Vartotojo vardas1 pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-01-16 01:11:37 | Nuoroda

Ar įmanoma pirmame arba antrame kurse iš mokamų studijų pereiti į nemokamą, jei  kas nors iškrenta iš vf vietos?

Žinutė parašyta: 2011-01-17 03:04:10 | Nuoroda

Ir kaip vyksta tas konkursas dėl nemokamos vietos, jei kažkas iškrenta, tai geriausiai besimokantis studentas automatiškai pervedamas į nemokamą? Ar pranešama apie konkursą?

Žinutė parašyta: 2011-01-17 03:13:10 | Nuoroda

Ir kaip po dviejų metų perskirstomi krepšeliai?

Jei po dviejų metų bendras visų bendrakursių vidurkis yra 7, o žmogaus, kuris studijuoja vf vietoj vidurkis pvz 6.5, tai jis nekrenta iš vf vietos, nes jo vidurkis nėra daugiau nei 20% mažesnis už visų kursiokų vidurkį? Ar krenta, jei turi mažiau, nei 8? 

Žinutė parašyta: 2011-01-17 20:05:12 | Nuoroda

Tai, kaip supratau, jei jau įstojai į mokamą, tai nelabai yra šansų pereiti į nemokamą, nes iš nemokamo iškristi labai jau sunku (na, jei mokykloj gerai mokėsi, tai mažai tikimybės, kad universitete taip nusivažiuos, kad bus rezultatai mažesni už kurso vidurkį), nebent kažkas nutraukia studijas...

Žinutė parašyta: 2011-01-19 21:04:23 | Nuoroda

Kiek šiais metais dienininkų ir neakivaizdininkų gavo vf vietas, o kiek iš jų nefinansuojamas?

Žinutė parašyta: 2011-01-19 22:21:50 | Nuoroda

Būtent psichologijoje. 

Žinutė parašyta: 2011-01-27 02:36:08 | Nuoroda

Labai aičū už aiškų atsakymą.

Bet tie, kurie įstojo neakivaizdžiai 2010 m. ir anksčiau, galės neakivaizdiniu būdu ir baigti studijas, tiesiog nebepriimsite naujų neakivaizdininkų į šią studijų programą? 

Žinutė parašyta: 2011-01-28 21:03:03 | Nuoroda
dzeineer rašė:

 

 

ar gali priimti mane i norima specialybe,jei laikau ne visus reikiamus egzaminus? na pvz.noriu stoti i soc.pedagogika,bet nelaikau tarkim istorijos..)

 Be abejo, užtenka laikyti 3 egzaminus (pvz lietuvių, matematikos ir anglų) ir turėti ketvirto dalyko, kurio egzamino nelaikei, metinį pažymį, šiuo atveju istorijos.

Žinutė parašyta: 2011-01-29 17:55:07 | Nuoroda

Dzeineer, na taip, konkursinis balas taip skaičiuojamas:

Matematikos, lietuvių, anglų egzaminai + istorijos metinis

arba

Matematikos, lietuvių, istorijos egzaminai + anglų metinis.

Du yra privalomi, o kokį trečią laikyti, gali rinktis. Žinoma, galima laikyti visus 4 egzaminus, jei visgi su vienu nepavyktų, gal kitame labiau pasisektų. 

Žinutė parašyta: 2011-01-29 17:55:40 | Nuoroda
Happy:) rašė:

 Sveiki mielieji abiturientai, VDU mokausi psichologijos bakalaurą ir viešosios komunikacijos gretutines, jei kyla kokių klausimų, susijusių su studijomis, rašykit į AŽ, mielai atsakysiu ;]

 Kelintame kurse esi?

Žinutė parašyta: 2011-01-30 20:14:00 | Nuoroda

Aš irgi VDU psichologiją studijuoju. 

Žinutė parašyta: 2011-02-02 03:22:35 | Nuoroda
cloudmaker rašė:
 

 ir dar klausimėlis: kur galima dirbti baigus kitas magistro studijas? organizacinę, klinikinę psichologijas, ...?

 Pacituosiu aprašymus dėl karjeros galimybių baigus magistrantūrą iš VU tinklapio.

Organizacinė psichologija - gali dirbti psichologu valstybinėse ir verslo organizacijose, organizacijų konsultavimo ir mokymo organizacijose, imtis privačios organizacijų konsultavimo praktikos.

Klinikinė - gali dirbti psichologu vaikų ir suaugusiųjų asmens sveikatos priežiūros įstaigose – pirminio, antrinio ir tretinio lygio somatinėse ir psichiatrinėse ligoninėse, psichikos sveikatos centruose, reabilitacijos centruose, krizių pagalbos centruose, užsiimti privačia psichologinio konsultavimo praktika, taip pat dirbti įvairiose psichologinę pagalbą teikiančiose institucijose (na, kabinetuke sėdėti).

VDU puslapyje apie organizacinę kiek kitaip: Įgiję organizacijos psichologo kvalifikaciją asmenys gali dirbti organizacijose, profesinio konsultavimo ir karjeros centruose, darbo biržose, organizacijų personalo mokymo centruose.

Apie mokyklinę citata iš VDU puslapio: „Įgiję mokyklinės psichologijos magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti psichologais švietimo sistemos įstaigose, jų valdymo institucijose, vaikų ir paauglių sveikatos apsaugos sistemos įstaigose (poliklinikose, ligoninėse, reabilitacijos centruose), socialinės rūpybos įstaigose, įvairiose vaikų bei šeimos psichologinio konsultavimo srityse, tęsti studijas socialinių mokslų srities doktorantūroje.“

Dar Lietuvoje yra kriminologijos ir sveikatos psichologijos magistrantūros programos.

 

Žinutė parašyta: 2011-02-02 17:56:00 | Nuoroda

Kad tiems, kurie svajoja daug pinigų uždirbti, tai psichologija nelabai tinka. Jie tikrai neuždirba daug. Bent jau Lietuvoje. Poliklinikose sėdintys gauna mažiau už gydytojus. 

Žinutė parašyta: 2011-02-03 01:36:27 | Nuoroda
-:-Greta-:- rašė:

 Visai neseniai domėjausi psichologų paklausa. Visokie profesijų barometrai ir panašiai. Nesuprantu iš kur traukėt, kad psichologo profesija yra nepaklausi. Ji, kaip tik yra viena paklausesnių profesijų. Dabar esu 12 klasėj, tikiuosi įstoti į VDU arba KU (pirmenybė VDU). Norėčiau plačiau sužinoti iš jau studijuojančių VDU apie studijų kokybę ir pan. 

 Pakankamai paklausi, iš tiesų. Psichologų daug kur trūksta, ypač mokyklose, mažų miestelių poliklinikose, tik tiek, kad krizės metu tokioms įstaigoms tenka galvoti kas svarbiau - pasamdyti pedagogą ar psichologą. Savaime aišku, ką pasirenka. Anksčiau darbo biržoj žiūrėjau specialybių paklausumą. Tada psicologija buvo tarp paklausių specialybių, šiais metais jau tik tarp vidutiniškai paklausių (skirstymas toks - paklausios, vidutiniškai paklausios, nepaklausios). Na, bet dabar tų psichologijos studentų tieeek priima, kad po kažkiek laiko jų trūkumas nebebus toks didelis.

O kas apie VDU būtent domina?

Žinutė parašyta: 2011-02-03 03:47:33 | Nuoroda

Aš čia studijuoju. O kodėl būtent VDU pasirinkai?