Vartotojo vitern pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-19 14:20:01 | Nuoroda
dona92 rašė:

ziurekit zmones ;] o per antra rata i medicina LSMU mokama su 17.5 kazkur istoti imanoma ? cia siaip jusu nuomone idomi ;]

man atrodo pirmu stojimu pateksi..

Gal zinote, kur galima rasti kaip kito pirmojo ir papildomojo priemimo balai?

Žinutė parašyta: 2011-06-19 14:29:32 | Nuoroda

chemijoje reikia tureti biski logikos ir teorija moketi, as pasimokiai 3men pries egza ir surinkau apie 73tasku...

Žinutė parašyta: 2011-06-19 14:53:11 | Nuoroda
NachNachas rašė:
Justėėė rašė:
Geniukas rašė:

mano pažįstama užpernai į mokamą įstojo su tokiais tragiškai balais, kad tyliu... nei vienas egzas nesiekė 40.

įstojo per antrą ratą ar kaip ten būna nežinau, bet krč esmė tokia - mokėk ir būsi priimtas

nenorėčiau pas ją gydytis :D

Galėčiau pasakyti, kad viskas priklauso ne nuo egzaminų. Valstybiniai egzaminai tepadeda įstoti, o išsilaikyti reik turėt galvą. Mes turim tokių egzempliorių univere, kurie taip pat įstojo su visais balais, kurie nesiekė 40, bet kai kurie iš jų mokosi dar geriau negu tie kurie įstojo su aukščiausiais balais. Ir taip yra tik todėl kad žmonės atrado savo vietą ir rodo norą mokytis. :) Na ir kas kad nepasisekė man su tais egzaminais, pagrindinis egzaminas buvo biologijos, kurią išlaikiau labai gerai, chemija nepasisekė, nors univere chemijos turiu 9, o lietuvių niekada nemokėjau ir nemokėsiu, ir tiek to kam ji medicinoj reikalinga.. Taip kad nereikia stumti, jau daug kartų įsitikinau, kad tie kurie mokos vidutiniškai pasiekia daugiau negu zubrylos moksliukai. :)

Šiaip jau moksliukai negauna labai aukštų balų iš egzaminų. Egzaminai ne iškalimą tikrina, o mąstymą, ir gebėjimą naudotis turimomis žiniomis. Medicina kiek žinau prestižinė specialybė, į kurią tikrai ne kiekvienas turėtų užsimanęs pakliūti.. 40% išlaikyti tris egzaminus kas trečias debilas gali, tai WTF? Kodėl išvis tokius priima į specialybes, kurios reikalauja didesnių, nei vidutiniai gabumų?

pinigu tai reikia :DDD

Žinutė parašyta: 2011-06-19 14:58:01 | Nuoroda
Justėėė rašė:
vitern rašė:
dona92 rašė:

ziurekit zmones ;] o per antra rata i medicina LSMU mokama su 17.5 kazkur istoti imanoma ? cia siaip jusu nuomone idomi ;]

man atrodo pirmu stojimu pateksi..

Gal zinote, kur galima rasti kaip kito pirmojo ir papildomojo priemimo balai?

www.lsmuni.lt ieškok praeitų metų balų stojimo

ten yra paduoti pirmojo ir pakutiniojo KB, o as ieskau kap keitesi balai per abu stojimus...

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:23:44 | Nuoroda
Nepergyvenk rašė:

Dar vieną tokį pastebėjimą,gal net netikėtumą atradau žurnale "Kur stoti".
Pernai stojant į mediciną KMU pirmojo kiečiamojo balas buvo 23.40,o paskutiniojo TIK 14,60. Realu čia ar klaida padaryta? 

klaida ten, lsmuni.lt kitaip parasyta

Žinutė parašyta: 2011-06-19 15:28:15 | Nuoroda
Light Arus rašė:

Mažiau pirk tų žurnalų

VNF min. 16,48

VF min. 19,18

pasiziurek AŽ

Žinutė parašyta: 2011-06-19 16:12:57 | Nuoroda
NachNachas rašė:
Pride rašė:
Light Arus rašė:
Justėėė rašė:
Pride rašė:
Justėėė rašė:
Pride rašė:
Light Arus rašė:

Aš maždaug tokių metų kraują iš kiaulės krūtinės semdavau :D

Manasi situacija ir pas mane :D Iki siol atsimenu, kaip senele i kazkoki metalini bliuda sudejo visus kiaules organus, o as kiekviena ju apziurinejau :d Budamas 10 metu jau turejau nusipaises visus tuos organus :)

Juste -> o tai kliutis, kad ne kaime gyveni? Negi tiap sunku iseiti i lauka ir, kad ir tuos pacius paukstelius pastebeti? Manai, kad kiti, kurie stoja i medicina niekada gyvenime nebuvo iseje gamtos stebeti? Mane nuo pat vaikystes zavejo viskas, kas gyva. Negi tu neturi poros litu ir negali nusipirkti, kad ir kokios kiaules sirdies turguje? Galisausiai negi tevai nevalgo zuvu? Negi taip sunku paimti tu zuvu organus, kai mama mesineja ir apziureti? Nebutina kiaules auginti.

