Vartotojas | Pasisakymas | |
---|---|---|
Žinutė parašyta:
2011-07-23
21:40:38
| Nuoroda
Būsimieji kolegos, Malonu skaityti jūsų pranešimus. Daugelis į mediciną įstoja nusivilia. Labai daug kas. Bet yra ir nenusiviliančių. Negaliu pasakyti nuo ko tai priklauso. Pats esu medicinos studentas ir buvo visokių dienų. Nežinau, kas formavo jūsų požiūrį į mediciną- žmogus, gydytojas- autoritetas, tėvai, Daktaras Hausas, Šemas, Grey Anatomija...visus žmones atveda iki šio tikslo skirtingi keliai. Daugelis įvardija mediciną kaip svajonę. Tai yra svajonė, bet tik maža dalis, daugiausia tai juodas darbas. Juodas darbas pradedant pirmu kursu, kuris daugeliui nėra labai lengvas, paskui antras, kuris yra daug sunkesnis ir t.t. Čia nebus to ką jūs įsivaizdavote- disekcijos salės, pokalbiai su pacientais. Ne. Čia bus kova ir juodas darbas. Jūs pamiršite tai, ko jūsų mokė mokykloje ir kaip į jus žiūrėjo mokytojai. Kai kurie dėstytojai vien už tai, kad vartojate ne mokslinį terminą jums parašys žemesnį balą, dar kiti dėstyojai paklaus: tu protingesnis ar aš? Žinoma, dėstytojas visada protingesnis ir jums kirs per balą. Bus daug dalykų, kuriuose nebus jokios romantikos ir malonu, priešingai, reikės kalti, dirbti ir mokytis. Dieną naktį. Nežinau, kas jus atvedė prie šio tikslo: pinigai, noras padėti žmogui, pasipuikuoti..? Tikiuosi, jog pirmoje vietoje jums bus žmogus. Linkiu kovoti ir nepasiduoti. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-24
09:14:05
| Nuoroda
Niekam nieko nenoriu įkvėpti. Kai aš stojau, tai turėjau žmonių, kurie labai gerai instruktuodavo ir nuteikdavo, ką ir kaip daryti. Pirmam kurse jūs per Slaugą gausite pirmąją patirtį, daug kam tai bus lovų klojimas, bet daugiausia vatos žnaibymas į smulkesnius vatos gabaliukus, tikrąja to žodžio prasme. Nefrologiniame skyriuje gal bus įmanoma pamatyti kateterizaciją, kitur pamatuoti kraujo spaudimą. Antram kurse pasakysite netinkamoje vietoje netinkamą žodį, pavyzdžiui, II-oje ligoninėje prie blogai miegojusio chirurgo- išvys visą jūsų grupę. Čia nebus taip kaip mokykloje: gali mokytis vakarą prieš kontrolinį. Patariu tam tikrus dalykus mokytis kiekvieną dieną, kiekvieną gražią dieną. Ir stengtis ne skaityti, bet suprasti taip, kad galėtumėte pasakyti viską apie tą dalyką. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-24
09:15:26
| Nuoroda
Čia būsimiems LSMU studentams skirta. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-24
10:11:23
| Nuoroda
mokysies embriologiją, tai pamatysi |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-24
11:06:47
| Nuoroda
Taigi, per anatą irgi paklausinėja, pabandyk pas tam tikrus dėstytojus neatsakyti keletą kartų iš eilės ir jau džiaugsies perlaikymu. Antram kursi gi per daugelį darbų klausinėja: patanatą, fiziologiją ir panašiai. Taip, kad geriau mokytis kasdien. |
||
Žinutė parašyta:
2011-07-24
23:45:59
| Nuoroda
belatriks rašė:
paskaičiau kelis studijuojančių pasisakymus, nesuprantu kodėl jie jus gąsdina aš ir studijuoju mediciną LSMU ir man malonu tai ką darau. Šiandien sėdžiu, konspektuojuosi ir laukiu rugsėjo tikrai nesimokau nuo ryto iki vakaro, turiu ir laisvalaikį, net su vaikinu gyvenu ir viską spėju, egzaminų rezultatais nesiskundžiu, jei žodį ne taip pasakai niekas galvos už tai neuima. svarbiausia yra mokėt susiplanuot laiką taigi, tikiuosi greit pradės pildytis jūsų svajonės
Liepos mėnesį sėdi ir konspektuoji... ir dar sakai, kad mes gąsdinam. Žiauru. |