Vartotojo DeviantMe pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-01-10 15:04:30 | Nuoroda

Na, aš taip pat šiemet bandysiu į mediciną :)

Be to rezidentai man atrodo gauna ne tik algą, bet dar ir stipendiją, taigi susidaro dar maždaug antra tiek.

Tik aš manau, kad rezidentūrą būtų gerai atlikti užsienyje (nors dar anksti apie tai galvot). Kol dar net neįstojau.

Žinutė parašyta: 2011-01-13 20:24:25 | Nuoroda
Delčia rašė:

Kuo daugiau pabendrauji su medicinos stdentais, tuo vis labiau mažėja burbulas 'kaip sudėtinga'. Pati braidau vis tarp medicinos ir ir..kitų dalykų. Kai nusprendžiu, kad nemėginsiu stoti, užpuola nepaaiškinamas noras, kai jau mąstau apie mėginimą, atsiranda skepticizmas. Hrr..matyt, viską lems (be egzaminų, žinoma) paskutinės minutės nuotaika. 

Pretty much the same for me...Dar  vienuoliktoj klasėj buvau tarp ekonomikos. medicinos ir biomokslų, bet dabar vis labiau linkstu prie medicinos. Būtų įdomu sužinot kodėl jūs renkatės būtent mediciną :)

Žinutė parašyta: 2011-01-14 17:33:17 | Nuoroda

Oh...Kam gi taip oficialiai? Aš noriu į mediciną pirmiausiai dėl to, kad tai įdomu  :) daug specializacijų ir su šia specialybe tikrai yra perspektyvų. Na, ir supratau, kad ekonomika man nėra taip įdomu, o mokslui reikia labai daug pasišventimo. Nors medicinai taip pat. Tiesa sakant, mokslo metų pradžioje ketinau išvis niekur dabar nestot, o važiuoti savanoriaut metams pagal EVS programą, bet pradėjau pildyt dokumetus, parašiau motyvacinį, maždaug užpildziau savanorio anketą, buvo likęs CV ir tada sustojau. Prieš rudens ir žiemos atostogas ketinau viską pabaigt ir jau pradėt rinktis vietą savanorystei,  bet viskas taip ir liko. Taigi stosiu į mediciną.

Žinutė parašyta: 2011-01-14 23:11:58 | Nuoroda

Kaunas, nes gyvenu Kaune, be to probleminis mokymasis man gana patraukliai skamba.

Žinutė parašyta: 2011-01-20 19:05:03 | Nuoroda

Tai tikrai nėra labai sunku,  nepasakyčiau, kad labai daug laiko prie biologijos praleidžiu. bet pakankamai gerai ją suprantu. Žinoma, reikia mokytis ir susieti vienas biologijos sritis su kitomis, išsiaiškinti priežastinį ryšį, kas dėl ko ir kaip. Beje. gal kas nors dalyvausit biologijos olimpiadoj?

Žinutė parašyta: 2011-01-21 19:04:04 | Nuoroda

Man taip pat, tik palyginus su pernai metų atrodė pakankamai nesunkios. Nors rezultatas ir nėra pats geriausias...Gal jau skaičiavai kiek maždaug surinkai taškų?

Žinutė parašyta: 2011-01-21 21:17:22 | Nuoroda

82 tikrai , o daugiau jau sunkiai....nėra daug.

Žinutė parašyta: 2011-01-21 22:49:01 | Nuoroda

Kauno miestas :)

Žinutė parašyta: 2011-02-19 14:57:52 | Nuoroda
Barškutė rašė:

Net jeigu ir liktų probleminis mokymas, man tai yra minusas SMU. Gal mano charakteris toks, bet aš nuo vieno ir to paties dalyko pavargstu. Visus darbus darydama- pasėdžiu prie vieno dalyko, pabosta, tada pasiemu mažumėlę kitą... O probleminis mokymas, tai vienu metu mokaisi vieną vienintelį dalyką, sakykim anatomiją,kai visą ją išmoksti atsiskaitai, mokaisi ten kokią fiziką... aišku, būtų galima sakyt, kad sesija būna lengvesnė, nes viską atsiskaitai atskirai semestro bėgyje, bet... Nežinau, man asmeniškai, probleminis mokymas- minusas.

