Vartotojo niaistheone pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-07-08 17:54:34 | Nuoroda

Norėjau čia, sumoviau istoriją be proto. Nors pagal praeitų metų žemiausią konkursiniį balą, su kuriuo priėmė į VF, šansų yra. Tik abejoju, ar norėsiu su tais kitais turais terliotis. :)

Žinutė parašyta: 2011-07-08 19:04:59 | Nuoroda
Bulius rašė:

  Nebeturiu nervų. Norėjau būtent į šią specialybę, bet nebeįstosiu. Visi šimtukiniai čia stoja. O aš net į mokamą vietą neįstočiau... Nebežinau ką daryti. Ar manote, kad su 16 balų dar priimtų į mokamą, į paskutinę vietą? 

 Nuoširdžiai? Ne, nemanau.

Žinutė parašyta: 2011-07-08 19:52:55 | Nuoroda
gytolas rašė:

Su 18.1 KB ar įmanoma įstoti pirmame rate į politikos mokslus VF? 

 Įmanoma, Gytolai, viskas įmanoma :D Pernai paskutinis įstojęs VF turėjo balą 16,92. www.vdu.lt/public/var/files/priemimo-i-vdu-studijas-lentele-2010-m.pdf

Žinutė parašyta: 2011-07-18 18:18:43 | Nuoroda

Kažkam reiktų pirma grįžt į mokyklinį suolą ir išmokt rašyti žodį "ikimokyklinis", o ne į tokią specialybę stot.

Žinutė parašyta: 2011-07-18 18:20:44 | Nuoroda

Įrašiau trečiu numeriu, bet manau, kad tikrai turėčiau į savo pirmą arba antrą įstoti, tad man čia labiau kaip atsarginis variantas. :}

Žinutė parašyta: 2011-07-25 12:36:37 | Nuoroda
Lady rašė:

O kur rašei pirmus du? ;) 

 Pirmu kūrybines industrijas VGTU VF, bet mano balas tik 19,22 tad manau, kad ten tik per papildomą priėmimą pakliūčiau, o su tais etapais žaist ir rizikuot kažkaip nenoriu. Antru numeriu anglų filologija VU VF, tai matyt ten ir šausiu. :)

Žinutė parašyta: 2011-07-25 20:25:23 | Nuoroda

Aš su savo 19,22 į kūrybines industrijas įstot vilčių nebeturiu, bet su 19,42 į anglų filologiją VV manau pakliūsianti. Tikiuos šiąnakt miegot ramiau, nei prieš egzaminų rezutatų paskelbimus. :}

Žinutė parašyta: 2011-07-25 20:26:44 | Nuoroda
niaistheone rašė:

Aš su savo 19,22 į kūrybines industrijas įstot vilčių nebeturiu, bet su 19,42 į anglų filologiją VV manau pakliūsianti. Tikiuos šiąnakt miegot ramiau, nei prieš egzaminų rezutatų paskelbimus. :}

 *anglų filologiją VU.

Žinutė parašyta: 2011-07-25 22:10:57 | Nuoroda
Sraigt rašė:
niaistheone rašė:

Aš su savo 19,22 į kūrybines industrijas įstot vilčių nebeturiu, bet su 19,42 į anglų filologiją VV manau pakliūsianti. Tikiuos šiąnakt miegot ramiau, nei prieš egzaminų rezutatų paskelbimus. :}

 kodėl nebeturi vilčių? ;o

 Nes ten konkursiniai balai nežmoniški, ypač į vf, o aš tik finansuojamas vietas ir rašiau. :S Per kitus etapus, sprendžiant pagal praeitus metus, turėčiau patekti, bet labai nenoriu su tais etapais žaisti ir rizikuoti.

