egzaminas buvo vidutiniokams", bet nors jis pats yra matematikos olimpiadu prizininkas, pasirodo, kad padarė ne vieną žioplą klaidą ir pats.. tai gi, nors tu būsi ir matematikų matematikas, vis tiek gali susimauti :) Na žodžiu, nereikėtų taip įsitikinusiai šnekėti, nes Tu esi tik studentas, kuris mokosi tik viename universitete, sveikinu, kad Tu įstojai su tokiu aukštu balu, bet tai nereiškia, kad visi žmonės turėję žemesnį KB yra menkesni už Tave ar tai jie mokosi KTU ar kur kitur :)

Na, o asmeniškai aš šiais metais pirmu numeriu parašiau KTU taikomąją matematiką :) Ir vienas dalykas, kodėl aš taip darau, todėl, kad man arčiau :) gyvenčiau Vilniuje tikriausiai ir sprendimai būtų kitoki. Ir tokių žmonių yra labai daug, kurie stoja vienur ar kitur dėl tarkim patogumo, o ne dėl to, kad kažkur lengviau įstoti ir pan. :) Natikiuosi supratai, ką norėjau pasakyti :)))

Žinutė parašyta: 2011-07-07 23:56:44 | Nuoroda

Kadangi užmačiau tokią temą tik apie VGTU tai pamaniau, kad visai gera mintis susipažinti ir būsimiems KTU studentams :) Tai gi nors dar nežinome ar įstojome, kur norime, bet tikriausiai yra jau ir tokių, kurie jau turi minčių ar įstos ar ne ;) tai gi būsimieji KTU studentai, susipažinkime ;) pasipasakokime apie save, kokią spec. rašėte pirmu numeriu ir pan. ;) Juk susipažinus ir mokslų pradžia bus linksmesnė, įdomesnė ir drąsesnė ;>>

Žinutė parašyta: 2011-07-08 00:05:49 | Nuoroda

Tai gi, aš esu Akvilė, iš Šakių :) Pirmu numeriu rašiau Taikomąją matematiką :) Studijų metu gyvensiu bute, tai gi kadangi negyvensiu barake būtų visai smagu susipažinti ir su būsimais grupiokais bei žinoma pirmakursiais ir iš kitų spec. jis jau linksmiau bus studijų pradžia :> 

Tai vat, būtų įdomu pažiūrėti, kas bus būsimieji grupiokai, kiek žmonių gyvens bendrabutyje ir pan :)

Ir žinoma ar bijote tų baisių, kaip pasakoja visi, studijų? ;D :>

Žinutė parašyta: 2011-07-08 00:07:52 | Nuoroda

Mano Dell :)) Na ir ką aš žinau, man tai jis patinka ;D ;D

Žinutė parašyta: 2011-07-14 22:47:13 | Nuoroda

Negi nėra norinčių susipažinti, kurie galvoja stoti į KTU? ;DD

Žinutė parašyta: 2011-07-20 21:17:55 | Nuoroda

Oho jau daugokai mūsų bendraminčių atsirado ;) Ir ne tik stojančių į KTU bet ir būtent į Taikomąją matematiką ;) Norėčiau pasiteirauti, tų kurie galvoja į ją stoti, ką galvojate apie gretutines studijas? :) nes aš pati visai norėčiau informatikos kaip gretutinės :)

Žinutė parašyta: 2011-07-22 22:56:35 | Nuoroda

O Ovidijus KTU ;pp

Žinutė parašyta: 2011-07-26 11:52:00 | Nuoroda
iignas rašė:

labas rytas :) kas dar įstojo į ktu taikomają matematiką be manęs? :)

Aš taip pat į taikomąją matematiką ;)