Na, tu ne taip supranti probleminį mokymąsi. Tai ką tu dabar apibūdinai yra vadinama ciklais, kurie būna tik pirmuosius metus. Nuo antro kurso mokaisi modelius, tarkim judėjimo, šalinimo, nervų sistemos ir pan. Į tai yra integruojami visi dalykai: anatomija, fiziolologija, biochemija ir pan. Dar kiekvieną savaitę vyksta tutoriniai užsiėmimai, per kuriuos nagrinėjama konkreti situacija. Mano nuomone, taip jau pirmaisiais studijų metais ugdomas klinikinis mąstymas, kas tikrai yra labai gerai. Bet žinoma, tai ne vienintelis kriterijus, visur yra savų pliusų ir minusų :)

Žinutė parašyta: 2011-02-27 19:59:08 | Nuoroda

Pasirinkau lietuvių ir anglų kalbų, biologijos, chemijos ir matematikos VBE. Bus smagu :)

Žinutė parašyta: 2011-03-23 16:51:28 | Nuoroda
Salvis rašė:

Siūlau apsilankyti tokiame medikų blog'e: www.antagonistai.lt . Čia rasite medicinos studentų įrašų apie įvairius gyvenimo dalykus, tame tarpe ir apie studijas. Galėsite užduoti rūpimų klausimų. Tikiuos bus naudinga ;)

Ačiū :) labai įdomiai rašo. Visi stojantys į mediciną arba nesuvokia kur lenda arba yra tikri mazochistai :) Bet...tarp jų ir aš.

Žinutė parašyta: 2011-04-01 19:10:10 | Nuoroda

Kažkur skaičiau, kad pernai valstybė  "atsiėmė" dalį krepšelių iš medicinos srities dėl lėšų trūkumo ir liko kažkur apie 500. Šiemet bus 685 krepšeliai, tai ir balas turėtų šiek tiek nukristi. Jei tik valdžios žmonės nesugalvos pasielgti kaip pernai...

Žinutė parašyta: 2011-04-04 18:25:59 | Nuoroda
Gretab rašė:

Labukas visiems, labai skubu, gal studijuojantys ar besiruosiantys studijuoti medicina galit pasakyt kokios dalykus pasirinkot kokiais lygiais nes man 2 val per daug gaunasi visko. Reikia lb pagalbos :)

A lygiu anglų, lietuvių, matematika, biologija, chemija. B-istorija ir kiti pan dalykai. Kai kurie dar ėmė fiziką b, bet nežinau ar tai būtina.

Žinutė parašyta: 2011-05-08 15:33:15 | Nuoroda

Na, aš matematiką mokausi A lygiu, egzamino galiausiai apsisprendžiau nelaikyti ir metiniam greičiausiai išeis 8, nepasakyčiau, kad buvo kokių nuolaidų, dėl to, kad nelaikau egzamino net... Bet jei egzaminų rezultatai geri. tai problemų neturėtų būt su nemokamu. Pati tikiuosi kokių 95 iš biologijos. 90+  iš chemijos, o su lietuvių juk niekada neaišku, bet manau taip pat turėtų būti neblogai. Be to, šiemet  medicinos sričiai bus kiek daugiau krepšelių nei pernai.

Žinutė parašyta: 2011-05-08 16:38:10 | Nuoroda

Tai va, yra skirta atrodo 685 krepšeliai medicinos sričiai(medicina, odontologija, slauga, kineziterapija, farmacija ir pan). Juos gauna stojantys į visas šias programas vf vietose universitetuose . Rezultatai pagal aukščiausius kb, taigi nėra nustatyta kiek vf vietų bus kurioje nors studijų programoje. Jei visi geriausiai išlaikę egzaminus stos į lsmu mediciną, tai vf vietų čia bus maksimaliai, 300. Jei daugiau rinksis VU ar kitas studijų programas, krepšelių bus mažiau.

Žinutė parašyta: 2011-06-06 22:45:57 | Nuoroda
neringe rašė:

Sveiki ;)
Esu įsitikinus, jog noriu studijuot medfake VU, bet ne mediciną/odontoligiją. Tačiau mane labai gąsdina 2010 metų krepšelių pasiskirstymas...