Žinutė parašyta: 2011-07-25 22:12:18 | Nuoroda
Bulius rašė:
niaistheone rašė:

Aš su savo 19,22 į kūrybines industrijas įstot vilčių nebeturiu, bet su 19,42 į anglų filologiją VV manau pakliūsianti. Tikiuos šiąnakt miegot ramiau, nei prieš egzaminų rezutatų paskelbimus. :}

 Tu į VF? Nes aš tai dar su 16 balų bandau į VNF Kūrybines industrijas... :D

 Aha, tik VF, bet su savo istorijos egzamino balu ir jo nulemtu konkursiniu vilčių per pirmą etapą patekt neturiu. :D

Žinutė parašyta: 2011-07-26 06:57:46 | Nuoroda

Labai netikėtai su savo 19,22 konkursiniu balu vf jungiuosiu prie būsimų pirmakursių. :)

Žinutė parašyta: 2011-07-29 15:31:31 | Nuoroda

4 baraką suremontavo. :)

Aš pati irgi į bendrabutį trauksiu. Įstojau į VVF, tai nusimato gyventi pirmajame. :)

Žinutė parašyta: 2012-01-26 17:47:53 | Nuoroda

 Taip. Studijuoju VGTU kūrybinių industrijų pirmam kurse, ir niekur kitur (bent jau kalbant apie studijas Lietuvoje) savęs neįsivaizduoju. Ne, studijų programa tikrai nėra tobula, pačių studijų kokybė taipogi gerokai nuvylė, bet gi nėra namų be dūmų. 

Žinutė parašyta: 2012-06-09 00:28:59 | Nuoroda

 Norit nuoširdaus patarimo iš pirmą kursą baiginėjančios kūrybinių industrijų studentės, kuri pernai pusę vasaros irgi pramirko šituose forumuose besvajodama įstoti į šią specialybę?

Nestokit čia. 

Žinutė parašyta: 2012-06-09 17:26:23 | Nuoroda

 NONcom rašė:

 Ko gi jums jau ten taip blogai? :)

 Visų pirma, nesakiau, kad man ten taip jau blogai, nes taip nėra. 

Moksleiviai, perskaitę studijų programos aprašymą ir sužinoję, koks aukštas čia stojamasis balas, labai linkę įsivaizduoti, kad šitos studijos - kažkoks aukšto lygio prestižas kūrybingiausiems išrinktiesiems. Taip nė iš tolo nėra, nes:

  1. Apie kokį aukštą lygį gali eiti kalba, kai universitetas - VGTU? Patikėkit, tai jaučiasi. Pavyzdžiui, negavom dirbt su jokiu žadėtu Photoshop, nes universitetas neturi pinigų išsipirkti licenzijai, todėl knisomės su atviro kodo programa GIMP, kuri net patiems dėstytojams juoką kelia. 
  2. Yra tikrai nekompetetingų ir į pasiruošimą paskaitoms atsainiai žiūrinčių dėstytojų, kuriems daug svarbiau pasiskųsti studentams atseit per mažu VGTU mokamu atlyginimu negu rūpintis studentų interesais ir efektyviai išdėstyti paskaitų medžiagą. 
  3. Vadinamoji "praktika", turinti trukti 2 savaites, trunka dvi valandas ir jokios realios naudos nesuteikia. 
  4. Jau dabar kūrybinių industrijų specialistų gaminama per daug - Lietuvoje tikrai nėra tokio didelio poreikio. Tik kad VGTU ant šito fakto nusispjaut ir jie vistiek kiekvienais metais priima vis daugiau žmonių, nes jie, aišku, naudos pirmiausiai žiūri sau, o ne būsimiems studentams.
  5. Iš čia ir kyla dar viena problema - VGTU kuo toliau, tuo labiau orientuojasi į studentų KIEKYBĘ (daugiau studentų = daugiau lėšų iš valstybės), o ne pačių studijų KOKYBĘ. 

Galima būtų čia dar vardint ir vardint visus trūkumus ir kabliukus. Visgi nesakau, kad čia yraviskas blogai, nes, kaip bebūtų, jokioj kitoj studijų programoj Lietuvoj aš savęs neįsivaizduoju. Mokytis čia nėra sunku, kursiokai - gana įdmūs žmonės (nors, atvirai šnekant, didelė dalis jų jaučiasi ne ten įstoję arba papraščiausiai studijomis nusivylę), laisvo laiko lieka nemažai, ir studijas su darbu jau pirmam kurse tikrai įmanoma suderinti. 

