Vartotojo Mukis pasisakymai
  Vartotojas Pasisakymas
Žinutė parašyta: 2011-06-26 12:07:28 | Nuoroda

Sveiki,gal galite padeti ties vienu klausimu ? Rasant pageidavimus,praso irasyti: "Pirmas studijų formos prioritetas  NL / - " bei "Antras studijų formos prioritetas NL / -" .Kaip cia suprasti?

Žinutė parašyta: 2011-06-26 14:04:08 | Nuoroda

Jei tarkim renkuosi studijuoti odontologija/medicina,tai reikia imti NL studijas? Truputi nesuprantu,kuo skiriasi NL nuo I (Istestiniu),o paasikinimu normaliu niekur nerandu.

Žinutė parašyta: 2011-06-26 14:18:03 | Nuoroda

Jau issiaiskinau :)

Žinutė parašyta: 2011-07-01 17:15:36 | Nuoroda

Cia siektiek palygintos kmu ir lsmu studijos :

olimpiados.lt.server.it-projektai.eu/forumas/30--biologija-/8106-odontologija-vu-ir-kmu.html

Žinutė parašyta: 2011-07-03 20:29:37 | Nuoroda
akvilee rašė:

Sveiki, kaip manote, ar į LSMU odontologiją nemokamą įstočiau su stojamuoju balu 19,9. Nes vis dar blaškausi tarp medicinos ir odontologijos, tai jei ne, lieka medicina.

Nu tikrai juokinga net skaityti tokius komentarus..Zinoma,kad neistosi ir gali net nebandyti.

Žinutė parašyta: 2011-07-07 16:42:57 | Nuoroda
Perkunas rašė:
Zuvedra rašė:
moniss rašė:

Ir beje, Ighnai, nežinau kokius šaltinius turėjai omeny, bet aš ką tik parašiau laiškutį LSMU studijų centro vadovei ir ką gi ji atrašė:

"Sveiki,
bendras planas -125, kiek bus VF - priklausys nuo stojančiųjų."

Na, aš ja linkusi tikėti labiau, bet... Gal tavieji šaltiniai sėdi aukščiau ir žino geriau :)?

Vaje, ir vel visa armija priims ... 

O as vis delto, manau, jog labai gerai, kad priima ta 125. Aisku, sakysi, jog turi buti atrenkami geriausi ir panasiai, taciau... Pavyzdziui as jau ~ pora metu zinojau, kad noriu buti odontologu,labai labai to norejau. Del to sistemingai dirbau, gilinau zinias, vis delto man nepasiseke (surinkau vos 86%).... Tik dabar isitikinau, jog biologijos VBE egzaminas yra kaliku egzaminas, nes jame labiau yra reikalinga teisinga formuluote, o ne parodytos zinios. Kaip visi is musu zino, jog buti gydytoju yra pasaukimas. Taigi bendrai paemus, panele Zuvedra, nejau tu manai, jog as esu maziau vertas studijuot si dalyka, nei daleiskim ignazxz (gal sumaisiau zmones, soriukas iskart), kuriam pasiseke itikti vertintojams ir gavot ten tiek kiek reikia, taciau iki siolei dvejojo del savo studiju??? Tegul paima tuos 125, laikui begant issibarstys tai i uzsieni, tai dar kur, taciau nereikia atimineti svajoniu mazinant ta prakeikta vietu skaiciu.

Jeigu būtum prasprendęs visus ligšiolei buvusius VBE,būtum supratęs,kad visada tų formuluočių reikalavo.Čia anokia naujiena.O del norų ir pašaukimų tai čia idomi tavo replika..Zodziu,gal tada  per mažai norėjai...

Žinutė parašyta: 2011-07-16 14:05:50 | Nuoroda
linasnn rašė:

O žiūrėkit, mane sudomino toks klausimas - ką tu su lietuvišku medicinos diplomu gali daryt, tiksliau kur gali dirbti? Tik Lietuvoje? Tik ES? O gal net ir JAV? Gal kas domėjotės šitu klausimu?

ES pripazista,JAV- nelabai.Ten pas amerikonus reikia pakartotinai laikyti,kiek zinau,labai sunkius egzaminus,kurie yra gana nepigus.

