Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2011-07-20
18:43:05
| Nuoroda
Sveikos! Italų kalba yra ir mano numeris vienas. Būtų smagu susipažinti su būsimomis bendrakursėmis O suomių kalbos šįmet tikrai nėra. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-20
18:45:59
| Nuoroda
Dar viena INTJ. O tai neva retasis tipas... Kur gi ne. Planuoju lietuvių filologiją ir italų kalbą. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-21
15:19:52
| Nuoroda
Aš iš kaimo. Į šitą studijų programą stoti užsimaniau paskaičiusi labai teigiamų atsilipeimų, be to, man apskritai Italija ir jos kultūra yra kažkas nuostabaus. Tik vis labiau abejoju dėl žmonių, su kuriais teks studijuoti, motyvacijos. Nes susidaro toks įspūdis, kad šįmet visi labiau renkasi skandinavistiką, lietuvių ir ispanų ar anglų ir ispanų. Aišku, lietuvių filologija gerokai atstumia ir nežinau, ar užteks kantrybės, bet. Galima pabandyti. O kokiomis nuotaikomis tu, PLB, (neatrodo, jog mūsų būtų daugiau) gyveni? |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-21
22:58:42
| Nuoroda
Kalbos ir man sekasi ir patinka. Išvis mano herojus yra Čekuolis, nes jis belekiek kalbų įvaldęs. Norėčiau ir aš taip. Mano pasirinkimų sąraše dar dvi filologijos ir filosofija, už kurią daug kas į mane žiūriu kaip į visiškai iš proto išsikrausčiusią Bet aš labai rimtai nusiteikusi mokytis italų kalbos. Kol kas moku tik kelis žodžius (mėgstamiausias - puttana ), specialiai nieko nesimokau. Ir nemanau, kad į tokias studijas susirenka žmonės, mokantys kalbą. Juk viskas pradedama nuo nulio. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-22
23:19:14
| Nuoroda
royalgary rašė:
nesupykit uz pasakyma, bet kokio velnio su egzaminu rezultatais, tokie kaip kai kuriu is cia esanciu stoti i svedu kalba? nebutu paprasciau vaziuoti i svedija ir nemokamai ja mokytis + dirbti ir dar pagyventi normaliai..? o jus dabar norit kankintis univere 4 metus tam, kad ..? niekam! Realiai mąstant apie kalbos studijavimą ir įgytų žinių tiesioginį panaudojimą profesiniame gyvenime (t.y. dirbant vertėju ar užsiimant kita su vertimu susijusia veikla), studijuoti Lietuvoje atrodo logiškiau, nes: 1) užsienio kalbos mokaisi per savo gimtąją ir natūraliai jas sieji; tuo tarpu, tarkim, švedų kalbos mokymasis Švedijoje, vyktų per dar kitą užsienio kalbą, greičiausiai anglų, ir tai dvigubai apsunkintų procesą; 2) studijuodamas Lietuvoje neišvengiamai mokaisi ir lietuvių kalbos, todėl turtėja kalba ir žodynas, o tai iškart suteikia tvirtesnius pamatus kokybiškam vertimui; 3) gyvendamas ir studijuodamas Lietuvoje gali žymiai lengviau surasti tiesiogiai su studijomis susijusį darbą (t.y. vertimas iš švedų į lietuvių ir atvirkščiai); 4) užsienio kalbą išmokti savo šalyje yra saugiau (t.y. nėra kultūrinio šoko, mokomasi nuo nulio, palaipsniui ir panašiai), bet šitą punktą taikau tiems, kurie nemėgsta rizikos ir didelių pokyčių. Tiesą sakant, matau daug pranašumų mokytis kalbą būtent toje šalyje, kur ja kalbama, ir, savaime suprantama, Skandinavijos šalių švietimo sistema ir gyvenimo lygis su Lietuva nepalyginamas, bet nėra priežasties taip nuvertinti studijavimo Lietuvoje. Ir tuo labiau sakyti, kad keturi metai universitete būtų praleisti visiškai veltui. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
14:31:57
| Nuoroda
Trys jau esam. Tiek ir užteks |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