Pati svarbiausia dalis yra suvokti, kad čia ne industrinė KŪRYBA, o kūrybinės INDUSTRIJOS. Tad jei jaučiatės esantys meno žmonės, tai ir stokit tiesiai į menų specialybes. Čia teks ir verslą, ir tyrimus, ir apskaitą bei auditą etc. mokytis, o ne su teptuku už ausies sėdėt. Kūrybininkai - tai žmonės užkulsiuose, organizatoriai, besirūpinantys įvairiais projektų vykdymo procesais, o ne meninkai ar tiesioginiai kūrėjai. 

Nežinau, darykit, aišku, kaip tik jums norisi, ne mano reikalas. Rašau čia visa šitai tik todėl, kad prieš man pačiai čia stojant niekas apie tokius šių studijų aspektus garsiai nekalbėjo - ir labai gaila, nes būčiau geriau suvokus, kur einu ir ką ten gausiu :)

Žinutė parašyta: 2012-06-13 18:51:34 | Nuoroda

  keistoka, nėra už ką. kiek žinau, kūrybinių industrijų magistro studijų programa pas mus kol kas yra ruošiama, o šiuo metu ji yra dėstoma tik VDU :)

gintarine_ginte, sėkmės tau ten, jei tikrai stosi į KSU. Gerų atsiliepimų apie jį man dar neteko girdėti, o ir ta 3,5 metų studijų trukmė kažkaip įtartinai atrodo. Bet pagrindiniai KSU su kūrybinėm ir pramogų industrijom susijusių specialybių dėstytojai - Ramojus Reimeris ir Rasa Levickaitė - iki šiol dėstė pas mus VGTU. Ramojus man dėstė pirmam semestre, turėjau paskaitą ir pas Levickaitę. Jauni ir šaunūs žmonės šiaip :)

kisstia, o kur tu pas mane radai sakinį, kuriame būčiau pabrėžus, kad kūrybinio darbo čia visiškai nėra? Nesakiau taip tikrai. Kūrybinio darbo yra - reikėjo, pavyzdžiai, filmukus kelis sukurti, ir panašiai, tad kūrybingumas čia tikrai reikalingas. Tiesiog tai nėra šitos studijų programos pagrindinis fokusas. Ne menininkus čia augina, o kūrybiškus, inovatyvius, vadovaujančius ir verslaujančius žmones :) Šiaip renginių organizavimui yra renginių organizavimo studijos, o reklamai - reklamos studijos, tad jeigu nori eiti kažkokia konkrečia linkme kuriai yra konkrečius studijos, tai pamąstyk, ar negeriau būtų ten ir stoti. O judėti šita linkme studijuojant kūrybines industrijas tikrai įmanoma ir net labai skatintina, tad jei nori platesnio ir daugiau sričių apimančio išsilavinimo - drąsiai gali stoti ir čia :)

 

Šiaip, jeigu turit kažkokių klausimų, drąsiai galit klaust, mielai atsakysiu :)

Žinutė parašyta: 2012-07-07 10:15:25 | Nuoroda
ievaitee rašė:

Na va,visų egzaminų rezultatus žinau, pasiskaičiavau KB- 18,7. Idomu, ar įstočiau į VF su tokiu balu... Rašiau visus tris variantus: VF, VNF/ST ir VF, nors i mokama tai labai nenoriu... Idomu, jei istociau i VNF/ST , ar stipendija padengtų visą sumą už mokslą, gal kas nors tą žino?

 Žiūrint pagal paskutinių dvejų metų balus, su 18,7 turėtum įstoti į VF :)

Žinutė parašyta: 2012-07-07 10:24:33 | Nuoroda
petronyte rašė:

Gal kas žinot iš jau studijuojančių čia ar ketinančių, kaip šiose studijose su anglų kalba? sunku studijuoti,atsiskaitinėti,kai anglų kalbos žinios tikrai prastos? 

