Vartotojo asima pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-30 20:01:45 | Nuoroda
jovitaaa rašė:

Patarciau pirma susizinoti koks buvo islaikym balas ir nuo kiek tasku gavo 100proc. O tada pabandykit pasiskaiciuo, jei lbj skirsis tada rasykit. Turiu atsakymus teksto suvokimo, kam reikia galiu atsiusti(rasykit privacia sms)

gavau 42 taškus, 37 balai, padaviau apeliacijai, mokiausi 10ukais, man tai šokas, kaip tu apskaičiuoji ar verta rašyti apeliacijai? Atsiųsk į atsakymus teksto suvokimo, ačiū

Žinutė parašyta: 2011-06-30 20:15:38 | Nuoroda
'Lukas rašė:

Nu va tikrieji (siųskitės abejus failus): 1 dalis ir 2 dalis Sorry, kad susimaišiau ;)

man neatsidaro persiųsk į   ačiū

Žinutė parašyta: 2011-06-30 20:50:59 | Nuoroda
labas123 rašė:
asima rašė:
jovitaaa rašė:

Patarciau pirma susizinoti koks buvo islaikym balas ir nuo kiek tasku gavo 100proc. O tada pabandykit pasiskaiciuo, jei lbj skirsis tada rasykit. Turiu atsakymus teksto suvokimo, kam reikia galiu atsiusti(rasykit privacia sms)

gavau 42 taškus, 37 balai, padaviau apeliacijai, mokiausi 10ukais, man tai šokas, kaip tu apskaičiuoji ar verta rašyti apeliacijai? Atsiųsk į atsakymus teksto suvokimo, ačiū

tai kaip ta apeliacija rasyti, reikia nueit i mokykla ir parasyt priezasti del ko apeliuot nori? iki kada galima?

neskambinau mokytojau, nesakiau niekam, net tėvams, pasitariau su savimi mintyse, kad taip negali būti ir nuėjau į mokyklą tiesiu taikiniu į raštinę, man padavė prašymą dėl apeliacijos, nieko nepildžiau, pasirašiau ir atidaviau. Raštinės sekretorė šia tema su manim nešnekėjo. Ji pažymėjo KELTE apie mano pateiktą apeliaciją. Dabar kai perskaičiau Jovitos postą, mąstau ar gerai padariau, manau, kad taip, nieko nepralošiu, man tai labai svarbu. Lyg ir galvą turiu, ir labai gerai mokiausi, nesuprantu kodėl taip įvyko, blogiau tikrai nebus, tikiu tuo 100%. Gali toks pat grįžti rezultatas arba pasikeitęs į gerąją pusę. gal kas turite Jovitos suvokimo atsakymus?

Žinutė parašyta: 2011-06-30 21:02:57 | Nuoroda
Alyva rašė:
asima rašė:
labas123 rašė:
asima rašė:
jovitaaa rašė:

tai kaip ta apeliacija rasyti, reikia nueit i mokykla ir parasyt priezasti del ko apeliuot nori? iki kada galima?

neskambinau mokytojau, nesakiau niekam, net tėvams, pasitariau su savimi mintyse, kad taip negali būti ir nuėjau į mokyklą tiesiu taikiniu į raštinę, man padavė prašymą dėl apeliacijos, nieko nepildžiau, pasirašiau ir atidaviau. Raštinės sekretorė šia tema su manim nešnekėjo. Ji pažymėjo KELTE apie mano pateiktą apeliaciją. Dabar kai perskaičiau Jovitos postą, mąstau ar gerai padariau, manau, kad taip, nieko nepralošiu, man tai labai svarbu. Lyg ir galvą turiu, ir labai gerai mokiausi, nesuprantu kodėl taip įvyko, blogiau tikrai nebus, tikiu tuo 100%. Gali toks pat grįžti rezultatas arba pasikeitęs į gerąją pusę. gal kas turite Jovitos suvokimo atsakymus?

Jovitos neturiu, bet turiu. :) :D :D Man irgi įdomu, kodėl visi tie, kurie gerai mokosi gavo mažiau nei tie, kurie nesimokydavo. Gal tiesiog sustresavai, suspainiojavai iš to daug žinojimo? :)

atsiųsk į atsakymus, ačiū. Iš vakaro su savo vaikinu susibariau, žiauriai, gal tai paveikė. mama džiaugiasi mano rezultatu, o aš nelabai, bijau kad stojant į VF nepakenktų