Žinutė parašyta: 2011-07-19 11:23:37 | Nuoroda

Izvelgiu toki minusa VU.Kadangi studentu mazai,tai automatiskai pasireiskia labai didele konkurencija,darosi sunkiau issilaikyt mokamoj vietoj.Tai kazin,pagal ka jie atrenka tuos,kurie po kazkiek laiko isliks vf ? Pagal tai,kiek tave aplenke geriau besimokinanciu uz tave?O gal ten yra kazkoks pastovus pazymiu vidurkis,tad jei tavo vidurkis mazesnis- skrendi lauk?

Žinutė parašyta: 2011-07-19 11:25:03 | Nuoroda
Mukis rašė:

Izvelgiu toki minusa VU.Kadangi studentu mazai,tai automatiskai pasireiskia labai didele konkurencija,darosi sunkiau issilaikyt nemokamoj vietoj.Tai kazin,pagal ka jie atrenka tuos,kurie po kazkiek laiko isliks vf ? Pagal tai,kiek tave aplenke geriau besimokinanciu uz tave?O gal ten yra kazkoks pastovus pazymiu vidurkis,tad jei tavo vidurkis mazesnis- skrendi lauk?

Žinutė parašyta: 2011-07-19 13:04:05 | Nuoroda
Ighnaz rašė:
Mukis rašė:

Izvelgiu toki minusa VU.Kadangi studentu mazai,tai automatiskai pasireiskia labai didele konkurencija,darosi sunkiau issilaikyt mokamoj vietoj.Tai kazin,pagal ka jie atrenka tuos,kurie po kazkiek laiko isliks vf ? Pagal tai,kiek tave aplenke geriau besimokinanciu uz tave?O gal ten yra kazkoks pastovus pazymiu vidurkis,tad jei tavo vidurkis mazesnis- skrendi lauk?

Visur manau tvarka ta pati: Jei po 2 metu tavo vidurkis yra 20% mazesnis uz kurso vidurki, savo vf vieta atiduodi kazkam is vnf...

Aisku.Vis delto,matyt, kaune islaikyti savo vf vieta lengviau,nes ten kurso vidurkis tikrai mazesnis butu.

Žinutė parašyta: 2011-07-19 13:07:25 | Nuoroda
bright_night rašė:

taip, teisingai, visur taip pat :) 20proc mazesnis uz kurso vidurki ir netenki vf vietos. Bet siaip tikrai labai sunku iskrist is jos. Turi bent 8 vidurki ir ramus, o is metu praleistu LSMU tai galiu pasakyti, kad norint 8 tureti tikrai nereikia baisiai daug mokytis, aisku jei nori gauti stipendija tai pasistengti laaaabai reikes, nes ju yra laaabai mazai, bet jei tikslas yra islikti nemokamoj vietoj tai tikrai bent jau man nereikejo kiekviena diena iki nakties sedeti, nors siaip blogai, kai viska pasilieki paskutinei nakciai, bet kazkaip isgyvenau :) be to, vidurki labai kelia pasirenkamieji dalykai, taip kad jei istojot i nemokama, tai realu kad joje ir pasiliksit :)

Bet ten tos stipendijos man atrodo nelabai vertos pastangu :D

Žinutė parašyta: 2011-07-25 16:36:43 | Nuoroda

Gal yra vu studentu ar seip zinanciu,kur pirmame/antrame kurse dazniausiai vyksta paskaitos?Kiek suprantu tai Ciurlionio g. ar ne?

Žinutė parašyta: 2011-11-19 00:55:03 | Nuoroda
voveras rašė:

Korupcijos tikrai daug odontologijos studijose. ir tai labai apmaudu. kvieciu visus kovoti pries tai, jei tai kol kas ir neimanoma,tai brandinkim kovos su neteisybe idejas. zmogaus gyvenimas labai efemeriskas, o jo kovos uz teisybe gera energija islieka simtmecius. Esu tris metus baiges odontologijos studijas ir noriu pakviesti visus esamus ir busimus odontologus, studentus kiekviena diena kovoti pries neteisybe. Juk mes-gydytojai, ir tik su gerumi vidumi gydytojas darys teigiama itaka pacientui.

Visuomet kiekvienoj studiju programoj buvo ir bus tu nelaimeliu,bet ju yra absoliutus vienetai ir nereikia is to daryti tragedijos.O tos kalbos tai ir lieka kalbomis tokiems zmonems.Taip kad cia nelabai ka pakeisim.