 Anglų kalbos čia mokomasi pirmus dvejus metus. O pasakyti ar sunku tiksliai nelabai ir įmanoma, kai kiekvieno anglų kalbos suvokimas daugiau ar mažiau skiriasi, tad kas vienam atrodo sunku - kitam gal atrodo paprasta, ir atvirkščiai. Paskaitų pagrindas - angliškų, su specialybe susijusių žodžių ir terminų bei jų angliškų definicijų mokymasis mintinai. Dėstytojas jaunas ir supratingas, su juo problemų turbūt dar niekam nebuvo kilę. Nežinau, man asmeniškai - nesunku. Bet jei su anglų kalba nedraugauji, nusiteik nemažam kiekiui kalimo mintinai. 

Žinutė parašyta: 2012-07-07 10:27:19 | Nuoroda
Avi rašė:

Vf yra lentelė balų, su kokiais įstojo balais, o VNF kokie buvo įdomu pernai metų?:)

 VNF pas mus mokosi vos keli žmonės, kiek žinau, tai ir jų stojamieji balai buvo nedaug mažesni nei tų, kurie įstojo VF. Tikslių skaičių nežinau. 

Žinutė parašyta: 2012-07-30 12:35:40 | Nuoroda
mariposa rašė:

galiu tik pasakyti, kad viskas priklauso nuo to, kur papuoli, nuo to tatp kokių žmonių.

bet geras dalykas yra tas, kad visada yra galimybė keisti. plius paskui natūraliai atsiranda pažinčių, kažkokie žmonės labiau limpa ir taip susikooperuoji. ir tada labai faina.

todėl jei kas nors negerai ar kambariokai nesiskaito nereikia kentėt :).

aišku, reikia prisitaikyt gyvent barake, bet nieko nėra neįmanomo. aš pati visą laiką buvau įpratus gyvent viena, turėjau pas tėvus namie du kambarius kuriais su niekuo nereikėjo dalintis ir šiaip mėgau ramybę ir man žūt būt reik pabūt vienai, kaip ir visiems žmonėms. o kur dar bendri dušai, tualetai ir panašiai.

dabar galiu pasakyt, kad buvo sunkiau tik pirmom dienom. dabar į nieką neiškeisčiau barako lovos, niekur taip gerai neišsimiegu ir niekur nėra taip faina ir smagu. nes supa nuostabūs žmonės, o prisitaikyti prie visko galima, juk esam žmonės, galima pasišnekėt ir spręst visas problemas kuo puikiausiai, jei tik jų yra.

jaukumą aplink save susikuriame patys, savo elgesiu, darbais, pastangomis. ir galų gale viskas atsiremia tik į žmogiškajį faktorių ir nesvarbu ar tu gyvensi barake ar bute, jei vertini nuoširdų bendravimą, mažus gyvenimo džiaugsmus ir kuri sau mielą pozityvią aplinką - visur bus gerai :).

pasakysiu labai paprastai, man barake gyventi yra super. gyvenu saulėteky. ir džiaugiuos. :). susisiekimas puikus, viskas puiku. ir nėra taip baisiai toli tas centras. po kelių savaičių pavažinėjus pasikeičia laiko suvokimas ir neprailgsta, o ir šiaip nėra taip jau toli tikrai. labai sėkmingai ir pėstute keliauju iki centro ar atgal, kai norisi atsipalaiduot ir mintis išgrynint.

 Jau ruošiausi pati pasisakyt šitoj temoj, ir tada perskaičiau šitą komentarą. Teisingiau turbūt jau nebuvo galima parašyt, toks jausmas, kad mano pačios mintys čia išdėstytos. Prieš atvažiuodama į Vilnių nė už ką nenorėjau gyvent barake, su tėvais ginčai iki ašarų būdavo, o dabar gyvenu Saulėtekyje jau metus ir savęs niekur kitur šiuo metu neįsivaizduoju :)