Žinutė parašyta: 2011-07-01 18:12:06 | Nuoroda

mano 55 taškai 86 balai, jomajo, 9 taškais mažiau, tai ir 9 balais iš 100 turėjo būti mažiau. Pagal 2010, 2009 m būčiau turėjus apie 97 balus, kaip NEC sakičiuoja. Šiandien portaluose rašo, kad NEC egzaminų verinimą politizuoja, NECo direktorius Zybartas pripažino, kad iš dalies. Ko jie tiek ilgai tempia dėl vertinimo, visą mėnesį. Egzaminai-politika, įsivaizduojate▼

Žinutė parašyta: 2011-07-01 18:15:08 | Nuoroda

aš jau vakar rašiau, pateikiau raštvedei, jau įlkėlė į KELTĄ, net tėvai nežino, o su mokytoja nesikonsultavausi

Žinutė parašyta: 2011-07-01 18:17:10 | Nuoroda
Waja5 rašė:

manau iki liepos 14 bus jau apeliaciniai rezultatai paskelbti

į pakartotinio vertinimo komisiją negali būti skiriami kandidatų darbus vertinę asmenys. Apeliacijos, nelygu jo skaičiaus, išnagrinėjamos per 2-3 savaites po to, kai rezultatai paskelbti, bet ne vėliau kaip iki liepos 22 d. o švietimo skyriaus padaliniams rezultatų protokolus išsiunčia liepos 23 d. tai va, kiek bus tų lietuvių k VBE apeliacijų?

šiemet iki liepos 22d. pagal egzaminų tvarkos aprašą

Žinutė parašyta: 2011-07-02 13:37:04 | Nuoroda
overlook rašė:
overlook rašė:

Dėl skaičiuoklių :

lamabpo atrašė, kad jokia skaičiuoklė nera tiksli, reikia skaičiuotis pačiam

Apsiskaičiavau pagal formulę - balas atitinka lamabpo.lt skaičiuoklę.

o kokia formulė? parašyk kaip pačiam apsiskaičiuoti

Žinutė parašyta: 2011-07-03 14:28:47 | Nuoroda
Rytsa rašė:
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:

Sveiki, vis svarstau apie apeliaciją ir aš dėl lietuvių k. VBE. Aš tiesiog negaliu klausytis, kaip visi kalba, kad labai gerai gavo ir nesitikėjo tokio aukšto balo, kai aš, laimėdama filologiniuose konkursuose ir pan nesąmonėse gavau tik 83%. Kaip manot, verta rašyt apeliaciją ar patikėt versija, kad man tiesiog nepasisekė? Blem, esu žiauriai nusivylus, nebežinau, ko griebtis, visą savaitgalį nežinau, kur dėtis :D ką patartumėt?

Laba, 83 nėra taip mažai, aš pati savo 83 esu labai patenkinta, nors puikiai žinau, kad galėjau geriau (tas pats atvejis- konkursai, knygos, straipsniai, kalbų rašymas), tačiau žinau ir kokia iškritusi iš savų vėžių jaučiausi per egzaminą, kaip nepilnai atsakiau į temą rašiny, pirmą kartą gyvenime atradau savo milžiniškus minčių šuolius. Taigi, vertinama čia tikrai ne buvę pasiekimai, bet ta akimirka, kai raitai žodį (kaip jau buvo sakyta daugelį kartų-loterija). Jeigu nestoji į mediciną, ekonomiką ar politiką, manau, turėtum džiaugtis, o ne verkšlenti. Gyvenimas egzaminais nesibaigia.

Kad kaip tik ten ir noriu stoti. Na, tiksliau, norėjau... O apie gyvenimo nesibaigimą... Anuliavau jau prašymą LAMA'oj. Nebenoriu niekur stot ir išvis ką veikt. Juolab, kalbėtis su pažįstamais ar mokytojais. Gėda į akis kam pažiūrėt. Egzaminų svarba priklauso nuo požiūrio. Vienam žmogui tikrai dzin kaip jis baigs mokyklą, o kitam tai milžiniškai daug reiškia. Aš per egzaminą jaučiaus labai gerai, pasitikrinau suvokimą pagal vertinimo instrukciją(kiek pati objektyviai tai galėjau padaryt), rašinys man atrodo irgi tikrai geras. Labai baisu yra po apeliacijos gaut sumažintą rezultatą :/ bet taip pat baisu yra nuolat mąstyt, kad galėjau pateikt ir nepateikiau. O džiaugtis tokiais rezultatais, galėtų tik tas, kuris nesitikėjo išlaikyt ar pan. Man tikrai nėra džiugu. Ir noriu pasitart su galbūt jau pateikusiais ar pan, o ne skaityt pasipiktinimus.