O as nesuprantu, is kur tu žinai, ka as darydavau vaikysteje? is kur žinai, kad taip nebuvo? Tame ir esme kad tu nieko nezinai, kad tu visiskai nezinai kaip as norejau ir kaip as to siekiau, taip kad geriau savo nuomone pasilaikyk sau apie paukstukus ir zuvytes. ;)

Nes jeigu butum norejusi studijuoti medicina nuo pat mazu dieneliu butum pasiknaisiojusi po organus :) Is tavo pasisakymu atrodo, kad visas noras studijuoti medicina baigiasi ties klausimu "O ka padarei savarankiskai?"

Ka as padariau savarankiskai? nuo mazu dienu tampydavau visus po muziejus, kad galeciau pamatyti, nuo mazu dienu kalbejausi su gydytojais apie ju darba, isklausinejau viska iki smulkmenu, nuo mazu dienu jau net nesukaiciuosiu kiek suniuku gimdymu esu priemusi pati, kiek operaciju maciau, nes buvau nagla ir isiprasydavau ten kur noredavau. :)

Aš prisimenu , kai dar net nėjau į mokyklą gaminau vaistus. Pavogiau iš prosenelės  ir gaminau kažkokia nesamone :D Bet farmacininku niekada nenorėjau būti:D

bet linkes i biochemija, ar ne? :D Na, kazkiek i chemija turetum buti linkes :D

Aš šungrybių užpilus darydavau :D

as tai is visokiu vabalu ir augalu darydavau :D

Žinutė parašyta: 2011-06-19 16:20:09 | Nuoroda
Pride rašė:
sanemis rašė:

Na, bet juk medicina neapsiriboja vien anatomija ar chirurgija :). Jei žmogus nemėsinėja ar ne itin domisi kūno sandara, negalime sakyti, kad jis neturi pašaukimo medicinai, galbūt jis bus nuostabus psichiatras, gydytojas genetikas ar infekcinių ligų gydytojas? 

O ar penkiametis viakas zino, kas yra psichiatras, kas yra infekciniu ligu gydytojas? Ar infekcijos plitimui suprasti nereikia kazko stebeti? Is kaiptik reikia DAUG stebeti ir reikai daug biochemijos ziniu :) Reikai zinoti, kaip veikia bakterijos, reikai daryti ekspermentus su labaratorinem ziurkem, galiausiai net garsiu zmoniu ekspermentus [pakartoti :) ir viska galima padaryti mokykloje, paprasciausiame biologijos kabinete. Nemanau, kad zmogus, norintis buti psichiatru rasytu taip, kaip raso ji, ji greiciau man ir kazkam ten kitam butu  surasiusi po 100 "ligu", kuriomis mes "sergame" :)

tau advokatu reikia butu, irodineji ir irodineji, jau u*piso..

Žinutė parašyta: 2011-06-19 16:27:39 | Nuoroda
Pride rašė:
vitern rašė:
Pride rašė:
sanemis rašė:

Na, bet juk medicina neapsiriboja vien anatomija ar chirurgija :). Jei žmogus nemėsinėja ar ne itin domisi kūno sandara, negalime sakyti, kad jis neturi pašaukimo medicinai, galbūt jis bus nuostabus psichiatras, gydytojas genetikas ar infekcinių ligų gydytojas? 

O ar penkiametis viakas zino, kas yra psichiatras, kas yra infekciniu ligu gydytojas? Ar infekcijos plitimui suprasti nereikia kazko stebeti? Is kaiptik reikia DAUG stebeti ir reikai daug biochemijos ziniu :) Reikai zinoti, kaip veikia bakterijos, reikai daryti ekspermentus su labaratorinem ziurkem, galiausiai net garsiu zmoniu ekspermentus [pakartoti :) ir viska galima padaryti mokykloje, paprasciausiame biologijos kabinete. Nemanau, kad zmogus, norintis buti psichiatru rasytu taip, kaip raso ji, ji greiciau man ir kazkam ten kitam butu  surasiusi po 100 "ligu", kuriomis mes "sergame" :)

tau advokatu reikia butu, irodineji ir irodineji, jau u*piso..

bek pilnai oksiduokis tada :)

o tu redukuokis ;DD

Žinutė parašyta: 2011-06-21 12:06:54 | Nuoroda
ZYWIEC rašė:
NachNachas rašė:

Tikiuosi būsimieji kursiokai mėgs alų... :D

Kaip manai, ka reiskia mano nicas:DD jau mes megstam

megsti lenkiska alu?

Žinutė parašyta: 2011-06-21 12:30:38 | Nuoroda
ZYWIEC rašė:
vitern rašė:
ZYWIEC rašė:
NachNachas rašė:

megsti lenkiska alu?

Tiesiog nesenai teko gert:D sito

ne toks jis ir skanus, seip is lenkisku geriausias reds. O pats skaniausias alus tai rusiskas ;D

Žinutė parašyta: 2011-06-21 17:27:08 | Nuoroda
Beprotybė rašė:
vitern rašė:
ZYWIEC rašė:
NachNachas rašė:

megsti lenkiska alu?