14:38:20
| Nuoroda
akmenes.raj rašė:
Taip, tikrai nesimato. siulau geriau jums i sia spec. NESTOTI, nes mokslas tikrai nesamoningas, o ateities perspektyvos lygios 0. patikekit, as sita dalyka studijuoju, ir galiu pasakyt kad nieko gero, nusivyliau ir mastau apie perstojima. ir siaip dauguma zmoniu is grupes taip pat nera patenkinti studijomis ir dalykais. dalykai yra gana neidomus, ir siaip daug knygu reikai skaityti, ir per jas nelieka laiko asmeniniam gyvenimui. taigi, sakau rimtai pagalvokit ar norit studijuot ir nagrinet tokius dalykus kaip sakinio sandara ir fonetiskai trankskribuoti laisvalaikiu.. Sprendžiant iš to, kaip sunkiai sekėsi rašyti šitą komentarą stengiantis (?) panaudoti savo lietuvių kalbos gramatikos ir sintaksės žinias, lietuvių filologijos studijos tikrai buvo ne pats geriausias sprendimas. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
15:23:04
| Nuoroda
Katedra rašė:
:D nusimato beveik individualus mokymas:)) bet tik dabar susižinojau liūdną dalyką,kad nors ir mokinsimės užsienio kalbą,diplomas tai vis viena bus tik lietuvių filologo... Nieko nepadarysi. Man irgi tas dalykas nepatinka, bet juk ne dėl to užrašo ant diplomo mokysimės, ar ne? |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
15:24:22
| Nuoroda
VU lietuvių filologija ir italų kalba su 20,54 |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
16:28:40
| Nuoroda
Tiesą sakant, einu labiau dėl italų kalbos nei dėl lietuvių filologijos Kaip tėvai/ mokytojai/ kiti reaguoja į tokį studijų pasirinkimą? Nebando perkalbėti stoti į kokią... labaigerbiamąirgeraiapmokamą specialybę. Nes aš ne kartą pasakiusi, kur stoju, sulaukdavau (ir vis dar sulaukiu) įvairių reakcijų. Sako, su tokiais balais galėtum geriau į kokią mediciną stoti. Ir ne esmė, kad tie balai grynai iš humanitarinų dalykų |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-26
21:23:36
| Nuoroda
Oho! Įdomiai skamba tas meno istorijos, prancūzų kalbos ir Škotijos derinys Jei bus proga, būtų labai smagu išgirsti ir daugiau. Beje, smagu turėti kursiokę, kurios panašūs pomėgiai, mat aš irgi meno ir (kažkiek) Prancūzijos mėgėja Belieka tikėtis, kad lietuvių filologija ir italų kalba nenuvils. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-27
21:23:44
| Nuoroda
Šiandien susitvarkiau dokumentus ir aš jau oficialiai priimta į VU Taip pat gavau pakvietimą į fuxų stovyklą, kuri vyks Ignalinos rajone rugpjūčio 21 - 23 ir, berods, 25 - 27. Dvi grupės dėl to, kad viena bus "gryniems" filologams, o kita - tokiems, kaip mes. Kainuos 80 Lt ir priims tik 90 žmonių (iš viso yra apie 350 stojančių). Mūsų lietuvių filologijos ir italų kalbos grupėje turėtų būti nuo 8 iki 14, bent jau pagal planą. |
||
Žinutė parašyta:
2011-08-01
16:40:26
| Nuoroda
Įdomu, kiek kantrybės užteks visiems būti maloniems su fuksais Ir kažkaip ėmiau abejoti dėl stovyklos. Atrodo, kad visai nemažai dalyvautų iš italų grupės, bet... Meh. |
||
Žinutė parašyta:
2011-08-01
22:08:20
| Nuoroda
turek_beda rašė:
mockingbird rašė:
Gal kas zinote ar visiems busimiems VU studentams sutarti pasirasyti reikia - Vilnius, Saulėtekio al. 9, I rūmai ?
Mane irgi tas domina! Ne visiems būtent pirmuose rūmuose. Priklauso nuo fakulteto. Bet vis tiek Saulėtekio 9. |
||
Žinutė parašyta:
2011-09-09
21:47:37
| Nuoroda
Jau parašiau per sena.lt |