Įsiklausyk į save, pirmas įspūdis pačiausias, jei turi galimybę-išnaudok, nes save ilgai ir nuobodžiai grauši save, kad galėjai ir nepadarei. Nebus blogiau, patikėk

Žinutė parašyta: 2011-07-03 15:34:03 | Nuoroda
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:
egluteGreen rašė:
Rytsa rašė:

Sveiki, vis svarstau apie apeliaciją ir aš dėl lietuvių k. VBE. Aš tiesiog negaliu klausytis, kaip visi kalba, kad labai gerai gavo ir nesitikėjo tokio aukšto balo, kai aš, laimėdama filologiniuose konkursuose ir pan nesąmonėse gavau tik 83%. Kaip manot, verta rašyt apeliaciją ar patikėt versija, kad man tiesiog nepasisekė? Blem, esu žiauriai nusivylus, nebežinau, ko griebtis, visą savaitgalį nežinau, kur dėtis :D ką patartumėt?

Laba, 83 nėra taip mažai, aš pati savo 83 esu labai patenkinta, nors puikiai žinau, kad galėjau geriau (tas pats atvejis- konkursai, knygos, straipsniai, kalbų rašymas), tačiau žinau ir kokia iškritusi iš savų vėžių jaučiausi per egzaminą, kaip nepilnai atsakiau į temą rašiny, pirmą kartą gyvenime atradau savo milžiniškus minčių šuolius. Taigi, vertinama čia tikrai ne buvę pasiekimai, bet ta akimirka, kai raitai žodį (kaip jau buvo sakyta daugelį kartų-loterija). Jeigu nestoji į mediciną, ekonomiką ar politiką, manau, turėtum džiaugtis, o ne verkšlenti. Gyvenimas egzaminais nesibaigia.

Kad kaip tik ten ir noriu stoti. Na, tiksliau, norėjau... O apie gyvenimo nesibaigimą... Anuliavau jau prašymą LAMA'oj. Nebenoriu niekur stot ir išvis ką veikt. Juolab, kalbėtis su pažįstamais ar mokytojais. Gėda į akis kam pažiūrėt. Egzaminų svarba priklauso nuo požiūrio. Vienam žmogui tikrai dzin kaip jis baigs mokyklą, o kitam tai milžiniškai daug reiškia. Aš per egzaminą jaučiaus labai gerai, pasitikrinau suvokimą pagal vertinimo instrukciją(kiek pati objektyviai tai galėjau padaryt), rašinys man atrodo irgi tikrai geras. Labai baisu yra po apeliacijos gaut sumažintą rezultatą :/ bet taip pat baisu yra nuolat mąstyt, kad galėjau pateikt ir nepateikiau. O džiaugtis tokiais rezultatais, galėtų tik tas, kuris nesitikėjo išlaikyt ar pan. Man tikrai nėra džiugu. Ir noriu pasitart su galbūt jau pateikusiais ar pan, o ne skaityt pasipiktinimus.

Aš stoju į Nottingham'o universitetą, kurio sąlygos man 80 balų vidurkis iš visų egzaminų. Galbūt todėl aš ir esu tokia patenkinta. O pasakymas, kad negali džiaugtis 83 čia jau visiškas išpindėjimas. Džiaukis kad negavai 60,50 ar 40. O ką tada darytumei? Pasikartum?

tavo 80 balų vidurkis iš visų egzaminų, o mano oferyje parašyta vidurkis 8+, kaip apsiskaičiuoti, 12 kl baigiau vien 10?

Žinutė parašyta: 2011-07-03 15:37:03 | Nuoroda
A_F@ustas rašė:

Ir as galvoju apie apeliacija del lietuviu egzamino. Daug ruosiausi, buvau ismokes 11 autoriu izangas ir apie autorius interpretacijai. Galiausia rasiau interpretacija is Donelaicio, kuriai mintinai buvau ismokes ~120 geru zodziu izangai ir daliai destymo. Galiausia niekaip negaliu suprasti, kaip po sitiek daug darbo galejau surinkti vos 25% (37 taskai). Net prastesni arba maziau besiruose uz mane mokiniai daugiau gavo. Gal vertintojai kazkaip suprato, kad ne savais zodziais rasau. Butu bent kokie 50%, tada buciau ramus. Net is bandomojo, kuriam tikrai prastai buvau pasiruoses surinkau daugiau (~52 taskus).

Nuo 10 klases buvau tvirtai apsisprendes stoti i VGTU ir sutudijuoti kompiuteriu indzinerija. Taciau ne gana to, kad suzinojau toki prasta lietuviu rezultata, dar gavau proga pakalbeti su buvusiu VGTU studentu ir studijavusiu ta dalyka. Jis man pripasakojo visokiu nemaloniu dalyku apie VGTU ir ten vykstancias kompiuteriu indzinerijos studijas. Ten istoti i valstybes finansuojama vieta nemanau, kad butu buve sunku, o dabar gal stosiu i KTU - nebezinau. Ten jau, turbut, reiketu geresnio rezultato norint gauti VF vieta.