Aš nemėgstu  pačių lenkų. : D~

matyt neturi draugu lenku ;D

Žinutė parašyta: 2011-06-21 20:55:14 | Nuoroda
moniss rašė:
x-az2010 rašė:
moniss rašė:
x-az2010 rašė:

Taip! Butent apie barakus, labaratorijas ir pan papasakokit, kokie destytojai (krienai ar jauni), kokios galimybes ding i uzsieni pagal mainu programas ir pan. ;]]]

Apie dėstytojus. Man patinka. Visi jie žmoniški, š nemala, nesodina be reikalo :) bent jau man tokie visi pakliuvo :) aišku kiekvienam cikle yra dėstytojas kurio nieks nenori gaut :D Pvz:
Citologijoj- Gutauskas, nes labai giliai klausinėja per egzą.
Chemijoj- Kondratas, nes mėgsta pasišaipyt :D na, bet linksmas jis :D man patiko :D Apskritai, šis ciklas liuks :D
Anatoj- Vaičekauskas, nes kietas jis :D aš pati jo bijojau per egzą, bet gavau patį lengviausią kraujotakos klausimą ir nesuvartė :D
Fizikoj- Grigaliūnas, nes labai pasipūtęs yra... Fui.
Biochemijoj- visi geri :D
Matiekoj- irgi :D
Histologijoj- man tai visi blogi :DDD nepatiko tas ciklas.
O apie etiką ir filosofiją... hm... Man šie dalykai nesiseka, tai patylėsiu :D

Aciu, kd atsakei. ;]] O kaip su kruviu? didelis, sunku panest? ar daug mokaisi? mazai miegi? ;DDD

Krūvis kiekvienam cikle vis skirtingas :)
Citologijoj mokytis reikia kasdien, nes kasdien yra apklausos ir keli koliai. Prisimenu ją su siaubu, nes esu iš tų kuri viską pasilieka paskutinėms dienoms, todėl buvo žiauru :D. Bet medžiagos nebuvo daug.
Chemijoj apimtys jau didesnės, bet kažkaip nesunku buvo... Laisvo laiko buvo užtektinai. Aišku, jei mokais tik iš laborų knygutės :). Nors dėstytojas sakydavo, kad jos užtenka tik norint gaut 5 :D na nežinau, aš tai vadovaujuos ta taisykle, kad geriau mokėt pačius pagrindus tvirtai, nei daug smulkmenų, bet paviršutiniškai. Ir turėjau 10.
Anatomijoj, o brolyti...taip lengvai nepraslysit :DDD nors.... aš, sakyčiau, praslydau visai neblogai... :D egze nemokėjau raumenų, limfos, sąnarių ir ką.... :D vistiek maksimumą ištempiau :). Šiame cikle pajusit kas yra MIEGO TRŪKUMAS, jei nesimokysit kasdien :D aš atidėliodavau kiek galėdavau kol galiausiai prieš kolį reikdavo gultis 00h, o keltis 5h ryte ir mokytis...
Fizikoj baikit bajerius, koks dar krūvis :D atostogos. Bet įvertinimai daugumos vidutiniški :) mano taip pat.
Biochemijoj nesunku, jei nesimokysit iš žalios storos "telefonų knygos". Užtenka vien skaidrių ir laisvo laiko turėsit ir įvertinimus gerus taip pat :)
Matiekoj taip kaip fizikoj :D egzas sunkus.
Histologijoj mokytis yra ką, apimtys nemažos.

Aš iš OF, čia šiek tiek lengviau nei MF :) jiems sunkesnė chemija, matematika, anatomija ( nors pvz galva mums detaliau)

gal galetum placiau apie matematika papasakoti?  is ko ciklas susideda ir pns.

Žinutė parašyta: 2011-06-27 16:22:14 | Nuoroda
Waja5 rašė:

informacinės technologijos

o kaip su biologija?

Žinutė parašyta: 2011-07-02 13:52:24 | Nuoroda

daug vaikinu medicinoje mokosi? ;D

Žinutė parašyta: 2011-07-03 20:05:57 | Nuoroda

kas gali placiau papasakoti apie rezidentura? pvz: per tous 3-6 metus ar daznai paskaitos vyksta, ar tai tiesiog darbas ligonineje t.y. padedi gydytojams?

Žinutė parašyta: 2011-07-03 20:12:58 | Nuoroda

kas turit 19.4+ JUS niekur neistosit!!!!

Žinutė parašyta: 2011-07-03 20:23:44 | Nuoroda

as po lt rezultato jau mastau koks balas bus i vnf :DDDDD

Žinutė parašyta: 2011-07-03 20:35:33 | Nuoroda
Zuvedra rašė:

I vnf tai tikrai nieko ispudingo nebus .

neskirs vietus ir viskas :D bet kurgi ten neskirs :DDDD pinigu tai reikia....

Žinutė parašyta: 2011-07-03 23:03:33 | Nuoroda

tada visiem asmeniskai ;D