Turiu kelis mane neraminančius klausimus:

1.Taip išeina, kad stodami į tą patį fakultetą, nesvarbu kokią specialybę, visi esame konkurentai dėl krepšelių, ar ne? 

2.Beje, pvz įstoju į kineziterapiją vf, ar galiu tada pereit į tarkim visuomenės sveikatos vf (kadangi visuomenės sveikatos studijos brangesnės, gal galima sumokėt tą skirtumą)?

3.Žinau, jog jei vnf pažymiai 9-10, galima atgauti sumokėtus pinigus. Kas dveji metai yra perskirstomi krepšeliai, tai jei pvz pirmus 2 metus pasimokai vnf (9-10 pažymiai), o kitus metus vf, ar galima atgauti pinigus, kuriuos sumokėjai 1-2 metais? 

4.Ar iš Kauno vf galima pereiti į VU vf tą pačią studijų programą? Kokios to sąlygos (po pirmo semestro ir t.t.)

Ech, tikiuosi nuraminančių atsakymų ;)
Sėkmės ryt matiekoj!

Dėl perėjimo- kiek žinau, gali pereit, jei yra laisvų vietų, arba įssurandi žmogų, kuris sutiktų su tavimi keistis, tada turbūt reiktų išsilaikyt kažkokius egzaminus, įskaitas, jei programos nevienodos, bet tiksliai nieko nežinau. Pereiti turbūt gali ir nieko nemokant, jei vietų yra- bet jei įstoji į vf, tai patektum ir į kineziterapiją ir į visuomenės sveikatą.

Dėl krepšelių "kovoja" visi, kas stoja į tą pačią sritį- pvz medicinos ir sveikatos. Jei surenki tą balą (tarkim 19) gali studijuost nemokamai, bet kur , kur įstoji, jei ne- moki. Rotacija yra tokia, kad gali pereit i nemokamą, jei kas nors tavo studijų programoj praranda krepšelį, o tam reikia, kad to žmogaus vidurkis būtų 20% mažesnis už kurso vidurkį( jei kurso vidurkis 8, o tavo 6,4 krepšelį prarandi). Dar gali prarast jei turi skolų. O grąžinti gali tik baigus(kiek žinau)

Žinutė parašyta: 2011-06-06 23:15:10 | Nuoroda

Gauna ne fakultetas, o tam tikra sritis. Tarkim, medicinai ir su ja susijusioms specialybėms yra beveik 700 krepšelių.

Žinutė parašyta: 2011-06-08 13:18:31 | Nuoroda

Aš taip pat stosiu į LSMU :) o ar apskritai čia yra stojančių į VU? MItozės ir mejozės fazes manau reikia mokėt išsamiai, nes bent 2009 egzamine buvo prašoma apibūdint, ir šiaip visada jų įdeda bent jau teste

Žinutė parašyta: 2011-06-12 19:40:33 | Nuoroda
Delčia rašė:

Reiškiasi ne šimtas proc. pašaukimo, mano tarpe yra tokių, kurie jau nuo darželio laikų žinojo, kad žmogų globos:D Pavydėtina.

Oho, ir gal daug tokių? Pašauktųjų medicinai :) Aš normaliai apsisprendžiau tik antram semestre, prieš tai apie tą pačią genetiką galvojau, dar net ekonomiką anksčiau. Be to, kodėl apsigalvojai dėl medicinos? Nors matyt priežasčių nestot yra daugiau negu stot čia.

Žinutė parašyta: 2011-06-17 14:04:01 | Nuoroda
Grace rašė:
M0nika rašė:
NachNachas rašė:
Ace Of Spades rašė:

parasiau fermentine skaidymo reakcija :D turbut geriau negalejau parasyt :D

o atsakymai neturėjo būt vieno žodžio? :D būtum parašęs - fermentinė skaidymo reakcija virškinant, tada būtų išvis tobula :D

Aš sugebėjau vienu žodžiu išsireikšti - fermentacija :-D

jau geriau daugiau zodziu, nei neteisingai :)

Aš čia parašiau katabolinė...manau turėtų užskaityti, o fermentacija nežinau, nes taip vadinamas ir rūgimas.