Nors ir noriu rasyti apeliacija, man neramu, kad gali sumazinti rezultata iki tiek, kad butu neislaikyta. Nors jeigu sumazintu iki kokiu 18%, tuomet nesvarbu. Kaip manote, ar tikrai verta rizikuoti? Apeliacijos formos niekur nerandu. Ar del jos kreiptis i savo mokykla? Gal kas galite paviesinti tokios formos pavyzdi?

kiekviena mokykla turi, neini pas raštvedę, paprašai, užpildai, atiduodi, o jie įkels į KELTĄ

Žinutė parašyta: 2011-07-03 19:22:07 | Nuoroda
Rytsa rašė:
spros rašė:

Buciau dekingas jei atarsytumet. Po apeliacijos , darbas istaisomas iki liepos 22. Tai jei po apeliacijos paaiskes , kad neislaikiau? Mokykliniam nebera laiko . Tai ,gausis , kad nebaigiau mokyklinio kurso? Tai ar verta rizikuoti siuo atveju ? Labai noreciau patarimu. Kadangi , jei gausiu is fizikos gerus taskus ir lietuviu bus bent 20+ , tai turesiu daug pasirinkimu. Siuo atveju su lietuviu 7 procentais, as galiu istoti irgi ,taciau ant paskutiniu pasirinkimu (nekalbu apie vgtu , tik apie vu / ktu).

Ar verta rizikuoti ? Aciu.

Nesėkmingu apeliacijos rezultato atveju, mokyklinį kursą vis tiek būsi baigęs, jei turi išlaikytus bent du egzaminus - tiek reikia, kad tau būtų įteiktas atestatas. šiaip, kaip čia jau kažkas rašė, dažniausiai balas būna kilsteliamas ar numažinamas keliais taškais ar procentais(t.y. vos vos). Todėl, jei dabar išlaikei, neturėtum po apeliacijos neišlaikyt :)

laikiau 4 egzus, 1 iš jų pateiktas apeliacijai. Ar įteks man atestatą kartu su kitias, jei dar nebus apeliacijų rezultatų, o paskui gal priedą, kaip čia ištikrųjų?

Žinutė parašyta: 2011-07-04 23:58:53 | Nuoroda
Edgaras4 rašė:

O nec rezultatu puslapi turi but kokia nors zyma prie rezultato ,kad pateikta apeliacija ar pan? 

NEC rezultatų puslapyje nėra, yra KELTO sistemoje įkelta, įkelia mokykla, ten mato atsakingi švietimo skyriaus darbuotojai bei mokykla, man pavaduotojas rodė kaip tai padaryta 

Žinutė parašyta: 2011-07-06 18:26:28 | Nuoroda

ar spės apeliacijų rezultatus paskelbti iki dokumentų teikimui dėl stojimo į aukštąsias?

Žinutė parašyta: 2011-07-06 19:08:40 | Nuoroda
malvea rašė:
asima rašė:

ar spės apeliacijų rezultatus paskelbti iki dokumentų teikimui dėl stojimo į aukštąsias?

jie privalo suspėt;)

stojimui dokumentus teikti iki liepos 22 d? o NECas lietuvių klb apeliacijų rezus skelbs iki liepos 22

Žinutė parašyta: 2011-07-07 19:51:10 | Nuoroda

Nacionalinio egzaminų centro direktorius įsakymu nustatė istorijos valstybinių brandos egzaminų rezultatų skelbimo datą – liepos 8 dieną. Duomenys apie rezultatus mokykloms liepos 8 d. bus pateikti duomenų perdavimo sistema.

Žinutė parašyta: 2011-07-09 00:39:22 | Nuoroda

o kasa NECas rinksis dėl ietuvių k apeliacijos rezultatų?

Žinutė parašyta: 2011-07-09 12:00:44 | Nuoroda

kada svarstys NECas, bus jų puslapyje, bet gal kas žino iš patikimų šaltinių greičiau, kad orientuotis BA atsiėmimą kartu su visais klasiokais

Žinutė parašyta: 2011-07-11 09:46:02 | Nuoroda

sveiki, gal ką naujo girdėjote apie lietuvių k apeliaciją 

Žinutė parašyta: 2011-07-12 19:25:52 | Nuoroda

draugai apeliacininkai,

gal turite naujienų dėl lietuvių kalbos apelaicijos rezultatų paskelbimo? Gal sužinojote gerų naujienų iš savo mokyklų ar pažįstamų?